52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • zorba3333
    Próbáld ki így....

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amennyiben valamilyen mentést folytatsz a játékban, akkor az aktuális fuvar végeztével "aludj" egyet a játékban, hogy megjelenjenek az új fuvarok.

Ha netán mégsem így lenne, próbáld meg ezt letölteni:
    Military Cargo pack
    Ez biztos, hogy fut 1.5.2 alatt.

Fájlok szerkesztése...
    A Total Commander tökéletes erre a feladatra, én is azzal csinálom az ilyen dolgokat.
  • Skypack
    Elérhető is lett az 1.6os javítás :D sajnos az új volvot ez még nem tartalmazza, de halloweenra az is befog kerülni remélhetőleg :)
  • vajo
    Kipróbáltam a World of Trucks-t. Jó lett! :D
  • NicoKoko759
    Hétvégén megpróbálom szétkapni a fájlt. Régebben azt hiszem TotalCommanderrel nyitottam ilyet a Pedal to the metal korszakban. :D De van a gépen persze tömörítő programom. Letöltöttem a forgalom módot, most fogom berakni, kipróbálni, remélem jó élmény lesz. Beraktam a katonai módot is, de nem használja a játék. Beállítottam indításnál, hogy érzékelje, kivettem minden más módot, kivéve az Uralt, de minden fuvar a gyári. Lehet, hogy nem kompatibilis a legutolsó javítással?!
  • zorba3333
    Örülök, hogy tudtam segíteni, és végül sikerült megoldanod a dolgot.

A piros felkiáltójeles hibaüzenet teljesen normális volt ebben az esetben, de ezt írtam is anno a #32117. hozzászólásom spoiler-jében lévő részének utolsó gondolataként, illetve linkeltem neked is a #32190. hozzászólásom "kompatibilitás" címet kapott link formájában ugyanezt. Gondolom olvastad őket, ezért tértél ki rá.
    A lényeg, hogy sikerült...

#32213 (mzsolti21)
    Ha már úgyis rászántad az időd, és ennyire szétszedted a mod mappádat, akkor javaslom, hogy a különböző térképeket, és a hozzájuk tartozó, illetve azokhoz használt módosításokat a hibakeresés végeztével külön mod mappába rendezve tedd vissza, mint ahogy ezt már korábban javasoltam is.
    Ezáltal rengeteg bosszúságtól kíméled meg magad a későbbiekben.

Célszerű a térképekhez különálló profilt készíteni, majd a meglévő mentéseidet bemásolni az új profilokba.
    Ehhez ajánlott egy olyan "végső" mentést csinálni profiltörlés előtt, ami semleges (gyári) helyszínen van, és a közösen használt mapokon rajta van. Pl: valamelyik gyári kamionkereskedő udvara, Hotel udvara, stb
    (Ez természetesen csak azokra az esetekre igaz, ahol egy profillal, több térképen játszottál. Ez persze nem kötelező, hiszen elviekben kompatibilisek az eddig együtt működő térképek, de sose baj, ha könnyítünk a dolgon, és csökkentjük a kockázatot. )

Mivel minden profilhoz külön config.cfg is tartozik, így az ebből eredő esetleges hibák is lekorlátozhatóak az adott map, adott profiljára, továbbá lényegesen lecsökkenthető a külön mappás megoldással a hibakeresés ideje, és a kiváltó ok(ok) száma.
    Maradhatnak együtt a c:\dokumentum... mappában, de értelemszerűen mindig csak az aktuális mappa neve legyen mod-ra nevezve.
    Remélem sikerül megoldanod a problémát.
  • mzsolti21
    Csak a térkép meg az egyik Scania van kipipálva a szerkesztésben, a többit már ki is töröltem.
  • LiTTLee
    Üdv!
    Szép képek srácok

• Csabi2007
    Nos biztonság kedvéért elmentettem külön mappába a profiles-t és magát a játékot! Felraktam a patch-et utána beraktam a TSM-et. Majd piros felkiáltójel jelent meg a mentésemnél rámentem kiírta, hogy problémák lehetnek tovább mentem, majd kiírta hogy a módosítások miatt a fuvar büntetlenül megszakadt a kamionom pedig a telephelyre lett szállítva.. Utána vállaltam egy fuvart és tökéletesen ment minden!!
  • SLICK
    visszaolvastam, de nem találom. Kulcsszavakkal is kerestem, de nem adta ki a fórum a kommentet amiben ez le van írva..
    Esetleg leírhattad volna a megoldást is.
  • hotwheels
  • Luspy

