Euro Truck Simulator 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvileg nem kell. Én azért annyit tennék, hogy a dokumentum/eurotruck2 könyvtárból a save alkönyvtárat valahová telepítés elõtt kimenteném. De nekem is egybõl felismerte.
Sziasztok. Megrendeltem a DLC-t a mai nap folyamán, és az lenne a kérdésem hogy új profilt kell kezdjek hogy tudjam használni a DLC-t vagy elég ha csak feltelepítem, és nem is kell uj profilt készíteni?
Csak azét kérdeztem, mert igen, ívekben kissé darabos. Nem ismerem a kormánnyal irányítást, de nekem egérrel, a megfelelõ érzékenység és sebességfüggõ aszinkronitás beállítása mellett szépen, egyenletesen irányítható, még az átmeneti íveket is szépen le lehet követni. A körbenézés szintén folyamatos az egérrel, így valósághûbben érezhetem, hogy a kabinban ülök.
Pozsony-Split,Tsm,legújabb foltokkal:Marha jó meló volt:O)
...
Ja igen, még egy. Az mp3 kiterjesztésû számokból elkezdett mazsolázgatni, azaz volt, amit nem tudott lejátszani és ugrott a következõre, ha azt sem az azt követõre. Pedig ezeket még ugyanazon a napon lejátszotta. Most elkezdtem õket ogg kitejesztésûre átkonvertálni, mert úgy veszem észre, eddig ezekkel nincs baja. Olvastam valami memória túlcsordulásról, de a 3 GB DDR3 elégnek kellene lennie. Mindegy, csak úgy megemlítettem. Persze, gondolom mp4-et is választhattam volna, de mivel az elsõ rész az ogg-ot részesítette elõnyben...
A bug megoldására a link: http://www.youtube.com/watch?v=ap71U_0aRbE. a videó csak képek, a megosztó leírásában vannak a linkek, éerdemes böngészni, akinek még nincs tele a programja mod-okkal.
akarom mondani: "youtube-os"
Nos, további tapasztalatok az új kiterjesztett tékép beutazása során. Rómából Taza-ba, Afrikába haladva, még csak Bologna felé az autóm vezetés közben bugyi-rózsaszínre váltott. Majd idõvel a többi három kamionom is szépan sorban. Rengeteg utánajárás és próbálgatás során kijött, hogy ez egy "bug" és így rákeresve a mindenki barátjával (pink bug) egy youtub-os megosztásban lévõ linkek között leltem rá a megoldásra. Azóta ez nem jött elõ. Más hibára még nem leltem.
A sivatag tetszik, a házak eléggé natívak, a miliõ rendben van és a vezetõk is eléggé sajátságosak (elõznek velem szemben, nem engednek ki, stb.) Ebben a térkép mod-ban már nem olyan steril a környezet, nem minden tidy. Vannak megdõlt táblák, karambolozott autók a padkán kívül, városokban félig az úton, félig a járdán parkoló autók, homokfújta burkolatok, több pályamunkák - és egyszer mintha egy flaskát a szája elõtt tartó gyalogost is láttam volna, de éjszaka volt és épp csak a szemem sarkából figyeltem fel egy pillanatra, de a testtartása az embernek olyasmi volt. Valamint észleltem, hogy újonnan kialakított szakaszon, fizetõkapunál lévõ pihenõben igencsak pontosan kell beállni, hogy felugorjon a pihenésre invitáló ablak. Ez nem gond, de mivel valamelyik vezetõtársunk említette az unalmasságot, talán némi gyógyír a panaszra, hogy szõrözni kell a beállással.
Már nem mod, de ami ez elsõ és ebben a részben is tetten érhetõ, hogy az autópálya leágazásoknál a molinón lévõ tábla két lefelé mutató nyillal mutatja az egyenes irányt és ennek ellenére olykor csak egy vezet tovább. Ez meg szokott tréfálni, fõleg, ha jönnek hátulról.
