Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wollnerd
Mi ebben a furcsa? Rég (még) nem frissítették az információkat róla....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ricsi234
Igen énis ezt furcsálom<#idiota>

wollnerd
Pedig a bannerban van a hivatalos dátum. <#wow3>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ricsi234
Én egy szóval nem írtam, h ezt az SCS-tõl várom el, azt írtam, h a "játékok" (általánosságba)! <#papakacsint>
Mellesleg szeretném, ha én itt tartanék, h ilyen rendert tudjak csinálni! De mivel nem tartok itt, így ez nekem tetszik!

#11766: Nekem a szimulátor nem csak a fizikában merül ki, ha mindenben együttvéve, ergo, h minél élethûbben szimulálják a valóságot, vagyis ebbe beleértendõ a kinézet (grafika) is! <#ravasz1>

ztajti: SCS játékokba csak Zmodelerrel lehet konvertálni, mert azt tudja egyedül kezelni a pmg fájlokat! A profik 3ds maxba modelleznek, amit aztán beimportálnak Zmod-ba és ott alakítják át "SCS kompatibilissá". Persze ha te mást használsz az se baj, a lényeg, h tudj belõle 3ds-t menteni, mert azt megeszi a Zmod is.
Az, h a konvertálás viszont nem sikerül és a játék hibával kidob az már egy más kérdés!
Én is próbáltam betenni egy oszlopot STDS-be, de nekem is kiköpte a játék vmi hibával! Meg gondolom másoknak is ez a gondjuk, mert nem igazán vannak módok STDS-hez.

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

és az neked mióta szimulátor?Csak a grafika miatt? LOL...te is értesz ám hozzá 😊

fuszhi
Heló.
Azt tudom javasolni hogy meg kell nyitni a "Zé"- vel a kiválasztott fájlt, majd kiexportálni mondjuk 3ds fájlba stb a 3d testet.
A Blenderrel elvégzed a kellõ változtatásokat, majd a "Zé"- vel miután vissza importáltad átkonvertálod a kellõ kiterjesztésre hogy ismét tudja használni az STDS vagy a GTS és kész, de ugyanez lehet autoCAD - el vagy bármelyik másik programmal amelyik tud olyan kiterjesztéseket kezelni amit a "Zé" kitud exportálni. Kb ennyi.
Én a Blendert kedvelem. Üdv.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

ztajti
Sziasztok! Felmerült a #11755-es hozzászólásban, hogy a beküldõ blender párti. Blenderrel lehet STDS vagy GTS alá exportálni?

Üdvözlet: Tajti Zoltán

gumikacsa
Hát, nekem speciel nem tetszik, sõt, maga a render is elég szar.

Az ETS2 hozni fogja a kötelezõt, aki ennél többet várt, az nem ismeri az scs-t.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Kaes renderje? 😊

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

JohnBart: Lehet majd benne saját pótkocsit venni és színezni?

Vajon mikor jön el az idõ mikor ilyen minõségben láthatjuk majd a gépeket a játékokba?! <#wow2>
Na az lesz a szimulátor! <#hehe>

Am, szép render kép! <#eljen>

Szia JohnBart!

Csak szeretném megkérdezni, h erre kaptál bármiféle visszajelzést is az SCS-tõl?!

Ill. a bétával kapcsolatban még érdekelne, h milyen lehetõségek vannak a skinezhetõséggel kapcsolatban, mintha régebben mutatták volna, h lehet majd sajátot betenni, ill. h elég sok varit lehet majd belõlük kihozni, de errõl videó azóta se jött ki. Esetleg errõl írnál pár sort, vagy készítenél videót?! Köszi!

Sziasztok!Látom kilett írva a dátum.No nem baj karácsonyra meglepem magam vele,és egy új vinyóval meg egy GTX-el.<#taps>
<#eljen> Nem vagy egyedül én is majd de leszünk még biztosan páran majd <#nevetes1>
Pedig én azt terveztem 😊))

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

fuszhi
Csak azt nem értem hogy miért kéne módolni valamit amit kiadnak a piacra? Más megtudja csinálni akinek meg ez a szakmája az meg nem csinál ilyesmit. A Zé modeler egy kalap. Gondolom azért mondom mert én belender párti vagyok. S most nem az engedélyekrõl beszéltem hogy a globetrottert nem engedték és a többit.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

ztajti
Csak azt nem értem, hogy a 3DS max programhoz van-e illetve lesz-e megfelelõ exporter... Bízzunk benne, hogy igen, mert azt legalább többen tudják kezelni, mint a Zmodelert

yokel
Sztem nem véletlen, h szinte semmi "mod cucc" nem jött ki STDS-hez, 1-2 dolgot leszámítva!

