52658
-
zorba3333 #32542 Nekem már nincs fent ez a módosítás, én ehelyett használom a sima traffic módot, mint ahogy ezt írtam is, így ez alapján írok...
Két megoldás létezik, íme az első:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Vehicle/AI mappa tartalmazza a személykocsikat, a Vehicle/Truck mappában pedig az AI teherautók vannak.
Amelyik nem kell azokat vagy töröld, vagy nevezed át a mappáját, ügyelve arra hogy törlés előtt ellenőrizni kell, hogy hivatkozik-e .sii-n keresztül valami másik járműre, vagy nem. Amennyiben igen, így a kérdéses .sii-ből is törölni kell a hozzá tartozó részt / részeket.
(Nagyon kevés ilyen ai van, szerencsére)
A másik megoldás, ha egyszerűen a def/vehicle mappán belül megnyitod a truck_traffic_storage.sii, illetve a traffic_storage.sii fájlokat, és törlöd a számodra felesleges járműhöz tartozó bejegyzést / bejegyzéseket.
(Az elsőben a teherautók, a másodikban a személykocsik vannak.)
Ilyen bejegyzések lesznek a szóban forgó .sii fájlokban, amiket törölni kell majd:
@include "truck/kraz2_traffic.sii"
Amire Te gondolsz az a sima traffic mód, nem a multi mód :)
Itt éred el:
Traffic mod
-
#32541 azannya!! -
#32540 Jesszum pepi:-) Akkor kb mindennel van gond:-)
Az 5.4 es modot kivettem belőle. Az akkor már nem gond.
Ez a sima Multi mod hol található meg? MErt szeretem ezt a Kiroly félét, de pl ez a sok orosz régi jármű nem kellene.
Viszont a több fajta jármű, buszok stb stb az jó, meg ugye így nagyobb torlódás is kialakul néha, ami szintén tetszetős.. -
Hungarykum #32539 Ja. A régi IVECO-nál meg semmi nem mutatja. -
Hungarykum #32538 Ha az alapjátékot akarod módolni, akkor először ki kell csomagolni a játékot.
Megkeresed a kamionokhoz tartozó alvázakat és ezeket a fájlokat kellesz majd módosítani, de nem a kicsomagoltét, hanem külön módban megcsinálva. -
zorba3333 #32537 Több pakkban is benne vannak az általad keresett táblák, de hogy melyik fog működni rendesen 1.6.1 alatt, az nagyban függ attól is, hogy milyen módokat használsz.
Íme két csomag, ami tartalmazza az általad keresett táblákat:
(Mindkét pakk régebbi verziókhoz készült, ami nem jelenti azt, hogy nem működik, de használat előtt mindenképp érdemes biztonsági mentést készíteni.)
Tuning pack
Mega Tuning mod pack
Én nem használok ilyen, és ehhez hasonló pakkokat, így a működésükről sem tudok tapasztalatot mondani.
-
Hungarykum #32536 Mindent lehet, de a sebváltó kicsit macerásabb, mert itt az áttételekkel is vacakolni kell.
A motort ugyan ebben a mappában találod csak nem a "chassis" hanem az "engines" mappában.
Itt lehet állítani a nyomatékot meg a lóerőt.
Nagyobb lóerővel meg nyomatékkal, nem lesz több a végsebesség csak a gyorsulás lesz jobb.
Nagyobb végsebességhez már kell új váltó, azt is ugyan itt találod csak a \'transmission" mappában.
De kár ezzel szórakozni, mert már van váltómód erre a célra.
Hogy miért nem tudod megnézni Afrikát, azt meg már írtam tegnap: #32509 -
fagy53 #32535 "TSM maphoz kéne nekem egy olyan zoom-nak a méretei amely az egész világtérképet látom." - alapból kellene látnod pl Észak-Afrikát is, de valamelyik általad használt mod bezavar, jártunk már így egy páran.
-
1440X900 -
zorba3333 #32533 Na, a válasz gomb meg sikeresen lemaradt...
Az előző hozzászólásommal "gordon 24" fórumozótársunk #32490. hozzászólásában leírt problémájában próbálok segíteni. -
zorba3333 #32532 Nálad sajnos nem csak akadás, hanem kompatibilitásbeli gondok is vannak...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első problémás mod az általad írtak közül a zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztrafficsound_tsm35.scs hangcsomag.
Ez nem csak szimplán összeakad a zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs móddal, de sajnos nem működik együtt a legújabb 1.6.1 játékfrissítéssel sem, ugyanis ez a verzió, még a TSM 3.5 kiadásához készült 1.4.8 alá.
Az akadást az okozza, hogy a zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs módosítás szintén használ hangmódosítást ugyanabban a szekcióban, mint az előbb említett kiegészítő.
Három megoldást javaslok a probléma elhárítására:
- Célszerű a számodra kevesebbet tudó módot kikapcsolni.
- A zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs módban le kell tiltani (át kell írni az elérési útvonalat, vagy át kell nevezni amappát, hogy a játék csak egyet "lásson" belőle) azt a részt, ami ugyanarra a hangmódosításra vonatkozik.
