6721
mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Most ennek ilyenkor mi a baja, miért nem tudom ráakasztani a traktorra?
    A szántó és arató megy. Ezt meg egyszerűen nem akarja. Másik térképen, másik traktor fel tudja szedni az ottanit.
    Orvosolható valahogy?
  • RJoco
    Megpróbáltam az autómentő rámpára felcibálni egyet, de nem ment. És a modolt kék daru sem tudta felemelni.
    Azt nem tudom, hogy a heavy félpótra lehetne e rögzíteni őket. Akkor esetleg még az elképzelhető, hogy trakesszal feltolatok egy eszközzel és ott leakasztom. De, ha nem lehet rögzíteni, akkor ott megette a fene.
    A másik megoldás az lenne, ha trakesszal felállok valami ilyenre, rögzítem és úgy viszem. De akkor meg inkább elcibálom a tuning Tátrával. Sokkal gyorsabb és a traktorral sem kell annyit vacakolnom.
  • Jóózsf István #4438
    Na igen. Azt elfelejtették a fejlesztők beletenni a játékba, hogy rakfelületen lehessen rögzíteni a talajművelő eszközöket. Így csak furmányosan...
    Pedig nálad pont jó lenne a 815-ös Tátra platóján elférne a krumpliszedő, egy rampás járműszállító utánfutóra fel lehetne tenni a talajművelőt és esetleg vontathatnád az egyik traktort amihez hozzá lenne kapcsolva a vetőgép. Milyen gyönyörű menet is lenne. De ez ugye lehetetlen!
    Na, majd egyszer. Talán! Vagy lehet hogy én átírom...
  • RJoco
    A farmos eszközöket mivel lenne célszerű hurcibálni?
    Az egyik földhöz össze kellene gyűjtenem mind a hármat. És ahogy néztem, van egy csomó föld, amit meg lehet művelni, csak kellenek oda is az eszközök. Így nem kellene mindig ugyanazt a sárdagonyát nyűni, hogy meglegyen a krumpli.
    Most a tuningolt Tátrával cibálom magam után, de ez valami katasztrófa.
    A trakesznak csúfolt valamivel meg nem fogom akkora távon húzni, mert az még rosszabb. Így is oda fogom vinni a trakeszt, mintsem lábon szenvedjek vele.
  • Jóózsf István #4436
    Akarsz Giuseppe lenni?
    Esetleg José?
    Joszip?
    Juszuf?
    Giő-sép? (Ezt nem ajánlom!)
  • Oldgamer
    Józsi..Joe... Jocó..
    Ez a jàték könnyen beszippantja a Józsefeket, kissé kakukktojásnak érzem magam.
  • Oldgamer
    Joe!
    Kegyetlen jó fotók! Látom szeretsz a fókusszal játszadozni, így nagyon hangulatos a filing amit visszaad. A színek is rendben vannak.. szebb mint élőben.

Józsi!
    Tudod hogyan hidaltam át azt amitől te befásultál? Annyi járművet ( 3/4 részénél a játéknak 10 db jármű ) vásároltam, és ezekkel voltam jelen a térképen, hogy valahol a küldetések közelében mindig volt egy kocsim, nem kellett hosszú km-t feleslegesen letudnom. Tehát simán felezni lehet az utak hosszát. Annyi pénz összegyűlik a játék felére, hogy tudj felhalmozni különféle járgányokat...de nem vagy kezdő, lehet elvből nem alkalmaztad ezen " trükköket " Nekem van olyan bogaram, hogy mikor kivégzek egy mapot, az összes kocsimat leparkoltatom valahol, és kattintok egy fotót róluk, így egyben. :) Alakul az ilyen fajta fotó gyűjtemènyem.
  • Jóózsf István #4433
    Tényleg nem vágytam már rá, hogy minduntalan akadályokba ütköztem. Nagyon aljas módon voltak megírva a küldetések. Direkt úgy vannak rendezve, hogy a lehető leghosszabb és legnehezebb útvonalon kelljen közlekedni. Mert amíg ezt vagy azt nem teljesítetted, addig nem javíthatod mag ezt vagy azt a hidat, vagy útzárat és a többi. Szóval tényleg öreg vagyok már a kihívásokhoz. Egyszer elég volt. Továbbra is azt mondom, hogy ez a legjobb mod pálya, de nem nekem való MÁR!!!
    Gyorsan rá is mentettem egy másik pályát ennek a mentésére, nehogy meggondolhassam magam!