• Bohusek
    Hi, többször volt már szó erről a problémáról és a megoldásáról is...
  • SLICK
    Nem tudja valaki az mitől lehet, hogy fuvar közben egyszer csak rózsaszínre vált a kamion? De csak az általam megvásárolt kamionnál, sima gyors fuvaroknál a gép által adott kamionok egyike sem csinálta... Egyetlen modot használtam a Real Mercedes logo-t...
  • zorba3333
    A hibából adódóan nem azért omlott össze a játékod, mert kikapcsoltad az általad említett módot, hiszen, ha ez lett volna a hiba, akkor rögtön kifagyott volna a játék, vagy be sem tölt, és nem tudtál volna vele egy ideig játszani.
    Valószínűsíthetően az lesz a gond, hogy a két különböző Scania mod, + a kiegészítőik összeakadnak vagy a Physics akad valamivel, és ez okozza a bajt.
    (A random összeomlásért anno nálam pl.: a Physisc mod volt a felelős.)

Ahogy már írtam az előbb valószínű, hogy a két Scania mod akad össze.
    Mielőtt továbblépnél, ha javasolhatom, akkor a következőképp kezd el a hibakeresést a szóban forgó Scania addon móddal kapcsolatban:
    - Először engedélyezd újra a kikapcsolt módot, vagyis állítsd vissza az eredeti állapotot.
    - Ezt követően szedd le a műhelyben azokat a kiegészítőket, amiket tartalmaz az a mód.
    - Ezután az alapgéppel vezess egy picit, majd ments egyet. Ekkor már nem fogja hiányolni a kiegészítőket a módból, így nyugodtan kikapcsolhatod azt.
    Innentől már nyugodtan mehetnek a tesztkörök. Ha ismét kilép, akkor nem ez volt a hibás mód.
    (Célszerű minden mód kikapcsolása előtt hasonlóan tenni.)

Memória....
    Emiatt a sor miatt gondolom, hogy több memória kell neki:
    00:00:00.000 : [mem] Trying to allocate memory pool (204800K)

Amennyiben a módok "összefésülése" nem hozza meg az eredményt, akkor a grafikai beállítások oldalát kell szemügyre venni.
    Mindenképp érdemes egy FPS-t mérned legalább két-három helyen.

Célszerű először egy olyan helyszínt választani, ahol gazdag az objektumozás pl.: egy város nappal, majd egy olyan környezetet ahol sok a növényzet, és végül egy olyat, ahol szinte elenyésző az objektumozás.
    A lényeg, hogy a három helyszín FPS értéke között ne legyen 10-15%nál nagyobb az eltérés.

(Ha azt akarod megtudni, hogy az aktuális kamionod mennyire eszi a gépedet, akkor is segítségedre lehet az FPS. Nézd meg belső nézetben, majd külső nézetben mennyi a két FPS érték között a különbség.)

Kisebb teljesítményű videokártya esetén sokat segíthet, ha az AI járműveket low-poly modellekre cseréled, majd csökkented a környezeti textúra, és a növényzet részletességét.
    Célszerű a tükrök látótávolságát közepesre levenni, a HDR-t kikapcsolni, a rendert levenni legalább 150%-ra
    Ezzel felszabadul annyi grafikai erőforrás, hogy magasabb felbontáson is szépen futtatható a játék, egy gyengébb v.kártya esetén is.

A hiba megállapítása érdekében célszerű megnézni azokat a lehetőségeket, amiket az előző hozzászólásomban írtam.
  • Misuka963

Vajo: Szintén profi Scania
  • mzsolti21
    Köszönöm, holnap kipróbálom mindet szépen sorban, hogy rájöjjek mi van.
    Előbb (még mielőtt bármit csináltam volna a leírásod alapján) kivettem a Scania addons-tól a pipát, természetesen eltűntek a kiegészítők. Kb 40 km után kilépett a játék ezzel az üzenettel:

