52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • krisztian1329
    Tsm map 4.1.1-hez van-e olyan mód amivel megtudom nézni Afrikát a világtérképen?
  • AttilaRO
    sziasztok szep gepek !

• zorba3333
    Nos, belenéztem az általad említett trailer pakkba, hogy mi lehet a nyűgje.
    Szimplán összeakad a két mód mivel egyidejűleg mindkettő a saját textúráját illesztené a félpótra.

A hibát többek között ezek a félpótok okozzák:
    Krone Profiliner
    Krone Coolliner
    Schmitz S.PR Universal
    fuel tankers

A megoldás a következő:
    Amelyik módban jobban tetszenek a felsorolásban szereplő félpótokhoz készített festések, azoknak a mappáit változatlanul hagyod, míg a másik módban, átnevezed az egyező nevű mappákat valamire, hogy a játék ne tudja beolvasni.

Az a lényeg, hogy az a mappa maradjon eredeti néven, amelyiket használni szeretnéd!
    (Ezt természetesen mindegyik azonos nevű félpót esetén meg kell tenni)

A másik megoldás:
    Ez egy picit macerásabb, de kevésbé babramunka. Egyszerűen a használaton kívülinek szán mappa elérési útvonalát írd át.

Fontos!
    Semmi esetre se "ollózd" össze a két mód mappáit, mert más rendszerű struktúrát használnak! Az eredménye tuti fagyás lesz!
    Előfordulhat, hogy a felsoroltakon kívül több félpót típusát jelölő mappa is azonos nevű, ezért célszerű alaposan átnézni a módosításokat, és az azonos nevűeket a fent leírtak szerint módosítani!

Biztonsági mentés, mint mindig, most is javasolt.
  • krisztian1329
    Scania r730-hoz kéne nekem egy 8x4 alváz mód meg egy nagy súlyrakományú és hosszú trailer packnak a linkje.
  • hotwheels
  • ronso
    Hát nem tudom nekem ez annyira nem jön be mert elég egyhangu festések vannak,,,
  • ronso
    Szép helyek főleg a szerpentin..minden éjszaka élvezem élőben:)naponta hordom oda az árut.Banska-Zilina...
  • fs9pilot
    Az 1.8.2-es trailer pack, miben tud többet mint az 1.7? Több a skin, vagy javítottak a minőségen?
  • ronso
    Ugyan nem tudom mitz kell nézni a log file-ban de idemásolom
    <ERROR> Obsolete flare data definition! Absolute model path is expected.
    <WARNING> Model in old format detected '/mode2/sig1/traffi1/Eisglattgefahr.pmg', please upgrade format to improve load performance!
  • ronso
    Trailers pack 1.8.2
  • LACEJKA
    szép jó napot mindenkinek
    hoztam egy képet az új gépről :D
  • sewy21

pardon, lemaradt...:D
  • sewy21
    szép napot vagy estét, nem is tudom ilyenkor melyik a helyes...:D...hoztam két képet, az első a napi indulás előtt, a másik pedig hát egy nem mindennapi gép München belvárosában...:DDDD

• zorba3333
    Melyik trailer pakktól fagy ki nálad a mod, és mit ír a log file fagyás után?

Igen, jelenleg a játékon belül 25t a szállítható rakományok felső súlyhatára.
    Feltehetően azért nincs nagyobb súlyú rakomány, mert a játék próbálja modellezni a jelenlegi Európában érvényes megengedett legnagyobb össztömegre vonatkozó jogszabályokat.

Bővebben, azoknak a fanoknak, akiket netán érdekel......
    [spoiler] Jelenleg Európában a nehéz tehergépjárművek külön útvonalengedély nélkül 40t megengedett legnagyobb össztömegű szerelvényként közlekedhetnek.

Ez az alábbi módon áll(hat) össze:
    A nyerges, vagy gépes vontató saját tömege (Pl: DAF XF 105.460 Euro5 nyerges saját tömege 7.5t)
    A félpótkocsi, tandemfélpót, trailer, vagy pótkocsi saját tömege: (Pl: SCHWARZMÜLLER SPA 3/E félpótkocsi saját tömege 6.5t)
    Valamint a szállítandó áru tömege pl: 25t
    Ezek az értékek összeadódnak, és az így kapott érték lesz a szerelvény összgördülő tömege, ami a hatályos jogszabályok szerint Európában jelenleg külön útvonalengedély nélkül nem haladhatja meg a 40t súlyhatárt.

Németországban tesztelés alatt állnak az Eurocombi szerelvények, amelyek 44t megengedett legnagyobb ösztömeg mellett az eddigi 18,75m helyett már 25,25m hosszúak lehetnek.
    Az Eurocombi egyébként egy háromtengelyes (C tengely bogizható) tandemes gép + egy mögé kapcsolt dolly, amire egy normál hosszúságú félpótkocsi van akasztva.
    A Skandináv országokban pedig szintén teszt jelleggel futnak már duplapótos szerelvények.[spoiler]
  • jocking
    Restacar-on van olyan trailer pack mod, amiben van 75 tonnás mozdony is rakományként.
  • Gázfröccs
    R730 V8
  • Robi546
    Hali!

