52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • TaRka0107
    Gépezet:

• wollnerd #32340
    Sziasztok! a TSM map még nem kompatibilis a 1.6 pacth-cel, ugye? Mintha azt olvastam volna...
    Nekem tetszik hogy az Wotr oldalon beállított a rendszám jelenik meg a kamionon.DLC-t is tervezem megvenni 2 hét múlva. Addig nincs időm játszani a játékkal. :(
  • Luspy
  • zorba3333
    Az akadások, szaggatások több dolog miatt is lehetnek, és nem feltétlenül jelentenek hibát.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nézzük meg példaként az alaptérképet, ami mod, és egyéb "külsős" kiegészítő nélkül is időről időre beszaggat, még ha csak egy-két tizedmásodpercre, de akkor is.

A régebbi verziók esetén (1.3.5-ig) ilyenkor az esetek többségében az állt a háttérben, hogy a játék egy újabb térképrészletet töltött be, és emiatt jelentkezett egy "minimális" akadás.
    Tovább nőtt az akadással eltöltött idő, ha az újabb elem az előzőnél gazdagabban objektumozott volt, és emiatt nőtt a betöltési idő is.

(Pl.: ha a TSM mapját megnyitod editorban, akkor láthatod, hogy az egyes zónák találkozási pontjainál közel azonosak az objektumok, így minimális az ebből adódó szaggatás.)

Ez rendkívül zavaró volt egészen az 1.3.5 verzióig, ezért az 1.4 megjelenése óta zónákra osztotta a fejlesztő a térképet, illetve kibővítette a logikai motorját a játéknak egy előtöltési funkcióval, hogy a betöltések közötti időt a lehető legrövidebbre csökkentse, ezáltal minimalizálja az ebből adódó szaggatásokat.

Az előtöltést úgy kell elképzelni, hogy a program érzékeli mikor közeledik a játékos a zónahatárhoz, és egyszerűen a pufferba előtölti a következő elemet, így mikor a felhasználó odaér, már csak a megjelenítésre fordított idő az, ami gondot okozhat.
    Ez alapesetben annyira kicsi, hogy az emberi szem számára észrevehetetlen, vagyis nem szabadna szaggatást látni.

A valóság persze teljesen más, hiszen van lagg, és sokszor közel 1 másodperces kihagyások is előfordulnak.
    Nos, a hiba általában a túlzsúfolt térképelemekben, és a rengeteg hibás módban van, ugyanis hiába van előtöltve, ha a megjelenítés a sok objektum, rosszul működő mód, vagy a kelleténél részletgazdagabb felbontás miatt közel annyi időt emészt fel, mint a régi verziókban a betöltés.

Sok esetben a felhasználó gépének teljesítménye is komoly befolyásoló tényező.
    Több esetben fordult már elő, hogy egy, a gyári specifikációban leírt minimális gépigényt épphogy meghaladó géppel szeretett volna a felhasználó Full HD felbontásban, 200% feletti render mellett játszani egy 512Mb-os videokártyával, és 2Gb RAM-mal.
    Természetesen ez nem kivitelezhető, hiszen a "tűéles" kép, és a részletgazdag grafika, a rengeteg mód igen erőforrásigényessé tették a játékot.
    Nem véletlen javasolják a plusz memória hozzárendelését a játékhoz.
    (Ahogy mondani szoktuk: Valamit, valamiért)

Mint ahogy feljebb már utaltam rá, komoly hibaforrás a rengeteg silány minőségű, egymással akadó, adott verzióval nem kompatibilis, rosszul bekonvertált módosítás a játékhoz. Ez nevezhető talán a legkomolyabb problémának az akadások szempontjából.

További kényes pont a felhasználó gépe sebességének paramétereiben rejlik.
    Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességű a memória ami a gépében van, mint ahogy a processzor órajele sem elhanyagolható.
    A HDD sebessége már csak hab a tortán....

Szóval, egy szónak is száz a vége alapon a szaggatásokat rengeteg dolog előidézheti, ami nem feltétlen jelent hibát, bár a játék közbeni komfortérzetet jelentősen lecsökkentheti.
    Amit tehet az egyszeri felhasználó, hogy megpróbál utánajárni a szaggatások okának, főleg akkor, ha új módosítás, vagy frissítés telepítése után jelentkezik az előzőeknél zavaróbban ez a probléma.

