52658
-
94Patrik94 #37250
Punky -
Botto, Gábor, Patrik, pokmike, bazsio, xaxoimi - Nagyon baba gépek/képek! :) -
#37248 Sziasztok!
Rég nem raktam képet, mert nem volt időm játszani, de most itt van egy:
Szép képek/gépek
-
zorba3333 #37247 Az általad írt problémát több dolog is okozhatja.
(Megpróbálom minél részletesebben leírni, hogy azoknak is segítséget nyújtson, akik még nem ismerősek ezeken a vizeken, de érdekli őket a dolog, vagy netán hasonló problémájuk van, mint neked.)
Emiatt egy kicsit hosszabb lesz a poszt....
Első körben nézd meg, hogy mit ír, illetve egyáltalán ír-e hibát, vagy figyelmeztet-e elavult fájlformátumra a log fájl.
Ha igen, akkor az ott leírtak alapján könnyen orvosolható a probléma.
Második körben győződj meg róla, hogy kompatibilis-e a mód a jelenlegi játékverzióddal. Könnyen előfordul, hogy egy régebbi mód bár működik, de nem helyesen egy, a kiadás óta akár többször is frissített játék esetén. Ez főleg a DLC integráció előtti módokra igaz.
(Lásd MAN F90)
Amennyiben az előbb leírtakon túl vagy, és nem sikerült zöld ágra vergődnöd a móddal, akkor célszerű egy kicsit beleturkálni a fájlokba.
Lássuk a medvét....
Azt, hogy melyik "gyári" vontatót írja felül a betett módosítás az alábbi elérési útvonalon találod:
mod neve\def\vehicle\truck_dealer\vontató neve\vontató neve.sii
Máris mutatom egy Scania példával illusztrálva:
Ennek az sii fájlnak az első sora így néz ki:
vehicle: .tdealer.scania_1
Ez azt jelzi számodra, hogy a Scania kereskedésekben a gyárilag "1"-es sorszámmal definiált vontató kerül lecserélésre arra a modellre, amit újonnan raktál be a játékba.
Amennyiben az általad használt mod ezen sora egyszerre több számot, illetve a játékban szereplő adott márka típusából létező darabszámnál nagyobb számot (vagyis 7-től nagyobbat) tartalmaz, akkor az összes azonos márkájú kamiont felülírja. Ilyenkor a legtöbb esetben fagyás, vagy random kilépés a vége a dolognak.
Ez alól kivétel az IVECO Hi-Way, és az új Volvo, mert ezek külön elérési útvonalon vannak definiálva, és külön sii fájlokkal vannak integrálva a játékba, vagyis nem a Stralis, illetve Volvo 2012 mappájában vannak a hozzájuk tartozó .sii fájlok, hanem a saját mappájukban.
Tehát, ha a szóban forgó sii fájl első sorában több szám van, vagy a szám nagyobb mint a játékban lévő típus darabszáma, akkor egyszerűen írd át 0-7 között valamire.
(A 2009-es Volvoból összesen 8 különböző verzió van, ezért 0-7 közötti a választási lehetőség.)
Amennyiben tudni szeretnéd, hogy a számok mögött melyik vontató "rejtőzik" (nehogy olyat cserélj le, amivel egyébként játszanál akár a móddal párhuzamosan), akkor a telepítés helyén, tehát NEM a Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2\..., hanem a telepítés mappájában a kicsomagolt
def mappában találod meg.
Ennek az elérési útvonala a következő:
Meghajtód jele\Euro Truck Simulator 2\def\vehicle\truck_dealer\vontató nevének mappája\vontató neve.sii
Ezekben a fájlokban minden információ benne van, ami az adott márka, adott típusára vonatkozik.
Természetesen megtudod nézni képileg is a járműveket, hogy valóban a számodra "feleslegeset" cseréld le.
Ehhez nincs más dolgod, mint az előbbi elérési útvonalon megnézni a vontatók mappája alatti márkanévre nevezett pl.: volvo.sii egyedi fájlt.
