Euro Truck Simulator 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval amit csináltam:
- registry takarítás után letöröltem a játékot, a Steam mappából és a felhasználói mappából is mindet.
- Letakarítottam a kormány telepítõjét, igaz sose indítottam el, de a vezérlõpultban van egy Virtual Joystick driver, tuti hogy az kavart be.
-Felraktam a játékot, egybõl a legfrissebb verziót
-Kezdtem egy új próba profilt, hogy legyen Euro Truck Simulator mappám
-Visszamásoltam a mappákat (mod, screenshot, profiles, profiles(1.7.1s).bak)
- A save mappát kifelejtettem, így oda a szintem meg a térképbejárásom <#falbav>#falbav>
Most állítgatom a grafikát, beállítom a kormányt, aztán irány egy próbaút <#nevetes1>#nevetes1>

Talán sikerül megosztanom veletek ;)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nincs kedvem 3000-ret adni érte valahogy a boltban.
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4
Ezért a mellékletben jelenleg csak tömörítetlen állomány küldhetõ.
(A mai napon Én is jártam így, sajnos kétszer is.)
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
punky: Nagyon baba Scania haver ;) <#taps>#taps><#eljen>#eljen>
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator,
More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.22 (Debian) Server at sg.hu Port 80
Úgy látszik nálam már semmi se mûködik <#confused>#confused><#vigyor5>#vigyor5>
Talán segítségedre lesznek:
33398
33401
A leírásokban szereplõ megoldások a Winter mod V3.0 esetén irányadóak!
#33426 (mzsolti21)
Teljes mértékben megértem a dühödet, nekem is volt már hasonló, így át tudom érezni a helyzeted.
Segítségképp annyit tudok felajánlani, ha gondolod, akkor küld el privátban a game.log.txt, game.log, config.cfg, valamint a game.chrash.txt fájlokat, megnézem õket, és megpróbálok rájönni mi lehet a gond.
Azt nem ígérem tutira, hogy még ma meglesz a megoldás, de igyekszem a válasszal.
Ezek kisméretû, konfigurációs, illetve hibás mûködést regisztráló szöveges fájlok.
Ugyanott találod õket a mappák alatt, ahol a mod mappád is van.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Aztali gép : AMD Athlon x64 X2 5600+ 4gb ram Gainward 9800GT 512mb Chieftek 550w táp Notebook : 1.86GHz Dual-Core T2130 1MB L2, 2048MB DDR-II (667MHz) 160GB SATA ATI X2300 128MB (384MB)
Én is az Õ általuk készített segédanyagok átolvasásával, majd részletes tanulmányozásával kezdtem, amit rengeteg próbálgatás, kísérletezgetés követett.
Ezeknek a valóban komoly, és átfogó segítséget adó segédanyagoknak, és leírásoknak, amik a Restacaron olvashatóak, értelem szerû, hogy saját topikot nyit a közzétevõ, vagy az oldal üzemeltetõje.
Ezzel szemben az általam leírt, vagy tanácsolt megoldások, zömében eseti / épp aktuális móddal, új térképpel, stb kapcsolatos problémákra próbál megoldást nyújtani, ami pusztán addig érték, amíg nem jön egy újabb verzió az adott módból, térképbõl stb.
Ezért nem hiszem, hogy lenne értelme külön topikot nyitni ezeknek a zömében Kérész életû információknak.
#33414 (jutiput)
Köszönöm a pozitív értékelést!
" - Fõnök eltört a bal oldali visszapillantó tükröm!
-Cseréld ki!
-De rajta van az egész kamion! "
Rühellem a kapukat összesen 12-kapun kell átmennem:
Egy kis egy hegymászás:
Punky, Tsaba01<#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Asrock B150M Pro4 Alaplap,MSI Geforce 1660 6 GB,Intel Core I5 7500 3400 Mhz, 4*4 Kingston HyperX 2133Mhz,Kingston SSD 60 GB, Western Digital 10EZEX 1TB ,FSP Hyper 700W tápegység
A MAN-osná törölni kell az interior mappát az scs. fájlból, vagy leszedsz egy másik interiort.
750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4
Lenneg egy komoly kérdésem .
fölraktam az 1.7-es verziót és az új volvo mindig rozsaszinezödik el , lefestem valamilyen színre és egy félóra múlva megint rózsaszin .. mi lehet az oka?
