52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • 94Patrik94

Punky
  • hotwheels

Botto, Gábor, Patrik, pokmike, bazsio, xaxoimi - Nagyon baba gépek/képek! :)
  • botto0604
    Sziasztok!

Rég nem raktam képet, mert nem volt időm játszani, de most itt van egy:

Szép képek/gépek
  • zorba3333
    Az általad írt problémát több dolog is okozhatja.

(Megpróbálom minél részletesebben leírni, hogy azoknak is segítséget nyújtson, akik még nem ismerősek ezeken a vizeken, de érdekli őket a dolog, vagy netán hasonló problémájuk van, mint neked.)
    Emiatt egy kicsit hosszabb lesz a poszt....

Első körben nézd meg, hogy mit ír, illetve egyáltalán ír-e hibát, vagy figyelmeztet-e elavult fájlformátumra a log fájl.
    Ha igen, akkor az ott leírtak alapján könnyen orvosolható a probléma.

Második körben győződj meg róla, hogy kompatibilis-e a mód a jelenlegi játékverzióddal. Könnyen előfordul, hogy egy régebbi mód bár működik, de nem helyesen egy, a kiadás óta akár többször is frissített játék esetén. Ez főleg a DLC integráció előtti módokra igaz.
    (Lásd MAN F90)

Amennyiben az előbb leírtakon túl vagy, és nem sikerült zöld ágra vergődnöd a móddal, akkor célszerű egy kicsit beleturkálni a fájlokba.

Lássuk a medvét....

Azt, hogy melyik "gyári" vontatót írja felül a betett módosítás az alábbi elérési útvonalon találod:
    mod neve\def\vehicle\truck_dealer\vontató neve\vontató neve.sii

Máris mutatom egy Scania példával illusztrálva:

Ennek az sii fájlnak az első sora így néz ki:
    vehicle: .tdealer.scania_1
    Ez azt jelzi számodra, hogy a Scania kereskedésekben a gyárilag "1"-es sorszámmal definiált vontató kerül lecserélésre arra a modellre, amit újonnan raktál be a játékba.

Amennyiben az általad használt mod ezen sora egyszerre több számot, illetve a játékban szereplő adott márka típusából létező darabszámnál nagyobb számot (vagyis 7-től nagyobbat) tartalmaz, akkor az összes azonos márkájú kamiont felülírja. Ilyenkor a legtöbb esetben fagyás, vagy random kilépés a vége a dolognak.

Ez alól kivétel az IVECO Hi-Way, és az új Volvo, mert ezek külön elérési útvonalon vannak definiálva, és külön sii fájlokkal vannak integrálva a játékba, vagyis nem a Stralis, illetve Volvo 2012 mappájában vannak a hozzájuk tartozó .sii fájlok, hanem a saját mappájukban.

Tehát, ha a szóban forgó sii fájl első sorában több szám van, vagy a szám nagyobb mint a játékban lévő típus darabszáma, akkor egyszerűen írd át 0-7 között valamire.
    (A 2009-es Volvoból összesen 8 különböző verzió van, ezért 0-7 közötti a választási lehetőség.)

Amennyiben tudni szeretnéd, hogy a számok mögött melyik vontató "rejtőzik" (nehogy olyat cserélj le, amivel egyébként játszanál akár a móddal párhuzamosan), akkor a telepítés helyén, tehát NEM a Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2\..., hanem a telepítés mappájában a kicsomagolt
    def mappában találod meg.
    Ennek az elérési útvonala a következő:
    Meghajtód jele\Euro Truck Simulator 2\def\vehicle\truck_dealer\vontató nevének mappája\vontató neve.sii
    Ezekben a fájlokban minden információ benne van, ami az adott márka, adott típusára vonatkozik.

