374
Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!
  • FlyHigh
    Engem semmi összetartozási érzés nem tölt el tűzijáték közben, a lakosság egy részével én inkább nem tartoznék össze. Vályog meg nem putri, mi is abba élünk, fel van újítva, nem járatunk 3kw-os klímát és mégis 23 fok van a legnagyobb kánikulában is benn, télen meg tartja a meleget.
  • Tominho94
    Támogatnám, hiszen át lehet érezni szegényeknek a helyzetét, hiszen az eddigi életüket, munkájukat verte el pillanatok alatt víz.
  • ProGabe #92
  • ProGabe #91
    és hova költözzenek? a te szobádba?

hol dolgozzanak? a te munkahelyeden?

kivel éljenek szociális életet? a te barátaiddal?

"miért költöztek árvizes helyre?", "miért nem költöznek el", stb kommentelők szerintem álljanak sorba egy kis észért!

pest-vidék vita meg mindig is volt, van és lesz. én vidéki vagyok, de nyugati. pesthez képest nekünk is szar, de bele sem merek gondolni mik mennek keleten :S
  • PrasCo
    "erre jöttök a tűzijáték leállításával" - valóban. Csakhogy személy szerint nem azért írom ezt, mert annyira az árvízkárosultaknak lenne PONT erre a pénzre szükségük. Nem. Én simán azért írom ezt, mert szar, hogy a nemzeti ünnep csúcsát egy tűzijáték jelenti. Szintjelző, mondjuk így. Szerintem sem jó ötlet, hogy majd a tűzijáték pénze fogja kihúzni a szarból a fél országot.

Hogy én miről beszélek, azt pontosan és kereken leírtam neked. Hiteltelen a nagy nemzettudatod ilyen mértékű vidékgyűlölet mellett. Semmi félrebeszélés.

Költözni pedig nincs nincs pénze. Hihetetlen, de Magyarországon nem egy olyan ember él, aki nem képes csettintésre elköltözni. Ha majd keresni fogsz, rájössz te is. Egyébként, hová is menne? Esetleg a rokonai is ott élnek, ott nőtt fel, ott vannak örökölt földjei, erdőcskéi... ez egy más szemléletmód. De ha Pest atomtámadást kapna, akkor majd ők mutogassanak, hogy miért nem költöztél el onnan? :D Ezzel kapcsolatban a vályogházakról annyit, hogy ezek zöme akkor épült, amikor téglát itt-ott csak hírből ismertek, de a vályog hőmegtartó képessége egyébként is figyelemre méltó, ha a neten kürülnézel, napjainkban is építenek direkt ilyen házakat, további előnyökkel bír a vegyesépítés. Az egyetlen dolog, amit nem bír, az a víz - csakhogy "korszerű" téglaépületet is láttam már megpusztulni...

"amit meg tigeroo mondott..." - az hol érdekel engem? Én írtam? Nem. De azért válaszolok: Hogy "Hol képződik a GDP"? Ott, ahová a multi megy. Ez egyébként Bp. sara is, mert a multi oda megy, ahol támogatják, van infrastruktúra és van munkaerő. Ez meg ott lesz, ahol lobbi van. Népességarányát tekintve ugyanúgy tömve van Budapest-Budapest-decsodás papucsos panelprolival meg kisebbségivel, plusz csövessel, a nyugdíjastömegek itt is ugyanúgy megvannak; azzal meg ne gyere nekem a szárnyvonalbezárások és a harmincezer forintos segílyke országában, hogy "a vidék többe kerül", mert föb*szom az agyam. Szüntessük meg a vidéki kórházakat is, majd jönnek Pestre megdögleni – ja, bocsánat, épp most zártuk be a vasutakat, sajnálom! Akkor már szerintem lőjük a Dunába az összes vidékit, nem? Nincs több gond velük. A kis rohadékokkal! Sőt, harcoltak a seggedért Isonzónál, a Donnál, Debrecennél, Székesfehérvárnál és Budapestnél(!), fölépítették '45 után az országot, fölnevelték a generációkat úgy, ahogy bírták, most, hogy már nincs rájuk szükség, az ő bajuk, hogy rájuk omlik a ház! :]

Hihetetlen. "Büszke magyar"... de azért gondolom, olykor skandálod, hogy vissza Erdélyt? Mégha vidék is. :] Esetleg ellenkezőleg, legyünk városállam!