Igazából én is a memóriára gyanakodtam először, használtam is az mm_pool_size 1200-at, de nem hozott megoldást, igaz ez régen volt. Most még próbálom a grafikai beállításokat optimalizálni a laptopomra, ha túl kicsire veszem szaggatva megyek, alig látszik ugyan, de ez onnan észlelhető hogy egy idő után fáj tőle a szemem. Ha túlságosan felveszem, akkor meg gyakran kilép, főleg városokban, de gyönyörűen folyamatos a kép 90-nél is.
  • lenhoffer
    koszonom szepen
  • vajo

• zorba3333
    A metodika ugyanaz, mint bármilyen más tömörített formátum esetén.
    Rengeteg tömörítőprogram kezeli, többek között ez is:
    7zip
  • zorba3333
    Itt több gond is van...

- Kevés a jelenleg elérhető memória a játék számára, ezért célszerű további memóriát hozzárendelni a játékhoz.
    Indítóikon-jobb klikk / tulajdonságok / Cél: elérési útvonal végén, az idézőjel után nyomj egy space-t, majd írd be ezt a kiegészítést: -mm_pool_size 1200
    Amennyiben kevesebb mint 4Gb RAM van a gépedben, akkor az 1200 helyett csak 400-at írj.

- A másik gond, hogy nem tudja betölteni a TrackIR dll fájlját, amire a hivatkozást valószínűleg a config fájlban keresi.
    Ez akkor fordul elő, ha azonos profilon belül egyik alkalommal TrackIR használata mellett történt mentés olyan állapotot takar, ami TrackIR használata mellett mentett pl.: zoom , majd ezt a mentést a következő játéknál úgy szeretnéd használni, hogy nem csatlakoztattad a TrackIR egységet.
    Amennyiben ez a helyzet, akkor nyisd meg a config.cfg fájlt, keresd meg ezt a sort:
    uset g_trackir "1" majd az 1-est írd át 0-ra. Ezzel kikapcsolod a TrackIR hozzáférést, így a mentésed elindul, majd vezetsz egy kicsit rámentesz, és visszakapcsolod a TrackIR-t, és minden megy tovább a régi kerékvágás szerint.

Ami a Scaniat illeti...
    Természetesen nem kell lemondanod a gépről, csak addig kell kikapcsolni, amíg az akadás okát keresed.
    Ezt meglehet ideiglenesen úgy is oldani, hogy készítesz egy biztonsági mentést, eladod a Scania-t, majd kikapcsolod a modot.
    Ha nem ez a mod a ludas, akkor ugyenezt megnézed a másikkal ect, ect.
    Miután végeztél visszakapcsolod a módokat, bemásolod az eredeti állapotot, és onnan folytatod, ahol abbahagytad.

Egyébként ha van türelmed simán megoldható a módok összefésülése (akadásmentesítése)
    Ebben a témában Ralph Wald-nak volt egy kitűnő, képekkel illusztrált írása a RestaCar oldalon.
    Íme a cikk:
    Módok összefésülése Ralph Wald munkája

FONTOS!
    A felugró oldalon a 8.pontban lévő linkre kattintva tudod elolvasni a posztot.
    A linkelt cikk csak regisztrált tagok számára olvasható, így először be kell lépned!

Az utolsó három sorral nem tudok mit kezdeni, ilyennel még nem találkoztam.
  • lenhoffer
    7z fajlt hogy kell kicsomagolni
  • hotwheels

Vajo, retoucher, gigamen, kisfüsi, pixxel -
  • kisfüsi
    Jó estét! :)
  • mzsolti21
    Bocs a dupláért, kimásolom a log file error-os sorait:
    [mem] physical memory total: 3062MiB
    00:00:00.000 : [mem] physical memory avail: 2235MiB
    00:00:00.000 : [mem] virtual memory total: 2047MiB
    00:00:00.000 : [mem] virtual memory avail: 1930MiB
    00:00:00.000 : [mem] Trying to allocate memory pool (204800K)
    00:00:00.018 : <ERROR> [TrackIR] Unable to load dll from NPClient.dll.
    00:00:00.022 : Disabling color wrap as both color strings are empty

Meg van 3 ilyen sor:
    <ERROR> Maximal water level count exceeded!
  • mzsolti21
    Most a Scania-val megyek, ha kiveszem be se fog tölteni. Meg másikat nem szeretnék, vagyis nekem ez a perfekt.
  • zorba3333
    Nagyon valószínű, hogy azért lép ki, mert összeakadnak a módjaid.
    Mielőtt bármit is teszel, nézd meg, hogy mit ír a log fájl!

