36
  • readswift
    #36

  • Tetsuo
    #35
    A magyar lezeres holotv-t varom, addig nem veszek semmi 3Dnek csufolt sztereofost.
  • dzsagon
    #34
    idióta
  • roliika
    #33
    Ez nagyonjó!
  • readswift
    #32
    Ja, a DLPlink szabványú szemüveggel plusz DLP projektorral valszeg menne a 120hz-es projizás, IZ3d-n. DLPlinket az összes 3d-s proji támogatja.

    De egyelőre ők maguk ( iz3d userek) rohadtul elégedetlenek és többszöri magyarázkodásra kényszerült már az iz3d stáb, szóval éppenséggel nem haladnak vagy mi a nagy helyzet.
  • readswift
    #31
    -aki olcsón akarja kipróbálni szerezzen egy frankóbb CRT-t pl iyama visionmaster, kérjen kölcsön egy nvidia shuttert oszt gó. LCD-vel NE szopassátok magatokat. CRT, DLP, plazma, ennyi. Iz3d egyelőre nem igazán működik shutterrel lévén nincs normális szemüveg plusz emitter arra a platformra.

    DLP projektor pl képes és (extrém esetben) 2 méternyire is kinyúl a képből, meg tudod érinteni, leírhatatlan érzés ;).
  • readswift
    #30
    hd5750 anaglif 3d lcd monitoron :D ha ez neked nem rossz, akkor ... hát , hú:D
  • readswift
    #29
    Hegyeket mozgat meg a véleményed zoli, csakígy tovább ! :D
  • Zoliz
    #28
    Ha valakinek van 300 forintos Red/Cyan papírszemüvege, akkor töltse le ezt az ingyenes driverek közül (Anaglyph Output).

    iz3d Driver

    ...és élvezze a pár forintos 3D-t. Azt mondom nem rossz. A Splinter Cell-el és a Split Second-al teszteltem. SENKI NE VEGYEN MÉG DRÁGA 3+D-s CUCCOKAT, MERT CSAK PÉNZKIDOBÁS! Bár én is láttam moziban az Avatart, úgyhogy tudom nem nagy kunszt az egész otthon sem.
  • farxis
    #27
    marhaság agyatlan hype az egész... láccik hiszen a leglényegeseb cég az apple hozzá sem szólt mer ők tudják hogy értelmetlen és kitalálnak jobbat. Hajrá apple!
    nem véletlen hogy az iphone 4-ben sincs 3d pedig az a világ legfelylettebb elektrikai eszköze!!!!!
  • PR0DIGY
    #26
    "Azonban kis pontatlanság: a digitális földfelszíni adással kapcsolatban annyit, hogy az egyáltalán nem régebbi generációs megoldás, valamint a felbontás sem stimmel, mert pl. a foci VB 1080i-ben megy és az egy alkalmas TV-vel karöltve olyan minőséget ad, amilyet még TV-ben nem láttam."

    kvp-nek igaza van, DVB-T-n az m1HD és m2HD-ra 7-7mbit/s jut méghozzá CBR-ben, ráadásul a felbontás 1440x1080i. (Persze a tv 1080i-t mutat csak azt nem írja, hogy nem 1920x1080i, hanem a rosszabb 1440x1080i.)
    Műholdon pedig az m2HD-ra 11mbit/s jut VBR-ben, a felbontás is a fullos 1920x1080i. Sajnos az m1HD-t itt nem adják ingyenesen.
    Összegezve a földi adás is jó (a kereskedelmiekhez viszonyítva egyenesen kiváló), de a műholdon ennél is jobb a közszolgálati HD adás.
  • readswift
    #25
    "Mégis, már az első 5 másodperc után rossz szájízzel távozott a bátor lovag, miután kénytelen-kelletlen konstatálta, hogy a tartalom által generált erős fejfájás igencsak gyorsan legyűrte játékos kedvét.

