6704
-
Jóózsf István #6544 Persze. Ugyanakkor kaptad meg. Csak nem jellemzően tűzoltó, hanem; Tűzoltó is lehet gyárilag. -
100% Washington. Még össze kell gyűjtenem a verdákat és akkor tényleg befejezett lesz.
Ez egy jó hosszú régió volt. Érzésre is.
Sajnos azt nem írja a játék, hogy mennyi idő alatt csináltam meg, de azt írja, hogy több, mint 1,1M a megtett távolságom. Ez eddig a legtöbb. És még a közelében sincs más régió. -
Igen, a négytengelyes. Van másik tűzoltókocsi is?
Annyira nem lényeg, hogy bogarássz. Ez ilyen. Most. Csak kíváncsi voltam, hogy ki mire emlékszik vele kapcsolatban. -
Jóózsf István #6541 A négytengelyes?
Mert ha igen, akkor passzolok, mert nekem "saját" futóműve van.
Ha nagyon akarod, akkor ránézek a fájlokra, hátha van bennük változás, de azt most mondom, hogy nem is rémlik, hogy lenne. Minden egyes kiadásnál végig kell bogarásznom és most nem ring a bell! -
Nem úgy volt korábban, hogy a tűzoltókocsihoz nem lehet pótot akasztani?
Csak mert ráakasztottam egy Futom futót. Mondjuk fával megrakva ezek után már nem tenném, mert felettéb érdekes szögekben tudott a kocsi mögött állni-repülni-kilinccsel előre menni.
És mintha a tűzoltó is jobb lett volna régen. Mikor bejött, sokat használtam és nem volt vele gondom.
Most simán az oldalára fekszik a futómű pattogó labda effektusától. Egy szerencsés pillanatban (miután másodszorra töltöttem visszha és hagytam is a feladatot későbbre) olyan sérülést szenvedett a futómú, hogy nullás lett. A kocsi kicsit pattogott, de legalább nem rugózta magát az oldalára. Így meg tudtam csinálni a feladatot. -
PagoX #6539 Ezek szerint még sem értettem félre, hiszen az egér konfigurálását nem tudod megváltoztatni.
Én már akkor lemondtam róluk, amikor az expedíció megjelenésekor az irányítás beállításakor nem volt egy olyan opció, hogy "használd a Snowrunner beállításait!" -
Jóózsf István #6538 Félreértettél. Nem csak így lehet beállítani. Bármilyen billentyűt állíthatsz rá, de ők az egér bal és jobb gombját választották, amivel nincs bajom.
Itt az a konkrét dolog érdekelt, hogy ti melyiket választanátok az emeléshez, vagy a leengedéshez!
És igen. Chris-el értek egyet, mert nálam is egyértelmű, hogy a bal egér gomb a "TENNI VALAMIT" "CSINÁLNI" stb. És a FELemelni, az nálam határozottan CSINÁLNI. A leengedni meg a másodlagos dolog.
De a fejlesztőinknél ez nem így van. Persze a munkásságuk láttán nagyon nem is csodálkozom. Nem ez lenne az első dolog, ami előtt állok mint az a bizonyos borjú. -
Nekem lehet, hogy pont jó lenne, hogy a bal a le. Ha véletlen arra nyomok, de még nem akartam megemelni, akkor sem történik semmi. A jobb meg lehet a fel.
Bár, ha billentyűzettel (és egérrel) tolom, akkor nem tudom, hogy miért nem lehetett megmaradni az RF gomboknál. Ez már Roadcraft-ban is idegesített picit. Mivel a hófutó korábbi és ott más kiosztást használ. Értelemszerűen azt kellett volna továbbvinni. De ezek olyanok, mint a németek, fogalmuk nincs, hogy mi az a logika.
Az egérnél mondjuk nálam nem gond, mert a razer programjában úgy konfigolom, ahogy akarom, programspecifikusan.
A billentyűzet az más kérdés, mert nem gamer cucc, de úgy néztem, hogy arra is lehet egeres műveleteket konfigolni, csak layer-t kell váltani. Vagy hát célszerű más layer-re állítani és váltogatni, hogy játék vagy általános felhasználás.
Szóval, ha a játék nem is engedi, akkor sincs gond, azt bevételezhetik a fejlesztők.