- A már jól ismert módon össze kell fésülni a módokat.
A második gondot maga a zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs módosítás okozza.
A fejlesztők említették több fórumon is, hogy bár működik, de jelenleg sem a JPM, sem a Multi Traffic csomagjuk nem kompatibilis az 1.6.0, és az 1.6.1 frissítésekkel.
A DLC használata pedig tovább fokozza az akadás, fagyás kockázatát. Már készül a frissítés, de addig mindenki csak saját felelősségére használja az említett kiegészítőket.
A harmadik problémát a 5-4-aspect-rat-1.3.x-v.1.0.scs mod okozza.
Ez a módosítás azért problémás, mert 1.4.12 óta ezt a gondot a fejlesztők orvosolták, így vélhetőleg ezzel akad össze.
A Multi traffic mod helyett javaslom a traffic mod használatát.
Sokkal változatosabb, tele van új AI járművel, és ez is használja az általad alkalmazott hangmódosítást.
Az 50K féle kerékcsomagra pedig folyamatos figyelmeztetéseket fog küldeni a log fájlon keresztül a játék, mivel 50K még nem frissítette a kiegészítőt, így a játék állandóan az elavult / öreg formátumra fog hivatkozni. Ez alapból nem gond, de ha több ilyen módosítás is bekerül a játékba, akkor bizony könnyen akadás, vagy fagyás lehet a vége.
-
mzsolti21 #32531 -
#32530 Tudtátok hogy (a Scania-ban biztosan) ha még 1x lenyomjátok az I gombot (a kormány mögötti képernyő váltás) akkor mutatja az aktuális, pillanatnyi üzemanyag fogyasztásának mértékét, az aktuális gázadás mértékének függően? :D -
#32529 Beszállok már én is a mutogatásba. :)
-
#32528 Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Olyan módot keresek amivel az összes kamion elejére fel tudom rakni a következő táblákat.
ADR, T.I.R., L, G, S táblákat, és még működne mellette az Air Horn is 1.6.1.-es verzióhoz.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
#32527 Pontosan az a feladat, hogy a lécet úgy kell leverni, hogy a piros botok, amik tartják, nem dőlnek el.
Lásd Scania Truck Driving Simulator :) -
Rollerboy94 #32526 na szóval igen ez lenne a gépem
-
Rollerboy94 #32525 na akkor még egyszer
-
TerDikDev #32524 -
Rollerboy94 #32523 én is dobok egy képet a gépezetről
-
krisztian1329 #32522 TSM maphoz kéne nekem egy olyan zoom-nak a méretei amely az egész világtérképet látom. -
#32521 Szép estét mindenkinek!!!
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG] -
peta19901010 #32520 Na az nekem nincs és nem is lesz, mert egyáltalán nem szeretem.
Ebben az esetben marad nállam minden az alaphelyzetben.
Köszönöm a válaszod. -
Tsaba01 #32519 A gépem. :)
-
siplace2 #32518 -
krisztian1329 #32517 Vki nagysúlyú rakomány módot pl:75tonna -
krisztian1329 #32516 total commanderen keresztül -
krisztian1329 #32515 motort és hogy hány sebességes legyen azt is lehet állítani? -
peta19901010 #32514 Helló.
A tankot, hogy csináltad meg, mert engem a 7z nem akar beengedni a def-be (ha abban a def-ben kell átírni amit a progra telepített helyen találtam)?
Válaszodat előre is köszönöm. -
krisztian1329 #32513 na a tank és az alváz módot megoldottam -
#32512 Kicsit off a téma, de a csávókat egy hangyafasznyit tud:-) Persze leveri a lécet meg ilyenek, de hát tempó van :-)
Katt -
Hungarykum #32511 A "def\vehicle\truck\kamion típus\chassis\" mappában megtalálod az alváztípusokat.
Megnyitod valamelyiket és van egy olyan rész benne, hogy "tank_size" és utána van írva, hogy hány literes a tank. Ezt a számot olyanra írod, amilyenre akarod. -
krisztian1329 #32510 És hol lehet átírni? -
Hungarykum #32509 Én nem használom a TSM térképet, de sztem ami hozzá van game_data.sii fájl az jó kell, hogy legyen hozzá.
Lehet van egy másik módod, amiben van game_data.sii fájl és az bekavar. -
Hungarykum #32508 Igen. Mivel csak egy adat, így olyan nagyra lehet csinálni amilyenre akarod.
Egy barátomnak csináltam 20000 L-es tankot az alapkamionokhoz :D -
krisztian1329 #32507 És mennyire kell nem tudod-e véletlenül? -
Hungarykum #32506 Gondolom alapból meglehet nézni, de valószínű, hogy egy game_data.sii fájl bekavar.
Ebben a fájlban lehet állítani, hogy milyen messzire lehessen a térképet eltolni vagy zoomolni. -
krisztian1329 #32505 Mármint a tankja?
-
krisztian1329 #32504 Tsm mapom nem tudom megnézni világtérképen Afrikában hol járok.Van egy olyan mód amivel meg tudom nézni annak mi a neve? -
Hungarykum #32503 Kis adat módosítással bármennyi lehet :D