• Misuka963
    NO WAREZ ember
  • Csabi2007
    Egyébként néha néha beakadás, laggolás lehet emiatt?? Mert néha megy simán néha meg laggol időnként és nagyon idegesítő..
  • BhityHD
    Kedves Vajo! Ezt ajánlom figyelmedbe. Az az "Author: AlterEgos" felirat kicsit érdekes...
  • matesz19
    Már megtettem korábban... :( De azért köszi. :)
  • vajo
    Nézz át Off topikba, ott hátha van rá megoldás.
  • krisztian1329
    1.6.1-es patch-on szeretnék játszani DLC-vel+TSM 4.1.Nekem azt írja hogy nem kompatibilis.
  • HellerEnrico
  • Misuka963
    Nagyon szép

fs9pilot: Szép Volvo,nagyon bejön
  • fs9pilot
    Mit szeretnél?
  • krisztian1329
    1.6.1 hogy lehet megcsináni a DLC-t?
  • zorba3333
    Elnézést a fogalmazásban ejtett hibákért!
    Így jár az, aki siet, és nem olvassa át elküldés előtt a hozzászólását. :)

#32324 (Csabi2007)
    Az a lényeg, hogy most már működik.
    A többit, amit leírtam, azt azért célszerű fontolóra venni, egy frissítés, vagy nagyobb módosítás előtt, mert ezekkel a lényegtelennek tűnő részletekkel, hatékonyan lelehet csökkenteni, a zömében kompatibilitásból eredő problémák miatt fellépő hibák számát.
  • zorba3333
    Igen, a Beállítások / Irányítás menüben kell kipipálni az Adaptív Automata váltó" jelölőnégyzetét.

Egyébként, ha nem mikrokapcsolós pedállal játszol, hanem sima lapérintkezős kivitellel (G25, G27, DFGT) akkor van be lehet úgy állítani, hogy a pedál mozgással lehet váltani.
    Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a beállítások menüben a gázpedál holtjátékát egy kicsit nagyobbra kell venni.
    Ezzel azt érheted el a játékban, hogy pl.: gyorsítasz egy előzéshez, majd visszatérsz a sávodba, de nem akarod, hogy tovább forogjon az adott fokozatban a motor, akkor egy gázelvétellel feljebb lehet váltani egy fokozatot. Ugyanez igaz visszafelé is.
    Mindössze annyi előfeltétele van, hogy a motorfordulatnak a felkapcsoláshoz 1500rpm környékén kell lennie, míg visszaváltáshoz 1300rpm alatt kell, hogy forogjon a motor.

Egész jól sikerült a dolog. Ha jártas vagy egy kicsit a nagyvasak között, akkor a régi I-Shift, és az elsőszériás elektrohidraulikus PowerTronic váltókhoz voltak ilyen opciós lehetőségek.
  • Csabi2007
    Hát én nem csináltam meg amit írtál lentebb.. Annyit tettem csak meg, hogy magát a mentés mappát másoltam külön patch előtt és a játék telepítési mappáját hátha valami gebasz lesz.. De működik minden csak a térkép lett felfedezetlen de nembaj azért nemkínlódom jólesz így
  • matesz19
    Csak a warez verzióknál jön elő ez a hiba?? Faca... :/
    Akkor nem lesz magyar, de akkor a módok is azért nem mennek?? :(
  • Apocalipto
    ...és ezt az adaptív váltót valahol be kell kapcsolni külön? Csak mert nekem emelkedőn is ugyanúgy elkapcsol már 1600 fele, ami nem nagyon jó.
  • vajo
    Pedig alapból magyar a játék. Feltéve ha nem warez.
  • matesz19
    Nincs valakinek egy magyarosító módja az 1.4.12-es patchez?? Mert nekem nincs benne magyar nyelv benne...

• HellerEnrico

• theconvicted
    Hello!

Nem tudom, hogy másnál volt-e ilyen gond (nem olvastam vissza, bocsánat), de hiába van 1.5.2-es patch és a DLC, a játékban nem jelenik meg a térképen a kiegészítőben levő egyetlen település sem. Csak annyi az eredeti térképhez képest az eltérés, hogy Magyarország megjelenik rajta, de a játékban a sárgás "útzár" miatt nem tudok arra menni...

