3874
\'Samsung
Samsung GT-I9000 Galaxy S - 4-inch Super AMOLED!
  • skinnyman
    Itt van changelog amúgy
  • skinnyman
    First impression
    370MB Memory
    Gapps retained ( no need to reflash gapps)
    Video not tested yet
  • skinnyman
    Van új, mai nightly amúgy :)
  • Vadnokedli
    18-22 ért már láttam eredetin.

szerk: nem szóltam..

Ez? 38k :DD
    ez miért ennyi? :D
  • skinnyman
    Ennél a telefonnál gorilla üveget külön szerintem nem is tudsz kicserélni, az az üveg és maga a kijelző gyakoratilag egy dolog összevonva, szóval az egészet cserélni kell aminek tényleg hasonlóan mozog az ára amit Jazzy írt.
  • jazzy
    Előlapi panel, durván 30k körül mozog.

Azért egy Gorilla Glasst összetörni nem kis erőfeszítést igényel.
  • inter94
    sziasztok ! leejtettem a telefont...mennyibe jön bele egy uj gorilla üveg?
  • Morphin
    CM9 nightly...tehát 4.0.4
  • Vadnokedli
    4.0.4en?
  • skinnyman
    Elvileg ismert hiba és hallottam mástól is, de én még soha nem találkoztam ilyesmivel pedig több hónapja használom...
  • Morphin
    szval nem müxik bocs a tripláért..át akartam húzni, hogy nem kell^^ zsír a fórum (elég elavult)
  • Morphin
    [s]Nokedli:[/s]
  • Morphin
    Alapvetően nem Semaphore sajátosság a Voodoo.Azt hiszem a Chainfire kernelében van benne alapból és tőle van a Semaphore-ban is.
    Egyelőre hagyom hisz ahogy skinnyman mondta tényleg benne van a DSP-ben is.

Nokedli: belemész a kapcsolatokba, menu gomb majd fiókok. ott rámész a gmail-es acc-od melletti szinkronizálás jelre. utána feldob csomó mindent hogy miket lehet. alattuk írja h nyomd meg az azonnali szinkronhoz...sztem ennyi.
  • Vadnokedli
    Ja meg valami. Hogy tudnam a teloszamaimat felvinni a google fiokomba?(bocsi hogy ilyen pocs vagyok :D)
  • Vadnokedli
    Nalam befagy az ora ha nincs bekapcsolva huzamosabb ideig az adatkapcsolat :D..vagy passz mi miatt. De tegnap majdnem oda egettem a pizzamat xd
  • skinnyman
    A Facebook szinkronizációt elvileg megoldja a FriendCaster
  • skinnyman
    Hopszi, Semaphore inkább erre, az előbbi egy Captivate link, azt dobta ki a google, nem tudtam hogy arra is van :)
  • skinnyman
    Friss flash-elés után szerintem jobb néhány ciklust megvárni az ilyen tesztekkel, de majd ránézek, a készenléti fogyasztás amúgy függ elég sokmindentől (WiFi, mobilnet aktív-e, 2G/3G-n vagy-e, milyen a térerő, van-e aktív szolgáltatás a háttérben, stb.), szóval ezek nagyon nem mindegy dolgok. Amúgy ha nincs aktív kapcsolat és nem nagyon fut semmi a háttérben, szerintem kb reális értékeket írtál (3%) de valamivel több is simán normális lehet még.

Kernelt én nem piszkáltam, mert még megjelenés előtti a ROM és szerintem azt cserélgetni veszélyes lehet a stabilitás szempontjából, de amúgy van Semaphore külön ICS-re is, meg sok egyéb is: Link.

