Samsung GT-I9000 Galaxy S

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5c0rp330n
hat, ha mashogy nem, manualisan egyenkent be tudod allitani a kepeket, de az sokaig tarthat 😊 esetleg meg valahogy ugy lehetne megoldani hogy a telefonon a gcontacts-aidat osszejoinolod (hosszan nyomsz rajuk) a facebook contactjaiddal, de ez mondjuk csak a telefonodon maradna meg sztem, nem magan a gcontactsokon.. nemtom van-e vmi praktikusabb megoldas, keress ra.. vagy remeljuk elterjed a google+ es akkor mar alapbol is lesznek profilkepek mindenkinel 😊
a telefonkonyvet ki tudod exportalni sztem, gcontacts-ba pedig importalni, egy probat meger.

De google contacts-ba hogy lehet behúzni a facebookos profilképeket? Kb 3 ismerõsömnek van kitöltve profilkép a google-profiljában....... a legtöbbnek a FB profilkép lenne jó, ezen kívül kéne nekem néhány egyedi (mondjuk ezeket a google contacts-ban hozzá tudom adni, ez nem gond, a facebook profilképek nem mennek).

Másik kérdés, hogy a google kontaktok közé be tudom valahogy húzni azokat, amiket most a telefonomban rendbetettem? Kb másfél óra volt, szóval nem nagyon akarok még egyszer nekiugrani.

5c0rp330n
google contacts-ban legyenek rendben, szinkron bekapcsolva, es csak azokat jelenitsd meg a telefonkonyvben.

Ó baszki a tököm tele van már. Egyetlen egy dolgot képtelen vagyok megszokni, megérteni az okostelefon téren, mégpedig a kontaktok szinkronizációját. Egyszerre NÉGY helyrõl vannak kontaktjaim: sim, telefon, google, facebook (ehhez néha még hozzájön a skype). Számomra teljesen kaotikus rendszerben össze-vissza jelennek meg és tûnnek el névjegyek. Némelyik Keresztnév Vezetéknév formátumban van, a többi fordítva, van amelyiknél Facebookos kép van, van amelyiknél Skype-os, a többinél google-ös vagy semmilyen.

Az elmúlt másfél órát azzal töltöttem hogy végre rendet rakjak közöttük. Kikapcsoltam mindenféle szinkronizációt, és szép sorban rendet raktam a telefon névjegyeiben (mindenhol faszán beállítottam a nevet, email címet, stb). Aztán bekapcsoltam a facebook sync-et, gondoltam nagy naivan majd lehúzza a képeket, hát naná hogy nem. Próbáltam külsõ appot erre, naná hogy az sem. Valaki el tudná magyarázni hogy a francba mûködik az egész, vagy valami használható megoldást mutatni? Ti hogy kezelitek a kontaktokat?

schumimodells
Az Apple,ezután kétszer is meg fogja gondolni,hogy belekössön e a Samsungba.
Link.

http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php

Morphin
Fúúú jó nagy hülye vagyok...
Amíg nem tudok telózni a galaxy-val addig a régi SE K550i-met használom.Elkezdtem nyomogatni a névjegyzék beállításait mert mondtad Bluetooth-on küldted át.Nos kb 5másodperc volt átküldeni mindent a galaxy-ra.Most örülök,hogy nem kell feleslegesen pötyögni.Bár nem csak az én névjegyeim mentek át hanem az összes.(fater is használta a telefont) Majd KIES-ben kitörölgetem õket.
Köszi az ötletet.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
Lehet,hogy lett volna ilyen opció...de mint írtam a telefon már nincs nálam.Csak az OviSuite-ban vannak a névjegyek.Tegnap este még szarakodtam egy órát,de nem sikerült egyelõre még semmi...majd csak lesz valami megoldás.

5c0rp330n
hivatalos 2.3.5-ot nem is lehet sztem superoneclick-el rootolni, gb romokat kernelcserevel a legegyszerubb rootolni, pl cfroot, semaphore, darkcore, galaxian kernelekkel.

jazzy
A legtöbb okostelefont minden este érdemes tölteni.
Az ember azt hiszi hogy ért a telefonokhoz, erre beleolvasok egy ilyen topikba és olyan mintha kínai lenne😄

"hogy a hivatalos 2.3.5-öt nem tudta rootolni a Superoneclick a Titánium backuphoz"

Mondjuk ez azért van mert én eddig még nem nagyon bûvészkedtem a telefonommal. Amúgy hamarosan majd én is tervezem egy SGS1 vagy SGS2 vételét, de még nem döntöttem. Azt viszont tudom hogy mindenképp Samsungot akarok, mostanában nagyon jó telefonokat dobnak piacra, mindegyik elég erõs hardverrel rendelkezik és az összeszerelés is minõségi!