Ebben a következőket találod:
Az első blokkban lévő felsorolás első sora a Volvo esetében így néz ki:
showcase_vehicles[0]: .tdealer.volvo_0
Ez azt jelenti, hogy a bemutatóterem első járműve a "0." sorszámú modell. Vagyis, ha "bemész" a szalonba, ezzel találkozol először.
Amennyiben ezt cseréled le az új módosítással, akkor értelem szerűen az első jármű, amit megmutat majd a játék, az az általad berakott új vontató lesz.
(Persze csak abban az esetben, ha nem hibás a mód, az átírások pontosak, és valamennyi leírt módosítás megtörtént.)
Természetesen célszerű a módosításokat az angol kereskedések esetén is elvégezni. Az elérési útvonal ugyanaz, csak a truck_dealer_uk mappát kell megnyitni. Az eljárás a fentiekkel azonos.
Most pedig jöjjenek a további hibalehetőségek.
Amennyiben az előzőekben leírtak nem hozzá meg a sikert, akkor érdemes a módot egy kicsit jobban szemügyre venni, mert nagyon könnyen elképzelhető, hogy valamelyik egyéb kiegészítővel akad.
Ezek közül leggyakrabban az önálló physics mod, a "mega-giga-ultra giga" tuning módok, illetve a helytelenül konvertált kiegészítők a felelősek.
Érdemes megnézni, hogy a berakni kívánt FH 12 eredetileg milyen motort, váltót, világítás csomagot, kerékpakkot, skint , és interiort használ.
Ha netán van külön módként azonos elnevezésű betéve, akkor célszerű vagy átnevezni, vagy kikapcsolni a teszt idejére.
(Átnevezés esetén természetesen a leírókban is át kell írni a hivatkozásokat, mert különben nem fogja látni a játék, csak ráolvassa a helyesen meghívott adatokra, és összeomlik a játék.)
-
orixon #37246 Udv mindenkinek. Az lenne a gondom hogy, beteszek egy Volvo fh12es kamiont es az az osszes tobbi eredeti kamiont felulirja. Nincs ra valami megoldas hogy csak egyet irjon felul? A tobbi maradjon meg a jatekbol ahogy van? Koszonom. -
#37245 game log file,itt kiírja mi hiányzik pl (erorr.....................................automat 54 f002334567891236128) -
#37244 -
Gábor55 #37243 Végre visszakaptam a Legendámat.
Szép képek srácok!
Szabi: Nagyon várós ez a T. -
vajo #37242 Star Wars VII hamarabb kijön :D -
#37241 2016 Q4,a 12.9.24s patchel. -
smog15 #37240 Budapest-Salzburg volt a mai irány, Salzburgban lecseréltem a Scania-t egy DAF-ra egészen München-ig ahol vettem egy MAN-t :)
Salzburg
München
-
Bal0924 #37239 Hol hiányzik mat fájl, és ha igen, honnan tudjam melyik hiányzik? -
BhityHD #37238 "Improved handling and spacing"
Ehhez annyit fűznék, hogy 200 km alatt 2x húzták rám a kormányt... -
pokmike997 #37237
-
Bazsio #37236 Bocs vajo a pofátlankodásért, hogy így betettem a hsz-t! -
Bazsio #37235 Sziasztok!
Punky
Patrik
Folytassuk a fuvart
Új fuvar megyek Felixstowe-ba
Tudom, hogy ríkít de ha kiveszem a HDR-t akkor olyan lesz mint a Marionak!!
Már pihenő a Lengyeleknél!
-
vajo #37234 Még a DAF se jött ki, hát akkor ez mikor fog. :D xD -
#37233 keresd meg melyik mat file hiányzik és azt potold -
xaxoimi #37232 Szevasztok!
Szépek vagytok!