Lenne egy kérdésem,az alapjátékban + Going East DLC-ben,a 25 tonnás rakomány a legtöbb amit szállítani lehet ? Mivel ki akarom próbálni hogy mit bír a 360-as Scania Besztercebányá,Kassai hegyekben,Szlovákiában. :D Esetleg ha van olyan mód ami több 25 tonnánál és linkelnétek akkor azt megköszönném.
  • mzsolti21
    Köszönöm szépen! Egyébként Steam-es a játékom.
  • ronso
    Oké kiprobálom bár ebben a modban is van kamaz és különféle más autó..Az biztos,hogy trailer packot nem birja a mod mert kifagy.
  • frank007
    Szia! Ez direkt van így megcsinálva! Mivel az útlezárások olyan helyeken vannak, amerre majd még építem tovább a mapot, de egyelőre csak addig van kész, ezért még semmi keresnivalótok sincs a lezárások mögött! De ha a leírást elolvastad és az alapján játszol, akkor nem is találkozhatsz ilyen lezárásokkal! És mivel csak olyan utakon visz a gps, amik megjelennek a navigációs térképen, ezért egyszerüen nem értem, hogy kerültél olyan útra, ami végén a mélybe zuhansz, mivel ezek egyike sincs a térképen! Ezeket az utakat csak azért raktam be, mert ott vannak a valóságban is és hogy forgalmat generáljanak! Nem fogok minden mellékútra lezárást tenni! Szóval valamit Te ronthattál el!
  • zorba3333
    Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni. :)

Még egy tipp a TSM 4.1.0 játékélményének fokozásához.....
    Amennyiben még "színesebb", és választékosabb forgalmat szeretnél, akkor próbáld ki ezt a módot is:
    Traffic mod

A platós SK Mercitől, a 130-as Zil-en át, a ponyvás 7,5t-ás gépekig minden van benne.
    Többféle kivitelben a teljesség igénye nélkül: MaZ, ZiL, Mercedes SK széria, Scania 113M, Uaz, Lada 1500, Lada Niva, mélybölcsős trailerek, speciális gépszállító vontatmányok, több túlsúlyos, és túlméretes szállítmány, stb, stb
    Őrület, mennyire feltudja dobni a játékot.
    (Természetesen a járművek csak AI-ként lesznek jelen a játékban, de a rakományok szállíthatóak.)

FONTOS!
    A Multi Traffic mod, és a most ajánlott Traffic mod nem működik párhuzamosan, ezért a próba idejére a Multi Traffic módot ki kell kapcsolni, vagy össze kell fésülni a #31783 bejegyzésemben linkelt leírás alapján.

A Physics 7.0 verziójával szintén csínján kell bánni, mert random fagyásokat okozhat!

Jó játékot:)
  • ronso
    Köszi igy müködik,beszarás nagyon jól meg van csinálva a forgalom végre nem az az unalmas.Most egyenként probálgatom a modokat,hogy hol fagy ki...mégegyszer Köszi
  • Mandoki72
    És láthatatlan falak.
  • Mandoki72
    Üdv mindenkinek. frank007 mester, azon kérdéssel fordulok hozzád, hogy elég sok
    úton mentem már a térképeden, és azt vettem észre hogy olyan helyen vannak lezárások
    ahol lehetne közlekedni. Ahol pedig a levegőbe esne a kamcsim ott pedig nincs.
    Nem lehetne ezt a két dolgot megfordítani ?
  • sure
    Főleg ha a szaggatással egy időben a HDD-t is tekeri valami, akkor szinte biztosan ETS2 független jelenségről van szó.
  • sure
    Lehet, beindult valami egyéb processz a háttérben (AV scan, Windows update, fenetuggya), ami lefogja a procit.
  • fs9pilot
    Szép napot!

Az vajon mitől lehet hogy elkezdett szaggatni az ETS2 mint a vadgalamb. Tegnap este Budapesti garázsból kifelé jövet úgy szaggatott mint ha a Crysis 3-ra engedtem volna rá a frapset. Kicsit vicces volt. :D Eddig nem volt ilyen gondom, új mod nincs azóta. Van fent egy SweetFX addonom, de kikapcsoltam, és ugyanúgy szaggat szóval nem az a gondja.

Lehet a 13.9-es Catalyst a gondja esetleg? Mert nem szaggatott előtte. Lehet megpróbálom a 13.10-et. Hátha. Egyéb ötlet esetleg?
  • fagy53
    Van dobozos amelyben benne van a DLC és így éri meg legjobban az árát, zárjelben jegyzem meg a virágbolti DLC nem működik az eredetivel!
    A menűben ki lehet kapcsolni a speed limitet, nem kell semmilyen mod, csak az 1.4 patch előtt kellett ehhez folyamodni...
  • Szabi #31786
    eredeti játékkal és dlc-vel lehet Debrecenre közeliteni a térképen és színváltással se találkoztam még, max a pót rendszáma változik nálam néha menet közbe :D
  • Mutans Zombi
    Üdv mindenkinek!

