52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • gordon 24
    Köszike! :-)
  • krisztian1329
    Mindegy csak 2000l-es tankja legyen minimum.
  • Hungarykum
    Nem változik az indítási hely. Jól írtad le.
  • gordon 24
    Hát ezt nem tudtam:-)

Akkor már csak egy kérdés van.. Ha a következő elérési utam van.

Cél:

"D:\Euro Truck Simulator 2\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x86\eurotrucks2.exe"

indítás helye:

"D:\Euro Truck Simulator 2\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x86"

Hogy kell kinéznie?

Így ni: ?

"D:\Euro Truck Simulator 2\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x86\eurotrucks2.exe" -mm_pool_size 1200

Inditás helye változik?

• Hungarykum
    Itt keresd!
  • Hungarykum
    Off topikban keresgélj vagy valahol máshol, de ne itt.

NO WAREZ!
  • Hungarykum
    Az 5:4 képarány módot feleslegesen használod, mert már alapból nincs fekete sáv vezetéskor csak a menüben, de az szerintem nem vészes.
  • szilveszter86
    nem tudom hogy hol keressem
  • szilveszter86
    ???
  • Mandoki72
    Üdv fórumozók.Pár kép magyarból.

• Szabi #32492
    /ban
  • szilveszter86
    hy Valaki segítsen kellene nekem valahogy az 1.6.1. versionak a crackje
  • gordon 24
    Srácok! Ha használom az 5:4 es modot, ilyenkor ugye más az indítás, hogy tudom növelni a használható memória nagyságát?

Beraktam ezt a multi trafick modot, aztán elég sűrűn kilépked miatta. Nem mondanék le róla, több mint valószínű, hogy ez a baja.

Legalábbis szerintem.. Ezek a modok vannak, lehet egyéb akadás? (hátha tudja valaki, mondjuk így kb esélytelen, de hátha :-))

ime a modok:

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztrafficsound_tsm35.scs
    zzzzzzzzztgs.scs
    zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs
    TSM-Map_4_X_prefab&more.scs
    TSM-Map_4_X_model.scs
    TSM-Map_4_X_map.scs
    TSM-Map_4_X_def&mat.scs
    ds3wheel.scs
    5-4-aspect-rat-1.3.x-v.1.0.scs
    50k_wheels_pack.scs
  • Misuka963
  • Luspy
    8x8-as vagy nagyobb alváz?
  • krisztian1329
    Kéne nekem egy scania r730-hoz 8x8 vagy nagyobb alváz legalább 2000l tankkal.Aki tud dobjon már nekem egy linket.
  • R420

• TaRka0107
    Patch-ben van benne. Azt hiszem az 1.5-től.
  • zorba3333
    Bár nem nekem szólt a kérdés, de gondolom a válasz a lényeg....
    Nos, a "Forint módot" magadnak be tudod állítani a következőképp:

A TSM mapon keresztül mutatom meg a folyamatot....
    Megnyitod a C:\.......\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod\TSM-Map_4_X_def&mat.scs\def\\economy_data.sii fájlt.

Ebben a fájlban megkeresed az Euróra vonatkozó részt, és átírod Forintra.
    Ugyanebben a fájlban tudod módosítani a sofőrök fizetését, a garázsok, fejlesztések, stb. árát is, ha netán a későbbiekben szükséged lenne rá.
  • HellerEnrico
    Ez a forint mod saját készítésű?
  • fagy53
    zsan666:
    Név szerint nem írtam, de ezt a progit /LookingHelper/ használtam én is az XP-n, de a win 7-en azóta sem megy, így lemondtam róla. Egyébként a Szabi-val folytatott eszmecserém pontosan e körül a probléma körül forgott, amit ez a progi megoldott és nem értem miért jó a jelenlegi oldalranézés, pillantás? Miért jó három gombot kezelni amikor kettővel gyorsabb és egyszerűbb benézni a kereszteződésbe?
  • fagy53
    Nagyon köszönöm neked és zsan666-nek is a reagálását a hsz-omra.
    Az általad linkelt kis progit a kanyarbanézésről még nem próbáltam ki, de ezen hsz kíváncsivá tett...
  • jutiput
    Igen, igazad van, tévedtem!Üdv.
  • zorba3333
    Nálam sajnos nem is nagyon akar működni, mert valamivel összeakad, de fogalmam nincs, hogy mivel, hiszen különálló program.