Természetesen megtudod nézni képileg is a járműveket, hogy valóban a számodra "feleslegeset" cseréld le.
    Ehhez nincs más dolgod, mint az előbbi elérési útvonalon megnézni a vontatók mappája alatti márkanévre nevezett pl.: volvo.sii egyedi fájlt.
    Ebben a következőket találod:

Az első blokkban lévő felsorolás első sora a Volvo esetében így néz ki:
    showcase_vehicles[0]: .tdealer.volvo_0
    Ez azt jelenti, hogy a bemutatóterem első járműve a "0." sorszámú modell. Vagyis, ha "bemész" a szalonba, ezzel találkozol először.
    Amennyiben ezt cseréled le az új módosítással, akkor értelem szerűen az első jármű, amit megmutat majd a játék, az az általad berakott új vontató lesz.
    (Persze csak abban az esetben, ha nem hibás a mód, az átírások pontosak, és valamennyi leírt módosítás megtörtént.)

Természetesen célszerű a módosításokat az angol kereskedések esetén is elvégezni. Az elérési útvonal ugyanaz, csak a truck_dealer_uk mappát kell megnyitni. Az eljárás a fentiekkel azonos.

Most pedig jöjjenek a további hibalehetőségek.
    Amennyiben az előzőekben leírtak nem hozzá meg a sikert, akkor érdemes a módot egy kicsit jobban szemügyre venni, mert nagyon könnyen elképzelhető, hogy valamelyik egyéb kiegészítővel akad.

Ezek közül leggyakrabban az önálló physics mod, a "mega-giga-ultra giga" tuning módok, illetve a helytelenül konvertált kiegészítők a felelősek.

Érdemes megnézni, hogy a berakni kívánt FH 12 eredetileg milyen motort, váltót, világítás csomagot, kerékpakkot, skint , és interiort használ.
    Ha netán van külön módként azonos elnevezésű betéve, akkor célszerű vagy átnevezni, vagy kikapcsolni a teszt idejére.
    (Átnevezés esetén természetesen a leírókban is át kell írni a hivatkozásokat, mert különben nem fogja látni a játék, csak ráolvassa a helyesen meghívott adatokra, és összeomlik a játék.)
  • orixon
    Udv mindenkinek. Az lenne a gondom hogy, beteszek egy Volvo fh12es kamiont es az az osszes tobbi eredeti kamiont felulirja. Nincs ra valami megoldas hogy csak egyet irjon felul? A tobbi maradjon meg a jatekbol ahogy van? Koszonom.
  • Ördögpalanta62
    game log file,itt kiírja mi hiányzik pl (erorr.....................................automat 54 f002334567891236128)
  • Norby646
  • Gábor55
    Végre visszakaptam a Legendámat.

Szép képek srácok!

Szabi: Nagyon várós ez a T.
  • vajo
    Star Wars VII hamarabb kijön :D
  • AudiQuattro
    2016 Q4,a 12.9.24s patchel.
  • smog15
    Budapest-Salzburg volt a mai irány, Salzburgban lecseréltem a Scania-t egy DAF-ra egészen München-ig ahol vettem egy MAN-t :)

Salzburg

München

• Bal0924
    Hol hiányzik mat fájl, és ha igen, honnan tudjam melyik hiányzik?
  • BhityHD
    "Improved handling and spacing"

Ehhez annyit fűznék, hogy 200 km alatt 2x húzták rám a kormányt...
  • pokmike997

• Bazsio
    Bocs vajo a pofátlankodásért, hogy így betettem a hsz-t!
  • Bazsio
    Sziasztok!
    Punky
    Patrik
    Folytassuk a fuvart

Új fuvar megyek Felixstowe-ba

Tudom, hogy ríkít de ha kiveszem a HDR-t akkor olyan lesz mint a Marionak!!

Már pihenő a Lengyeleknél!

• vajo
    Még a DAF se jött ki, hát akkor ez mikor fog. :D xD
  • Ördögpalanta62
    keresd meg melyik mat file hiányzik és azt potold
  • xaxoimi
    Szevasztok!
    Szépek vagytok!
  • Szabi #37231
  • Szabi #37230
    Build 1.9.13
    AI: Fixed wrong way actors crashing into other actors in some cases
    AI: Tweaked obstacle handling
    AI: Fixed abrupt braking during overtaking in some cases
    AI: Vehicles stop before item end when overtaking in a wrong way lane
    AI: Tweaked safety calculation
    AI: Tweaked lane merging
    AI: Does not use high acceleration/deceleration when no obstacle is nearby
    AI: Fixed blinker flags on some prefabs
    AI: Fixed curves on some prefabs
    Disabled panel transporter in traffic, the AI can not currently handle it
    Editor: Added support for prefab presets