Az új régió technikai vackai miatt amúgy is eléggé ki vagyok rájuk. Már bánom, hogy pénzt adtam a következő évadért. Más játékukért meg szerintem már nem is fogok pénzt adni. -
PagoX #6536 Én az egér vezetékét használnám. Mármint azzal fojtanám meg a fejlesztőt, aki csak így engedné beállítani. -
chris0000 #6535 én a fel bal egérgomb, mert még nincs nálam semmi és a cselekvés miatt rutinból mindenre ballal kattintok, a le a jobb egérgomb, mert le kell raknom vhova és meg akarok szabadulni tőle. -
eta32 #6534 Nos én controllerrel toltam ,egérrel ha nem muszáj nem irányítok ilyen játékokat.
De ott is már mint a controllernél is vannak furi beállítások amik nekem nem épp kézre állóak.
Ami az egeret illeti osztom a véleményed ,de a készítők játékainál a controller beállításai mind picit "testidegenek"
Ha át lehet configurálni akkor nincs gond de azt nem próbáltam működik é....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2025.10.20. 07:13:36 -
Jóózsf István #6533 Akkor egy kis OFF:
Főleg neked szól Endy mert te játszottál vele, de a többiek véleményére is kíváncsi vagyok. A DOKK-ról (Docked) lesz szó.
Tehát a kérdés: Ha ti egy darus játékot csinálnátok és a daru gémjének, vagy kötelének fel - le mozgását kellene kiosztanotok, de csak az egér bal és a jobb gombja között lehetne választanotok, akkor melyik lenne a fel és melyik a le gomb?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak mert számomra egyértelmű, hogy a bal a (fő gomb lenne a) fel és a jobb a le.
Amikor elkezdtem a játékot ösztönösen nyúltam a bal és jobb gombhoz. Ennek megfelelően meg is lepődtem, amikor "fordítva" működött!
-
eta32 #6532 Most toltam ki a demot .
Nem rossz ,de nekem kevés fps-t produkált ahhoz képest hogy a SR sokkal szebb és ott stabilabb és több az fps....
Majd meglátjuk a véglegest.... -
Jóózsf István #6531 Csak a lényeget felejtettem el megen.
Kiváló fejlesztőink egyik munkája. Még nem próbáltam. Gyűjtenem kell hozzá erőt. -
Jóózsf István #6530 Az a piros kártya még évekig szolgálni fog!!! 23. májusában vettem. Még egyszer ennyit kihozok belőle, ha nem többet!
Amúgy meg félreértetted szőke herceg...
Nem azonnal kell kétszer elindítanom a gépet...
Mondjuk elindítom péntek délután, amikor végzek a munkával. Megy, megy megyeget. Játszom vele, ezt csinálok, azt csinálok. Az is lehet, hogy felvételt is készítek egy játékmenetről és fel is töltöm és van is hangja.
Aztán egyszer csak történik vele valami, amiről nem szerzek tudomást, mert semmilyen jelenség nem kíséri. És amikor legközelebb felveszek egy játékot, akkor már nem rögzít hangot.
Mivel az esemény nem kerül nyilvánosságra sosem, így nem tudok elkezdeni nyomozni, vagy épp már problémát megoldani.
ENNYIKE! -
En meg szeretek szoszolni vele. Kinyomtatom a maprunner-rol a terkepeket es egy parafatablan meg gombostukkel is jelolgetem mi hol es hogy meg mennyi. -
Én ennyit nem szoktam foglalkozni vele.
Ha útba esik és jól is esik, akkor kirakok ezt-azt. De ez elég ritka.
Most az utolsó régióban a farönkök esetén van némi előny, hogy nem kell baromi messziről hurcibálnom, mert az Aramatsu-val egy csomót el tudtam vinni a fűrésztelepre. Így, ha kell rönk, akkor onnan fogom. A fagerendák miatt amúgy is vinnem kellett oda.
Amur-ban a Chernokamensk területen használtam ezt ki nagyon, mikor valami üzemet kellett építeni és a közelben volt egy gyár. Oda behordtam egy csomó mindent és onnan darus kocsi nélkül hordtam ki. Akkoriban nem minden Tayga-ra lehetett feldobni a darut. Azóta ez is változott, így sokkal praktikusabb járművek lettek. -
Koszi. En most meg csak ott tartok hogy az alapjatek harom regioja utan elkezdtem az elso DLCt (Kola-felsziget). Akkor ezexerint itt meg folosleges keresgelnem a lerakatot. Mind1, majd megoldom ahogy eddig, lerakom csak ugy kupacba az emelokarral :) -
Szia!