A sivatag tetszik, a házak eléggé natívak, a miliõ rendben van és a vezetõk is eléggé sajátságosak (elõznek velem szemben, nem engednek ki, stb.) Ebben a térkép mod-ban már nem olyan steril a környezet, nem minden tidy. Vannak megdõlt táblák, karambolozott autók a padkán kívül, városokban félig az úton, félig a járdán parkoló autók, homokfújta burkolatok, több pályamunkák - és egyszer mintha egy flaskát a szája elõtt tartó gyalogost is láttam volna, de éjszaka volt és épp csak a szemem sarkából figyeltem fel egy pillanatra, de a testtartása az embernek olyasmi volt. Valamint észleltem, hogy újonnan kialakított szakaszon, fizetõkapunál lévõ pihenõben igencsak pontosan kell beállni, hogy felugorjon a pihenésre invitáló ablak. Ez nem gond, de mivel valamelyik vezetõtársunk említette az unalmasságot, talán némi gyógyír a panaszra, hogy szõrözni kell a beállással.
Már nem mod, de ami ez elsõ és ebben a részben is tetten érhetõ, hogy az autópálya leágazásoknál a molinón lévõ tábla két lefelé mutató nyillal mutatja az egyenes irányt és ennek ellenére olykor csak egy vezet tovább. Ez meg szokott tréfálni, fõleg, ha jönnek hátulról.
joy-al
Akkor legközelebb fordítva csináljuk mi megyünk sörözni a google meg csak keresgéljen! :)
Köszi! <#worship>#worship>
(google-t hívtam sörözni, de nem jött. Milyen barát az ilyen???)<#vigyor3>#vigyor3>
(google-t hívtam sörözni, de nem jött. Milyen barát az ilyen???)<#vigyor3>#vigyor3>
Azért van a google barátunk, hogy az ilyeneket megtaláljuk.
De itt van tessék: https://hu-hu.facebook.com/ETS2magyar?sk=notes
De itt van tessék: https://hu-hu.facebook.com/ETS2magyar?sk=notes
Van valahol "térkép", ahol pl a kamion kereskedõk fel vannak tüntetve? <#vigyor3>#vigyor3>
Véleményem szerint csak map meg esetleg rakomány modok bizgerálása után lehet gond mentés visszatöltéssel; mindig piros felkiáltójelesek a mentések, illetve figyelmeztet a program egy-egy mod kivétele/beszúrása után, de saját tapasztalatom szerint a realistic traffic meg realistic physics mod semmi befolyással nincs a játékmenetre/mentés visszatöltésre.
Isten nem bottal, hanem VMware.
Éjszakai járat :)

CB: Kis Lámpás Jimy
Hi, mivel irányítod a járgányt?
Helló
Ha a frank fél magyar mappot tolod megtudnád mondni, hogy melyik a legfrisebb verziója és azt honnan tudom leszedni? (Mert nekem egy július végi verzió van.)
Válaszodat és segítségedet elõre is köszönöm.
Ha a frank fél magyar mappot tolod megtudnád mondni, hogy melyik a legfrisebb verziója és azt honnan tudom leszedni? (Mert nekem egy július végi verzió van.)
Válaszodat és segítségedet elõre is köszönöm.
Eddig mûködik az új map v4.x. Most hagytam el Livornót, húzik le rómába a napfényes tengerpart mellett végig. Ötletes volt Livornóban a 360 fokban körbeforgó színes multireklámok a 2x2 pályás út közepén magas oszlopokon. pl: PSVita reklám. De tetszett a Toscana tartomány kezdetét jelzõ útszéli emblémás tábla is. Jó lesz ez...
Megrakodva a telephelyen holna indulás billenteni Csákvárra :) 

az volt az pontosan <#vigyor3>#vigyor3>

CB: Kis Lámpás Jimy
Igen, a 18 keréken sorozatot nyomtam én is. Nem tudom, melyikben volt, de a rádiózás egymással jópofának tûnt. Aztán a metál már kezdte megenni a gépemet, pedig azt hiszem ott volt, hogy Mexikóba és Kanadába is át lehetett ruccanni.