Build 1.9.14
    AI: Patience bonus for trucks with trailers
    AI: Tweaked deceleration
    AI: Improved handling of spacing
    AI: Fixed computation of safety of lane changes
    AI: Improved handling of actors moving in a wrong way
  • Szabi #37229
    az még nekem sincs már meg :D

próbáltad azt kikapcsolni ? majd aludni 1-2-t ? :)
  • Bal0924
    Nagyon sokáig tartott míg idáig eljutottam, nem fogom újrakezdeni.
    Most van 20kamionom és 19 sofőröm +én.
  • hotwheels

Szép gépek/képek! ;)
  • jetblack
    Elso kamion de vegre elerte vegleges formajat :) Amugy Carlisle-Koln utvonal.

• 94Patrik94
    Lengyel orszag

Nem tudom miert ilyen villagos a belso (szerintem az oldal ahova feltoltom valamit csinal vele :P)

Bazsio , Gyurma, Gabor, Pokmike
  • smog15
    Gyurma77: Igen a Volvo szebb sőt... nem szeretem túlcsicsázni de ott egy kicsit elkattant az agyam amint olyan városba érek ahol lesz MAN lecserélem :D

Ilyen se volt még mióta játszok, hogy nem tudok lekanyarodni :D

Szlovákiában

Itt meg már Budapest itt kell lerakni az árut

• Misuka963
    Pfhuuu,akkor majd jön valaki hozzáértő és elmondja vagy hozz létre egy új mentést ;)
  • Bal0924
    Megvan, és az első része is! (2.rész kiegészítője is)

Azóta rikító piros mióta kipróbáltam a katonai árukat...
    Kiszedtem de úgy maradt.
  • Misuka963
    Jelszó : Játék megvétele :)
  • Bal0924
    Hogyan lehet visszacsinálni a Rikító Piros kerekeket?
    Csak 1 mod-ot használok, a valódi_mod-ot.
  • Bal0924
    A 3.képnél.
    Én is centiztem így, de durvábban. Pont akkor lett 1perc mikor leparkoltam a pihenőnél. :)
  • Bazsio
    Ja akkor jó!
  • Gyurma77
    Lengyelországban a Szlovák határ közelében.
  • Bazsio
    Sziasztok!!
    Gyurma Hol van?Nem a Szlovákoknál?

Peti Kösz!
    Patrik
    Gábor
    Kinek hogy!
    Reimsbe alig jöttem meg már megyek vissza Szlovákiába!

Kicentiztem újra!

Németeknél hallgatom a Francia rádiót már nem sokáig mert közeledik a Cseh határ
  • Gyurma77
    Sziasztok!
    Két kép a mai naporól:
    [IMG]http://[/IMG]
    [IMG]http://[/IMG]
    Gábor55, Patrik, devid13, Punky, xaxoimi, Bazsio, bmwcrush:
    smog15: Nekem a Vovod jobban tetszett.
  • Szabi #37214
    hali, szerintem 1.9hez nem kell fizika mód, szépen billeg ez már alapból is :D
  • ToMM23
    Sziasztok! A jelenlegi public beta patches gamehez, melyik real physics mód jó ? Mert a legújabb amit találtam az max 1.8ashoz való :( Valaki tud valamit ? Illetve melyik map modot ajánlanátok? Értem ezalatt pl TSM és tsai..
    A válaszokat köszönöm szépen előre is :)
  • swadawa senpai
    Sziasztok,
    azt akarom kérdezni,
    mikor állok a kamionnal,üresbe, és megpörgetem a motort, akkor ugye fölpörög, az a baj ez után, hogy a fordulatszám meg ugy marad amennyire felpörgettem, szóval ha 1250-ig pörgettem akkor ott marad,

Nem tudjátok mi a megoldás?
  • fagy53
    Kösz!
    De szeretném, ha az AI-t tisztába tennék, mert sokat ront az élvezeten!