52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • zorba3333
    Amit a TSM 4. verziójáról tudni érdemes.....

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A TSM sorozat 4. verziója összesen három verziót élt meg idáig.
    Az első a 4.x volt.
    Ez működött 1.4.8, és 1.4.12 alatt hivatalosan, de nálam például működik 1.5.2 alatt is DLC nélkül!

Ez a 4.x lett frissítve 4.1.0-ra, ami már együttműködik a DLC-vel is. Újdonságot nem tartalmaz a 4.x-hez képest csak optimalizálva lett a DLC-hez. Ez a verzió való a dobozos játékokhoz.

A Steam-en futó játékverzióhoz a fejlesztők készítettek egy átiratot, ami a TSM 4.1.1 verziónevet kapta.
    A két kiadás között (4.1.0 - 4.1.1) semmi eltérés nincs a térképet tekintve, csak az optimalizációja más az eltérő játékmódozatok miatt.
    Bár többen írták, hogy működnek "keresztbe" is a verziók, tehát a steam-es a dobozossal, és fordítva, azért jobb a békesség. Nem véletlen készült két változat.)

A fejlesztők külön módpakkot ajánlanak a térképhez JPM 4.1.5 néven, ami mellékelve van a csomagban.
    Elviekben mindkét verzió (4.1.0, és 4.1.1) azonosat használ, de célszerű az adott játékverzióhoz optimalizáltat használni.

Én külön profillal, és külön mod mappával használom együtt a 4.x, és a 4.1.0 verziókat dobozos játékkal, DLC nélkül!
    (Azért hagytam meg a 4.x verziót, mert simábban fut, és benne maradtak az animált objektumok, tereptárgyak, stb, aminek jó része nem látható már 4.1.0 alatt. Ennek valószínű az az oka, hogy az optimalizálás során valami valamivel akad, vagy egyszerűen törlésre került.)

• JohnBart
    Nem igazán vágom a témát mert nem használok modokat, de pár oldallal korábban mintha írták volna, hogy a 4.1.0-s a dobozoshoz, a 4.1.1-es meg a Steames változathoz való (egyéb eltérés nincs a kettő között). De ha tévedek, valaki úgyis kijavít. ;)
  • Fokker
    Sziasztok!

Az volna az egyik kérdésem, hogy a TSM 4.1.1. csak Steames verzióhoz használható? Nekem dobozos van, 1.5.2-re felpatchelve.

A másik, hogy ha megveszem a DLC-t, a TSM használata mellett új profilt kell csinálni, vagy tudom folytatni az eddigit?

A válaszokat előre is kössz.
  • pxxl

fasza az égbolt... :|
  • zorba3333
    Nem szabad rögtön pálcát törni a játék felett, ha elsőre nem sikerül valami :)

Az általad említett 6x2, illetve 6x4 hajtásképletű vontatókra is lehet oldal-spoilert tenni, valamint kipufogót módosítani.
    A két elem egymástól függetlenül alkalmazható, nem feltétele egyik megléte a másik alkalmazhatóságának.

Vannak egyes típusok, amelyeknél nem azonnal elérhetőek a szóban forgó módosítások.
    A 31992 hozzászólásodban linkelt képen látható 6x4 hajtásképletű vontató pont ilyen.

Ahogy haladsz a játékban előre, úgy gyarapszik a profitod, gyűlnek a TP pontjaid, illetve éred el az újabb szinteket.
    Bizonyos szintlépések esetén újabb lehetőségeket kapsz kiegészítők formájában a fejlesztésre.
    Írtad, hogy megvolt a szintlépés, megkaptad a kipufogót, de nem tudod feltenni.
    Ennek az az oka, hogy hitelből vetted a kamionod, vagyis pénzed volt, elérted a szintet is, de kevés a szinten belüli TP (tapasztalati pont) pontod.