Használok mellette TSM-et, de abból is a legutóbbi verziót, amellyel elvileg a DLC már kompatibilis és a két map összekapcsolható. TSM nélkül meg a fent említett helyzet van...

Valaki esetleg tudna segíteni?
  • zorba3333
    Nem használok semmilyen trailer pakkot, mert a legtöbbje ugyanazt a félpótot használja csak más festéssel, és állandóan akadtak. Egy ideig összefűzögettem őket, de meguntam. Így most csak a Traffic mod van bent, és a Nordish and Bora pakk.

A JPM (Just Play Mod) az a TSM map hivatalos kiegészítője.
    A TSM 4.x verziójához jelent meg anno a JPM_4_X (Ez volt az 1.4.8 - 1.4.12 frissítéshez szánt verzió, amit dobozos játékokhoz ajánlottak. DLC nélkül simán futott 1.5.2 alatt is, sőt egy kis barkácsolással én használom 1.6.0 alatt is.

A TSM 4.1.0 verziójához elsőként megjelent a Multi traffic mod (ezt ajánlották az 1.5.2-re frissített dobozos játékokhoz + a DLC párosításhoz)
    Majd megjelent a TSM 4.1.1 verziójához a JPM 4.5.1 csomag. (Ezt ajánlották az 1.5.2.1-re frissített Steam-es játékokhoz)
    Végezetül pedig megjelent a JPM 4.5.1 a TSM 4.1.0 alá is, így az 1.5.2-re frissített dobozos verziókkal is rendesen működött.

Ez utóbbi fut 1.6.0 alatt, de némi "barkácsolást" igényel.
    Jelenleg nem vagyok szerkesztgetős hangulatomban, így inkább feltettem az előző hozzászólásomban említett Traffic módot. Szebb is, változatosabb is, így marad ez.

Egyébként ez a JPM kiegészítő tartalmazza a félpótok, és az AI járművek festéseit, magukat a módosításként betett járműveket, valós cégneveket, stb.
  • ronso
    Te trailer packot nem használsz?
  • ronso
    Oké köszönöm kiprobálom
    mi az a JPM?
  • zorba3333
    Igen, az 1.6.0 miatt jelentkezik ez a hiba, azért írtam hogyha 1.6.0 frissítéssel használsz TSM mapot + kiegészítőit akkor.....

Használd helyettük a Traffic módot, és megszűnik a hiba, sőt még a forgalom is nagyobb lesz, valamint igen szépen kibővül az AI járműállomány is.
    Én erre cseréltem a Multi Traffic módot, és a JPM kiegészítőt is. Simán fut, és nem kell szerkesztgetni.

Az ajánlott mód itt érhető el:
    Traffic mod
  • BhityHD

Hát ez valami ritka ocsmány bug...
  • ronso

na talán
  • ronso
    Igazad van a MAN-ok változnak vörösre éjjel.....TSm 4x és multi traffic modot használok,de nekem ez a hiba a 1,6 patch miatt jött elő mert eddig nem volt..
  • zorba3333
    Amennyiben 1.6.0 alatt használsz TSM 4.1.0 + Multi Traffic, vagy JPM 4.5.1 mod kombinációkat, akkor kapcsold ki a Multi Traffic módot, vagy a JMP csomagot, és megszűnik a gondod, vagy némi szerkesztgetéssel össze kell "fésülni" a két kiegészítőt.

Nálam az MAN színe változott neonvörösre. Éjszaka jobban világított, mint a legerősebb refim.
  • hotwheels
    köszi! :)

Vajo - nagyon nájszos! :D
  • BhityHD
  • hotwheels
  • vajo

• ronso
    Most vettem észre,hogy miota 1.6 patch felkerült némelyik Scania kamion hirtelen ami velem szembe jön tüzpirosra változik...
  • Szabi #32302
    ezzel a póttal talán már jobban néz ki :D

(ugyanaz a szín, csak a vontató tükröződik, a vontatmány meg nem -.-")
  • Szabi #32301
    jééé, a tárhelyről nem törli a képet, csak a képeid közül az oldaladon :D

• matesz19
    Tudna valaki segíteni nekem az OFF Topikban?? Előre is Köszönöm. :)
  • Bal0924
    Ezt a kifejezést még nem hallottam.:)