303
  • djw
    valaki küldjön egy linket, hogy hol lehet jelentkezni az artisjusnál a jussomért, mert én is jogtulajdonos vagyok (programozó, grafikus és fotós és néha dúdolni is szoktam) és egészen biztos, hogy az én cuccaimat is lopja a sok disznó :D akarom a részem abból a sok bevételből, amit befizettem eddig optikai adathordozók, sd kártyák, hdd-k és pendriveok vásárlása közben! AKAROM!!

De bárki, aki már készített fotót életében, az szintén jogtulajdonos és jogosult a részére a bevételből!!! Vagy nem?
  • djstefi
    Kinyirtak a Blue Dragon-t ... SZEMETEK!
  • USAMEN POWER
    Csak megtisztelek másokat is azzal, hogy visszatöltöm legalább egyszer amit nekem elérhetővé tettek. A fájlcserélés erről szól, egymást segítjük.

De ha már sokan úgy gondolják hogy ez lopás, akkor legyen, nevezhetjük akárhogy a lényegen mit sem változtat. Fájlcserélők szídják a jogvédőket, és fordítva. Átvitt értelemben én ezt úgy nevezném hogy az autótolvaj szídja a lótolvajt és fordítva.
  • Mentrid
    Kérjük vissza az nCore-t
  • SirAlo
    A masolas soha nem volt lopas ;)
  • TreDoR
    Hát, a torrent oldal mondjuk pont szar példa, mert seedelsz is ami viszont illegális, viszont pl. egy warez oldalnál ilyen nincs.
  • USAMEN POWER
    Legjobb védekezés a támadás mi ? :) "katarzis" -nek teljesen igaza van, a szezont a fazonnal nem kéne összekeverni.

A logikád akkor lenne helyes ha a boltok mellett lennének olyan helyek is mint a torrent oldalak, ahova bemész, és kihozol egy Lamborghinit, vagy élelmiszert, ingyen. (Igazad amúgy ez esetben se lenne.) Ha lenne ilyen, az biztos hogy én ígénybe venném ezt a "szolgáltatást" mert miért ne ?

És ez most részemről lopás ? Elérhetővé tették számomra, ingyen. (Nem mentem be a boltba zsebre vágni semmit, nem kergetett meg az eladó, nem köröznek a rendőrök se rablásért, se lopásért.) Akkor most miről beszélünk ?
  • TreDoR
    Tudod mit. LOPUNK! ÉS? Mi lesz? Lecsukják az egész országot?
  • Julius Caesar
    Szóval azt állítom, hogy olvasd már el amit írok b+...
  • SirAlo
    Azt mondod hogy te soha nem toltottel le egy zenet, filmet vagy programot?:D tudod ki hiszi el... meg a jogvedok is nagyba toltenek
  • Julius Caesar
    Nyilván ha filmet, zenét töltesz le otthoni használatra, és nem is töltöd fel pl torrenten akkor sem jogilag nem vagy tolvaj, és sztem erkölcsileg sem. Mellesleg az artisjus matricák hülyeségek, hiszen kifizetteti velem a pénzt olyan szolgáltatásért, amit lehet nem is fogok igénybe venni.