Vannak lehetőségek amelyek meggyorsíthatják a fejlődési folyamatot, de ezek használata szerintem megöli a játékélményt.
    Ellenben itt van néhány remek kis kiegészítő, ami bővíti a 6x2, és 6x4 hajtásképletű Scania vontatók oldal-spoiler, és kipufogó helyének tuningolhatóságát:
    Scania 6x4
    Scania 6x2, és 6x4

FONTOS!
    A két mód nem megy együtt, tehát egyszerre csak egyet érdemes használni, vagy a jól ismert módon "összefésülni" őket.
    Ne tévesszen meg a verziókompatibilitás, mert attól, hogy öreg, működik 1.5.2 alatt, csak arra kell vigyázni, hogy más alkalmazott módban ne legyenek hasonló elemek, vagy olyan kiegészítők, melyek hivatkoznak rá, mert akkor ez is, mint minden kiegészítő ebben az esetben akadni fog!
    (Mivel írtad, hogy nem használsz módokat, ezért ez téged max. a későbbiekben érint majd.)

Mint midig az új módok kipróbálása előtt érdemes a profilról biztonsági másolatot készíteni.

Elfogyott az üzemanyag....
    Ebben az esetben "kihívod" az assistance szolgálatot, és amennyiben van elég pénzed, akkor "megoldja" a problémát, ha nincs, akkor irány a "bank".

• AudiQuattro

• LiTTLee
    Estét!
  • retoucher
    "...Akkor megyek, elköszönök az "uncsitesómtól", nyomok egy "karit" a "kamcsimmal"

Mit értesz az alatt, hogy "ne ilyet"?

Hasonló pótkocsis módot szeretnél, csak nem ezt?

Mi gátol meg abban, hogy apád ""kamcsiját"" betedd?

A meglévő kamionok egyikére szeretnél olyan festést mint apád ""kamcsiján"" van?..."

Hát ezen besza-behu!!!

Upsz bocsi a kifejezésért, de ez nagyon nagy volt, rég röhögtem ekkorát és pláne percekig!
  • Bohusek
    Először is, ha kifogy a nafta, ott a segélyhívó (talán F8? - nem használtam még). A pénzed tud minusz előjelet felvenni. Amikor a kamatokat fizetgettem, olykor likviditási problémába kerültem és adóssá váltam a bank felé. Erre jött egy e-mail a banktól, hogy további kis összegű hitelösszeget folyósítottak a számlámra azzal, hogy pár nap múlva majd kifizetem. Ez a legközelebbi bevételemből automatikus levonással rendezésre is került.

Ugyan nem tudom, mi van akkor, amikor nincs bankkal szerződésed, a pénzed mégis hirtelen negatívba csap át, Pl: assistance igénybevétele üzemanyag hiány miatt. Sszerintem akkor is jön banki üzenet, hogy folyósít egy rövid időre. De ez csak tipp.
  • sure
    1. a) mentett állás (akár autosave) visszatültése, b) autómentő hívás
  • kisfüsi
    Holnap indulás haza. :)
  • fs9pilot
    Nem teszem spoilerbe... Amilyen sűrűn teszek fel képet, kibírható. :) Ez után úgyse teszek 6 évig megint. :D

Jó kis horrorfilm helyszín lenne így sötétben... :D

• Luspy

• matesz19
    Akkor ezt a részét jól elb@szták a játékban, hogy nem lehet a több tengelyesekre takarólemezt és kipufogót tenni, én szerintem... Nekem még nincs beosztottam, még csak most fizettem ki a kamionom után felvett kölcsönt. xD Most jön majd a garázs bővítés, idővel a sofőrfelvétel is, stb. :D

Lenne még két kérdésem hozzád/hozzátok:
    1. Hogy ha kifogy a benzin (ami dízel, asszem) és a közelben nincs kút vagy már elhagytam, akkor mi van??? Azon kívül hogy megáll a kamion alattam... xD