És meg egy kérdes , mikor beteszem azt a modot , hogy a MAN tgx xlx oldalspoilert akkor a kormanyon olyan hülye felíratok lesznek.. ennek is mi lehet az oka ? <#conf>#conf><#conf>#conf>
Elore is köszönom a valaszt :D
V-Power Shell
Az egyik, ha nem az egyetlen aktív support vagy jelenleg a topikban, amire amint a példa is mutatja igen is szüksége van az itteni közösségnek! <#eljen>#eljen>
Szerintem Restacar-on nyugodtan nyithatnál egy saját topikot, ahol ilyen kérdések-válaszok lennének, és amit a késõbbiekben sokkal könnyebb lenne visszakeresni ha vki segítséget keres, mint itt a millió haszontalan hsz-ek közt! Nagyon sok témában segítettél már itt, azokat ki kellene gyûjteni és egy helyre tenni, így neked se kellene többször ugyanazt megválaszolni!
Amilyen alapossággal válaszolsz az embereknek, kár lenne veszendõbe hagyni ezeket, mintsem kigyûjteni egy központi helyre! <#papakacsint>#papakacsint>
Csak így tovább! <#ravasz1>#ravasz1>
ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/
Sajnos igen hiányosak még az ismereteim, de igyekszem....
Szívesen megtanulnám a grafikai részekre vonatkozó scriptek értelmezését, szerkesztését, a
3D modellezéssel kapcsolatos dolgokat, kiegészítõk (tuning cuccok) hozzászerkesztését a kamionokhoz stb.
Rengeteg ötletem van, ami jobbá, realisztikusabbá tehetné a játékot, csak sajnos nem vagyok sem programozó, sem szoftverfejlesztõ, így jobb híján marad az autodidakta módszer.
#33407 (Vadgalamb)
Az általad kérdezett "Tél módot" egyszerûen másold be a:
C:/Sz.gép név/Dokumentumok/Euro Truck Simulator 2/mod mappába, majd játékon belül a profiloknál válaszd a "szerkesztés" opciót, majd a felugró ablakban a módhoz tartozó fájlok elõtti jelölõnégyzetekbe tegyél pipát, majd kattints az "Alkalmaz" gombra, és végül a "Folytatás" opcióra klikkelve indítod a játékot.
FONTOS!
Mivel a "tél mód" saját phisycs, és idõjárás beállítás opciókat tartalmaz, így ha használsz külön is ilyen kiegészítõt / kiegészítõket, akkor azokat érdemes ideiglenesen kikapcsolni, vagy a közös fájlokban használt értékeket összehangolni.
Ezáltal elkerülhetõ az akadás / fagyás.
#33413 (berki123)
Számtalan, úgynevezett "Tuning mod" létezik, amelyek segítségével rengeteg mindennel fel tudod szerelni a vontatóidat.
Íme néhány ilyen mód a teljesség igénye nélkül, amely kompatibilis az 1.7.0 frissítéssel.
Delux Tuning pack + demo video
Realistik Tires pack (Eredeti márkanevek a gumikon + két festhetõ felnitípus)
Mega Store V1.9
Ezeket tartalmazza:
- FIX slot of extra skirts SCANIA ( renamed , arranged and added)
- New skirts Scania 6×2 6×4 and 8×4
- Removing Lights Perimeter Scania Chassis 6×4 6×2 8×4
- New Lights Side Chassis 8×4 Scania
- New Chassis Iveco 8×4 8×2 Hiway
- New Mapping skirts Hiway
- Skirts Hiway 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Neon underbody Hiway 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Neon underbody MAN 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Neon underbody SCANIA 8×4
- Slot skirts Hiway 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Discharge Behind Cab Iveco Hiway combined with tank
- Drainage and water tank on modular chassi 8×4 / 4 and 8×2 / 6 (
IVECO HIWAY )
- Updated Names / Prices and adding icon of discharges in the
accessories
- Updated Shadow Texture MAN 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- FIX numbering slot cab MAN
- Added round lights with numbers
- FIX skirts Volvo 2009
- Adding luminous volvo 2009
- Adding luminous volvo 2012
- Interior Original Mercedes Logo
- Added 8 New Led compatible with Roofgrill and Frontgrill
- Added 8 New Mini Led compatible with Roofgrill and Frontgrill
- Added 8 New Mini LED Flashing compatible with Roofgrill and
Frontgrill
- Updated all led to roofgrill bottomgrill and frontgrill
Fontos!