Nem DLC függő olyan szempontból, hogy minden olyan helyen le tudsz rakni cuccot, ahol gyártani lehet valamit.
Ahol nem lehet gyártani, ott nem tudsz lerakni cuccot, csak felvenni.
Úgy emlékszem, hogy már Amur-ban van ilyen hely. A többire nem emlékszem. -
Sziasztok. Valahol lattam hogy nem csak felszedni tudott cuccot a rakodohelyen hanem lerakni es tarolni is. Ez csak bizonyos DLCken lehetseges, vagy ervenyes visszamenoleg is a korabbi regiokban? -
Ja, nem ártana már kidobnod azt a vacak piros kártyát és betenni a helyére egy erős zöldet.
Amúgy mi az, hogy, "ha újrandítom a gépet"?
Csak második indításra sikerül az adrenalinnak rendesen elindulnia?
Azért az elég gáz, hogy indítás után mindjárt újraindíthatsz :D
Lehet próbálkoznod kellene a teljes áramtalanítással ;) -
Jóózsf István #6523 Neeeeeem.
Nem a játék hibája, hanem a gépemé. A játéknak van hangja. A felvételnek nincs. -
chris0000 #6522 ilyen volt PS5-ön is korábban nekem, de azóta javították, így inkább a játék hibája szerintem... -
Jóózsf István #6521 Egy kis nem túl zajos ízelítő.
Egyszer biztos rájövök, hogy mi a bánatos francért tűnik el a hang. Ha újraindítom a gépet, akkor rendbejön. Valami AMD-s butaságra gyanakszom. -
Jóózsf István #6520 Ennek a nyári változatával játszottam kétszer is. Azt nem mondom, hogy könnyű, ellenben nagyon genya! :-D -
Merre járnak a gondolataid?
Minden nap van kihez :D
Ha nem kellene hétköznaponként bejárni dolgozni [mondjuk szabadság (majdnem rövidítettem, de akkor abba kötöttél volna bele:D)], akkor minden nap többször is... ;)
Azért nem vesztem el annyira, haladok.
Ez az ananász rendesen adrenalin termelő. Olyan szinten képes megdőlni, hogy mindig attól tartok, hogy felborul. Aztán mégsem. Ami jó. Az izgalmat rendesen adja. -
Jóózsf István #6518 Hogyhogy MIHEZ?
Annyira adta... (Le sem írom!)
De neked, ha jól emlékszem van KIHEZ... :-)
Olcsó és unintelligens poénok napja van! -
A vízerőmű kész. És abban a contract részben minden kész. Utoljára a raktárház rendbetételét hagytam. A neve is valami ilyesmit sugallt.
Azért még van bőven feladatom. Azt sem tudom, hogy mihez nyúljak először. -
Gondoltam, hogy amellett, hogy levágom az utat, izgalmasabb lesz terepen menni. Nem felborultam?!
Ma nem is volt több időm játszani, csak ez a kb. 5-10 perc, míg elmentem felvenni a téglát, aztán meg felborultam az alagút túloldalán. -
PagoX #6515 Az. Nagyon uncsi Három napokat kihagyok. Ilyen még nem fordult elő velem új térkép végigjátszásakor. -
A bozótnál szerintem kell a térképváltás.
A táblákkal érdekes mód most nincs gond. Eltűnnek. Bár gyakran a kocsik alá kerülnek. Sokat kivittem és itt még egy sem ragadt a kocsiba. Legalábbis a normális álló tábláknál.
Merthogy a szalagkorlátnál lévő nyilacskák olyanok, mint a kidönthetetlen fák. Van az az erő, amitől kiszakad, aztán beragad a kocsiba és annak nincs igazán területhatára.
A múltkor így csesztem el nem tudom mennyi percet, meg rengeteg üzemanyagot, mert elsőre nem tudtam, hogy mi van.