Nekem csak az hiányzik ami a "18 wheels of steel pedal to the metal"-ba benne volt a rendõr autó és hogy üldöz ha olyan van <#nyes>#nyes> mikor szembe jön veled az alkalmazottad <#nevetes1>#nevetes1> elsõ kamionos játékom volt de már az nagyon meg nyert ,kár hogy ezek eltûntek az idõ folyamán <#shakehead>#shakehead><#rinya>#rinya>
Sziasztok!
Föltelepítettem az Euro Truck Simulator 2-t egy 1.5.2-es pach-al, de valamiért nem akar elindulni.
Valakinek van ötlete, hogy miért nem indul el?
A válaszokat elõre is köszönöm!
Föltelepítettem az Euro Truck Simulator 2-t egy 1.5.2-es pach-al, de valamiért nem akar elindulni.
Valakinek van ötlete, hogy miért nem indul el?
A válaszokat elõre is köszönöm!
i7 4790k @4.5Ghz, Hyper 212 EVO, MSI Z97 Gaming 5, Corsair Vengeance Pro 16 Gb DDR3 1600 Mhz, MSI GTX 1070, Samsung 850 PRO 256GB, WD Blue 1TB, Seasonic S12G450 450W, Zalman Z11 Plus
Ja-ja, tippem szerint ilyesmirõl lehetett szó, az v1.5.x és a Going East szûz feltelepítése után jött elõ. Volt és maradt is pár "gyermeteg" mod fent - a térképeshez képest mondom-, mint a real traffic, lengéscsillapító, sebesség, stb. Ezek nélkül már a mentéseim viszont nem mûködnének tökéletesen, így kénytelen vagyok tovább használni õket.
Mondom, most már csak az a fránya anyósülés elõtti ablaktörlõ grafikai - és egyben mûködésbeli - problémája bántja a csõrömet. Ha aa lenne megoldás, halgass a nevem.
Mondom, most már csak az a fránya anyósülés elõtti ablaktörlõ grafikai - és egyben mûködésbeli - problémája bántja a csõrömet. Ha aa lenne megoldás, halgass a nevem.
Szerintem a visszajelzõ lámpákat nem az 1.5.2 patch, hanem valami mod qr6tta el, amit most a TSM map fájljai valószínûleg ismét felülcsaptak.
Isten nem bottal, hanem VMware.
Eddig nem akadt össze semmivel, rendben elindult a korábbi mentésekkel. Kijavításra kerültek a korábban felvetett Volvó mûszerfal visszajelzõk, mint az irányjelzõk zöld nyilai és a reflektor kékje. Plusz a fekhely oldalfala is piros volt, már nem az. Bíztam ebben, és hála.. Az ablaktörlõ lapátproblémára nem adott megoldást, sajna... Most tesztelem az ismeretlen területet: Rómába megyek.
Ok, a sííírásnak vége szakadhat, felraktam a map 4.x módot. Így látom, hogy kiterjesztette a bejárható területet - nem kicsit. És így már nem is annyira Euro a szimulátor, Észak-Afrikát figyelembe véve.
Mármint kijelzés opciót a háromból
Mindegyik kamion jelzi digitálisan, hogy hanyadikban van.
a mûszerfal közepén a nagy kék kijelzõ jobb felsõ sarkában találod, akármelyik opciót is választod (alapból i gombbal).
A gyári Volvo -hoz nem létezik valami gear indicator szerûség, ami mutatja nekem hogy hanyadik fokozatban vagyok? Mint a MAN-nál pl., mert X idõ után már azt sem tudom hogy most milyen fokozatban vagyok, aztán fél óráig rángatom hátra a szekvenciális váltót, mire kiteszem üresbe. :D
///M I Love BMW. :)
Lehet, hogy egybõl vágnom kellene, de hát ezt el kell nézni nekem, nem vagyok egy nagy moddoló. Tényleg értetelnül állok a dolog elõtt, bocsánat érte.
