Samsung GT-I9000 Galaxy S

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
Figy,ne szívd fel magad ennyire...nekem (és másoknak is) sokat segítesz azzal ha kipostolod mit hogy kell...(már lementettem a postot)
én is jártam már így, hogy fikáznak...szard le,akinek nem tetszik az nem fogja felrakni,akinek meg igen az megköszöni...a véleménye meg szubjektív...ahogy a pc-s videokari drivereknél sem ajánlatos mindig a legfrissebbet felrakni valszeg ezeknél a romoknál is ez játszik.attól,hogy valami új nem biztos, hogy jobb is.
písz
(hnap megyek az SGS-ért)

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

jazzy
Nincs vipem, elõzõt visszavonom, szar rom, ne tegyétek fel, majd a kolléga segít felrakni egy jót. Nekem és 42314231 másik embernek csak szerencsébõl nincs a merülõs bug benne és van 4-5 napig bekapcsolva a telefonom.
jazzy
De, pont annyiból, hogy nem tudják hogy kell, kérlek írd le nekik, ha már ilyen szép kerek postokat tudsz nekem írni, aki egyébként leszarja. A többieknek segítek, a kritikát elfogadom, a köpködést nem.

A merülés pedig ki van küszöbölve ebben és pont. Nem próbáltad, biztos vagyok benne. Ne is állítsd, köszönöm.
5c0rp330n
kies szarra se jo, backup-ra titanium backup-ot erdemes hasznalni..

jaszy
Magyar nyelv van ezekben a romokban? Illetve a kies jó backupolni?

5c0rp330n
honapokig szoptam az aksilemerulos bug miatt es elofordult, hogy egy eleg fontos esemenyrol lemaradtam miatta, mert nem ebresztett, ugyanis 60%-os aksi reggelre leszivodott. anno elegge koruljartam a problemat, voltak olyanok, mint te, akik allitottak, hogy naluk pedig nincs ilyen jelenseg, ugyanakkor nagyon sokan voltak, akiknel elofordult a dolog. a legvaloszinubb kovetkeztetes a vegen pedig az volt, hogy galaxy s-en minden hivatalos 2.3.3-ra epulo romon elofordul a jelenseg (ha nalad eddig nem, orulj neki), es az egyetlen biztos modszer a bug elkerulesere a 2.3.4 vagy frissebb rom hasznalata. es mivel ugyanugy kell egy frisebb ormra is frissiteni, pont ezert mertem javasolni oket, mert SEMMIBOL NEM ALL az, hogy a regebbiek helyett valaki egy frissebbet tegyen fel.

így megy tényleg köszi😊
jaszy
Úgy nekem sem ment 😄 Ki kell kapcsolni és úgy nyomni a gombokat kikapcsolt állapotban.

be volt kapcsolva. miért?
jaszy
Nekem megy. Kikapcsolt állapotban próbáltad?

nem müködik a 3 gombos dolog( recovery és download mód) ! ilyenkor mit tudok csinálni?
jaszy
Természetesen I9000

jaszy
Hogy tudom telefon tartalmát és a beállításokat backupolni? Kiessel jó?

jaszy
4 emailt váltottam a Samsung ügyfélszolgálattal, sajnos nem biztattak hogy i900 re lesz 2.3 frissítés hivatalosan. Így vagy fõzök vagy váltok! 105E ért ez így egy fabatkát sem ér.

jazzy
Én azt nem értem, hogy valaki egy jól mûködõ stabil romot ami bevált leír, ajánl, aki már kipróbált többet, mert a telefonom több mint 1 éves, aztán idejössz lehurrogni, hogy rakja fel az újabbat. Próbáltad? Ezt is azt is? Leírod neki a felrakását pontról pontra? Leírod neki a tippjeidet? Leírod neki miért jobb? Leírod mi alapján gondolod, hogy másnak elõjöhet egy ismert és direkt javított bug?

Ugyanúgy lehet felrakni õket "gondolod"? Én nem gondolom, én tapasztalatból beszélek, írok.

Ne haragudj de felbasz az egekig amikor rászánok fél órát-órát jó szándékból, hogy embereknek segítsek, aztán elkezdenek savazni. Máskor nem javaslok régi szar romokat. Bocs.