Dzsó!
    Látom megtetszett a képszerkesztője. Nem rossz képek!
  • kamionosjoe
    Ennyi. :)
  • kamionosjoe
    Csak 10 képet enged egy hozzászólásba belerakni.
  • kamionosjoe
    Szép napot mindenkinek! Hoztam jó sok képet amit karácsonytól idáig fotóztam. :)
  • Oldgamer
    Csak nem a Village-hoz!?
    Mit történt, hogy feladtad? A saras mélyedések gondolom...
    Nekem 6 db küldi van hátra összesen. Furcsa gondolataim vannak mostanra, várom hogy sikerrel teljesítsem ezt a monstre sokfeladatos mod-mapot, de egyben hihetetlenül hiányozni is fog. Több mint 2-hónapja jelen vagyok ezen a térképen.
    Te se add fel, nálam is voltak mélypontok, aztán pár sikeres küldetés után tovatűnt a mérgem. Igaz, ha jól emlékszem írtad, egyszer már végigvitted.
  • Jóózsf István #4428
    Nnnna! Most jött el a pillanat, amikor azt mondom, hogy én ehhez a pályához már túl öreg vagyok. Kuka.
  • Jóózsf István #4427
    Én is használtam úgy, hogy menüből kontrollerrel lépdeltem jobbra, vagy balra a lehetőségek között. Borzasztó. Inkább próbálok jól célozni a jobbos mutatóujjas gyorsgombbal.

Azt mondom Jocó, hogy legyen XBox. Azt nem mondom, hogy nem konfiguráltam, de csak két gombot állítottam át. Nem hiszem, hogy annyit kellene állítgatni. A gyári kiosztás jó. Mondjuk én kontroller szűz voltam a hófutó előtt.
    Ugyan beszéltünk már a témáról, de Spintires-t és a Mudrunner-t én is billentyűvel játszottam. De ebben a játékban szükség volt a kényes, rizikós, szűk helyen a precíz kormányzásra és a gázadásra (ami ugyan a kontrollerel sem lehetséges!) és akkor azt mondtam, hogy kell egy eszköz amit nem kell felszerelnem - leszerelnem - kerülgetnem. Merthogy kormányom is van, de az macerás.
    A kontroller a legkézenfekvőbb megoldás.

Ennek a végén szintén van egy "ELŐNYÖS" helyzet. Szívesebben végigtoltam volna a földúton, de a játék alkalmatlan rá. Már fontolgatom, hogy minden általam favorizált jármű, (legyen az akár pótkocsi) súlyát megnövelem, de legalább a duplájára, hátha helyrebillen a súly és egyéb erők aránya. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy tolom a pótot az meg egyszer csak odébb ugrik, vagy felágaskodik, vagy a gép hágja meg! Agyrém. Csak akkor a motor erőt kell növelni és még ki tudja mibe kell belepiszkálni. És nem is nekem kellene ezzel bajlódnom, hanem egyszer kellett volna 3-5-8-10 évvel ezelőtt JÓL KISZÁMOLNI!!!!
    "Szimulátor"
    Szimulátor mi? Az édesapukádf.sza! Az a szimulátor!!