Olvasom az új map mod leírását és nem igazán jövök rá, mit is nyújt tulajdonképpen. Az illusztrációból azt szûröm le, hogy a nyújtott képbõl normálisat csinál, de nekem ilyen problémám nincs szerencsére. Akkor mit még? Plusz kreált településeket?
Valaki meg mondaná hogy a Frank féle mapon hol van scania nagy kereskedõ? köszi :)
Ha van pedálod akkor a motorfék azaz a B gomb akkor aktiválódik ha csak kicsit nyomod a féket. Amúgy én azt hittem alapból mindenki manual váltóval tolja. :O Már akinek van. Automatán meg aztán brutál uncsi tényleg... :S És buta is a váltó...
A virtu jobb tükör elhagyása tényleg jó öti de sajnos olyan kicsi úgy a valós tükör hogy alig látok valamit belõle ez ugye nem túl reális. :) 3 monitoron frankó lenne de sajnos nem kezeli jól azaz nem rendereli külön õket így egy széthúzott képem lesz amitõl megfájdul a fejem. Szal ezt is még csiszolhatnák.
Meg úgy õszintén van itt még öti bõõõven, akár hasonló lehetne mint a GTA, kivéve hogy itt csak kamionnal lehet mászkálni és gyalog nem! Tehát hogy bejárd a várost és ezt meg is kelljen tenned valamiért. Azt már találják ki a programozók hogy mi az a valami. :D
A virtu jobb tükör elhagyása tényleg jó öti de sajnos olyan kicsi úgy a valós tükör hogy alig látok valamit belõle ez ugye nem túl reális. :) 3 monitoron frankó lenne de sajnos nem kezeli jól azaz nem rendereli külön õket így egy széthúzott képem lesz amitõl megfájdul a fejem. Szal ezt is még csiszolhatnák.
Meg úgy õszintén van itt még öti bõõõven, akár hasonló lehetne mint a GTA, kivéve hogy itt csak kamionnal lehet mászkálni és gyalog nem! Tehát hogy bejárd a várost és ezt meg is kelljen tenned valamiért. Azt már találják ki a programozók hogy mi az a valami. :D
Én eddig a legtöbb SCS játékkal játszottam már,de ez az ETS 2 nemtudom mért de játékélményben elmarad az elõzõ részektõl. Szerintem játékélményben csak is a 18 wheels of steel Haulin jöhet szóba. Ott mehettél hegyen sivatagba mindenhol,Nem volt jó a grafikája de változatos játékmenete volt. Tudom most csak a grafika érdekli az embereket(tisztelet a kivételnek).Én ezért maradok az ETS elsõ részénél meg a haulinnál.
"Igen, félek a fájdalomtól és a haláltól is. De nem baj, a félelem még több energiát ad!" Ayrton Senna
Abban igazad van, hogy az alapjáték egy idõ után uncsi, ezért 20-30-as szint környékén új profillal kezdek. kibõvítva pl az AWIBmappal mindjárt scaniásabb lesz!
A GPS állandó használata valóban unalmas és a kihívást csak a térkép ismerete meg az útjelzõ táblák böngészése jelenti, de egyrészt kikapcsolható a GPS, másrészt csak kiegészítésként kell használni, hogy a letéréseket ne téveszd el. A fuvar megkezdése elõtt a térképen bemagolod az útvonalat és a továbbiakban a táblák irányítanak, a GPS meg majd alkalmazkodik.
Nem kell folyton az autópályán döngetni, én csak nagyon sietõs fuvarnál igyekszem ott menni, az országútak érdekesebbek, odafigyelõsebbek.
Én nem vagyok híve a nagyvárosoknak egy ekkora döggel, a valóságban is a derok a város széleken vannak. A baj ott van, hogy kevés az eredeti mapban az egyediség, mindenból van pár darab: kút, lerakó, stb és ezeket variálják, hát elég hamar unalmassá válik.