Mindegy, több szót nem pazarolok erre, aki kér annak segítek, nyugodtan elõállhatsz jobb ötlettel, természetesen emiatt nem haragszom, de a "nem látom értelmét" dolognak úgy, hogy nem próbáltad ki bizony "nem látom értelmét".
5c0rp330n
egyebkent biztos jo a leirasod, ha ha mar egyszer valaki frissiteni akar, nem latom ertelmet hogy miert egy ilyen regi romra frissitsen, is miert ne a legujabbra amivel garantaltan nem jon elo a merulos bug es hosszutavon valszeg jobb lesz. ha darky-nal maradunk, ez a legfrissebb stabil valtozat, ez pedig a legutobbi (2.3.5) beta, ugyanugy lehet felrakni oket gondolom ahogy a leirasodban levot.

jazzy
Tudod mit, az én kurva anyámat.
5c0rp330n
nalad eddig lehet hogy nem volt, de sokmindenki masnal pedig siman lesz. legalabb 2.3.4-et tegyetek inkabb sztem, darky-bol is van olyanbol stabil is, de van 2.3.5-os darky is.

jazzy
Illetve ebben a romban nincs, az alap gyáriban van itt javították.

Ja kiegészítés, amit már régebben írtam ugyan: Ha fent van a rom, lesz alapból felrakva egy widgetpack, nem emlékszem mi a neve, aki megcsinálta majd írja le pls, azt törölni kell nagyon gyorsan, mert az eszi az aksit.
Oks kösz, ha megcsináltam írok tapasztalatot!

jazzy
Nincs merülõs bug, mint mondtam 5 napig bírja az enyém😊
(merülõs bug miatt kérdezem)

Jól látom hogy a gyári rom a 2.3.3? Ez helyett használhatok 2.3.4-et (JVR)? (samfirmware.com-on láttam)

jazzy
#2399 folytatása:

Ha minden leírt megvan, töltsd Fullra az telefon akkumulátorát, ez fontos.

Töltsd le a Marketbõl a DarkyROM Configurator -t, vagy innen és installáld a telefonra: AppBrain - Darkyrom Configurator

Kernelnél válaszd a Recommended kernelt.
Modemnél is mehet a Recommended, de én nem nyúltam ehhez, alapbeállítás.
Wipe -ot ne válaszd, nincs rá szükség, ez egy Factory Resetter ér fel, ha akarod pipálhatod, mindegy.

A többi tetszõleges, a következõk nem okoznak változást, mert ki vannak szedve a romból, csak a configuratorban maradtak még benne:

- circle
- green settings
- ad-hoc (brings instability)
- gallery lockscreen fix
- extra fonts (brings instability)

Most flasheljük a DarkyRomot:

A Darkys_v10.1 - zip-et NE CSOMAGOLD KI! Magát a zipet nevezd át update.zip -re és rakd rá a telefonra! Csak másold át USB-ként.

Ha megvan Újraindítjuk a telefont Recovery modeban ( POWER + HOME + VOLUME UP )

Ha minden ok, kijön egy menü, a hangerõ le gombbal menj ráa 2. opcióra (Apply update.zip) és fogadd el a Bekapcsolás gombbal. Itt Yes, ismét bekapcsolás gomb.

Felrakja magától, Reboot System now. Vagy magától újra is indul talán.

Kész, fentvan a Darkyrom.

<#eljen> Köszönjük! Én jövõ héten tudom megcsinálni a frissítést, majd írok tapasztalatot.

Egy tapasztalat: rájöttem, azért nem csatlakozott a Kies, mert a go launcher volt az aktív launcherem. Visszaváltva az eredetire már csatlakozik. Mindesetre a biztonság kedvéért én fogok csinálni egy factory resetet a frissítést elõtt.

jazzy
Nos Darkyrom v10.1 felrakása. CSAK GT-I9000-RE VONATKOZNAK A LINKELT FILEOK CAPTIVATE, M ÉS T VERZIÓRA MÁSIK FILEOK KELLENEK!

Elõször is A 3-button combo technique részt mindenképp próbáld ki elõtte, mindkettõt, POWER + HOME + VOLUME DOWN (Download mode) és POWER + HOME + VOLUME UP (Recovery mode), mert szükség lesz rájuk.