    Mindezt persze egyéni szociális problémaként is jellemezhetnénk, ám a fejlesztők számára ez mindenképpen figyelmeztető jel, hogy a hatalmas költségeket jelentő fejlesztés fogadtatása nem feltétlenül lesz kedvező. "


    Arra nem gondol a kedves cikkíró bácsi, hogy a jelenség, hosszútávon szokható?
  • readswift
    #24
    A shutter király, az amd meg lemaradt mint a szar.
  • Deus Ex
    #23
    A két kijelzős, esetleg mozgásérzékelővel ellátott sisak jellegű dolgokra visszatérve, én legutóbb ilyet valamikor a 90-es évek közepén láttam, és úgy emlékszem, VFX-1 volt a neve. Azt gondoltam, az ezredforduló környékére ezek hétköznapi játékkiegészítőkké válnak. Tudsz valamilyen elérhető árú, viszonylag nagy felbontású kijelzőkkel épített ilyen jellegű termékről?
  • Tetsuo
    #22
    "Arrol nem beszelve, hogy ez egy nagyon olcso technologia, csak egy sima kijelzo, egy raragasztott vagy belemart parallax barrier es egy nagyon egyszeru vertical interleave szoftver kell hozza. (ez a 3D-s megoldas kb. 2-4 dollarral dobja meg a kijelzo arat)"
    Azert ez HD-tvknel nem igy van, ott eleg pontosan kell kivitelezni a megoldast, de ketsegkivul olcsobb, mint pl a Sony megoldasa.
    Az uj DS telleg qwga-kal rendelkezik? LOL Ezt azert nem hiszem el.
  • emerte
    #21
    "ez a megoldas nem a latoszogre, hanem a fej vizszintessel bezart szogere erzekeny"

    Cirkuláris polárszűrő, ha valakit ennyire zavar...
  • Vogel
    #20
    Gyakran használom az nvidia stereodriver adta lehetőségeket. Van olyan játék ahol nagyon megdobja a helyes kidolgozás az élményt.
  • Kange
    #19
    Szép komment!
    Azonban kis pontatlanság: a digitális földfelszíni adással kapcsolatban annyit, hogy az egyáltalán nem régebbi generációs megoldás, valamint a felbontás sem stimmel, mert pl. a foci VB 1080i-ben megy és az egy alkalmas TV-vel karöltve olyan minőséget ad, amilyet még TV-ben nem láttam. A többi műsor valóban szimpla SD legtöbbször, de ez nem az Antenna Hungária hibája, hanem egész egyszerűen az adóké.
  • kvp
    #18


    "Ez az sokan ugy istenitik a szemüveg nélküli megoládokat, pedig szernitnem még éltükben nem láttak olyat müködés közben. Jelenleg még mindig hosszbtávon böven élvezhetöbbek és életképesebbek a szemüveges megoldások."

    En ugy mondom, hogy szinte az osszes 3D-s megoldast kiprobaltam mar, a regi fejre rakhato 2 kijelzos sisakoktol es filmes rendszerektol, az elso vilaghaboru korul kitalalt borotvalkozotukros megoldason es parallax barrier-es kijlokon at a villogo (aktiv rekesz) es a polarszuros szemuvegekig. Ebbol nekem az elso harom megoldas hozott jo kepminoseget, de csaladi tv nezesre csak a parallax barrier hasznalhato.

    -2 kijelzos sisak: szep 3D-s kep, viszont csak 1 ember hasznalhatja (es draga is), a regiek meg nehezek is voltak a kis katodsugarcsoves kijelzok miatt
    -viewmaster: az egy szemelyes valtozat olyan mint a sisak csak kulso fenyforrasos (ez olcso, ilyen van a csaladban), a diavetitos valtozat tobbnyire polarszuros
    -borotvalkozotukor: ez nyomtatott kepekhez es fotokhoz is jo, bar eleg kenyelmetlen mereven az orrunkhoz szoritani a kis turkrot (viszont lehet vele filmet is nezni, utoljara a 90-es evekben neztem igy otthon monitoron 3D-s filmet)
    -parallax barrier: ilyen van a nintendo konzoljaban is, van par regi fotom ami ugyancsak igy mukodik, igaz, hogy kicsi a betekintesi szog, de nekem tetszik a kepminoseg (a fotokon ertelemszeruen nem lehet dinamikusan allitani a 3D tavolsagot, ott a kepet kell mozgatni, hogy jo legyen a melyseg)
    -rekesz szemuveg: nekem ettol faj a fejem, es nem a frekvenciatol, hanem attol, hogy felvaltva megy a ket kep az agyba
    -polarszuros: mukodik, de a fenyero nagymertekben romlik es a szemuvegben nem lehet rendesen dolgozni (egyebkent ez a megoldas nem a latoszogre, hanem a fej vizszintessel bezart szogere erzekeny)

