52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • zorba3333
    Szia!

A C:\felhasználóneved\Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2 elérési útvonalon találsz egy game.log.txt fájlt.
    Ebben írja a játék a működésével kapcsolatos valamennyi paramétert.
    Amennyiben egy mód, vagy módpakk hibás, vagy akad, akkor a hiba jellegéből adódóan vagy figyelmeztet (Warning) vagy hibaüzenetet (ERROR) ír.
    A figyelmeztetés, vagy hibaüzenet mindig tartalmazza a hibásnak vélt fájl pontos nevét, illetve elérési útvonalát.
    Ebből adódóan, ha valami akadás van azonnal látható, hogy mi okozza.
    A log fájlt a játék minden indítás után újraírja, de a korábbi adatokat is megtartja, ezért mikor tesztelsz egy módot, célszerű minden indítás előtt a log.txt fájlt törölni, hogy mindig csak az aktuális állapotot lásd.
    Így nem lesz zavaró, a korábbi akadásokból eredő bejegyzések listája.

A másik válfaja a problémáknak, mikor akkora a káosz, hogy fagyást okoz.
    Ilyenkor hívhatod segítségül a game.crash.txt fájlt, amiben a játék leírja, hogy mi okozta a fagyást.
    Ezt a fájlt szintén az előzőekben írt elérési útvonalon találod.
    (A játék csak akkor ír crash fájlt, ha fagyásból, vagy összeomlásból eredő gond miatt lépett ki a program. Alapesetben ez a fájl nincs az említett helyen! Tehát, ha nem volt fagyásod, akkor nem is lesz ilyen fájlod.)

A crash fájl értelmezése másképp zajlik, mint a log fájlé.
    Itt többnyire kódokat látsz, aminek értelmezése utal a hiba okára. Ez az SCS által használt kódrendszer, ami biztosítja, hogy a fájlok eredete, pontosabban elérési útvonala, neve, stb rejtve maradhasson.
    Viszont találsz benne igen sok infót magáról a hibáról is.
    Megmutatja, az utolsó működőképes állapotot, melyből könnyen kideríthető, hogy mi okozta a fagyást.
    Jó tudni, hogy nem mindig az adott pillanatban fellépő hiba váltja ki a játék összeomlását.
    Sok esetben találkozni olyannal, hogy pl.: egy térképmódosításon elhelyezett, de hibásan pozicionált prefab, pontosabban annak leírójának helytelen szerkesztése váltja ki a problémát.
    Ez csak abban az esetben jön elő, ha min. előtöltésre kerül, vagyis a játékmenetben a következő töltésnél már megjelenítené a játék.

A fagyások másik oka az azonnali törés. Ez abban az esetben lép fel, ha legalább két olyan módot aktiválsz egyszerre a játékban, amelyek leírója azonos paraméterre legalább két különböző értéket definiálnak.
    Leggyakrabban a különböző világítás, és felnipakkokkal, valamint skin csomagokkal fordul elő ilyesmi.
    Aki használt már egyszerre különböző giga tuning pakk 1000 és társai csomagokat olyan önálló módok kíséretében amelyeket maga a gigapakk is tartalmazott csak más néven, de azonos értékekkel definiálva, az tudja miről beszélek.

• Stewen1967
    Köszönöm szépen ezt a kimerítő és pozitív értékelés.

Igaz sokakat megrémitett valszeg a "warning"-os megemlítés azonban annyival tartozom hogy azért megemlítsem tudok róla és nem okoz gondot. Oka a Brutál általi világítás feljavítási szkript, és azért warningol mert a koncepcióm az volt maradjon kompatibilis az 1.8.2.5-el is + az összes TSM-el és az új 1.9.X-el és a TSM 4.7-es map-el.
    Természetesen volt már verzio ami szintén hibátlan volt és warningok nélküli azonban az a verzió az 1.8.2.5-böl szépen ki is lépett nem lehetett volna ezzel is meg azzal is használni.

természetesen megtehettem volna hogy csak az 1.9.X-ekhez igazodik ahogyan a TSM verzió is de az túl könnyü lett volna, így viszont ennek ez volt az ára, amit azér említsünk meg semmilyen rossz hatással nincs a a játék futására.

használjátok egészséggel, és szabbjátok nyugodtan személyre.
  • Misuka963
    Egy Chereaut mögé és nagyon jó lesz ;)
  • maujuri #37714
    Ne haragudj, de melyik log modban lehet megnézni ha nem kompatibilis a mod?
    Köszönöm.
  • Hunter of Deer
    egy pár kép tőlem is:
    uj vas

ideje indulni

úton
  • ronso
    köszi nekem bejön..
  • ronso
    Oké most olvastam mit irtál:) már sikerült köszönöm...
  • ronso
    Már 4x letöltötem
  • zorba3333
    Köszönjük szépen!