Aztán nemrég megpróbáltam kivinni egyet, de meg sem moccant. -
Jóózsf István #6513 Van négy szakasz amit nem lehet javítani és viszonylag kis kerülővel lehet teljesíteni.
Amúgy az az elakadás a táblákra jellemző, majd figyeljetek oda, mert kitöritek a táblát, ami ráragad a járműre legyen az akár pótkocsi. De a "tereptárgyaknak" van egy bizonyos behatárolt területe, amiben mozoghat. HA eléri annak határát, akkor horgonyként működik. Emiatt nem kell újraindítani a játékot, csak át kell szállni egy másik járműbe, ami lehetőleg ne legyen jelen az eseménynél. Az talán nem baj ha ugyanazon pályán van. És aztán visszaülve a pórul járt járműbe, már nem lesz ott a "horgony". Kiírja a játék!
Mondasz valamit a tetejével... :-) -
Nem annyira. Az aljába befér készen a cucc, a tetejére rá lehet dobni daruval, a zárt rész miatt pedig sokkal stabilabban ott marad, nem kell attól félni, hogy egy nagyobb billenéstől leborul.
Persze, ha életbe lép valamilyen grafikai bug, akkor lehetnek érdekes dolgok :D -
A kék darut előbb vittem el. Annál volt, hogy megakadt a bozóttól az aszfalton és emiatt be kellett zárnom a játékot.
Azt nem tudom, hogy a teljes út kész van e. Van a kikötőnél egy sziklaomlás, amit kerülgetni kell, aztán ott van pár kisebb-nagyobb vízátfolyás, meg egy másik sziklaomlás a vízerőműs térképnél a javított híd előtt, amire nem találtam feladatot.
Szóval igazán kerülésre csak ez a kettő nagy sziklaomlás van.
Most már kész a vízerőmű teteje is, végre ott is át lehet haladni rajta. Bár már nem sokszor kell szerintem.
Sok időm van nézegetni térképváltásnál, meg betöltésnél a képeket és baromira értelmetlennek találom őket. Az erőmű tetejére nem kell kék daru, mert azt az aljára kell vinni, ráadásul a túloldalra. Oda meg a folyón keresztül visz az út.
A transzformátort, amit két kocsinak kell húznia a híd alatt, csak sejtem, hogy merre lehet, de szerintem arra sosem fogok járni transzformátorral.
Még van azért feladat bőven. Van egy csomó kis feladat is, amit meg kell csinálni. És a szerződéseseknél is lehet még kocsikázni rendesen. -
Jóózsf István #6510 Egy szó jut eszembe: HASZONTALAN
Zárt felépítmény?
Ha a jobb szélső esetleg billenős lenne és bekerülne a játékba az ömlesztett áru...
De ahhoz komoly apparátus kell. Egy csapásra nem hiszem, hogy megoldható lenne.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.10.03. 07:27:35 -
Jóózsf István #6509 Annál hosszabb már csak a kék daruval lesz. (Meg a trafókkal.)
"Kék daru. Csak ezt szívom." Aki megmondja honnan idéztem kap egy puszit!
Ezek szerint végig kész a út? Az sem semmi. Rendesen nekifeküdtél. -
Olyanokat ásitozom az aszfalton, hogy csak na. Pedig se álmos, se fáradt nem vagyok. De egyszerűen nagyon uncsi.
Ezzel a szállítmánnyal azért kicsit jobb volt a helyzet, de igazán izgulni nem kellett. A cement gyárból simán leszállítottam a beton gyárba.
És a kapu alatt is átfértem gond nélkül, miután behúztam a darut :)) -
PagoX #6507 Az első képen felül az építmények alapján ez Spanyolország is lehet: Kanári szigetek, Granada. -
Jóózsf István #6506 Ezt meg a diszkóról ollóztam. Persze ez is csak tipp.
Két hónapon belül az egyik kiderül. (Remélhetőleg!)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.10.01. 21:17:43 -
Jóózsf István #6505 Ha ez az információ hiteles, akkor kénytelen vagyok elfogadni a yellowston-t, csak épp a növényzet kurvára nem egyezik. Persze a hegyek... És a vízesés...
És amellett Afrikában is van gejzír.
De legyen.
Nem. Kötöm az ebet a karóhoz. Nem fogadom el a yellót!
Egyébként ezekre gondoltam, mint pálmafák.