De szoftvereknél más a helyzet.
  • SirAlo
    Amugy mar az ncore blogon megerositettek hogy az ncore szervereket is lefoglaltak:(
  • TreDoR
    Szóval azt állítod, hogy bár az ország egy kalap szar, ne töltsünk le semmit, még úgysem, hogy a magáncélú felhasználás nem illegális?
  • V Carter
    Tehát ha "kis ember" vagyok akkor nekem nem jár az, hogy megnézek egy jó filmet. Egyébként azzal, hogy letöltök akár egy egy filmet, akár egy zene albumot vagy bármi mást nem igazán okozok neki bevételkiesést, mert ha nem töltöm le attól még nem fogom a boltban megvenni, tehát tőlem igyse ugyse kapnak pénzt. Arról pedig, hogy "ellopom" csak annyit, ha az adathordozó árában amire kiirom, felmásolom már megifzettetik velem a jogdijat akkor az, hogy lehet lopás. Megfizettem a jogdijat, tehát elvileg a szerző meg kell, hogy kapja a pénzét.
  • Tower Guard
    Hé az nem illegaláis ha letöltöm a lefoglalásról készített videót?
    lehet a rendőröktől kéne megvenni hivatalos cd-re kiírva nem?:)
  • Julius Caesar
    Jaj, de nehéz felfogású emberek vannak itt. És persze akinek nem inge...
  • Tower Guard
    Bekaphatod.
    Te is kibaszottul örülnél ha mindened elveszne
  • SirAlo
    ha ujraindul az oldal uresen , azt en nem is bannam bakker honappokig varok hogy a havernak gyuljon ki a pontja meghivora, es amikor kigyult lezartak a meghivast 1-2 honapra... ami mar vagy 4 ota le van zarva
  • Shodan
    Nem a lelkiismeretem dönti el ,hanem majd a pénztárcám. Nem ugrana meg ugrásszerűen a kereslet ha egyszer csak nem lenne warez, millió egy cikk van erről a neten. Ennek pont azaz oka hogy csórók vagyunk! De valószinűleg lenne egy OSem meg egy-két játékom, de akkor se lennék potenciális vásárló.
    Hozzáteszem az utolsó játék amit megvettem az a COD6 volt, letöltöttem megtetszett ,megvettem. Ha nincs warez nem töltöm le és valószinű meg se veszem.
  • Rotyoka
    Lényeg a lényeg, Magyarországon a letöltős MAGÁN célra teljesen legális. Ráadásul minden dvd cd flash akármi árába BELE VAN ÉPÍTVE ez a fajta veszteség. Ergo ha megveszed egy 8 gigás pendrive-t x ezer ft-ért már a jogdíjakat is kifizetted vele. Tessék csak utánna olvasni
  • Julius Caesar
    ui: persze az is lehet, hogy csak szimplán el se olvastad a firkálmányomat.
    Esetleg megkockáztatom, ha el is olvastad és meg is akarod érteni, akkor ott néma értő olvasási gondok vannak.
  • Julius Caesar
    Figyi, ha nem akarod, nem kell megértened az én logikámat. Csak akkor mondd meg és kész.
  • katarzis
    Amugy ez az egész ,hogy egyesek probálják összemosni a fizikai lopást és az interneten valo letöltögetést már önmagában nevetséges. Még az egyikkel direkt megkárositod a szerencsétlen boltost,polgárt vagy akárkit addig a másik oldalon meg senkit sem, vagy szerinted azzal ,hogy pl letöltöd az ávátár cimú filmet pontosan kinek is okozol ezzel kárt? -a már amugy is milliárdos studiot? vagy mégis kit?-és oly biztos az ,hogy lenne igényem megnézni ezt meg azt a filmet ha nem tudnám letölteni? -naugye..
    Egyébként én soha életemben még egy cukorkát se loptam el, és a jövöben sem áll szándékomban ilyet tenni, de filmet,zenét,játékot igenis töltöttem már le,ha ezért szerinted egy szar erkölcstelen bünözö vagyok akkor legyen, de az vesse rám az elsö követ aki soha életében még egy filmet sem töltött le.
  • shaddam
    Nagyon helyes hogy lekapcsolták a szervereket.Nem értem miért sírtok úgyis lesz másik.Ja hogy nem tudtok a meghívóval seftelni?
  • Remetix
    Pl. tegyük fel, hogy van egy kis cég akik csinálnak egyszerű, az ingyenes flash-es játékoknál jobb, de a drága játékoknál rosszabb játékokat. Ha senki sem tölti le a játékokat, akkor a gazdagabbak a drágább, de jobb játékokkal fognak játszani, és nem vesznek ettől a cégtől, viszont akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a drágább játékokat megvegyék, azok vesznek ettől a kis cégtől. Viszont ha ezen utóbbiak inkább letöltik a drága játékot, akkor ők már nem fogják megvenni a kis cég játékait.

Az autós példára fordítva: ha mindenki lop magának BMW-t, akkor a Suzuki csődbe megy.
  • Julius Caesar
    Bocs a hármas posztért.

Tisztellek és sajnállak, hogy ennyit dolgozol és ennyit keresel. Ez nem jó, ez a rendszer hibája. Ez ellen tenni kell.
    De ha nincs pénzed nem létfontosságú dolgokra (pl játékok), akkor ellopod? Innentől ld többi HSZ-em.
  • Skynet85
    nemtok gépelni szóval ,,írsz meg|,| lemásolni" :P (remélem így már érthető:P)
  • Julius Caesar
    Ezzel tisztában vagyok, nyugi. De azt hiszem én ezt már nem egyszer írtam le.
  • Julius Caesar
    Hatalmas és szokásos csúsztatás! A szoftverek megírása sok pénzt, időt és energiát igényel. És persze szellemi munkát, szakképzettséget. Vagy szerinted leül otthon Gabe Newell és kiszarja a Portal kettőt (csak példát hoztam fel). Vagy Steve Ballmer a windowst összerakta a pincében? Nem kérlek, egy szoftver hatalmas erőfeszítéseket igényel. Vagy a szellemi munka ingyen van? Akkor a sok mérnök, tanár, tervező szedheti a sátorfáját!

Shodan: nem, nem okozol bizonyítottan bevétel kiesést. De ha nem lenne warez, tedd a kezedet a szívedre: nem néznél filmet és nem lenne a gépeden semmi? Még OS se? Ezt majd a te lelkiismereted eldönti!