Minden elismerésem!
    Néhány gondolat a kiegészítővel kapcsolatban....
    Számomra nem teljesen új a Brutál HD, mert a 6.1 verzióját magam is megelégedéssel használom, ezért természetesen kíváncsi voltam az új kiadásra is.

Nos, ismét nem kellett csalódnom! :)
    Nekem nagyon bejön maga az az egység, amit maga a koncepciód képvisel.
    Értem ezalatt a jelentős grafikai módosításon túl a környezeti, járművek, valamint az időjárás hangjainak módosítását, hallhatóbbá tételét, illetve az egyedi addonok hozzáadását, bár én nem szeretem az irreálisan nagy teljesítményű motorokat, de nem vagyunk egyformák.

Jól láttam, hogy bővült, és ezáltal ismét kiegészült a repertoár? A tréler festésekre gondolok. :)
    Bár, én saját festéseket használok, de azt kell mondjam szépek lettek az általad betett festések.
    Lemerem fogadni, hogy most is a színek összhangja alapján válogattad össze a festéseket, mint ahogy ezek fontosságát a 6.1 debütálása estén is hangsúlyoztad. :)

Mindenképp elismerést, és köszönetet érdemelsz, már csak a beletett munka, és a szándék miatt is.
    Láthatóan nem kevés időt fordítottál rá, és ez látszik is az igencsak méretesre hízott csomagon. :)

Én a fehér útburkolati jelekkel készült változatot szettem le, amely rendesen működik, de a logban a tesztelésem alatt írt néhány Warningot. Semmi komoly, hiszen nem volt nagy dolog javítani, de a későbbi konfliktusok, megjegyzések elkerülése érdekében lehet célszerű lenne ezeket vagy javítani, vagy a megoldást közreadni.

Biztos vagyok abban is, hogy ismét előfog kerülni a "fű téma"!
    Segítséget jelentene,, ha egy kiegészítő pakkban lenne pl.: 2-3 különböző színű fű textúra, és így akinek nem tetszik az általad beillesztett megoldás, az szabadon kicseréli magának egy másikra, és a "gond" máris megoldva.

(Azért gondoltam, hogy mellékelni kellene ezeket, mert nagyon sokan vannak olyanok, akik nem ismerik a játék felépítését, nem tudják milyen méretűre, formátumúra, stb készítsék az új textúrát, hogyan, és hova illesszék be, stb, ezért hiába írnád le egy "olvass el" fájlban, hogy "cseréld ki, ha nem teszik", ha a játékos nem tudja, hogy hogyan kell.)

Összességében, szvsz ismét jobb, és szebb lett az új Brutál HD, persze biztosan lesznek olyanok is, akiknek nem biztos, hogy bejön.
    További plusz pont, hogy mindkét jelenleg domináns frissítéshez (1.8.2.5, illetve 1.9.22) készült külön sárga, és külön fehér útburkolati jelzésekkel, felfestésekkel készült változat.
    Nem a festés színén van a hangsúly, hanem azon, hogy megadtad a lehetőségét a választásnak. Apróság, de mindenképp értékelendő! Ugyanez igaz a TSM kompatibilitásra is.

Csak így tovább, és köszönjük a munkádat!

• Hunter of Deer
    hi vki tudna nekem linket adni egy jo fajta R 2008 Scaniahoz? nekem az 50k fele van meg de alig van benne tuning cucc :/ vagy ha mas is ezt hasznalja akkor vmi tuning modot. koszike!
  • maujuri #37707
    [IMG][/IMG]
  • Szabi #37706
    az élet nehéz döntései
  • Dévid112
    szaisztok.
    szerintetek letöltsem az 1.9.22 öst pachtot?
  • Szabi #37704
  • norbee46
    Valaki tudja hogy miért fagy ki a promods 1.61?
    Csak a saját skin-em van bekapcsolva a promods file-okon kívül.

Köszi a segítséget előre is!
  • Dévid112
    Úton

Vettem kisebb fülkét, meg tettem rá matricákat (tuning moddal)

És el is indultam vele....

...Ha kész a Hunland, átülök arra

Zoci
    norbee46
  • SMD70
    Hali!