@ronesz: Az ötlettel nem értek egyet - ettől függetlenül mentem homokzsákozni. Szerinted ezt szégyellnem kéne esetleg?
  • bazza
    Én sosem értettem, hogy mi a fene nagy élvezet abban, hogy órákig kell nyomorogni pár durrogtatásért, és még látni sem lehet rendesen. Ennél sokkal normálisabb és olcsóbb ünnepet is lehetne tartani, legalább az idén...
  • ronesz
    Abból kb 10 házat fel is lehet húzni.
    fail srácok mehettek tovább a nagy ötleteitekkel (vagy rögtön homokzsákozni hiszen titeket olyan kurvára érdekel az ő sorsuk)
  • ShaiHulud
    azok a milliardok:

" Az állami ünnepségsorozat a tavalyinál 20 százalékkal kisebb költségvetésű, összesen nettó 239 millió forintot költ rá a kormány."

2009
  • tigeroo
    dehogynem, pont hogy évek óta megy a vita erről az egészről!
  • spy803
    Szerintem nincs az a politikus aki lemondana a tűzijátékról, mert rengeteg forintot tud vele zsebre tenni ilyen-olyan módon.

Azt pedig én sem értem, hogy olyan területeken ahol minden évben kiönt a víz, miért nem költözik el máshova? Nincs pénze költözni? Az állam akkor támogassa azzal az árvízkárosultakat, hogy elköltözteti őket onnan. Akár a tűzijáték milliárdjaival kifizetve.

Ha most nem lenne ez az árvíz, akkor eszébe jutna valakinek, hogy ezt a pénzt a kórházaknak, tűzoltóknak, vagy más olyan embereknek, szervezeteknek adják akik rászorulnak? Nem hiszem.
  • tigeroo
    hm azért meglep hogy sok pestit sem érdekel már...azthittem hogy több olyan lesz aki tisztességes hagyományőrzésnek tartja a tüzijátékot
  • Wolfsnack
    miről beszélsz? az előző Orbán kormény alatt is árvíz volt, sokak igen is "putriban" szakadt vályog házakban laktak ami lakhatatlan lett, nekik az állam korszerű tégla épületeket épített

amit meg tigeroo mondott hogy a vidék táplálja Budapestet, nézzétek már meg hol képződik a GDP?
    plusz vidék sokkal többe kerül az országnak mint Budapest, hogy utolsó faluba is járjon a vonat, meg Manci néni a faluvégén is megkapj a nyugdíját, stb.

erre jöttök a tűzijáték leállításával
  • desigo
    nah ez még jobb ötlet
    segélyt ne a gyerekgyártó kisiparosok kapjanak hanem a mostani károsultak
  • kastil
    Inkább vegyük ela cigányoktól és azt (is) adjuk nekik! Egyébként teljes mértékben támogatom, bár sajnos idén is meg lesz tartva, hiába felesleges faszság. Évek óta nem láttam, pedig a 10. emelten lakok, kurvajó rálátással, azt se tudom már a lószart ünnepelünk, szal számomra teljesen felesleges.
  • ShaiHulud
    Ű

tudod "kÉzijáték" :P
  • PrasCo
    Ha már irónia.

Vagy egy kib*szottul jó ötletem! Ajánljuk fel a tűzijátékot az árvízkárosultaknak! Gyönyörű lehet, ahogy a robbanások visszatükröződnek a vízfelszínen meg a gumicsellókon.
  • ShaiHulud
    10-20 ember szavazata jo mervado lenne.
  • desigo
    Idei évben simán mehetne az ára az árvízkárosultaknak de rendszert nem kellene csinálni belőle.
  • balee4
    Persze mindenki költözzön Pestre az ország többi része meg legyen lakatlan.
  • passatgt
    tüzijáték
  • tigeroo
    valami szavazást lehetne eszközölni a témában?:D