Megint csak frank007 mapját kell ellenpéldaként felhozni, ilyenkor látszik mennyire félkész munkát tettek le az asztalra a csehek egy éve!
A GPS állandó használata valóban unalmas és a kihívást csak a térkép ismerete meg az útjelzõ táblák böngészése jelenti, de egyrészt kikapcsolható a GPS, másrészt csak kiegészítésként kell használni, hogy a letéréseket ne téveszd el. A fuvar megkezdése elõtt a térképen bemagolod az útvonalat és a továbbiakban a táblák irányítanak, a GPS meg majd alkalmazkodik.
Nem kell folyton az autópályán döngetni, én csak nagyon sietõs fuvarnál igyekszem ott menni, az országútak érdekesebbek, odafigyelõsebbek.
Én nem vagyok híve a nagyvárosoknak egy ekkora döggel, a valóságban is a derok a város széleken vannak. A baj ott van, hogy kevés az eredeti mapban az egyediség, mindenból van pár darab: kút, lerakó, stb és ezeket variálják, hát elég hamar unalmassá válik.
Megint csak frank007 mapját kell ellenpéldaként felhozni, ilyenkor látszik mennyire félkész munkát tettek le az asztalra a csehek egy éve!
Nos, egyetértek az unalmas jelzõvel. Éppen ezért, hogy kicsit menet közben is érdekesebbé tegyem a dolgot, bekapcsoltam a váltót, így szinte mindig kell dolgoznom, a felajánlott útvonalat mindig megvizsgálom indulás elõtt és ha érdekesebbre vágyom, másikat választok több alsórendû úttal, ahol lassítás-gyorsítás-váltogatás szükséges. Azt is el kell mondjam, hogy amíg nem tudtam megvenni a mûszerfalba épített navit, addig az útirányjelzõ táblák alapján mentem és csak akkor néztem meg a térképet, amikor megálltam - csak, mint a való életben. Volt, hogy eltévedtem, de ettõl lett még érdekesebb. Vagy pl. nem használok jobb oldali F2-s visszapillantót, hanem én fordulok rá. egérrel kormányzás mellett ez nem is olyan könnyû. Használom az alapból B gombhoz rendelt féket, plusz visszaváltogatva a motorféket, hogy minnél jobb üzemanyag megtakarítást érjek el. Ez minden leágazás elõtt már csomó feladattal jár, emellett becsületesen indexelgetek. Szóval lehet ezt fokozni.
De még egyszer: egyetértek a hozzászólással, nekem is hiányzik a bolyongás a városokban, plusz olyan steril minden. Egy szimulátort a valósághû jármû mellett a valósághû környezet is csak jobbá tesz.
A Scaniát majd kipróbálom.
Megjegyzés: fel lehetne még dobni stopposokkal, akikkel még pár választható mondattal beszélgetni is lehetne menet közben. Vagy mondjuk a benzinkutakon kávét is lehetne inni, ezzel kitolva az ébrenlétet - igaz, a tachografot becsapni nem lehet. Akárhogy is, lehetne ezt még fokozni nem nagy erõfeszítések árán. Nem igaz?
De még egyszer: egyetértek a hozzászólással, nekem is hiányzik a bolyongás a városokban, plusz olyan steril minden. Egy szimulátort a valósághû jármû mellett a valósághû környezet is csak jobbá tesz.
A Scaniát majd kipróbálom.
Megjegyzés: fel lehetne még dobni stopposokkal, akikkel még pár választható mondattal beszélgetni is lehetne menet közben. Vagy mondjuk a benzinkutakon kávét is lehetne inni, ezzel kitolva az ébrenlétet - igaz, a tachografot becsapni nem lehet. Akárhogy is, lehetne ezt még fokozni nem nagy erõfeszítések árán. Nem igaz?