Amúgy ezen a pályán én is vergődök a sárban. Vagy inkább azt mondom, hogy el tudnék képzelni zökkenőmentesebb haladást.
  • Oldgamer
    Eddig még nem jöttem rá, hogy lenne gyorsgomb erre. A nyíl gomb jobb-bal variálásával lehet irányt váltani a gyári kijelölt pontok között, lényegében felezni tudom az időt ezáltal, de így is nagy procedúra, hiszen bokros fás részeken esetenként 50-100 db kijelölőpont is adva van. Nem értem a készítőket, hogy fűszálakba miért enged kapaszkodni!? Fatörzsek ok, na de hajszálnyi bokroknál stb könyörgöm, miért?
  • RJoco
    PS-en nincs gyorsgomb rá?
    PC-n van. Nálam az, amelyikkel húzom is.
    Ilyenkor oda csatlakoztatja nagyjából, amerre nézel.
    Engem azért párszor megmentett a borulástól a gyors reagálás.
  • Oldgamer
    Józsi!
    Én oda arra a metal rolls-os részre bemenni alig tudtam, te meg emeletes buszként funkcionálsz, nem szégyelled magadat? ? Igaz, gyári kocsival próbálkozram...
    Egyébként konzolon a winch-pontok kijelölése nagyon körülményes, esetenként egyenként kell végiglépdeltetni a megadott pontokat, ez hosszú idő meg macera.
    Pc-n egér odavisz, és ennyi ha jól látom. Ettől függetlenül komoly amit csináltál szállítás tekintetében!
  • RJoco
    Hiába térdelsz. Attól még be kell konfigolnom, amihez általában semmi kedvem.
    Emellett még a választék is túl nagy. Steam, XBox 360, PS4, PS5. Mondjuk a PS5-öt nem szívesen fogom be, mert, ha megint rákattanok valami játékra, akkor kell a két kontroller. Ha az egyik lemerül játék közben, akkor azonnal tudjak váltani a másikra. Emellett amúgy sem használná ki az extrákat, amik rejlenek benne.
    De már eszembe jutott, hogy megpróbálom a Steam kontrollerrel.
  • Jóózsf István #4422
    Ha gondolod letérdelek és sírva könyörgök, hogy te is használd a tiéd!

Úgy döntöttem, hogy ide elég egyszer bejönni.
  • RJoco
    Szerintem te nagy előnyben vagy azzal a kontrollerrel és az analóg vezérlőkkel.
  • Jóózsf István #4420
    Hogy egy klasszikust idézzek: "Gyakorolni! Gyakorolni! Gyakorolni!"
  • RJoco
    Mérlegre gondoltam.
    De csinálhatod mind a két módszerrel.
    És tetézheted még egyebekkel.
    A vas gerenda vékonyabb, több szinten pakolható.
    A túlméretes konténerre 4 dolog is pakolható. A vasúti sínre még több talán. Csak legyen daru, ami elbírja.
    Ötleteim vannak, csak kérdés, hogy minek
  • Jóózsf István #4418
    Ezt is a pillanat hozta, de rajta leszek az ügyön.
    Egymáson, vagy egymás mellett is jó, mintha egy mérleg lenne?
  • RJoco
    Szép!
    Úgy is megy, hogy két cucc van a konti tetején?
  • Jóózsf István #4416
    Emeletes szállítás? Ugyan már!
    Emeletes daruzás!!! (Level kettő)
  • kamionosjoe
    Úgy látom a házigazda nem túl aktív itt, de szerintem a topik címét meg kellene változtatni és inkább úgy leírni, hogy: "Spintires/Mudrunner/Snowrunner" akkor többen ide találnának biztosan. De ha szólunk egy modinak az is meg tudja változtatni.
    Jó dagonyázást ma is mindenkinek!
  • Jóózsf István #4414
    Szaszdzsó!
    Egyszerre irigyellek és nem. A játék elejét 5-6-szor játszottam "végig" jó visszagondolni rá. Szeretem azt a részt. Reményteli érzésekkel vágtam bele a játékba...
    Ugyanakkor, ha valaki elvenné a mentésemet, a büdös életbe nem indulnék neki még egyszer!
    Jó szórakozást!
  • Oldgamer
    Üdv Joe!
    Jó játékot, illetve kellően erős idegrendszert kívánok ehhez a game-hez!
    A fotók nagyon jól néznek ki! Ez a beillesztés csak akkor kényelmetlen max, ha több fotót mellékelsz, egyébként nem zavaró pl 1 db-nál.
  • kamionosjoe
    Okés, igyekszem akkor úgy megoldani. Köszönöm!
  • RJoco
    Szia! Köszi a képeket, de legközelebb légyszi vagy spoiler közé tedd be őket vagy csak linkeld.
    Engem felettébb zavar, hogy az utolsó olvasatlan hozzászóláshoz egy csomót kell görgetnem a képek miatt.
    Nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele.
    A játékhoz sok kitartást!
  • kamionosjoe
    Üdv! Én most karácsonykor kezdtem ezt a játékot, alig találtam ide ide ebbe a topikba, mert a Snowrunnen nevű topikot nem nagyon találtam. Mivel most kezdtem bele még nagyon az elején vagyok, Michigan pályának a második térképénél. Csináltam néhány képet a játékból ma.

