49
  • Skynet
    Szeretem ahogy páran ferdíteni tudnak:D

1. Nem hajította a gépet
    2. Nem emelte fejjel lefelé...:D
    A kamerának akart valamit mutatni a gépet oldalra billentette majd visszarakta az asztalra abszolút nem durván...

Tetszik nem tetszik az ha azt vesszük hogy egy szaros párszáz forintos alkatrész kihagyása miatt van ilyen probléma ez igénytelenség...
  • gneoka
    De tényleg most valaki emiatt nem vesz xboxot?
    [ironia]
    hű de szar töltés közben nem tudom dobálni! meg rázogatni!
    pedig mindig azt szoktam!

de a ps3 is szar egyszer töltés közben földhöz vágtam és nem csak a lemezt tette tönkre hanem a ps3-at is!

meg a wii is egy szutyok mert fozictam a géppel és nem bírta! báh hogy lehet ilyeneket gyártani [/ironia]
  • endrev
    Caro, gyorsabb voltál. :D
  • endrev
    De most komolyan, ez fizikai jelenség. Próba: Húzz az ujjadra egy CD-lemezt és pörgesd meg, de közben változtasd a karod irányát is. A lemez a harmadik tengely irányába is el fog fordulni.

A meghajtóban a lemez még gyorsabban pörög, így ez a vektorszorzat-alapú jelenség még nagyobb erejű, egyszerűen elhajlítja a közepénél rögzített lemezt. Más kérdés, hogy esetleg más meghajtókban van valamilyen megoldás, ami nem engedi hogy túlságosan elhajoljon, de gyanítom hogy nincs és ez bármilyen CD-meghajtónál felbukkanhat, csak naná hogy nem szoktuk mozgatni közben a gépet.
  • Caro
    Teljesen mindegy, milyen irányban áll, ha a CD bent van, akkor azt a meghajtó mechanikája rögzíti, így nem tud elmodozdulni.
    A baj a gyors forgás közben keletkezhet, ha _megdöntik_ a gépet. Ilyenkor a lemez (impulzusmomentum megmaradás miatt) meghajlik, ezért ér hozzá valamilyen szerkezeti elemhet. Rosszabb esetben eltörik.
    Ha csak felemelte volna, akkor ilyen nem történhet meg.
  • Vanek úr
    Lassan már szokványos itt az SG-n, hogy így próbálnak meg olvasottságot csinálni. Keresnek egy 'érdekes' hírt, aztán publikálják, de nem tényszerűen, hanem eltúlzóan. Pont, mint egy bulvárújság...

(Mellesleg az Xbox elején jól látható a figyelmeztetés is, hogy működés közben ne mozgassa. Aki meg olyan hülye, hogy játék helyett rázogatja az Xbox-át, az meg is érdemli...)
  • Jagdgeschwader
    Ma már minden balfas elmehet újságírónak? Értelmes ember nem fordítja fejjel lefelé a boxot, pláne nem akkor, mikor DVD van benne. Ennyi a titka a karcmentes, hosszú életű játékoknak.
  • primo
    Minek kell basztatni a gépet, miközben tölt? Ja tudom, hogy a gyökér újságírónak legyen miről írnia. "Kicsit" megemelte. Hogyne.
  • Gyuszopapa
    Nem hiába kerül ennyibe,olcsó húsnak híg a leve.Ha kicsit többért adnák minőségibb lehetne.