TreDoR: Nem azt mondtam hogy el kell fogadni, hogy szarul élünk, a politikusok ott csalnak és lopnak ahol tudnak. Ezt nem kell elfogadni.
    DE! Az igénybe vett szolgáltatásért és áruért, legyen az szoftver, film vagy egy luxus autó pénzt kell fizetni. A másik ezért dolgozott, most az mindegy, hogy programozó, aki éveket fáradozott azért, hogy neked legyen szimulátorod, robotmunkás aki gürcölt a te pólódért vagy dizájner, aki a kocsit tervezte. És ezt neked ki kell fizetned.
    De azt hiszem, ez csak ebben a khm országban furcsa.
  • V Carter
    Üdv!

Én 4 műszakban dolgozom és alig 90e forintott keresek. Néhány itteni ember - akinek nem inge ne vegye magára, akinek inge az hordja - véleménye szerint én már nem is vagyok kis ember. Pedig nekem sincs 4-5-6 ezer forintom egy filmre, vagy arra ,hogy 2-3 ezer forintért elmenjük a párommal a moziba megnézni egy filmet. Egy film ára majdnem egy napi keresetem.Nekem senki ne mondja azt, hoyg ha csak ennyit keresek akkor nekem már nem is jár szórakozás.Szerintem a gond az, hogy a sok szinész, zenész, kiadó és manager túl sokat akar akasztani egy lemezen. A másik pedig az, ha már egyszer veszek egy irható dvd vagy pendrive-t aminek az árában benne van a jogdij, akkor elvileg amit letöltök - legyen az film vagy zene vayg akármi - annak a jogdiját már megfizettem, innentől kezdve nem illegális. Ez persze csak az én véleményem.
  • morden
    Skynet85: "oylan progik amiket 140-es iq alatt ha megveszel sem írsz meg lemásolni " ezt hogy sikerült összehozni :P?

Remetix: ezt kifejtenéd jobban, szóval nem a készítőknek esik ki a bevétel hanem azoknak akinek semmi közük az egészhez vagy mi ?

( bocsi lehet én vagyok az értetlen )
  • katarzis
    Szokásos csusztatás, mint irták lennt semmiféle bevétel kiesést nem okozol senkinek ha letöltessz egy filmet és alapbol nem lehet összevetni a bolti lopással.
    Plussz szerintem nézz egy picit utána mert kis hazánkban a filmek,zenék magán célú letöltése legális, itt az sg-n is volt már erről cikk...
  • Remetix
    A bevételkiesés nem feltétlenül annál jelentkezik akinek a programját vagy filmjét ellopják. Gyakran azoknál, akik olcsóbban kevésbé jó programot, vagy színvonalas filmet gyártanak.
  • Skynet85
    Nem akartam ebbe beszálni, mert igazábol egyik odlalt se értem meg, ill itélem el, már ami az ultrákat illeti. Azonban ez egy bullshit vanank oylan progik amiket 140-es iq alatt ha megveszel sem írsz meg lemásolni meg bárki letudja a progikban nem a terjesztés és a gyártás a pénz hanem a megvalósítás...
  • Shodan
    itt miért példálodzik mindenki a lopással , okozok nekik bevétel kiesést?! nem! , mert azzal hogy most nincs torrent nem fogok a boltba rohanni a legujabb filmért jatekert...
  • morden
    Hatalmas és szokásos csúsztatás !!! Kevered a szezont a fazonnal, mivel minden egyes kocsit építeni kell ami idő pénz és munkaigényes, míg a programokból ingyen tetszőleges mennyiségben készíthetsz akármennyit és nincs szükség hozzá gyárra semmire...
    Szóval szerintem Te vagy eltévedve Császár ...
  • TreDoR
    Ha mindenki úgy gondolkodna, hogy "ez van el kell fogadni", soha nem lettek volna sem felkelések, sem forradalmak.
  • Julius Caesar
    Tudsz venni Lamborghinit? Nem? És akkor most mész és lopsz egyet? Vagy nálad ez hogy működik? A kaját megveszed mert kell és van rá pénzed, ami meg tetszik és nincs rá az lopod?

Amire van pénzed megveszed, amire nincs, azt NEM. Ez ilyen egyszerű. Felesleges pedáloznod, hogy valaki lop meg csal. És akkor ez feljogosít téged arra hogy te is? A jegybank elnök összecsalta a pénzét. És akkor te most ezért warezolhatsz?

El vagy tévedve ember.
  • vg
    "Sehol az országban nincs 1 db egyetem vagy főiskola ahol warezra használhatod az egyetemi netet."

Komoly... és még komolyan is gondolja... :)
  • morden
    nem utaltam rá külön ,de úgy gondoltam, hogyha a kereseteket egymáshoz igazítjuk akkor olyan lenne mintha pár száz forintért hozzájuthatnánk a dolgokhoz ( külföldhöz viszonyítva ).