2. Lehet hülye kérdés, de ha nincs kölcsön felvéve (bármire), akkor is tudok mínuszba menni, és amint több pénzem lesz akkor a bank levonja azt az összeget amivel lógtam neki?? Mert eddig így tett hogy fizettem a részleteket... :D
  • SLICK
    na és az mitől lehet, hogy fuvar közben egyszer csak rózsaszínű lett a kamionom?
    Most vettem egy új Merci Actrosst, de amíg nem saját kamionnal fuvaroztam, addig egyszer sem váltott át a színe egyetlen kamionnak sem.
    Egyedül a Merci logó modot használom, semmi mást.
  • Bohusek
    Szimpla hátsósra pakolhatod a cuccokat. duplára a magasabb szint sem enged. Én most a 23. szintet taposom. A rajtam kívüli flottában van egy dupla hátsótengelyes, de nem lehet rá pakolni.
    Erről jut eszembe, érdekes, hogy a szintemnek megfelelő cuccokat pakolhatok bármelyik zöldfülű beosztottam hátsója alá, még nagyobb motort és fülkét is, pedig még nem érdemelné meg.
    De egyébként profik, eddig egyik sem karambolozott... ;)
  • matesz19
    @SLICK és Misuka963: Értem, köszi szépen az infokat. :)

@Bohusek: Ahha, faca.... Köszi, akkor ezt is tudom.
    De akkor csak szimpla tengelyesre lehet feltenni takarólemezt és utána kipufogót?? Vagy idővel ahogy lépkedek fel a szinteken, lehet majd több tengelyesre feltenni takarólemezt is??
  • Misuka963
    Tedd szimpla 4X2-esre és simán tehetsz rá kipufogót meg oldalszoknyát is :)
  • Bohusek
    Igen, a hátsó duplatengelyes kivitelnél az első és hátsó rész közé nincs mit tenned, túl rövid ott a gép. Én ezért és a nagyobb üzemanyagtartály miatt szimpla hátsótengelyest használok.
  • SLICK
    az üzemanyagtartály mellé kell raknod a takaró elemeket mind két oldalra. Ha fent vannak az elemek, azután tudod felrakni az oldal kiegészítőket is.
  • matesz19
    Módok nélkül játszom.... Ezért is nem értettem hogy mi a bánatért nincs nekem kipufogóm.... De akkor próba ként megnézem hát ha neked van igazad és csak ez miatt nincs... Köszi a segítséget. :)
  • Misuka963
    Nincs mit,a képeidre és a szerelvényeidre nem lehet egyszerűen rosszat mondani ;)
  • gordon 24
    Fura! Lehet valami mod kavar be. Mert elméletileg kellene lennie két csillagnak az első és a hátsó kerekek között. Az alsó csillag lenne a kipuffancs a felső pedig az oldal boritás, ami a tankot fedi.

Szóval passzolom, de ott keresgélj.

Igaz, lehet, hogy a dupla tengelyes cuccnál nincs, azért nem látod. Nézd meg szimpla tengelyes gépezetnél..
  • matesz19
    Volna hozzátok 1 kérdésem, hogy kaptam a Scania-mhoz kipufogókat. A Kérdésem az lenne, hogy hogyan és hová kell felrakni őket?? Mert nincs csillagozott rész és még nem jöttem rá hogy hová kell őket rakni... :(
  • hotwheels
    :)
  • Misuka963
    Legszebb Magnum
  • hotwheels
  • fs9pilot
    Na, megoldódott. Nem csodálkozom hogy éjjel-nappal szakadt az eső, a "nice_weather.sii" fájl, dugig volt rain_intensity: 2 meg 1 értékekkel.
  • fs9pilot
    Gyerekek... Nagyon jó ez az ősz mod... De már kezdek besokalni a 3 napja tartó, szüntelen esőzéstől.