Amennyiben nem tudtál meg belőle semmit akkor:
    Elsőként a Physics módot kapcsold ki, mert sajnos rengeteg hiba okozója.
    Második körben vagy a Keda féle Scania modot, és a hozzá tartozó addon pakkot kapcsold ki, vagy az R 730-at, mert nagyon valószínű, hogy összeakadnak.

Továbbá javaslom, hogy a térképeket, és a hozzájuk használni kívánt módosításokat külön mod mappába tedd, így elkerülhetőek az akadások, fagyások.
    (Ez persze így utólagosan kissé macerás, de megéri.)
    Nálam például minden térképhez külön profil, és külön mod mappa tartozik, így igaz, hogy több helyet foglal a C-n, de nincs akadás, fagyás, stb.

Végezetül, ha semmi sem segít, bár ez nem valószínű, akkor itt van fs9pilot fórumtárs hozzászólása, bár neki nem kilépett, hanem visszaugrott zoomoláskor, de a megoldás hátha segít neked is, ha a fentiek közül semmi sem válik be.
    Itt éred el:
    Zoomolási gond
    Remélem sikerül megoldani a problémát

• orixon
    Megoldodott a problema, koszi . Egy real logos mod zavart be , ugyanis 1.5.2 os verziom van es abban mar benne van a real logos mod a renaultra..es nekem megegyszer bennt volt es az volt a hibas..Kosz szepen.
  • mzsolti21
    Sziasztok.
    TSM 4.1.1-nél Steam-os verzióval ha zoom-olok a mapon akkor kilép a játék. Van erre valami orvosság?
    Csak a 4 map fájl és a Scania van kipipálva.
  • zorba3333
    Összegyűjtöttem neked azokat a hozzászólásokat, amelyekben már többeknek leírtam az általad kérdezett dolgokat, valamint több hasznos tippet, trükköt.
    Szerintem érdemes elolvasnod őket, hátha segítségedre lesznek.
    Itt éred el őket:

Amit a TSM 4. verziójáról tudni érdemes
    TSM változatok, és a frissítések
    TSM 4. verziójához ajánlott kiegészítők
    Kompatibilitás

32189 (orixon)
    1.5.2 alatt tökéletesen működik a Magnum műszerfala, mind a gyári, mind a TSM 4.x, és 4.1.0 alatt.
    Véleményem szerint valamilyen mod lesz a ludas, ami közvetve hivatkozik a Magnumra.
    - Használsz esetleg HD textúrát Magnum modellen?
    - Milyen játékverzió alatt játszol?
    - Ír-e valamilyen hibát, vagy figyelmeztetést a log fájl?
    - Mikor vezeted a Magnumot, időnként szaggat, netán ki is fagy 1-2 másodpercre a játék?
    - Van-e olyan jármű betéve, amelyik Reanult dashboard fájlját használja, vagy arra hivatkozik?
  • orixon
    Az lenne a kerdesem feletek, hogy valaki mar talalkozott azzal a probelmaval hogy a renault magnumban nem latszanak rendesen a kepernyon a dolgok, pl hogy hanyas fokozatban vagyok meg ilyenek. Van ami latszik es van ami nem, es a km ora sem mukodik, hogy mennyivel megyek.

Ha valaki tudna erre valami megoldast az nagyon megkoszonnem.

UI: Probaltam mar mas belso modokat betenni, de azok csak a belso szineket valtoztatja meg.

Koszonom!
  • Csabi2007
    Köszi! Még annyit, hogy új játékot nemkell kezdenem és nemfog összeakadni semmivelse ügye??
  • barni1122
    Játékverzió frissítés
    TSM Map
    Minden le van írva, translate.google.com segíthet.
  • Csabi2007
    Valaki??
  • zorba3333
    Örülök, hogy ha részben is, de legalább közelebb jutottál a célodig.

A váltó, és egyéb módosításokat az alábbiak szerint lehet elvégezni:
    (Spoilerbe teszem, hogy ne zavarja azokat, akiket nem érdekel.)