Elvileg az ETS 2 futtatása előtt el kell indítani az ImmCam alkalmazást, és a játék alatt végig mennie is kell. Eddig renden is van a dolog, de játékon belül nincs kalibrálási lehetőség, pontosabban egy olyan alternatíva mentén oldható csak meg, hogy ablak módban futtatod az ETS 2-t, majd elvégzed a szükséges korrekciókat.
    Igen ám, de az ETS 2 csak akkor hajlandó tudomást venni a változásokról, ha újraindítod.
    Bár a fejlődési irány nagyon jó, de a program jelenlegi formájában több bosszúságot okoz, mint játékélményt.

Egyébként zsan666 fórumozótársunk által a #32455 sorszámú hozzászólásában linkelt kis segédprogram remekül működik.
    Működése a következő:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A letöltött állományt bárhová ki lehet csomagolni, nem kell sem a telepítési, sem a mod mappában lennie.
    A program indítása után a felugró ablak alján lévő "Select Game Controller" gombra kell kattintani, majd a felugró menüből ki kell választani azt az eszközt, amivel játszani szeretnél.
    Ezután már nincs más dolgunk, a New Key..... kezdetű sorok mellett lévő szövegmezőbe kattintani, és megnyomni a kiválasztott eszközön azt a gombot, amivel szeretnénk a játékon belül jobbra, illetve balra nézni.
    Ezután, már csak egy OK, és máris mehet az ETS 2 indítása.

FONTOS!
    A billentyűk beállítása után a segédprogramot nem szabad bezárni! Végig futnia kell, amíg játszol.
    A beállításokat nem menti el a program, így minden esetben, mikor az ETS 2-őt indítod, újra be kell azt állítani.
    Remekül működik 1.6.1 alatt, így már valóban csak addig nézek jobbra, vagy balra, amíg a gombot nyomom.
    A program csak aktív játékvezérlőket érzékel, tehát az épp offline módban lévő (nem csatlakoztatott állapotú) kormányra, kontrollerre, stb nem fogsz tudni billentyűt beállítani.

#32440 (mzsolti21)

Gratulálok, és elismerésem a kitartásodért.... :)
    Amennyiben a memória hozzárendelése nem oldja meg a problémát akkor az alábbi dolgot még ki lehet próbálni:
    Sok esetben a festéseket lelkes, ámbár nagyon amatőrök készítik, akik a kívánt szín, vagy textúra, template-re való felrakása után elfelejtik a háttérmelót elvégezni.

Sok esetben nem használnak külön layer-eket sem az egyes textúraelemek, fagy feliratok felvitelénél, mint ahogy az egyesítés is el szokott maradni.

Fotótextúrák esetében előfordul, hogy eltérő méretű a használt kép, mert egyszerűen elfelejtik az átméretezést azonos méretre, és formátumra.
    Ennek általában a hiányos programismeret az oka. Nem tud az általa használt szerkesztőprogramon belül sem tükrözni, sem leképezni stb, vagy nem is tudja, hogy így kellene megoldani, hogy pl.:mindkét oldalon a helyes irányba álljon a felirat, logo, stb.
    Ehelyett, keres ugyanarról a pl.: félpótról egy másik oldali képet, aminek a mérete máris más, mint az előzőé stb, stb.

Inkább a nagy felbontásra koncentrál a szép megjelenés miatt, ami aztán a helytelen szerkesztésből adódó eleve nagy méret, plusz az irreálisan magas felbontású textúra alkalmazása akadást, fagyást, random kilépéseket okoz, főleg akkor, ha arra a pl: félpótra készített festésre valami másik, betöltési prioritás szerint utoljára beolvasandó, vagyis elsődleges használati státuszt kapó mód is hivatkozik, vagy használja azt.

#32444 (Apocalipto)
    Teljes mértékben támogatom az elképzelésedet.....
    Szerintem is jó lenne, ha ebbe az irányba is elmenne a játék fejlesztése, de véleményem szerint először a látványosabb, az eddiginél realisztikusabb játékmenet felé kéne elmozdulni.