És ez alapján nem sok jót jósolok az ETS2 módolásának sem, hisz a 2 játék egy és ua., csak a belbecs más.
Elvileg zmod3-mal lehet majd konvertálni ETS2-be, de az is tök új cucc lesz (zmod3), azt is lehet majd szinte újratanulni, meg mire elterjed a konvertálás mikéntje az is lesz jó pár hét!
Szal sztem senki ne remélje azt, h 1 nappal a megjelenés után már pakolja is be a módokat az ETS2be!

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

yokel
Egy kis OFF:

nézegettem 1-2 gyártónak az új kamionjait, persze nem szakmai szemmel csak mint laikus és csak az új dizájnt néztem rajtuk és hát azt kell mondjam nekem speciel nem mind tetszik, fõleg az új Volvo ami sztem borzalmas lett. Persze izlések és pofonok...

Akit még esetleg érdekelnek ezek az új dolgok és még nem látta õket itt találhat róluk 1-2 infót ill. képeket, videókat:

New Iveco Stralis Hi-Way
New DAF XF Euro 6
New Volvo FH Series
New MAN TGX Euro 6

Más: én bízom benne, h ezt a 2 modelt egyszer majd kiadja a készítõje és viszont láthajuk pl. ETS2-be! <#hehe>

OFF vége! <#papakacsint>

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

ztajti
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy valaki tudja-e, hogy STDS-ba hogyan lehet modellt beilleszteni, mert zModelerel próbálkoztam, de sajnos az alábbi hibáig jutottam:
" Model geometry 'model/KRESZ/01_balkanyar_HUN.pmd' file magic/version 506d6711 - expected magic/version 506d6712"

Tudja-e valaki, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni?

Elõre is köszönöm!
ZoltáN!

fuszhi
Azért lássuk be ez egy jó reklám a kamion márkáknak. Nem törnek és betekintés nyerhetünk a sofõrtérbe is. De õk tudják.

Így igaz 😊
Megvan a Renault licenc is! 😊

Jelenlegi állás:
Licencelt márkák: MAN, Scania, Renault
Nem licenceltek: DAF, Iveco, Mercedes, Volvo
v43 001
Új hír a blogon!

Nincs angol tudásom, de ha jól értem, megegyeztek a Renaulttal, megvan a licencük 😊

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

fuszhi
Hát ezek szerint túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Amiket idáig elolvastam, azok alapján bõven ha tartják is a 19. ei dátumot nem egy patch ot fognak kiadni. Ez szinte ezer hogy így lesz. Ez alapjárat aggaszt. Nekem tetszik az új külsõ és sok minden más is. Mesterien egyszerûsítenek a modellerek ahol csak tudják a kamiont a környezõ tájat és használnak nem nagyobb felbontású textúrát mint ami kell hogy meglegyen annak a hatása mintha gömbölyû vagy íves testet formálna. Tetszenek az újítások , de ha amit John Bart úr ír egy két dologgal kapcsolatban illetve a hajó átkeléseknél nem sikerül megoldaniuk megfelelõ mód az eltelt idõt, akkor csak belerondít az egészbe. Mindegy nem sok van hátra és amúgy is meglátjuk amit meg kell hogy lássunk.

aerolive
honnan van a beta?

Megy online az ETS2 IttETS2 Online közvetítés.
péistike
Köszönöm a választ! Mihint látom hogy megy a játék szerintem nézni fogom..😊

GTS

Boxer HUN
Hétköznapokon csak az esti órákban, de a hétvégén napközben és este is bármikor, ha tolom a bétát. Ha a RestaCar logó van a képernyõn, akkor nem vagyok játékban, ha fekete az egész, akkor ki vagyok Alt-tab -olva. A feltöltési sebességem nem egy tigris, de remélem annyira nem lesz rossz... A játékot full max beállítással játszom, átlag 50-70 fps-el. Városon belül csökkenhet, de ezt a csökkenést csak az élõ stream közben tapasztaltam.

https://restacar.hu (KÖZÖSSÉGI PORTÁL)

péistike
Lehet hülye kérdés.. De az élõ közvetítés mikor szokott menni?

GTS

Boxer HUN
Drága közösségünk.