Tehát a járműnek minden, a dinamikájára jellemző tulajdonságát tudod változtatni, de kezdjük az elején.
    Ahhoz, hogy módosítani tudd, meg kell nyitnod az scs fájlt. Amennyiben van valamilyen tömörítőprogram társítva az scs fájljaidhoz, akkor elég csak rákattintani, és megnyílik, ha nincs, akkor át kell nevezni valamilyen tömörített formátumra. Egyszerűen írd át a .scs kiterjesztést .zip-re. Ezután már szabadon nyithatóak a fájlok.

Váltó áttételének módosítása:
    Az alábbi elérési útvonalon
    C:\Dokumentumok\szám.gép név.....\mod\.4.1 - Truck - Ural 43202 - konvert and edit by Ekualizer v 0.8.scs\def\vehicle\truck\ural.8x4\transmission mappában találsz egy zf_ecosplit.sii nevű fájlt.
    Ebbe bele tudsz nézni F3 segítségével, és ha társítasz hozzá valamilyen szövegszerkesztőt, akkor máris szerkeszthetővé válik.
    (Én a sima Notepad segítségével nyitom meg (F4)
    Miután megnyitottad a fájlt, látni fogod az alap, és a végáttételeket, valamint a járműhöz rendelt váltó adatait.
    Ezeket az értékeket kedved szerint változtatva tudod beállítani a kívánt nyomatékot.

Motor:
    C:\Dokumentumok....\mod\1.4.1 - Truck - Ural 43202 - konvert and edit by Ekualizer v 0.8.scs\def\vehicle\truck\ural.8x4\engine
    Ebben a mappában találod a járműhöz tartozó motorválasztékot.
    Itt tudod beállítani a price sorban az árat, az info sorban a lóerőt, stb.
    A módosítás az előbb leírtak szerint történik.
    (Minden motorfájlban van egy unlock: !valamilyen szám! nevű sor.
    Ez azt jelenti, hogy az adott motor hányas szinttől legyen elérhető. Ha azt akarod, hogy rögtön a játék elején megtudj venni minden motort, akkor a számot írd át 0-ra.)

Sajnos füstmódról nem tudok, így ebben nem tudok segíteni.

• kristóf497
    Mikorra fog megjelenni a R3D Ultimate?
  • NicoKoko759
    Szervusz! Köszönöm szépen a segítséged! Tegnap kutakodtam én is a neten, Gazellán kívül a többit megtaláltam, tényleg jók. Itt lenne is egy kérdésem. Nem feltétlenül csak hozzád, bárkihez. Az Ural úgy gyorsul első fokozatban, mint egy F1 autó ezért szinte lehetetlen finoman indulni vele. Lehet valahol valamit állítani- cserélni a dolgaiban, hogy szép komótosan gyorsuljon, mint a valóságban? Illetve szintén a sebesség terén érdekelne, hogy váltófokozatot lehet szabályozni? Én éveken át hajtottam Uralt, ezért szeretném "realisztikusabban" hajtani a játékban. Ne legyen benne nekem 14 sebesség, meg ne menjen +120km/h-val. Szóval, ha valaki tud egy ~12kw/t teljesítményű motort hozzá és egy 5+1 fokozatú váltót, aminek a végsebessége max 85-90 km/h, azt megköszönném. :) Ja igen, és valami füstölgő mód nincs a játékhoz, ami működik is? Az Uralom így nem füstöl, pedig a valóságban.. :D
    Kipróbálom a többi dolgod is, remélem hozza a sikert. :) Nagyon eszi a forgalom mód a gépet? Én egy Pentium 4 gépen tolom. :D (megjegyezném, hogy HDR és árnyék kivételével max grafikán tolom így is 1080-ban, nyilván egy mai gépnek a full grafika meg az én full grafikám ég és föld :D). Találtam BTR-t szállítót, de jelenleg nem találom egy fuvarban sem, pedig bejelöltem, hogy alkalmazza a játék, ezért jól fog jönni a katonai mód. Szóval köszönöm!
  • Szabi #32182
  • Misuka963
    Nagyon fasza barátom

LiTTLee,Gigamen: Tiétek is nagyon szép

Bocsi a 2 hsz-ért ;)
  • Misuka963
    Jó lett

Vajo: Fasza
  • pxxl
    lecseréltem a Scania-t :)