52658
-
zorba3333 #32298 Az új frissítés miatt van. Amennyiben az előző mentésed során épp fuvarban voltál, akkor azt is elvette, és a kamionodat "biztonságos parkolóhelyre szállította" a játékban megjelenő figyelmeztetést idézve.
A megoldás rendkívül egyszerű....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondolom készítettél biztonsági mentést, mielőtt frissítettél, így csak annyi a dolgod, hogy az utolsó mentésedet a Profil / save mappából bemásolod, felülírva a frissítés utáni mostanit, és máris minden megy a régi állapot szerint tovább.
Akkor lehet gondod, ha nem üres mod mappával frissítetted a játékot.
Minden frissítés előtt célszerű a használatban lévő mod mappát / mappákat átnevezni, és egy, a frissítés idejére létrehozott üres mod mappával elvégezni a frissítést.
Továbbá a frissítés utáni első indításkor célszerű a log fájlt törölni, főleg akkor, ha az előző játékok során módok összeakadásából adódó ERROR sorok is vannak benne.
Amennyiben van game crash fájl is, vagyis volt összeomlásból eredő játékfagyásod, akkor érdemes azt is törölni, ugyanis a játék minden saját, vagy automatikus mentés indítása előtt, "végigfutja" az említett fájlokat, visszatérő bejegyzéseket keresve.
Mivel új frissítést telepítettél a régebbi verzió által kezelt fájlok automatikusan old jelzővel lesznek ellátva.
Gyári vontatók / kiegészítők esetén, ha a log fájlban benne maradnak a régi bejegyzések, és a játék érzékeli mellettük az ujjakat is, akkor azt összeakadásnak minősíti, és hibaként jeleníti meg.
Ez persze nem jelenti azt, hogy kifagy a játék, hiszen nincs eltérés a fájlokban csupán felülírás történt, ami a játékmotor logikája szerint ERROR.
A gond akkor keletkezik, ha a szóban forgó gyári vontatón még korábbi verzióhoz tartozó "külsős" kiegészítőket is használsz. Nos, ekkor jön a szaggatás, több ilyen elem esetén pedig a fagyás.
A legtöbben ilyenkor pánikolnak, és elkezdik szidni a játékot, pedig csak a log fájlt kellett volna törölni, illetve a használt módosításokban a szükséges változtatásokat átírni.
#32283 (Apocalipto)
Az általad kérdezett "Adaptív Automata váltó" a játékban mindössze annyit csinál, hogy az út, és lejt-viszonyokat figyelembe véve kapcsolja a fokozatokat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagyis, ha pl.: egy intenzív gyorsítást szeretnél végrehajtani, mert épp egy gyorsítósávból kapcsolódnál be a forgalomba, akkor nem váltja el 1500 környékén, hanem engedi 2-2500rpm-ig típustól függően forogni a motort.
Továbbá üresen, vagy kis terhelés esetén végre már nem kell egyesével végigkapcsoltatni vele a fokozatokat, hanem a terhelésnek megfelelően kettesével, vagy akár hármasával is kapcsolja a fokozatokat, ez utóbbit természetesen csak nagy teljesítményű motor(ok) esetén.
Tulajdonképp a játékbeli tudása ennyi, így nem túl realisztikus, de a lényeget jól tükrözi.
Ugyanez igaz emelkedő esetén is. Nem váltja el, hanem engedi forgatni a motort. Sajnos a fogyasztási értékek megjelenítése ebben az esetben elmarad a reálistól, de legalább történt előrelépés ebben az irányban is. Bízzunk benne, hogy lesz még jobb is.
-
sewy21 #32297 bundásnak hívjuk a 2*1 sávos utakat...amik szerpentinnel telitűzdelt, amik az autópályákat összekötik... -
#32296 kész az új fényezés is :)
(amúgy festhető, ha valakit érdekel, akkor feldobom)
-
Bal0924 #32295 "bundás", ez mit jelent?