POWER = Bekapcsoló gomb
HOME = Nagy középsõ gomb
VOLUME UP = Hangerõ fel
VOLUME DOWN = Hangerõ le

Rootolni nem kell a telefont, mert maga a rom a rootolt, tehát ha a gyárit vissza akarjátok rakni, unrootolni nem kell! Csak kernelt és romot visszacserélni, errõl nem írok, mert nem olvastam utána.

Itt vannak a letöltendõ fileok amiket használni fogunk:
Ficeto_JVH_I9000_ODIN
Darkyrom_v10.1
Odin_1.3
Samsung KIES - Ha még nincs fent.

Elõször is minden adatot backupolj a telefonról ami kell, vedd ki az SD kártyát és a Sim kártyát, így a biztos.

Tedd fel a KIES-t és az ODIN 1.3-at.

Flasheljük a kernelt és az alap gingerbread romot:

Csomagold ki a Ficeto_Deodexed_JVH_I9000_ODIN.zip -et.
Nyisd meg az ODIN-t.
A PIT -hez válaszd ki a \Ficeto_Deodexed_JVH_I9000_ODIN\s1_odin_20100512.pit filet.
A PDA -hoz a \Ficeto_Deodexed_JVH_I9000_ODIN\Ficeto_Deodexed_JVH_I9000.tar filet.

Ellenõrizd, hogy biztosan jók-e ezek a fileok, nehogy az ODIN véletlen visszaírja a régire.

Pipáld be a Re-Partition -t.

Most újra kell indítani a telefont a Download Mode-ban. Ehhez használd az elején leírt 3 gombos technikát: VOLUME DOWN + POWER + HOME (Hangerõ le + bekapcsolás + Telefon középsõ nagy gombja), ekkor meg fog jelenni egy ha jól emlékszem háromszög alakú sárga Androidos kép. Ez a Download mode. Ha megjelent dugd rá a telefont a gépre. Ekkora az Odin Messageben kiírja, hogy Added!!

Ha nem írta ki, próbáld újra.

Mindennek így kell kinéznie, ahogy ezen a képen.

Ha minden jó, klikk a Start -ra.

Várj amíg bebootol. Ez eltart egy ideig, az ODIN így fog kinézni:

Ha kész fent van a Kernel és az alap Rootolt Gingerbread a telefonon, már csak a Darky-t kell felrakni, ez a könnyebb rész.

Folytatás a következõ postban nehogy túl hosszú legyen.

Jazzy mára ígért egy részletes, SGS specifikus romfrissítés leírást, azt is tudod használni. Én is mostanában fogom frissíteni. A rootolás pofonegyszerû, egy kattintás. De ha még androidot sem láttál, akkor elõször inkább használd néhány hónapig, aztán majd utána próbálgasd a hekkeléseket.

Morphin
Sziasztok!
Ha minden igaz, holnaptól egy SGS tulaj leszek.Teljesen új nekem az Android. (eddig symbiannal pöcsöltem)
Még garanciás a készülék több mint 1 évig, és nem tudom itt lehet-e ilyesmirõl beszélni...de tudna nekem valaki egy FAQ-ot vagy olyan oldalt ahol le vannak írva rendesen a szoftverfrissítések,módosítások meg egyéb hasonló mûveletek? Meg mi mit jelent...mi az a rootolás mit csinál stb. Vagy ha valaki itt ír PÜ-t az is jó.
Egyelõre nem nyúlnék hozzá a telefonhoz, Isten õrizz...de szeretném tudni, hogy mûködnek ezek a dolgok.Mennyivel használhatóbb úgy a telefon.
Köszi!

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

jazzy
Nyugodj meg, mindenhol így van. Hozzátenném és ki is emelem: NEM A SAMSUNG TEHET RÓLA! A Galaxy S tökéletesen frissítve van! Aki tehet róla az a szolgáltatód, mert õk tartják vissza! Szóval azt hibáztasd. De a köv telefonom ettõl függetlenül nekem sem Samsung lesz, hanem valószínûleg Sony Ericsson.

Holnap leírom a rom felrakását.
jaszy
Engem sem fog érdekelni hogy ez az utolsó Samsung telefonom 😄 De ezt a samsungnak is megírom, sok regisztrált Samsung dolgom van náluk, a TV-t sem 2 fillérért vettem, arra is egyszer jött frissítés, pedig még elférne.