Galaxy S meddig bírja szuflával?
jazzy
😊
Nem közvetlenül, mert úgy nem ment fel(próbáltam hehe), de mivel az alap probléma az volt, hogy a hivatalos 2.3.5-öt nem tudta rootolni a Superoneclick a Titánium backuphoz, ezért korábban már kerestem egy rootolt 2.3.5 kernelt, azt felraktam a 2.3.5-re és arra már felment a JVS based Darky.
Nekem amúgy is nagyon lassú és telepakolt volt a teló, szóval én a cuccok újrarakását nem számoltam bele. Ezen kívül maga a frissítés 5 perc volt nekem, és tényleg tök egyszerû volt. A sok idõ nekem az utánaolvasásra ment el, és amíg tisztába kerültem mindennel 😄

jazzy
A hivatalos 2.3.5-re raktad fel a Darkyt?
Hát azért azt cáfolnám, hogy gyorsabb, Kies-szel kb 10 perc alatt upgrade-eltem 2.2-re az odinos játékra meg elment egy délelõtt. Na nem magára a frissítésre, hanem utána amíg visszaállítottam közel mindent olyanra amilyen volt.
Én elõször a hivatalos 2.3.5-öt raktam fel, és mivel volt egy problémám ezért raktam rá az ahhoz való Darky-t, sajnos a probléma nem oldódott meg, de most már hagytam. Igazából nem értem a rajongást a fõzött romért, sok különbséget nem tapasztalok a hivataloshoz képest, benne van egy launcher pro-hoz hasonló felület meg zöld ikonok .
Viszont a 2.3.5 leglátványosabb változása, a brutálisan gyors boot a Darkyval visszaromlott kicsit.
A DarkyROM egy egyedi rom, ami nem hivatalos. Az egész meg van kicsit buherálva, de sokkal jobb, gyorsabb, pontosabb. Az enyémen most 2.3.4 van, ezzel az egyedi Darky-val. Eddig nagyon jól mûködik, gyors, pontos (mondjuk a téma nekem anynira nem jön be, minden olyan fekete).

Hivatalos frissítés nem tudom mikor lesz a magyar kies-en keresztül, de ha rám hallgatsz, megcsinálod odinnal (akár Darky-ra, akár másra). Esküszöm egyszerûbb és gyorsabb, mint a kies-en keresztül szórakozni.

a bajusz
Én task killert akkor használok, ha egy programot nem tudok lelõni <#violent> Némelyiknél nem is könnyû megtalálni a kilépés gombot, mert ha visszát nyomogatok neki, akkor még ott marad. Múltkor egy RSS olvasóval jártam így, már nagyon idegesített, de sehol nem találtam a kilépést, úgyhogy mondtam, jólvan, akkor Taskkiller elintézi - úgy is lett <#boxer>

Ez a darky mit tud? Én ezekkel a frissítésekkel sosem vagyok képben, hogy melyik gyári meg melyik nem, meg mikor hogyan jönnek <#circling> Lentebb olvasom, hogy nem lesz 2.2.1-nél újabb, ez akkor most tuti? Mondjuk érdekelne, mert valamennyire függ tõle, hogy mikor veszek újabbat...

sodorj meg,pödörj meg

Nekem sony ericson volt elõtte azzal simán összes névjegy küldése bluetooth-on és annyi utána meg amit nem jól fogadott be kiessel kijavítottam az egész kb 3 perc volt. A telefon tudta fogadni a se file-kat gond nélkül.
slime001
Ha feltudod tölteni a google fiókodba a névjegyeket, onnan majd letudod szinkronizálni a telefonra. Azt, hogy konkrétan ezt hogy oldod meg sajnos nem tudom. 😊

AVIRA - \"More than security.\"

Morphin
Estét!
Mivel hamarosan aktiválódik a számhordozásom el kéne kezdeni kitalálni, hogy a névjegyeket hogy viszem át a Galaxyra...
Nokia 5800-m volt...mindent szinkronizáltam OviSuite-al.
Van valami egyszerû megoldás erre?A Nokiát ma adtam el,átküldözgetni egyenként már nem tudom.(fõleg,hogy nem 1-2 névjegyrõl van szó)

Na megvolt a frissítés. Legfrissebb darky-t raktam fel (10.2.2), JVQ kernellel. Nagyon egyszerû volt, ha valakit érdekel akkor én is le tudom írni lépésrõl lépésre. DE ha kell akkor most szóljatok amíg frissek az emlékek 😄

Tapasztalatot pár nap múlva írok, ha már eleget használtam.