Én még csak az elején vagyok. még csak 250KM-es távokat megyek 1-1 fuvarral. Még csak 9es szintű vagyok. -
177 volt a max valahol az Olaszoknál, csak azt nem tudtam lekapni :)
-
sewy21 #32293 hát én a 480-as Scania-val 33-34literre hoztam ki egy Párizs-Erfurt vonalon, ahol lehetett bundásnak mentem. ha kicsit jobban odafigyelek lehet letudnám vinni 28-30ra is. -
#32292 Ez engem is érdekelne, mondjuk én manuálisat használok. :) -
Bal0924 #32291 A 43-45 Liter fogyasztás 100on, szép nagy! -
Bal0924 #32290 VÉGRE nem fogyaszt mikor csak gurul a kamion! :D
És VÉGRE látom a fogyasztási átlagot! :) -
Fasza lett! :) -
Csabi2007 #32288 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy olvastam hogy a TSM 4.x el megy az 1.6 patch. Valóban elindult bár még nem próbáltam mert a térképnél lenullázódott felfedezett utak. Van valami módszer, hogy visszahozzam?? Vagy másnál is nullázódott?? -
vajo #32287
Végleges verzió. :D -
kisfüsi #32286 Az iveco még csak teszt gép :) -
#32285 -
fs9pilot #32284
-
Apocalipto #32283 Ez az adaptive automatic transmission mi akar lenni? -
vajo #32282
Köszi. Még kezdetleges. -
#32281 Köszönöm! És gyönyörű az új géped! -
vajo #32280 Letisztult szépség. -
Bal0924 #32279 Sziasztok!
Nektek is csinálják azt a kocsik hogy minden méternél más-más rendszáma van?:D
A pirosnál vettem észre. -
siplace2 #32278 http://restacar.hu/xen/index.php?resources/l%C3%A9gnyom%C3%A1sm%C3%A9r%C5%91-scania-hoz.9/ -
zorba3333 #32277 Többen kérdeztétek már, hogy működik-e a TSM map a most kiadott 1.6 frissítéssel.
Nos, most vagyok túl egy közel kétórás teszten, és gondoltam megosztom a tapasztalatokat.
1.6.0 + TSM 4.X + JPM_TSM_4_X
Ez a konfiguráció alapesetben (más módosítások nélkül) látszólag akadás mentesen fut.
A log fájl több esetben is felhívja a figyelmet az öreg textúraformátumokra, valamint kompatibilitási gond van a DAF, illetve a Scania egyes típusainak 2. számú fülkevariánsának megjelenítésével is, az öregnek ítélt formátum miatt.
Hibát két esetben jelzett, de emiatt sem fagy, vagy lép ki a játék, vagyis elmondható, hogy igen, az újonan megjelent 1.6.0 alatt fut a TSM 4.x
1.6.0 + TSM 4.1.0 + JPM
Nos, itt már más a helyzet, pedig ez a frissebb TSM kiadás.
Maga a térkép tökéletesen működik, de ha a csomaghoz járó JPM kiegészítő be van kapcsolva, akkor az összes MAN vontatónak élénk piros lesz a textúrája, valamint a félpótokat csak random módon jeleníti meg, ekkor viszont 1-2 másodpercre beszaggat a játék.
Én azt az átmeneti megoldást választottam, hogy kikapcsoltam a JPM csomagot, és helyette a Traffic módot használom.
Így megszűnt a gond, és zavartalanul játszható a térkép.
A log fájl itt is folyamatosan írja az öreg formátumokra való figyelmeztetést, de hibaüzenetet egyetlen traffic signal esetében írt csak.
Vagyis tökéletesen működik ez is az új frissítéssel.
DLC...
Ebben a kérdésben nem tudok nyilatkozni, mert Én nem használom ezt a kiegészítőt.
Tesztkörülmények:
- Eredeti, magyar nyelvű dobozos játék
- Mind a két térkép, és a hozzájuk tartozó kiegészítők külön mod mappában
- Külön profil mindkét maphoz
- Memória hozzárendelés alkalmazása mellett
- 1900x1200-as felbontás -
orixon #32276 Az konkretan melyik mod?:) -
siplace2 #32275 Az 1.6.0-ás patch nem komálja a Scania levegő termelési módját,ha bent van a mód,nincs board computer -
Bohusek #32274 Ja, és általában ilyen eljárással lehet a progikat javítani, fejleszteni, patch-elni, stb., ha nincs külön instrukció, mint mondjuk a mod-oknál. Remélem, ezek alaján a jövőben már más esetekben is menni fog és ezzel tanultál valami újat. -
Bohusek #32273 Bocs, egy két helyen elbillentyűztem, de ennyi szövegnél ekkora hibaszázalék még elmegy :) -
Bohusek #32272 Jót mosolyogtam és helyeslően bólogattam a reagálásodra tett hozzászólásokon.