Az ajánlott módokban több olyan kiegészítõ is helyet kapott, amelyeket más módok is használnak, ezért használatbavétel elõtt érdemes átnézni a használt fájlok listáját, és szükség szerint korrigálni azokat.
A "Tuning módok" közül célszerû egyszerre csak egyet használni, és játék után belenézni a log fájlba, még akkor is, ha látszólag problémamentesen futott a mod, ugyanis egy hiba nem feltétlenül jár fagyással.
Amennyiben minden oké, akkor lehet hozzáilleszteni a többi módot.
Így, ha egyenként ellenõrzöd a módokat, és netán felmerül valami hiba, akkor sokkal könnyebben tudod javítani azokat, és megkíméled magad egy esetleges bosszankodástól.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

CB: Kis Lámpás Jimy

i7 4790k @4.5Ghz, Hyper 212 EVO, MSI Z97 Gaming 5, Corsair Vengeance Pro 16 Gb DDR3 1600 Mhz, MSI GTX 1070, Samsung 850 PRO 256GB, WD Blue 1TB, Seasonic S12G450 450W, Zalman Z11 Plus
Elõtte meg egy repcsit, össze csomagolva. :D

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB
A téli modot hogyan kell felrakni?
Köszi.
\"Sokkal könnyebb úgy vezetni 300 km/h sebességgel, hogy tudod, nem vagy egyedül.\" \"Nem biztos, hogy luxusautóval lehet eljutni a boldogsághoz.\"
Bocsi a 2hsz-ért!
punky,tomi0113 <#eljen>#eljen>
i7 4790k @4.5Ghz, Hyper 212 EVO, MSI Z97 Gaming 5, Corsair Vengeance Pro 16 Gb DDR3 1600 Mhz, MSI GTX 1070, Samsung 850 PRO 256GB, WD Blue 1TB, Seasonic S12G450 450W, Zalman Z11 Plus
punky,tomi0113 <#eljen>#eljen>
Ehhez a zzzzzzWinterModV3.scs fájlra, pontosabban ennek szerkesztésére van szükség.
(Jelenleg most tesztelem, így még konkrét tapasztalatom nincs vele.)
Megnyitás után a C:/sz.gép név/Dokumentumok/Euro Truck Simulator 2/mod/zzzzzzWinterModV3.scs/def elérési útvonalon a következõ fájlok szerkesztésére van szükség:
nice_weather.sii
bad_weather.sii
Az elsõ a "szép", míg a második a "rossz" idõjáráshoz tartozó értékeket mutatja.
Miután megnyitod a fájlt, és végiggörgeted, látni fogod, hogy blokkosított szerkezetû.
Egy blokk egy napszakot / idõzónát ölel fel.
Példa a nice_weather.sii "szép idõjárás" fájl elsõ öt sorából:
sun_profile : nice.sun.01 { (EZ a sor csak a napszak profiladatot adja meg nem kell foglalkozni vele!)
start_hour: 20
end_hour: 5
temperature: 1
temperature<0>0>: -3
Láthatod, hogy este 20:00-kor kezdõdik, és hajnal 5:00-kor ér véget ez az idõzóna.
Mindkét idõponthoz tartozik egy hõmérséklet érték is.
Látható, hogy a kezdés pillanatában (20:00) a beállított hõmérséklet 1 Celsius, míg hajnalban, már -3 Celsiusra süllyed a hõmérséklet.
Amennyiben végiggörgeted a fájlt, látni fogod, hogy minden blokkban, minden napszakhoz tartozik egy kezdõ, és egy záró idõpont, és mindegyikhez van az elõbbihez hasonlóan minimum két hõmérsékletadat is.
Nos, ezeknek a hõmérsékletadatoknak a változtatásával is igen kemény telet varázsolhatsz a képernyõdre ha úgy gondolod. :)
Azoknál a blokkoknál, ahol több hõmérsékletadat van megadva (pl.: az alábbi példában szereplõ bad_weather.sii 2.blokk) ott a következõképp kell értelmezi azokat.