Gondoltam megveszem a játékot, de előtte megnézem milyen is.
    Igaz, hogy a boltban kapható verzióban nincs benne a dlc-s + tartalom, de kicsit furcsállom 1.5.2-s patch-csel a w. verzió esetén a térképen például Debrecen városa nem behozható, ugyanis a képernyő ablaka nem marad ott. Ez az eredetiben is így van? Mert kicsit vadnak tűnik, hogy a dlc-s tartalomból lényegében Bp. még épp megnézhető felülnézetből a térképen, de ami attól keletebbre van, akkor is ha nem Mo.-n, az nem.
    Persze kamionnal megközelíthető, de tájékozódni nem lehet a térképen a + tartalom esetében.

A másik. Hogy gondoltam választok egy élénk színt a kamionomnak (#ff7e00; 255,126,000 - ), és be is festi a kívánt színre... de csak pár percre, ugyanis amikor elhagyom a műhelyet és nagy lazán vezetek az országúton, egyszer csak átvált (igen, kint az országúton) egy ilyen téren általam kevésbé favorizált színre (#ff00fc; 255, 0, 252 - ) és úgy is marad, végleg. Ha betérek egy műhelybe, akkor nem vált vissza, hanem marad ez a különleges szín, és festhetem újra, ha nem tetszik, de ebből is átvált kis idő múlva persze. Más színnel még nem teszteltem.
    Ez az eredeti játékban is így van vajh?

Még annyi érdekesség, hogy ha egy szimpla 2x1 sávos úton megyek, ahol ha pirosra vált a lámpa, de nem akarok ott ácsorogni, akkor ha totálisan, a vontatmánnyal együtt átmegyek a szembejövő sávba és nem a piros lámpa alatt megyek át, hanem lényegében mellette, akkor nem büntet meg :-)

(a 120-s sebességet engedélyező mod aktív, más nem, az okozhat ilyen galibát esetleg?)
  • gigamen
  • zorba3333
    Kerestem neked egy linket a TSM 4.1.1 verziójához:
    TSM 4.1.1
    NEM az én linkem, így szavatolni nem tudom a helyes működést!
    (Az Én játékom dobozos, így én a 4.1.0-át használom.)

Mindenképp fontos megjegyezni, hogy a TSM 4.1.1 a Steam-es játékverzióhoz való.
    Amennyiben dobozos a játékod, akkor a TSM 4.1.0 a Te verziód. Nem célszerű keverni a kettőt.

A módjaid közül a Physics 7.0 nagy valószínűséggel meglepetéseket fog okozni TSM használatakor, így ha gond lesz, elsőként ott keresd a hibát.
    Ha a későbbiekben szeretnéd a Multi Traffic modot is használni a TSM mellé, akkor az R730 Weda módokat össze kell fésülnöd majd vele, mert akadni fog, az eltérő menetdinamikai értékek miatt, hiszen az említett mód is használ kétféle 6x4-es pakkot.

Az akadó módosítások összefésülését ennek a leírásnak a segítségével könnyen elvégezheted:
    (A leírás a RestaCar oldalon olvasható, megtekintéséhez bejelentkezés szükséges!)
    Modosítások összefésülése (Ralph Wald tollából)

#31776 (Ronso)

Ha van másik térképed is telepítve, akkor javaslom, hogy a TSM számára csinálj egy külön mod mappát, a játékon belül pedig egy új profilt.
    Első körben semmit ne tegyél a mod mappába, csak a 4db TSM fájlt, és a Multi Traffic módot.
    Mielőtt más módosítást is betennél, mindenképp vezess egy kicsit az alapmódokkal (TSM + MT), és legyen legalább egy mentésed!
    Így biztos, hogy menni fog, én is így használom.
    (Természetesen a meglévő hibás TSM profilt vagy töröld, vagy nevezd át, hogy a "tiszta" mod mappa beolvasásakor ne zavarjon be.)

Mint mindig, biztonsági mentés készítése most is javasolt.

• gyurkikrisz
    Köszönöm a nagyon pontos választ!
    Azt hiszem akkor már be sem fejezem azt a fuvart amit épp most viszek, úgyis új mapot kezdek akkor.
  • Luspy
  • hotwheels

• Hungarykum
    Ez csak játékhiba. Majd javítják.
  • mzsolti21
    Nekem is 4.X verzióm van és zoom-olsákor nekem is kilép néha. Tudnál olyan linket adni ahol le lehet szedni a 4.1.1-et? Ott nem látok letöltési linket amit linkeltél, csak leírás van.

A magyar mapot és a TSM-et külön profillal nyomom.
  • sewy21
    szép estét...nekem olyan problémám van, hogy állandóan változik a rendszámtáblám...értsd az állandót, hogy 2-3 mp-ként változik...éppen olyan felségjelzésűre, amilyen a póton is van...vki tapasztalta már ezt a hibát?...
  • ronso
    Egyenlöre 3 perc után kifagy a játék ha beteszem a forgalom modot...
  • krisztian1329
    Már meg van a megoldás az egyik mód bezavarta.