Felraktam az 1.9.2. patchet. Hogy lehet kikapcsolni a kabin "billegését". Eddig nem csinálta, engem meg zavar. Köszi.
  • SimaSuna #37700
    vasárnapi nagytakarítás a ZoCi Racing-nél..
  • norbee46
    Oksa no problem!
  • Ördögpalanta62
    bocs Ronsonak céloztam
  • Dévid112
    Bocs a dupláért!
  • Dévid112
  • Dévid112
    Sziasztok.
    Hoztam egy képet.
  • norbee46
    Köszi!
  • Stewen1967

Örömmel közlöm veletek ma debütál a Brutal Environment HD + sound engine 7.1

Kompatibilitás:

ETS2 1.9.X + TSM 4.7
    ETS2 1.8.X + ALL TSM

Újdonságok:

2 lépcsős FPS optimalizálás,
    Eredménye több teszter is megerősítette amit én is tapasztaltam és vártam, a gyári FPS-nél is 1-2 FPS-el gyorsabb futás!
    Igaz én kicsit csalódott vagyok mert többet vártam volna tőle.
    Új fű, kukorica, trailer company textúra és sok-sok más.

Media:
    yellow lines:
    http://www.mediafire.com/download/wl6v0hl4hi02oti/ZX-Brutal-Environment-HD-sound-engine-71-yellow-by-Stewen.scs

white lines:
    http://www.mediafire.com/download/dmxd5djf7fcbho3/ZX-Brutal-Environment-HD-sound-engine-71-white-by-Stewen.scs

Mega:
    yellow lines:
    https://mega.co.nz/#!KQAS2Y5A!m8-DnK4dqeUsZvykdX-lJ2wOAsYKMSwmFzf8DvElH4Q

white lines
    https://mega.co.nz/#!vQ4VAYCb!iZZKxCIby_ga8JdsPyvy-L8nDNbJFyLm18c_ZVvTDnQ

• Dévid112
    ez nagyon szép kép gép
  • zorba3333
    "(Pl. többsávos úton irányjelző használatakor ugyanúgy eljön mellettem, nem várja meg, hogy mit akarok csinálni, besorolni, előzni, stb. Ha az úton csökken a sávok száma, akkor nem sorolnak be szépen váltakozva, egymás mögé, hanem ugyanúgy megvárják egymást a külső sávban, ...)"

Az új AI motor nálam rendesen működik, és látványosan megváltoztatta azok viselkedését.
    Hozzá kell tenni, hogy még nem a teljesen elkészült, 100%-ban átírt változat érkezett meg az 1.9.22 frissítéssel, de pl.: az általad említett dolgok már benne vannak, bár még finomítanak rajta, de ezt meg is írták a fórumon.
    Amennyiben egyáltalán nem tapasztalod a változásokat a következőket célszerű megnézned.

Ha használsz olyan AI, vagy tréler pakkot, vagy csak 1-1 járművet tartalmazó kiegészítőt, ami belenyúl a forgalom intenzitásába, növelésébe, vagy a pakkban szereplő járművek sebessége eltér a gyári értéktől, akkor azokat a módokat, a teszt idejére kapcsold ki.

(Könnyen előfordulhat, hogy 1-1 régebbi mód önmagában nem okoz galibát, de egy másikkal összeakadva, már problémát okoz(hat)
    Ezt legegyszerűbben úgy tudod megnézni, (mármint, hogy okoz-e akadást egy adott mód), hogy megnyitod a log fájlt, és az abban felsorolt Warning, és ERROR kezdetű sorokban lévő bejegyzések alapján korrigálod a hibát.

Könnyen lehet az is, hogy azért nem tapasztalod a változásokat, mert olyan, egyéb forgalommal, sebességgel összefüggő módokat is használsz, akár közvetve mondjuk egy berakott vontató által, akár közvetlenül, célirányosan, célfeladatra készítve azt, amelyek még 1.8.2.5, vagy régebbi frissítések alá készültek, és a jelenlegi folt már nem támogatja ezeket.
    Kifejezetten igaz ez a "no damege", "no police", a no speed limit különböző változataira, illetve a fizetőkapu inaktívvá tételére szolgáló régi módokra.
    Bár a "no speed limit" típusú módok létjogosultságát nem értem, hiszen ez a funkció alapból a menüben már kikacsolható, ennek ellenére számos vontató konverziójában benne van, vagy azért mert a készítő elfelejtette törölni, vagy, mert szerette volna befolyásolni vele a gyári paramétereket. Elég csak két olyan betett vontató, amiben benne maradtak (akár szándékosan, akár véletlenül a no speed limit bejegyzések , de eltérő értékekkel, és máris kész az akadás.