Olyanokra gondolok, mint a felrakókon, lerakókon az ügyintézés (CMR, stb), vonatnál, kompnál jegyvásárlás, majd behajózás előtt, a dokkban a jegyen szereplő terminál, és azon belül az indulási sor megkeresése, tachográfkezelés, Zoll, és KPM kontroll az utakon, vámudvarokban stb, stb.

Ezeket pofon egyszerű módon meglehetne oldani.
    Pl.: megérkezek a felrakóra, kiválasztom a fuvart, de ezután nem adná vissza azonnal a fülkenézetet, hanem egy felugró ablakban történne az okmánykezelés, ahol a fuvarodnak megfelelő okmányokat kellene kiválasztanod, stb

Ugyanígy a komp esetén....
    Megérkezel a kikötőbe, majd az eddigi felugró ablak helyett egy olyan panel jelenne meg, ahol elsőként a társaságot lehet kiválasztani akivel utazni szeretnél. A valóságban is ez történik, csak a főnököd választ társaságot, és nem Te, de szerencsére a játékban a saját magad ura vagy.
    Ezt követően kellene megadni az uticélt.
    Lehetne tovább is fokozni a dolgot pl.: azzal, hogy az adott kikötőben nem minden társaság indít járatot az általad elérni kívánt úti cél irányába, vagy aznap már nincs több hajó, szintén, mint a valóságban, emiatt lehet, hogy elcsúszol a határidővel.
    Az indulási sor megkeresése már grafikai kiegészítést is igényelne, ezért ez nehezebben megvalósítható, de nem esélytelen.

Az általad említett biztonsági rendszerek hasznosak ugyan, de kevésbé látványosak. Sajnos a fejlesztők által megcélzott célcsoport a látványra, és a minél jobb variálhatóságra vágyik, és nem egy felvillanó kontroll lámpára a műszerfalon, ami épp jelzi, hogy működésbe lépett egy biztonsági funkció.
    Természetesen ezeket egy adott választható opción belül képzelem el, ami a beállítások menüben ugyanúgy ki, és bekapcsolható, mint mondjuk az adaptív automata váltó. Így azokat sem fogja zavarni, akik az eddigi egyszerű játékmenetet kedvelik, és ezzel szeretnének a továbbiakban is játszani, de kedvez azoknak is, akik komolyabban szeretnének elmélyülni a fuvarozás világában.
  • Misuka963
    Hűtő fuvart kaptál a tartályhelyett? :D
    Amúgy nagyon bejön ez a Daf
  • TaRka0107
    mp3at is lejátsza. ets 1 játszotta le csak az ogg-t.
  • jutiput
    Szia!
    Az mp3 fájlt át kell konvertálni ogg. fájlba, mert csak azt játsza le a lejátszó!Üdv.
  • TaRka0107

Jönni kellett már, majdnem kifogyott. (de drága itt a gázolaj :D)

• TaRka0107
    Azzal nem próbáltam, de hát mp3-al is jónak kellene lennie!
  • hotwheels
  • kristóf497
    Jó estét!
  • kristóf497
    Jó estét!
    http://kephost.adatbazis.eu/images/25026596483910675757.png
  • Bohusek
    És ogg kiterjesztéssel mit csinál?
  • TaRka0107
    Üdv!

Miért van az, hogy mp3 zenét berakok, mikor indítanám el kilép exe hibával.
  • gigamen
    Pár jó tanács, azt hiszem a fórumon el kell egy-két embernek.

Hungarykum-szerintem ezt a problémát hamar orvosolni fogják a moderek, én azt nem értem miért nem teszik opcionálissá miden kabin típushoz a spoilerezést. XL kabin elég hülyén néz ki a Volvon spoilerek nélkül
  • Hungarykum
    SCS blogon sokan azt kérdik, hogy hol a króm rács? Oda is írtam, hogy ez csak az FH modell.
    Kár, hogy nem lesz FH16 pedig jól nézne ki. Nem is értem, miért nem az FH16-ot csinálták meg.
    De örüljünk, hogy ilyen is van, ami még nincs :D
  • hotwheels

R420, Misuka963 - köszi! :)
  • Szabi #32464
    új hír a blogon! utolsó finomhangolások és hamarosan kiadják végre! :D
  • Misuka963
  • Ricsi234