2x2, igen nem, pest vidéki opciókkal
  • ShaiHulud
    azt ugye tudod, hogy ugyse a tobbezer nyomorgo kapna meg a tuzijatek koltseget, ha elmaradna (most ofc nem arrol az esetrol beszelek, ha netalan direkt az arvizkarosultak javara maradna el, hanem arrol ha ugy vegleg elmaradna)
  • Piszkos  Fred
    Támogatom. Kb. egymillió ember mulat félóráig, ezesetben többezer nyomorgó árán.
  • PrasCo
    Ezzel egyébként egyetértek. Azt leszámítva, hogy ami van, az nem "tisztességes ünneplés".
  • tigeroo
    ha pestre költözne mindenki akkor ki vinne neked pl. kenyeret, meg tejet?

utolsó mondatodhoz csak gratulálni tudok komolyan!

akárhány vidék vs. pest vitát láttam már a fórumon mindíg hozzád hasonló emberek kezdték...
    egyébként is minek költözzek az ország segglukába?
  • ShaiHulud
    de fogom csak nem nezem jo szemmel. teny hogy szokott lenni tuzijatek maskor is mint aug20.-a, de ezeknek kb csak a hangjat hallani, neha 1-1 "tuzrozsat" is lehet latni, pedig en a 11.emeleten lakom. szertintem hulyeseg ezeket a bovlikat az augusztus 20.-i tuzijatekhoz hasonlitani.
  • Emmegki
    Ekkora demagóg topikot...

A magyar állam igenis ünnepelje meg tisztességesen augusztus 20-át, szegénységi bizonyítvány ha egy nyamvadt tűzijátékra sincs pénze.

Filléres költség az államháztartás méretéhez képest.
  • PrasCo
    "...csak tipikus szálka a vidékiek szemében a tűzijáték, meg a négyes metró..."
    "...az állam, mondhatni jól is jártak hogy a putriuk helyett takaros házat kaptak..."

Ennyi, nincs miről beszélnünk. Még ha egyébként egyet is értek veled abban, hogy a kettőnek sok köze nincs egymáshoz, de ezt nálam sem olvashattad. Az meg komoly és őszinte összetartozás-érzés lehet, amikor sorsközösséget vállalsz büszke magyarként az árvíz révén az adódból ingyenélő, putrilakó vidékiekkel. :] Viszlát.
  • pxxl
    pest mellett, de te sem fogod a "költői túlzást"
  • FSpofon
    nem csak a tuzijatek folosleges
    tiltsuk be marcius 15 okt 23 meg a tobbi szart
    mar ugyis csak politikai rendezvenyek es tuntetesek vannak, az igazi megemlekezeseknek vege
    viszont ne videkieknek jojjon a plusz bevetel, hanem kapjunk nem roncs buszokat

arvizkarosultak meg basszak meg magukat miert nem koltoztek pestre
  • pxxl
    tom
  • ShaiHulud
    merre laksz hogy nalatok midnen heten van tuzijatek?
  • ShaiHulud
    hat az a relacio hogy senkit nem erdekel az, hogy regen ki mit csinalt, mert total irrelevans.
  • Wolfsnack
    csak tipikus szálka a vidékiek szemében a tűzijáték, meg a négyes metró, miközben 5-ös 6-osra is szükség lenne, tény hogy dilettáns a városvezetés
    az árvízkárosultak sorsa meg lesz oldva, de én tényleg nem értem hogy mi köze az árvízkárosultakhoz a tűzijátéknak
    majd találnak nekik pénzt a költségvetésben és kész, volt már máskor is árvíz és vadiúj házakat épített nekik az állam, mondhatni jól is jártak hogy a putriuk helyett takaros házat kaptak
    képzeld én is éltem vidéken, most pesti vagyok de pár év múlva vidékre költözök, attól még nem akarom hogy elmaradjon a tűzijáték, és igen szerintem betetőzi az egész napot, erős összetartozás érzetem van tűzijáték közben és büszkeség tölt el hogy magyar vagyok, nekem ilyen gondolataim vannak
  • Huni92
    irónia volt. legalábbis annak szántam :D
  • pxxl
    volt jobb dolguk is a földeken. tüzijáték volt akkoriban is, csak nem minden héten egy.
  • Huni92
    tény és való. viszont nem látom a relációt a két téma között :)
  • pxxl
    ünnepséget, nem fél órás pénzégetést!
  • ShaiHulud
    internetes forumok nelkul is feltudtak.
  • Rundstedt17
    ELLENZEM!!!!
    Az államnak kötelessége méltó ünnepséget rendezni!