    "Amugy most még nincs is tul sok értelme, filmek terén még gyak 0 a választék ráadásul még ha lesz is tv-n azért nem fog ugy érvényesülni a 3d mint a moziba. (szeintem az se véletlen h nem 3d-be jött ki az avatár elsöre mert igy legalább tudják mondani h vedd meg a tv-t s majd mien jó lesz ha jön az avatár nézheted rajta, de szerintem sokaknak csalódás lesz majd). A másik h igaz nem nállunk de ha jönnek a 3d adások akkor is azok 90% csak ugyan ugy utólagosan 3d-sitett lesz mint amit pl a samsung tv-k alaból tundak."

    3D-s filmek mar 20 eve is voltak, itthon foleg csak felig legalis avi-ban, amit csak spec szoftverrel lehetett rendesen megnezni. Azota eleg sok anyag keszult. A BBC ugyanolyan 3D-s kamerakkal veszi a musorokat, amilyeneket en eloszor a 60-as evekben keszult Jetson csaladban lattam. Igy meg egy hirado is valodi 3D-s lesz. A nintendo fele konzol egyebkent tud 3D-ben fotozni, szoval vicces lesz ha a csaladi fotohoz is 3D-s tv fog kelleni, de legalabb lesz mit rakni a regi szemuveg nelkuli 3D-s fotokeretekbe. (mondjuk otthon azert nem allnek neki a kerethez kalibralni a nyomtatot)

    "Nállunk még normálsi HD adás sincs elöbb arra kéne rágyurni. Amugy amit meg itt a "mindigTv"-vel müvletek az országban az enyhén szólva is nevetésges, mind mnöség mind lefedetség szempontjából, legalábbis ha vidéken lakik az ember."

    Nem tudom az embereknek mi a baja a digitalis felszini adassal. Nekem elsore ment egy digitalis tunerral. Csak erosebb antenna kell hozza. (videken ugy 4-5x nagyobb) A minoseg rossz, de ez nem is valodi full HD, csak digitalis SD vagy 1/4 HD, ami raadasul egy generacioval a digitalis muholdas adasok mogott van. Viszont akinek van rendes szelessavu internetje, az nezhet rajta iptv-n full HD-s 3D-s adast, bar jelenleg nem magyar nyelven.

    "azt írják hogy a nintendo a 3. legnagyobb cég japánban (85 milliárd dollár értékű), előtte csak a mitsubishi és a toyota van"

    Igen, ezt tudom, de ok elsosorban nem tv-ket gyartanak, hanem jatekokat es hozza valo konzolokat. Bar nagyon regen mar volt egy sisakos 3D-s rendszeruk, de az meg monokromatikus kijelzot hasznalt es dognehez volt. Ugy nez ki, hogy mindig megprobalnak innovacioban a tobbi ceg elott jarni, mindezt valamivel gyengebb minoseggel, de cserbe olcsobb arakkal parositva. A 3ds is csak egy qwvga meg egy qvga kijelzot kapott, meg 3 vga kamerat. Viszont ez megteremti a piacot a 3D-s fotokereteknek, a 3D-s foto nyomtatasnak, a 3D-s tv-knek. Es mivel az elso ketto, meg a konzol is szemuveg nelkuli 3D-t jelent, ezert valoszinuleg vegre az emberek a tv-ben is ilyet keresnek majd. Arrol nem beszelve, hogy ez egy nagyon olcso technologia, csak egy sima kijelzo, egy raragasztott vagy belemart parallax barrier es egy nagyon egyszeru vertical interleave szoftver kell hozza. (ez a 3D-s megoldas kb. 2-4 dollarral dobja meg a kijelzo arat)
  • Abu85
    #17
    Az AMD nem is fog kiadni 3D packot, de március óta támogatják az iZ3d és a DDD megoldásaira épülő szemüvegeket és monitorokat. Ennél többet nem fognak tenni a jövőben sem.
  • zola2000
    #16
    bár az us érdekes, amit írnak, hogy "Nintendo's market capitalisation is almost double that of Sony" ami érdekes, mivel a sony nem csak PSt gyárt, hanem dvd-bluray lejátszókat, tvket stb...
  • zola2000
    #15
    "érdekes, hogy a sok nagy cég ellénere pont ők jöttek ki"...