Baszki most van idõm frissíteni, erre a darkyrom oldala le van halva... 😄

Ez azért van, mert ezek az alkalmazások vagy szinkronizálnak a háttérben, vagy szinkronizálni próbálnak, vagy service-ként futnak (pl. az Elixir biztosan ilyen). Nem foglalkozz velük, nem baj ha azok futnak. Task killert használni teljesen felesleges. Az összes okostelefon így mûködik most már, pont ez a lényeg, hogy minden gyorsan induljon.

Morphin
Van ez az Advanced Task Killer dolog...kilövöm vele a programokat és mondjuk 5 perc mulva ránézek megint ott van egy csomó szar. Pl. Elixir,Market...ugyanakkor a "feladatkezelõ"-ben nem mutat semmi futó programot.Ezek miért indulnak el csak úgy?(ha egyáltalán elindulnak) Most kapcsoltam be a telefont és mégis mutat pár olyat amit el sem indítottam.Elixir-be ritkán nézek bele akkor minek fusson...Gmail szintúgy.Facebook-ot le is töröltem inkább az folyton fut akárhányszor lövöm le vagy kényszerleállítást nyomok rá.
Ötlet?

Erre valaki?

jazzy
Én nem használok tokot, ha randa lesz a hátlap, veszek majd újat, A gorilla glass meg nem karcolódik.
t3chn3t
Ezt én is osztom hogy a legjobb választás egy belecsúsztathatós tok. Nekem volt kemény tokom, kényelmetlen volt, bumszli + csúnya! Vannak még azok a tokok amik kinyithatók, de arról inkább szót sem ejtek. Szóval aki tokot keres az a becsúsztathatósat válassza! Mondjuk nekem még ígyis van rajta Invisible Shield. Mondjuk az Invisible Shield sem tökéletes, le tud jönni ha egyszer a széle picit is feljött, illetve hajlamos a sárgulásra, de ettõl függetlenül karcolások ellen tökéletesen véd!!

JürgenKlinsmann
Szerintem a belecsúsztatós tokok a legjobbak. Az Invisible Shield jó dolog, de ejtés esetén nem véd. A fixen fent lévõ tokok kényelmetlenek tudnak lenni és sok esetben rondák is, de végül is akit nem zavar annak csak ilyet szabad vennie. De én a belebújtatós tokokban láttam meg az arany középutat. Alapból mindig benne van, de ha használnom kell akkor csak kiveszem és nincs vele gond. Azért a kijelzõn van egy két rétegû fólia! 😊

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Alapból tud flash-t, de nem támogatja 100%-ban. Ha olyan oldalt nézel, ami teljesen flash-re épül, akkor nem biztos hogy mûködni fog. Ilyen esetben semmit nem tudsz vele tenni úgy tudom.

Case-Mate-bõl is van kemény tok, azt Tough-nak hívják. Az már ilyen 6-8 ezer forint körül volt ha jól emlékszem, így én nem azt vettem, pedig szerintem azzal már nyugodtan ledobhatod betonra is 😄

Becsúsztatós tokot nem ajánlom, szerintem nagyon kényelmetlen állandóan kivenni belõle. Az elõzõ telefonomat ilyen tokban tartottam, és természetesen telefonálás elõtt ejtettem le, amikor is nem volt a tokban... így nagyon értelme sincs.

Ha esetleg valaki megtalálta hogy melyik az a Widget pack amit le kell törölni a Jezzy féle rom frissítésben akkor írja már meg nekem legyen szíves mert én nem igazán találom.
grebber
Milyen programot kell feltenni erre a telora ha flash alapú weboldalt akarok megnézni?

farmerama oldal érdekelne, de nem adja be a képét bejelentkezésig eljut onnan nincs kép.
Próbáltam haver defyjén is az is ugyanaddig jut!

Next PC upgrade: 2022

Morphin
Régen az iPod-omon volt InvisibleShield és az nagyon meggyõzött...így erre is azt vettem.
Tokban egyelõre azt gondolom vagy egy kemény mûanyag pattintós lesz vagy pedig bõr becsúsztatós...nézelõdk még.
Rákeresek azért erre a Case-Mate cuccra is.
Üdv

enkuszi-nak is kösz!