(Legalábbis az eddigi tapasztalatok ezt mutatják.)
sun_profile : bad.sun.02a {
start_hour: 6
end_hour: 7
temperature: 2
temperature<0>0>: -13
temperature<1>1>: -14
A 2 Celsius fok az idõzóna kezdeti idõpontjának hõmérsékletadata, a <0>0> hõmérsékletadat végén a -13 Celsius fok érték az idõzóna utolsó órájának értékét mutatja, míg a <1>1> végû a játék által generált, az eddigitõl eltérõ idõjárásprofil esetén fellépõ hõmérsékletet mutatja azonos idõzónán belül.
(Pl.: elered az esõ, köd van, lecsap a vihar, stb.)
Ez a jelölés minden blokkban azonos.
nice_weather.sii esetén találkozhatsz négy hõmérsékletadattal is.
A metodika, és azok jelentése megegyezik az elõbb leírtakkal.
A negyedik <2>2> jelölésû hõmérsékletadat szintén átmenetet / egységnyi változást, pontosabban annak a hõmérséklet értékét jelenti.
(Pl:. Egy idõzónán belül napos hideg a délután, mikor megkezdõdik az adott idõzóna, majd beborul az ég (ez lesz a <1>1> adat, majd mondjuk leereszkedik a köd (még mindig ugyanebben az idõzónában) (ez lesz a <2>2> adat), majd végül lezárul az idõzóna. (Ez lesz a <0>0> adat).
Érdemes mindkét fájlban kísérletezni a hõmérsékletadatok változtatásával, a jobb eredmény eléréséhez.
Mint mindig, biztonsági másolat készítése most is javasolt!
Old:
New:

Jelen esetben a Winter mod V3.0 került boncasztalra nálam, amely itt érhetõ el, ha valakit netán érdekel:Winter mod V3.0
Miután kibontottuk a csomagot, három fájlt találunk a mappában.
Ebbõl nekünk a zzzzzzzWinterglatteis.scs fájlra van szükségünk.
Ezt nyisd meg (Én Total Commanderben szoktam F4 segítségével, de bármilyen szövegszerkesztõ jó) és az alábbi elérési útvonalon C:/Sz.gép név/Dokumentumok/Euro Truck Simulator2/mod/zzzzzzzWinterglatteis.scs/def/vehicle keresd meg a phisysc.sii fájlt.
Nyisd meg szintén egy szövegszerkesztõvel, majd keresd meg az alábbi két sort:
rain_braking_difficulty: 0.2
snow_braking_difficulty:0.6
Az elsõ sorban az esõs idõben beállított fékezésre ható tapadási együttható értékét, míg a másodikban a havas útra vonatkozó együtthatót tudod állítani.
Minél nagyobb az érték, annál jobban csúszik majd a jármûved fékezéskor.
Szintén ugyanebben a fájlban a következõ sorok végén lévõ értékeinek változtatásával a fékezési módokat, azok fizikáját tudod finomra hangolni:
brake_torque:4200.0
braking_curve_peak_rel:6.0
brake_characteristic_rpm:250.0
brake_balance:1.1
max_brake_temperature:200.0
brake_cooling_rate:0.01
brake_friction_warming_rate:4.0
Amennyiben még nem kísérleteztél ilyesmivel, akkor elsõként javaslom, hogy csak a brake_balance, és a brake_characteristic értékeit módosítsd, ezek ugyanis hatással vannak sz összhatásra. Miután ráéreztél, jöhet a valódi finomhangolás.
Babra meló, de akinek van türelme igen jó eredményeket tud kihozni belõle.
Ebben a sorban viszont magát a tapadási értéket tudod módosítani:
thrust_characteristic_viscosity:0.0016
Itt is ugyanaz érvényes, mit amit a fékezésnél leírtam.
Ahhoz, hogy valóban jó eredményeket érj el, és tényleg élethû legyen a dolog, javaslom, hogy amennyivel változtatod az elõzõleg említett tapadási értéket, annyival korrigáld százalékos arányban a:
transmission_viscosity:1.0 értékét is.
FONTOS!
Amennyiben használsz normál Phisysc módot a játékhoz, akkor nagyon valószínû, hogy akadni fog a Winter móddal, mert ebben saját, az eddigitõl eltérõ paramétereket tartalmazó phisysc van.
#33392 (fagy53)
Köszönöm az elismerést!
Szívesen segítek, ha tudok, mint ahogy mások is megteszik ezt ebben a közösségben.