    ezt úgy írod, mintha a nintendo olyan kis cég lenne akkor nézd meg ezt:
    http://www.reuters.com/article/idUST30751820071015
    azt írják hogy a nintendo a 3. legnagyobb cég japánban (85 milliárd dollár értékű), előtte csak a mitsubishi és a toyota van, tehát megelőzi például a sonyt és pl a suzukit is bár nem csoda, mikor ebben a generációban kb 200 millió gépet adtak el, mindet haszonnal, egy géphez az emberek vesznek mittudomén 5 játékot, azoknak a jórésze belsős fejlesztés...
  • jocco
    #14
    Ez az sokan ugy istenitik a szemüveg nélküli megoládokat, pedig szernitnem még éltükben nem láttak olyat müködés közben. Jelenleg még mindig hosszbtávon böven élvezhetöbbek és életképesebbek a szemüveges megoldások. Amugy most még nincs is tul sok értelme, filmek terén még gyak 0 a választék ráadásul még ha lesz is tv-n azért nem fog ugy érvényesülni a 3d mint a moziba. (szeintem az se véletlen h nem 3d-be jött ki az avatár elsöre mert igy legalább tudják mondani h vedd meg a tv-t s majd mien jó lesz ha jön az avatár nézheted rajta, de szerintem sokaknak csalódás lesz majd). A másik h igaz nem nállunk de ha jönnek a 3d adások akkor is azok 90% csak ugyan ugy utólagosan 3d-sitett lesz mint amit pl a samsung tv-k alaból tundak. Nállunk még normálsi HD adás sincs elöbb arra kéne rágyurni. Amugy amit meg itt a "mindigTv"-vel müvletek az országban az enyhén szólva is nevetésges, mind mnöség mind lefedetség szempontjából, legalábbis ha vidéken lakik az ember.
  • Tinman #13
  • Skynet
    #12
    "A nintendo fele megoldas a korrekt es ez az amitol nem lesz rosszul senki sem."

    Ezt kicsit elnézted mert a Nintendo féle megoldás csak totál szemből nézve élvezhető,egyébként torzítja a képet és egy rakás embernél rövid időn belül fejfájást okozott. Ez a korrekt megoldás?:)
  • sanyicks
    #11
    ide vele :)
  • kvp
    #10
    A nintendo fele megoldas a korrekt es ez az amitol nem lesz rosszul senki sem. Csak jol kell beallitani a sztereo separation-t (a kis csuszkat a kijelzo mellett), ami minden embernel es minden kijelzo-szem tavolsagnal eltero. Mindenesetre erdekes, hogy a sok nagy ceg ellenere pont ok jottek ki egy korrekt es olcso 3D-s megjlenitovel, raadasul egy kezi konzolban. Egyebkent a 3D-s megjelenitesu jatekok akkor tudnak elterjedni, ha a nintendo fele megoldassal is lehet oket hasznalni es ugyanazon a kijelzon szemuveg nelkul meg lehet nezni egy hiradot vagy egy sportkozvetitest is.
  • Tinman #9
    Bukta... ízes.
  • Sir Quno Jedi
    #8
    A felvátva szemletakarásos módszer és a nincsendó módszere sem jó. Mindkettő súlyos nehézségekkel küzd. Addig míg egy normálisabb és olcsón terjeszthető módszer el nem terjed, ezek csak kuriózumok maradnak, ahogy sok éve azok.
  • Ecco
    #7
    Parasztvakítás. A technológia meg ősrégi.
  • paraszgyerek
    #6
    Előbb-utóbb a 3D is megtalálja a helyét - de hogy a 2D-t kiszorítaná azt kétlem. ( Ahogy ma is készülnek még festmények is, működnek a színházak, egyiket sem szorította ki a "fejlődés" )
  • Renátó1985
    #5
    nem kötelező megvenni legyen csak minden 3d-s aki meg nem bírja olvasson könyveket
  • AgentKis
    #4
    Ezt már 10 éve is hallottuk többektől...
  • Yv@n
    #3
    És szériatartozék lesz a vödör, vagy a papírzacskó is, hogy legyen hova hányni.
  • Omega
    #2
    Egy autószimulátornál szerintem nagyon hiányzik a távolságok érzékelése, ezért lehet olyan sok koccanás a játékokban.
  • Atomreaktor
    #1
    szerintem 10 év múlva minden tv és monitor 3d-s lesz.