• Oldgamer
    Ezek a monstre vontatások szemet gyönyörködtetőek, néha én is megpróbálkoztam hasonlókkal, viszont egy kényes helyen való borulás sokszor több időt vont el mikor menteni kellett, mintha kétszer vonultam volna normál szerelvénnyel. Viszont megértelek, mert ennek a játéknak a kihívásokon meg az ötleteléseken alapszik a valós sikere. A monitonitás megölné a játékkedvet. A kitartásod mindenesetre oktatni való.
  • Jóózsf István #4408
    Ha nincs is hozzá eszem, azért próbálkozok.
    És próbálkozok is!

Csak apránként merek foglalkozni vele, mert amikor már úgy belelendülnék, akkor valami felcsesz, vagy csak simán megutálom, hogy kuliznom kell.
    Ezekben a dejókban, ha nem is hatékonyság mintaképe vagyok, mert a mennyiségekkel hadilábon állok. Húzhatnék magam után nyolcas pótot is, de tényleg nem akarom magamnak elcseszni a játékmenetet. Csak akkor veszem elő, ha agyatlanságba botlok, de ennél a pályánál ezt még nem tapasztaltam!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.01.01. 21:28:37
  • Oldgamer
    BUÉK mindenkinek!
    Kicsit eltűntem, tabletem beadta a kulcsot Karácsony előtt egy nappal, az újra várnom kellett egy hetet, telóról nem szeretek irogatni. A régi jelszavamat sem fogadta el az SG.

Józsi!
    Szóval elkezdted újra a Falut, na ennek örülök! Valóban egy tetszetős, és jól összerakott kettős pályáról van szó, rengeteg ( 115 db ) feladattal. Én is csak gyári kocsikat használok, egyedül mod járműként a Commando traktor van befogva munkálatokra, 90 %-ban kimetésekre illetve vontatásra használom. Van olyan folyószakasz, melyen nem lehet átmenni gyári kocsikkal, szerintem sejted melyik részről beszélek. Mostanra egyébként 105 db feladatot már teljesítettem, tehát a vége felé járok. A wild river map nagyon kemény, ott mozgolódok. Sajnálni fogom ha vége lesz ennek a pályának, 2-hónapja nyűvöm ezt a placcot, megszerettem. Kitartást neked, kíváncsi leszek mik lesznek a tapasztalataid, hol kapsz majd kisebb sikítófrászt.
  • Jóózsf István #4406
    Méghogy nem csatolhatok tartányos félpótot, ha daru van a gépen!?!?!?!
    Nekem ne mondja meg senki...!