Én is sima szilikon tokot használok rá 2500 körül vettem eddig jó szépen illeszkedik igaz ez 1,5 hónapot jelent eddig.
Fóliát én nem tettem rá inkább vigyázok rá nem rakom kulcs mellé meg ilyenek.
Nekem Case-Mate safe skin tokom van. Normális linket nem találtam róla, vaterán vettem. Ez egy "sima" szilikon tok, de csak ajánlani tudom. Nem gyenge, nem nyúlik, minõségi tok. Tökéletesen illik a telefonra. Még nem ejtettem le, de szerintem megvédené. Sosem veszem ki belõle. A legjobb, hogy fóliát is kapsz hozzá. Nem tudom te milyet vettél, de a Case-Mate fólia nagyon jó. Egyáltalán észre se veszi az ember, hogy rajta van (tényleg, semmi különbség nincsen), könnyû feltenni, és tényleg védi a kijelzõt.

Vadnokedli
én Koreából rendeltem, szerintem már nem lehet kapni, + már szarrá van t
örve. Szilikon tokot nem szabad venni, kinyúlik. Merev szilikon-mûanyag tokot vegyél, lapos profilút 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

ThugEdge
sajnos múltkor nem kaptam választ, hátha:

mi lehet a buktató az eu-s garanciával? azt nem lehet itthon érvényesíteni?

Az élet egy kurva nehéz játék...nem lehet benne sehol menteni!

Morphin
Hali!
Fóliát már rendeltem...viszont jó lenne ha valaki tudna egy fasza tokot ajánlani.Ki milyet használ?

Froyo-ról Gingerre való frissítéskor most kell 3 fájl vagy nem? Valahol régebben olvastam, hogy nagyobb verziószám lépéskor mindig 3 fájlos frissítés kell. Viszont a darky fórumokon vannak olyan romok, ahol csak egy pda fájl van. Azzal se lesz probléma ugye? (elvileg olyan guide-ot olvastam, ami "bármilyen romról" való frissítést tartalmazza)

Kérdés: hétvégén hazavonatoztam, és van egy hely, ahol elmegy a térerõ egy fél órára. Miután visszajött, képtelen voltam mûködésre bírni a 3G-t. Telefonálni tudtam, de mobilnet nem volt. Próbáltam ki-be kapcsolni az adatkapcsolatot, újra keresni a hálózatot, stb, semmi nem segített, csak az újraindítás. Ezt mi okozhatja szerintetek?

ha azonos ip-n belül vagytok akkor úgy müködk mint egy sima windows-os hálózat így szerintem gond nélkül menni fog. Van neki egy magyarosított változata is sajnos nem tudom ide belinkelni mert nem emlékszem pontosan hol is van de nem bonyolult kis angol tudással könnyen irányítható.
Morphin
Nézd meg melyik postra válaszoltam.^^ #2472
amúgy a swiftp ha jól sejtem úgy müxik, hogy wifin keresztül nyit ftp-t...namost itthon kicsit bonyolult a hálózat mert az én gépem megy egy vezetékes routerbe, amibe egy wifis router is csatlakozik...az adja a wifit azoknak a gépeknek amelyek nem tudnak kábellel csatlakozni...
vajon ilyen kusza rendszerben mûködésre lehet bírni?

morphin neked milyen progikat javasoltak?
jaszy
Sajnos nekem ez annyira kesze-kusza és nem egyszerû hogy nem vágok bele a frissítésbe. Tönkre vágni nem szeretném a telefont!

Morphin
Huu köszönöm.
Le is szedtem párat egybõl...megnézem mit tudnak.
Üdv

én tegnap a rom frissítésnél illetve romcserénél a Marketen csak a Darkyrom Tool nevü programot találtam. Ezt Jazzy nem használtad vagy nem tudsz róla valamit? Természetesen megtaláltam kicsit nehezen a neten a Darkyrom Configuratort...
Mindent bekapcsoltam, és így is jó ha használat nélkül kibír 24 órát.
jazzy
== What is the BLN mod? ==
The BLN mod turns the touchkey backlights into a notification led.
It enables any android application to use the touchkey backlights of your phone as a notification led.

Vannak BLN-hez való appok, én nem használom.

Battery Calibrationt nem. Ezért kellett maxra tölteni a telefont mielõtt felraktad, így nem kell.
LoSA
Srácok, Galaxy Ace-re melyik a legfrisebb hivatalos frissítés? Június 2-ei van felrakva most... Van ennél újabb?

és nem lehetne valahogy megoldani, hogy 2.3.4 legyen, de a garancia se vesszen el?