Amennyiben minden rendben, nincsenek a logban hibára, vagy figyelmeztetésre felhívó sorok, akkor célszerű az alábbiakat is figyelembe venni:

Rögtön az elején ki kell hangsúlyozni, hogy az általad írt jelenség nem hiba, ugyanis az új AI, (pont azért, hogy ne legyen sablonos, és előre kiszámítható a viselkedése, vagyis az eddigiektől jobban hasonlítson a valós életre) úgy lett leprogramozva, hogy azonos forgalmi helyzetekben többségében szabálykövetően, de másként viselkedjen.
    A lehetőségek számának fokozása érdekében benne maradtak a régi (besorolok egymás mögé, majd kivárom a soromat, stb) viselkedési rutinok is, de értelem szerűen, már azokat is az új motor irányítja.

Ami az irányjelző használata ellenére történő melletted való elhaladást, elindulást, besorolást, stb illeti.....
    Miért kellene megállnia, vagy beengednie téged rögtön az AI-nak, ha Te használod az irányjelzőt?

Kérlek NE kioktatásnak, vagy szőrszálhasogatásnak vedd a következő sorokat, mert nem annak szánom, ezért ne értsd félre!
    Az SCS többször, több fórumon is leírta, hogy az új AI átírása sok időbe fog telni, több frissítés formájában érkezik majd, és nem egyszerre. Továbbá szintén elhangzott, hogy igyekeznek az AI viselkedését a valós KRESZ általános szabályainak alapértelmezései szerint megírni, így is ösztönözve a játékost a szabályos közlekedésre.

Elindulás esetén: (KRESZ 24§/1) "Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni."
    Tehát, abban az esetben, ha a játékban épp a leálló sávból, vagy út menti benzinkútról, stb kihajtva szeretnél
    bekapcsolódni a forgalomba, akkor is elsőbbséget kell adnod a forgalmi sávban haladó járművek részére, ha használod az irányjelződet. Az AI nem fog alapértelmezésben beengedni, bár a lehetőség adott erre a játékon belül.

Irányváltoztatás esetén: (KRESZ 29§/1 "Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni."
    Vagyis, abban az esetben, ha Te pl.: a külső sávból szeretnél egy sávval beljebb sorolni, akkor is neked kell elsőbbséget biztosítanod az általad igénybe venni kívánt sávban közlekedő számára, (amennyiben a manőver szempontjából nézve már releváns távolságban van) ha szabályosan jelezted irányváltoztatási szándékodat.

Egyébként a játék jelenlegi AI vezérlése támogatja a játékos által történő többsávos útra felhajtása esetén, az AI egy sávval beljebb húzódását a besorolás megkönnyítése érdekében, persze csak abban az esetben, ha a lehetőségek adottak, és nem halad épp egy másik jármű a belső sávban.

• norbee46
    És ezt miért nekem írod?
    írtam hogy nálam megy.
  • Ördögpalanta62
  • Norby646
    A winrar a baj szerintem is. 7z ki fogja csomagolni.
  • norbee46
    Hát nem tudom...
    Nálam megy!
    Próbáld még egyszer letölteni.
  • Kudawudashuda
    Nekem kitömöríti. Pipáld ki a beállításokban az integrációfülön a 7z-t.
  • ronso

Nálam ez van ha be akarom teni a tsm 4.7.De még ha ki akarom csomagolni az asztara is...
  • Dévid112
    sziasztok. valaki vállalna skinezést?
  • norbee46
    http://ets2.lt/en/trucksim-map-4-7-for-1-9xx/

Bocs a dupláért!
  • norbee46
    Indulás.

• Gábor55
    Gyurma, fs9pilota, Szabi, patrik, pokmike

Bazsio: Köszi!

• Dévid112
    gyonyoruek
  • pokmike997

• Krisz1117
    Hali.

Egy kérdés.. amikor kijött az 1.9.22es patch a hivatalos oldalon, letöltöttem, felraktam.. De az AI forgalom "intelligenciájának" újratervezése valahogy nem látszik meg a játékban. A facebook csoportban is láttam, hogy páran panaszkodtak emiatt, hogy náluk valamiért nem úgy történnek a dolgok, mint azt a bemutató videóban láthattuk..

Tudja valaki, hogy ez miért lehet?

(Pl. többsávos úton irányjelző használatakor ugyanúgy eljön mellettem, nem várja meg, hogy mit akarok csinálni, besorolni, előzni, stb. Ha az úton csökken a sávok száma, akkor nem sorolnak be szépen váltakozva, egymás mögé, hanem ugyanúgy megvárják egymást a külső sávban, ...)