Ha jól látom a csücsüb már nem lépésenként dolgozza fel a dejókat, (SD - HD - 4K) hanem egyből abba formátumba - felbontásba, amiben feltöltöttem. Hátha így gyorsabb!!!
  • Jóózsf István #4405
    Szép és jó ez a Falu pálya. Most tartok ott, hogy az első hidat megépítettem, de nincs agyam összelogisztikázni, hogy ne menjek végig ugyan azon az úton huszadszor. Öregszem.
    Próbálom úgy játszani, hogy ne az űber brutál járművekkel menjek rajta végig százzal. Egyelőre még csak a pálya által biztosított bicajokkal mozgok. Azon a szinten (10) még csak láncos gumit sem tudok rájuk tenni, ami szintén nem könnyíti meg dolgom. Nem kezdőknek való ez a placc. Ezt persze tudtam, hisz amikor végig mentem rajta az sem az első nekifutás volt. Kegyetlenül van összerakva.
    Különösen ajánlott a vanillásoknak!
  • RJoco
    Már értem!
    Szóval mindegy, hogy a játék frissül vagy a VGA driver, utána mindenképp várni kell 15 percet. A játékban.
  • Jóózsf István #4403
    A nyolcadik fázis útjai egy picit más paraméterekkel rendelkeznek. Sok rajtuk a puha sár és mélyen vannak a szilárdabb rétegek. Így nagyon könnyű rajtuk borulni.

Azt a bogie kerekes (Így hívja a nép!) szart meg ...zd bele a kukába. Sajnos egyik olyan jármű sem, amelyik rendelkezik tehermentesítő kerékkel a valós körülményeknek megfelelően működik. Mily meglepő! Kiálthatnátok fel, hisz ez a játék erről szól, de az a helyzet, hogy ezekre a járművekre hatványozottan érvényes a fizika meghazudtolása.
    Konkrétan a bogie elveszi a tapadást a teljes értékű, hajtott keréktől. Ez van!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.01.01. 01:30:36
  • RJoco
    Az úgy volt...
    Indítom a játékot, betölt a mentés, forgatom a kamerát, szaggat, mintha tésztaszaggató lenne. 60 FPS-nél. Nézem, a monitor 120 Hz-cel megy, szóval G-Sync nincs. Pedig be van kapcsolva, de még sincs.
    Előszedem az nvidia beállító felületét, ezt-azt állítgatok és hirtelen nagyon szépen siklik a kép, ahogy kell. G-Sync még mindig nincs, de nem érdekel, mert se szaggatás, se szétesés.
    Elindulok utamon, majd az áru felvételét követően eszembe jut, hogy le kellene videóznom ezt, mert a múltkor ott hagytam abba, hogy az üres kocsival felborultam nem tudom miért és altf4-eltem.
    Szóval itt az elején az lenne az érdekes, hogyan dülöngélek jobbra-balra és vajon miért süppedezik így hol az egyik fele, hol a másik fele a kocsinak. Az értelmetlenségnek is van határa, de nem a fejlesztőknél.
    Szerintem belső nézetben másképp kezeli a fizikát a játék, mint külső nézetben.
    A verdán csak a váltó tuningolt, az egyik mod adott egy L+ fokozatot az amúgy gyári autópályás váltóhoz. Minden más szintén gyári.
    Ez azért fontos, mert az amúgy egyszerűnek tűnő szállításból egy hatalmas elakadás lett. Azt nem néztem, mennyi időt vacakoltam, mire kiszedtem, de túl sokat, az biztos.
    Viszont sikerült borulás nélkül teljesíteni a feladatot, ez hatalmas dolog a számomra. Főleg ilyen körülmények között.
    Néha elgondolkodom, hogy el kellene adnom az összes gyári kocsit és vennem még néhány tuningolt Tátrát különböző felszereléssel, hogy mégse csak egy kocsit használjak mindenre. De félek, hogy túl unalmas lenne a játék.
    Boldog Új Évet!
  • kamionosjoe
    Sziasztok! B.U.É.K!