Nem kis erõfeszítésébe kerül mindnyájunknak ez az ETS2... Nektek kivárni, nekünk pedig a mindennapos feladataink mellett, a lehetõ legtöbbet (hibát) kihozni a bétából, hogy a megjelenésre már igazán szánalmas "jelenség" ne legyen benne. Lehet, hogy az én helyzetem egyszerûbb, ezért is írom ezt.

Gumijavító mûhelyt nyitom reggel 8-kor, és 5-kor zárom ha nem jön közbe semmi. Ideális esetben este 7 körül beesek az itthoni gépem elé, és levezetek kb. 4-5 órát. Az észlelt hibákról elkészíteni a nem hagyományos screeshotokat, videókat, és melegében jelenteni. Ha olyan a dolog, akkor a közösség felé is kiposztolni, esetleg képeket és vagy videókat közölni. Ágyba esni fél 1, 1 körül szoktam minden nap. És hangsúlyozom, én vagyok szerintem az egyszerûbb eset kettõnk közül.

Minden tiszteletem JohnBart-é, mert az õ posztja ezen felül kibõvül még a hazai és nemzetközi kommunikációval is, és az elhivatottságát látva mindenkit biztosítok afelõl, hogy erõn felül teljesítünk a cél érdekében. Az önfényezésbõl mára elég ennyi, és folytatom egy kis útbaigazítással.

Elsõ lépésben meghajolok Bart legfrissebb leírása elõtt, melybõl az eddigi legfrissebb információkat kapjátok meg.

Magam részérõl, és persze a szabadidõm függvényében a RestaCar-nak is van ÉLÕ közvetítése, amit a fórumunk oldalán követhettek figyelemmel, vagy ezen az oldalon. Ha bénázok esetleg, nézzétek el nekem, hisz még jogosítványom sincs... <#vigyor>

Õszintén nem tudom miért hátrált meg most mindenki!

A lényeget még mindig meg fogja majd adni a játék. Itt ugye megint arra gondolok hogy a lényeg a vezetés és ehhez szerintem mindent megkaptunk amit csak lehet, mert vannak utak és kamionok. Az SCS játékaival nem azért játszunk hogy várost nézzünk. Így is rengeteg az újítás csak már nem emlékszünk mindre, mert mindig azon agyalunk hogy hogyan lehetne még jobb. Lehetséges hogy a késõbbiekben lesz majd jobb kamion szimulátor, de most még csak ez van, ezt kell szeretni. Szerintem a legtöbb újítás majd úgy is akkor lesz megfigyelhetõ amikor végre elkezdhetünk vele játszani és ha akkor sem tetszik a játék na majd akkor fogom azt mondani hogy sz@r, de addig szerintem semmi okunk a panaszkodásra.

Remélem ér valamit hogy ezt leírtam és egy kicsit visszahozza a lelkesedést!

Egy egy kép vagy videó alapján nem lehet komplett véleményt formálni, korrekt valódi képet azok tudnak adni a játékról akik nap mint nap tesztelik a beta-t. Persze mindenki mást és mást vár van aki kevesebbet van aki többet.Egy biztos mindenki kedvére valót képtelenség alkotni.
Én erre már fél éve rájöttem. 😄 Azóta oda is lett a lelkesedés. 😄 De legalább szebb graffal gurulhatunk majd. 😄

Udv.Egyetértek veled.Az biztos hogy kicsit megváltoztatták a játékot,de idegesítõen kicsi dolgokat meg hagyták úgy ahogy van.Engem a telephelyek sívársága zavar.Vagy ott van a forgalom színtelensége.Ne mondja már senki hogy nagy dolog lett volna még egy jó adag jármû kidolgozása,meg nem öt szÍnnel.Ezek nem nagy dolgok de színesebbé változatosabbá tennék a játékot(egy esetleges évszakváltásról már nem is beszélve.
TruckerDave
Most így megemlítve, tényleg régebben még videót is kaptunk, hogy Google-map alapján építenek jellegzetes tájakat. Én ebbõl nem sokat vettem észre <#shakehead>

Hát elnézve így a sok-sok beta videót, azt kell mondjam "többre" számítottam, az elõzetes híreket figyelembe véve amiket megosztottak velünk a fejlesztés ideje alatt!
Nem tudom, nekem olyan érzésem van, mintha egy jó nagy GTS-t kapnánk, mert annyira egyhangú a táj, állandóan ugyanaz ismétlõdik, h nem is lehet megkülönböztetni az országokat egymástól, és inkább olyan mintha egy országba mennél csak. Már a videókat nézve is kezdett a végén unalmas lenni, h mindig ugyan azok jönnek veled szembe a kanyarok után! 😞

A régebben beharangozott új prefabokat se láttam olyan hû de rettentõ sokat, ami csalódás számomra, mert ezt a részét nagyon vártam a játéknak, h valósághûbb dolgok lesznek benne, de a többség maradt GTS-bõl.