Szerintem picit átszerkesztem már az időjárásért felelős fájlokat. Me' már kicsit sok lesz az esőből. Miután végzek 2 fuvarral, már ha elnézek a monitor elöl jobbra-balra, már a falon is vízcseppeket látok. Beleég a retinámba.

Ettől függetlenül egy kép:

• matesz19
    Az első nehéz/túlsúlyos rakományom... :D
  • orixon
    [/URL][/IMG]

[IMG]http://kephost.adatbazis.eu/viewer.php?file=62338547437466562378.png][/URL][/IMG]

Utba esett az otthon, hat megalltam egy kicsit..benezni hogy van a csalad.:)
  • zorba3333
    Pontosan azért nem írtam bántó hangvétellel, mert még fiatal :)
    Azért annyit elvárna az ember, ha már segítséget kér valaki, akkor legalább fogalmazza meg rendesen, hogy mit szeretne kérni / kérdezni a közösségtől.

Divat lett ez a beszédstílus.... !?
    Te jó ég, tényleg itt tartunk?
    Akkor megyek, elköszönök az "uncsitesómtól", nyomok egy "karit" a "kamcsimmal", aztán megyek "vacsizni" :) :)
    Atya ég.....

Na igen, végül is ma már nem játszunk, hanem "nyomjuk a game-t", stb, stb :)
    Az egykori szlenget, amit mindenki értett, mára átvette a trendinek hitt "Hunglish" nyelvjárás, bár a "kamcsi" nem ide tartozik.

Sorry
    /OFF
  • BhityHD
    Mondd, hogy nem '99 -ben születtél. Mondd, hogy a bátyád profilja. Egy 14 évesnek már kicsit előrébb kellene tartania!
  • CB pocok
    Sziasztok ! :) Valaki tud Hütös Waberer's-es pótót nagyon megköszönném előre is :)
  • szgabe
    Finoman srácok!!!
    Még kiskorú. Egyébként mi bajod a kamcsi-val?:) Ez a divat az általános iskolában.
    Egyébként az ilyen segítségkérést tényleg nehéz teljesíteni.
  • zorba3333
    Ennek a kérdésnek / kérésnek légyszíves fuss neki még egyszer, ugyanis segítséget kérsz, de egyetlen kérést nem írsz, illetve kérdést sem teszel fel....
    Miért nem lehet pontosan megfogalmazni, hogy mit is szeretnél valójában?

Miben szeretnéd pontosan a közösség segítségét kérni?

Az általad linkelt videón egy régi mod látható, amit még az Europian Rebuilding mappal, illetve ahhoz adtak ki.
    Mit értesz az alatt, hogy "ne ilyet"?
    Hasonló pótkocsis módot szeretnél, csak nem ezt?

Mi gátol meg abban, hogy apád ""kamcsiját"" betedd?
    - Nem tudod az általad kiválasztott, más játékból származó modellt bekonvertálni?
    - Szeretnél egy saját modellt készíteni, csak nem tudod hogy kell?
    - A meglévő kamionok egyikére szeretnél olyan festést mint apád ""kamcsiján"" van?
    - Az összes gép azonos márkájú, típusú, és festésű legyen a játékban?
    - Netán az összes típust le szeretnéd tiltani, hogy csak az általad használt gép működjön a játékban?

Ahhoz, hogy érdemben tudjunk segíteni szükség van legalább egy konkrét kérdésre!

UI.:
    (Nem bántásból, de amennyiben lehet, kérlek mellőzd ezt a "kamcsizást" mert azon kívül hogy felettébb dedós, még szánalmas is. Köszi)

• laco1999
    Helló mindenki.

Szükségem lenne egy kis segítségre.
    http://www.youtube.com/watch?v=VY92qJ06QOU

Ha lehet ne ilyet.

A másik az hogy faterom kamcsiját be tenném
    egyedül legyen az a kamion csak

Előre is köszönöm a segítségeteket
  • Luspy
  • Tsaba01

• kamionos dzsó
    Szerintem gyönyörűek a képek!