Kicsit olybá tűnik, mintha azt várnád, hogy a sültgalamb berepüljön a szádba vagy hogy az ételt megrágva kéred. Ha így van, tényleg van még hová fejlődni. Persze nem zárom ki, hogy tapasztalatlanság szülte hozzá nem értés van a háttérben és tényleg halvány bugyilila fogalmad sincs, mi a teendő. És hogy lásd, nem vagyok szőrös szívű:
1. Ezen a linken (http://adf.ly/WHMzV) találsz egy letöltölthető fájlt, ami a 3DMGAME-Euro.Truck.Simulator.2.Crack.Only-3DM.rar nevet viseli.
2. A törömítményt kicsomagolod, amelyből két fájlt kapsz: 3DMGAME.ini és steam_api.dll
3. Ezt a két fájlt bemásolod a játék általad kiválasztott feltelepítési könyvtárába, azon belül is abba a könyvtárba, amelyikben a steam_api.dll már eleve benne van. Alkönyvtárba keresd, nálam a "bin" könyvtáson belül.
4. Ha van olyan mentésed, ahol még nincs elszineződött géperejű járóműved, betöltöd és játszol. Esélyes, hogy úgy a fényezésed marad és sikeres volt az operáció.
És bocs, de én sem vagyok tökéletes és valamit én is had örömködjek a segítségem fejében, így nem tudom kihagyni az orrod alá dörgölést, hogy a -val -vel v betűje legtöbbször hasonul. A kérdésed esetében a szótő+rag "ezvel", de ezt nem használjuk, tehát a z-re hasonulás után => "ezzel" lesz és nem "evvel".
De ezt ne vedd sértésnek... -
-
snakegab #32270 Nem kell egy oldalt sem visszalapoznod, hogy megtudd milyen fejlemények vannak ezzel kapcsolatban a patch tegnapi megjelenése óta... -
krisztian1329 #32269 1.6 patch-el működik a DLC+TSM 4.1? -
orixon #32268 Udv mindenkinek . Az nekem is igy van es nem tudom melyik mod zavarhat be..
Es egy masik problemam is lenne, amikor megakarom nezni a gyors fuvarokat vagy az alvallalkozoi fuvarokat( ahonnan lehet kivalasztani a fuvarokat) akkor kidob a jatek. Erre valakinek van valami otlete?
Koszonom szepen a segitseget elore is. -
Mandoki72 #32267 Hali mindenkinek! Még mindig a frank007 térképen. Nem tudja valaki a MAN-omnak mért nincs rendszáma
a többi márkának meg igen?
-
#32266 írjál be még tíz kérdőjelet!!!!!! -
#32265 Olvasd el azt a 2 hozzászólást. -
zorba3333 #32264 Talán olvasd el a megadott sorszámú hozzászólásokat, és nézd meg a videót, aminek elérhetőségét a 32241. hozzászólásában tett közkincsé Bohusek!
-
szilveszter86 #32263 most evvel mit kezdjek ??????
-
kristóf497 #32262 krisztian1329 írta
-
zorba3333 #32261 Íme Bohusek fórumtársunk hozzászólása, amelyben részletesen kitér a hiba okára, és annak megoldására.
(Legközelebb azért legalább annyit tegyél meg, hogy minimum az oldal aljáig legörgetsz!
Mint ahogy látod is, nincs 20 hozzászólás a válasz, és a kérdésed között. Köszi) -
kristóf497 #32260 1.6 patch-el működik a DLC+TSM 4.1?
-
szilveszter86 #32259 valaki segítsen!!! az a problémám hogy játék közben az eredeti színű kamionom 100 km után átvált lilára ez mitől lehet???????????