-
#37231 -
#37230 Build 1.9.13
AI: Fixed wrong way actors crashing into other actors in some cases
AI: Tweaked obstacle handling
AI: Fixed abrupt braking during overtaking in some cases
AI: Vehicles stop before item end when overtaking in a wrong way lane
AI: Tweaked safety calculation
AI: Tweaked lane merging
AI: Does not use high acceleration/deceleration when no obstacle is nearby
AI: Fixed blinker flags on some prefabs
AI: Fixed curves on some prefabs
Disabled panel transporter in traffic, the AI can not currently handle it
Editor: Added support for prefab presets
Build 1.9.14
AI: Patience bonus for trucks with trailers
AI: Tweaked deceleration
AI: Improved handling of spacing
AI: Fixed computation of safety of lane changes
AI: Improved handling of actors moving in a wrong way -
#37229 az még nekem sincs már meg :D
próbáltad azt kikapcsolni ? majd aludni 1-2-t ? :) -
Bal0924 #37228 Nagyon sokáig tartott míg idáig eljutottam, nem fogom újrakezdeni.
Most van 20kamionom és 19 sofőröm +én. -
Szép gépek/képek! ;) -
#37226 Elso kamion de vegre elerte vegleges formajat :) Amugy Carlisle-Koln utvonal.
-
94Patrik94 #37225 Lengyel orszag
Nem tudom miert ilyen villagos a belso (szerintem az oldal ahova feltoltom valamit csinal vele :P)
Bazsio , Gyurma, Gabor, Pokmike -
smog15 #37224 Gyurma77: Igen a Volvo szebb sőt... nem szeretem túlcsicsázni de ott egy kicsit elkattant az agyam amint olyan városba érek ahol lesz MAN lecserélem :D
Ilyen se volt még mióta játszok, hogy nem tudok lekanyarodni :D
Szlovákiában
Itt meg már Budapest itt kell lerakni az árut
-
#37223 Pfhuuu,akkor majd jön valaki hozzáértő és elmondja vagy hozz létre egy új mentést ;) -
Bal0924 #37222 Megvan, és az első része is! (2.rész kiegészítője is)
Azóta rikító piros mióta kipróbáltam a katonai árukat...
Kiszedtem de úgy maradt. -
#37221 Jelszó : Játék megvétele :) -
Bal0924 #37220 Hogyan lehet visszacsinálni a Rikító Piros kerekeket?
Csak 1 mod-ot használok, a valódi_mod-ot. -
Bal0924 #37219 A 3.képnél.
Én is centiztem így, de durvábban. Pont akkor lett 1perc mikor leparkoltam a pihenőnél. :) -
Bazsio #37218 Ja akkor jó! -
Gyurma77 #37217 Lengyelországban a Szlovák határ közelében. -
Bazsio #37216 Sziasztok!!
Gyurma Hol van?Nem a Szlovákoknál?
Peti Kösz!
Patrik
Gábor
Kinek hogy!
Reimsbe alig jöttem meg már megyek vissza Szlovákiába!
Kicentiztem újra!
Németeknél hallgatom a Francia rádiót már nem sokáig mert közeledik a Cseh határ
-
Gyurma77 #37215 Sziasztok!
Két kép a mai naporól:
[IMG]http://[/IMG]
[IMG]http://[/IMG]
Gábor55, Patrik, devid13, Punky, xaxoimi, Bazsio, bmwcrush:
smog15: Nekem a Vovod jobban tetszett. -
#37214 hali, szerintem 1.9hez nem kell fizika mód, szépen billeg ez már alapból is :D -
ToMM23 #37213 Sziasztok! A jelenlegi public beta patches gamehez, melyik real physics mód jó ? Mert a legújabb amit találtam az max 1.8ashoz való :( Valaki tud valamit ? Illetve melyik map modot ajánlanátok? Értem ezalatt pl TSM és tsai..
A válaszokat köszönöm szépen előre is :) -
swadawa senpai #37212 Sziasztok,
azt akarom kérdezni,
mikor állok a kamionnal,üresbe, és megpörgetem a motort, akkor ugye fölpörög, az a baj ez után, hogy a fordulatszám meg ugy marad amennyire felpörgettem, szóval ha 1250-ig pörgettem akkor ott marad,
Nem tudjátok mi a megoldás? -
fagy53 #37211 Kösz!
De szeretném, ha az AI-t tisztába tennék, mert sokat ront az élvezeten!