Na most Voodoo-val az a helyzet, hogy CM7-ben az alap kernel is támogatta, és elvileg itt is támogatja, viszont a hivatalos Voodoo Control appal valamiért nem akar együttműködni. Helyette viszont a ROM-ba beépített DSPManager programban ha a füleket balra húzod ott lesz egy WM8994 nevű fül, amin belül kb ugyanazokat mind be tudod állítani, amit a hivatalos appal tudnál. Mondjuk furcsa hogy így működik, szívesebben használnám a rendes Voodoo Control-t hozzá, nem tudom fog-e még ez változni. De elvileg így is ugyanolyan jól szól ha beállítod, szóval nincs belőle nagy hátrány.
  • Vadnokedli
    Kernelt nem tudsz cserélni mert a Voodoo az csak Semaphore val jó(nem?) De ha találsz egy zsír kernelt akkor osszad megfele.
  • Morphin
    Én is a 9et használom dél óta felraktam a fontos dolgokat.Érdekes, hogy amikor duplázódtak a contactok a telefonról nem lehetett összevonni az azonosakat.Rákerestem és gmail-en keresztül 2 kattintás...sync-el a telón is egyből módosult...nem semmi.
    Más...kernel-t nem kéne cserélni? Mondjuk amelyik tudja a voodoo-t??Ki milyet használ?
  • Vadnokedli
    Nekem is vissza már nem fogom csinálni, lusta vagyok. Amúgy kérhetek tőled valamit? Amint elmész aludni és előtte töltötted a telefonodat meg tudnád mondani mennyi % ot fogyasztottál mennyi idő alatt? (csak hogy reális e a fogyasztásom az átlaghoz.) persze jó ha megjegyzed hogy mundjuk 88 este 11 kor és reggel 9 kor 85 mondjuk :D
  • skinnyman
    A CM egyetlen szabálya, hogy "Do not ask for ETA" vagyis ne kérj megjelenése dátumot tőlük, szóval igazából senki nem tud semmit :) A stabil 7.2-t is még kiadják előtte (ez szerintem elég hamaros lesz), saccra azt mondanám, hogy néhány hónap (2-3) múlva lehet reális egy stabil kiadás, de nekem ez is bőven elég stabilnak tűnik már mindennapi használatra is.
  • Vadnokedli
    Amúgy a Dead Space is szebben fut valahogy, nem kell 1200 re fel húzni.
  • Vadnokedli
    Oh shit. Amúgy végleges kb mikor jön? És ugye tudok telón frissíteni majd? Check for ROM Updates alatt.
  • skinnyman
    Nincs benne alap fájlkezelő, gondolom a véglegesben majd lesz. Rengeteg jó kis fájlkezelő van marketben Androzip-en kívül, pl ES File manager, root explorer (ez utóbbi fizetős)
    Facebook-ot nem használok telefonon így nem tudok nyilatkozni, elvileg mennie kéne, asszem valami kontakt szinkronizáció nem megy vele alapból, de talán van rá valami megoldás, passz.
  • Vadnokedli
    Még egy problem nem tudok hozzáadni Fiókot. Az miért van? :c (especialy facebook.)
  • Vadnokedli
    Egy valami hiányzik, az hogy mappában láthassam a dolgaimat, ezt miért vették ki? Most le kell töltenem egy ilyen kezelőt? :/ Tudtok ajánlani? AndroZip nem valami jó.
  • Vadnokedli
    Megvan minden eddig, minden oké úgy tűnik. Nincs Lagg, semmi. az akksi is szépen fogy. a kijelző kb 15% al kevesebbet fogyaszt JVT-hez képest Semaphore kernellel.
  • skinnyman
    Elvileg People app/options/import-export/import from sim card.
    Vagy ha nem megy, a SIM contacts nevű appal is próbálkozhatsz pl.

Hozzáteszem, hogy hosszútávon semmiképp nem hagyatkoznék a helyedben a sim-en tárolt számokra, sokkal jobban jársz ha felnyomod Google Contacts-ba őket.
  • Vadnokedli
    Egy problémám van, nem találom a telefon számaimat(amik SIM-en voltak persze.) ezt hol találom? :D
  • skinnyman
    Ja, csak sok app szokása a gyökérbe szemetelni ami egy idő után csúnya lehet.
  • Vadnokedli
    Én alapjáratom mindig tisztán tartom a telefonom belsőjét, egyedül az internetes cuccokkal kapcsolatos dolgokat szoktam clearolni néha(mert azok arra mennek).
  • skinnyman
    Elvileg a wipe és még az odinos repartition is a 6 giga körüli partíciót békénhagyja és csak a 2-eset, ahol a rendszer, az appok, beállítások, stb vannak azt formázza. Ettől függetlenül a fontos adatokat én azért biztos ami biztos lementeném. a 6 gigásat is lehet amúgy formázni a menüből, időnként azt se árt ha nagyon tele van szemetelve.
  • Vadnokedli
    Na most hozzá látok. Wipe val nem töröl semmit se, mármint. Személyes dolgokat ugye?(képeket nem töröl, én úgy emlékszem nekem nem törölte anno)
  • Morphin
    Most egy MIUI Mintberry van fent és erről fogok CM9-re frissíteni.
    Namost már rengetegszer flasheltem CWM-ből nincs is gond.Viszont olyat szeretnék, hogy dúrjon le mindent a belső memóriáról is.(5,7gb-os rész)
    Ezt hogy lehet, melyik paranccsal??
  • skinnyman
    Attól függ honnan jössz, 1 wipe azért mindenképpen erősen ajánlott ha nem CM9-ről jössz, ahogy a leírásban is írják. Ha már CM9-en leszel és onnan frissítenél újra, ott már elvileg nincs szükség wipe-olásra (én mondjuk cache-t és dalvik cache-t akkor is szoktam inkább)
  • Vadnokedli
    Ha nem wipeolok nagy gond?
  • skinnyman
    Inkább zip lesz az, mindig abban vannak. Amúgy CM-eket mindig CWM-ből kell felrakni, ahonnan mindig zip-ből lehet flesselni.

Hivatalos ROM-ról indulva én így csinálnám:

-kiindulás valami jó friss 2.3.4(-5-6)-os ROM-ból, például JVT-ből, ha nincs még ilyen fent, odinnal flash (3 fájlosan, repartition-nal)
    -Kernel csere olyanra amiben van jó kis recovery, pl Semaphore, és olyan legyen ami a ROM-hoz passzul, JVT-hez asszem 1.8.0 pl (ez szintén Odin-nal, pda-hoz betenni a kernelt, sehova máshova semmit, mindent alapon hagyni, ne legyen repartition sem)
    -wipe data, cache, minden
    -CM7-es zipet (vagy 7.1 stabil vagy 7.2 RC1 pl) flash-elni CWM-ből (install from zip)
    -CM9-es zipet flash-elni CWM-ből
    -Google Apps-t flash-elni (legújabb: itt)
    -kész
  • Vadnokedli
    Tenkjú. Úgy tegyem a telóra ahogy leszedtem RAR-ba? vagy jó ha Mappában teszem rá?
  • skinnyman
    Leírás:

Itt az installation résznél jól leírják.