Üdv. Úgy döntöttem én sem várok rá teszem a 2.3.3-as ramot megköszönném ha letudnád írni lépésrõl lépésre mert én sem értek nagyon hozzá. Elõre is köszi.
jazzy
Mert a vodásra elvileg a 2.2 a zsíííírúj rom, a t-mobilosra is az... szarakodnak, nem érdekli õket.
jaszy
Még 4 hó gari van rá. Lassan tojok arra is, a Voda válaszra sem méltat a Samsung szerint meg 2.2 a zsííírúj rom. Megnézem és ha lesz idõm megcsinálom ....

jazzy
Ja 😊

Ha már nincs garanciád és nem akarod az eredetit visszarakni ( mert én így vagyok, tehát azt nem tudom jelenleg hogy kell ), akkor az én romomat #2368, azt le tudom neked írni lépésrõl lépésre.
jazzy
#2368 a legegyszerûbb, mert ezt már kipróbáltam és bevált. Viszont ha garanciális a telefonod keress utána hogy kell gyári romot visszaállítani.

Beírod a googleba, hogy Samsung Galaxy S Stock rom akkor tuti dob ki ilyet.
jaszy
Kicsi a gáz ebben "Angolul biztosan tudsz" én még oroszt tanultam amikor Kádár volt a császár 😄 De valamit kitalálok 😊 😊

jaszy
Köszi, meglesem!

jazzy
Adtam a linket, egyébként http://forum.xda-developers.com/. Angolul biztosan tudsz, az egész nem nagy kaland. Én sem értettem hozzá. Olvasgattam 1-2 hétig és kész. Ezért fölösleges pénzt kidobni, hidd el. Nem vagyok programozó se.
jaszy
Valaki tud Borsodban szakértõt aki feltenne egy 2.3 at? Samsunggal leveleztem de szerintük 2.2 a legújabb Magyarországon és nem is biztattak hogy lesz frissítés 😞

jazzy
Javítanám magam, ez a rom 2.3.3-as, van már újabb darky, de ez még stabilabb.
jaszy
Értem én, de az a baj hogy én nem szívesen kezdenék bele egy ilyen mutatványba, nem értek hozzá. Viszont a Vodába bemegyek ha arra járok, kicsit érdeklõdök hogy hol a hivatalos frissítés!

Solten
Az N8 tudja az USB OTG funkciot... (felvilagositottam magamat...) Wow, na ezt jo tudni. Ebben es a jobb kameraban kimerult az elony az S-hez kepest szerintem.

Saor Alba

Solten
Azt vagom, de mint tudjuk a 3.1 tabletekhez valo. Na majd a jegrem szenya... 😊

Saor Alba

jazzy
Azért kell, mert a base Rom amire épül az JVH alapú és neked nem biztos, hogy ez van fent. A rom versionnál ez a I9000-XXJVH, vagy I9000-XWJVH mutatja, neked itt biztos más van, van sokféle. Van JVQ, JV9, JVK, JVB igazából nem tudom mi a különbség, nem vagyok programozó.

"- Remove your external sdcard before flashing (some also recommend to remove the SIM card)."

Vedd ki, úgy a biztos.

Nem felejt el hálózati beállításokat.
Köszönöm a részletes választ <#eljen> Valamikor a napokban nekiesek én is. Pár kérdés: miért kell feltölteni a darkyrom felrakása elõtt (bár ez lehet le van írva az angol guide-ban, nem olvastam még el)? A másik, hogy sim kártyát, sd kártyát érdemes kivenni? A telefon nem felejti el a T-Mobileos hálózati beállításokat?

5c0rp330n
hat igen, a kamera kb az egyetlen lenyegi dolog, amiben az n8 tenyleg jobb.
Solten: android 3.1-tol elvileg tud ilyet - link

Solten
Szerinted melyik telefonra lehet dugni pendriveot?? <#rolleyes>

Saor Alba

Hàt lehet. Mondjuk szèp fotokat csinàl ha van egy kis fèny.
Ha még led vakuja is lenne, még hamarabb lemerülne az aksi nem?
Mièrt tènyleg gagyi ehez kèpest? Monduk az jò lenne ha az sgs1-re rá lehetne dugni mondjuk egy pendrive-ot v. lenne legalább egy led vakuja. Sajna nincs.