Ami nagyon szembetûnõ még, h szinte sehol nincsenek épületek az út mentén, falvakról meg már ne is beszéljünk!
A videókon az utat 75-80%-ba még mindig autópályán teszik meg, ami gondolom nem véletlen, egysávos részt talán csak a hegyi útvonalon láttam, de azért én is tudom, h máshol is van, de a nagyrésze még mindig autópálya.

Megmondom õszintén amilyen nagy hévvel vártam régebben a játékot annál inkább csökken ez a lelkesedés, mert így látva az egyre több videót, látom, h nem lesz olyan mint amilyenre én számítottam az elején, mikor elkezdték irogatni a blogon, h mik lesznek benne és még csak 1-2 kép volt. De ez persze csak az én véleményem!

Én meg elmondom neked, hogy az STDS 1.5-öt a bétakulcsommal nyomom. Na bumm.

Üdv az oroszoknak van valami olyasmi fórumuk mint az sg vagy ehhez hasonló régebben láttam stds-hez elkezdtek egy Renault magnumot és volt is kép de azt nem találtam meg honnan származott vagy ilyesmi fórumról vagy más honnan erre kíváncsi lennék ???? mert kicsit vissza olvastam és pár hozzá szólásba meg vannak említve az oroszok 😄

Más nem tudja valaki hogy kell ki menteni zmodelerbe a pótkocsit ???? hogy stds-hez jó legyen ott meg akadt a tudásom el mentem mint az ets vagy gts be kell de utána biztos kell még valamit csinálni vele gondolom etsedit nevû programmal de a gyárit ki bírom nyitni zmodelerbe de az el mentéssel gondok adottak ha van valaki aki tudja be segíthetne benne annyit kéne benne segíteni hogyan kell el menteni mert többi dolog szerintem jó 😊
Elmondom neked,hogy nem a béta kulcsal fognak menni a teljes gamek hanem egy újjal amit majd aznap tudnak aktiválni de lehetséges, hogy online meglehet vásárolni így lehetséges, hogy te lehetsz az elsõ mivel éjfél után megkapod a kulcsot és leszeded a game-t és aktiválod így már hajnali 1 körül ha jó a neted tolhatod! De ha meg a boltban akarod akkor csak reggel! Amúgy meg a játék boltos már azelött haza viszi egy nappal mivel õk akkor kapják meg és este aktiválja mint te mondjuk online!!! Szóval csak az online megoldással lehetsz tán az elsõ! Vagy ha egy 576 nem nyit ki éjfélkor mint külföldön a nagy játékoknál de ez kizárt dolog 😊 további jó várakozást!!!
És lenne még olyan kérdésem, hogy az 1.4 patch az stds-nél mit ad??? További szép estét nektek 😊
Boxer HUN
Sajnos nem te leszel az elsõ tulaj... A béta teszterek a kapott kulcsokat megtarthatják. Na Bumm.. <#hehe>

Nem is, mert 2012.10.19 00:00:00.0000000000001-kor <#vigyor2>
2012.10.19. 00:00:01 kor 😄

Valamelyik videóban láttam, hogy a faszi a kilóméterórára közelített mint ha ö hajolt volna közelebb azaz lehet a görgõ föl le mozgatása lesz ez a funkció 😊
Ricsi234
ez a baj<#idiota>

SimaSuna
mikor te bemész a boltba megvenni, már a boltos haverja már rég játszik vele 😊
szabii98
2012 október 19 00:01:01 <#wow3>

I met God. She's black

Ricsi234
Pontosan mikor adják ki?óraszámra,én akarok az elsõ vásárló lemmi😄(itt Mo-n) xd

A szemszöget alapból szerintem nem lehet állítani.
Más játéknál is láttam már hasonlót.
Az a lényege, hogy amerre forgatod a fejed, akkor a játékban arra fordul a kamera.
De ehhez külön kell egy ilyen program, kamera, érzékelõ és még jó pár kacat.
Itt találsz pár videót, hogy hogy mûködik játék közben.

De majd kiderül, ha kipróbáltuk.

Jól veszem ki a szemszöget elõre és hatra lehet állítani? Az tök király 😄
A logót meg fossátok már le egy fájl másolása azt puszi, ami egy modder számára maximum 2 nap, ami 2 mb😊