52658
-
#37757 Köszönöm! :)
Misu - ;) -
mzsolti21 #37756 Erre gondoltam, de ha ez megvan akkor passzolok....
-
#37755 Nagy teljesítmény?
Speciális rendszertulajdonságoknál van "legjobb teljesítmény", valamint energiagazdálkodásnál "teljesítménycentrikus". Mindkettőnél pipa. -
Dévid112 #37754 Szia, az az igazság, hogy ez sem működik 1.9-el, ez 1.8-on van. -
94Patrik94 #37753 Szia, te melyik cabin fix-et hasznalod Man-hoz, letci kuld mar at mert amit en hasznaltam az nem mukodik 1.9.x-el. koszi elore is -
Dévid112 #37752 Ez oké, de amit az előbb bemásoltam, már nem! Legalább is szerintem
Restacar -
Dévid112 #37751
Euro Truck Simulator Hungary-ról ennyi! -
topic ismertető.... -
#37749 A második kép nagyon ott van ;) -
#37748 Jó ez a szerelvény! -
mzsolti21 #37747 Hozzá adtad a "nagy teljesítményt" a váltható grafikai beállításoknál?
Nekem is win 8.1 van és mióta hozzáadtam nagyon penge.... -
-
XxXcsabi1987XxX #37745 melyik a legújabb ets2 pecs? :D -
#37744 Sziasztok!
ETS2 terén nagyon új vagyok, eddig OMSI-ztam (busz) és most, hogy akciós lett Steamen rászántam magamat és megvettem. Az eredeti játékban vannak olyan teherautók is, amik nem nyergesek? -
Dévid112 #37743 -
breki123 #37742 DE az. :) -
#37741 Lehet,hogy nem eredeti a játékod ?! :) -
breki123 #37740 Sziasztok! Azt szeretném megtudni mi az oka, hogy a gépem nem engedi az 1.9.22-es frissítést? Válaszokat köszönöm! -
#37739 Steamen most akciós a játék. Csak szólok. :) -
zorba3333 #37738 Azért sikít, mert vélhetőleg a régi rendszer (1.8.2.5) szerinti a kérdéses .tobj fájl, és nem tudja az új programkörnyezetben megnyitni.
Valószínű, hogy a Mega traffic mód V5.0 lesz a hunyó, ezért kapcsold ki ideiglenesen a játékon belül, majd lépj ki, töröld a log fájlt, majd indítsd újra a játékot.
Vezess egy kicsit, majd aludj egyet, vagy kettőt, és azután nézd meg, hogy vannak-e fuvarjaid.
Amennyiben ez nem segít, akkor a traffic density móddal is csináld meg az előbb leírtakat, bár ezt kevésbé tartom esélyesnek.
A többi kiegészítőd biztos, hogy rendben lesz, mert Én is használom őket együtt jelenleg is, és tökéletesen működnek, bár én az Improved weather 0.8-at Brutal HD mellett már nem használom, de nincs jelentősége, mert a hibásnak vélt festéshez semmi köze nincs se az Improved módnak, se a Brutálnak.
-
Krisz1117 #37737 Köszönöm a kimerítő és részletes választ :)
Még pár hete láttam egy videót az új AI motorról és többek közt abban volt bent az általam említett változtatás is, ezért említettem meg konkrétan őket. A sávváltáskor nem beengedő AI dolgot is csak ezért írtam bele, mert abban a videóban bent volt ez is, hogyha pl autópályán balra irányjelzőzök, akkor az abban a sávban levő járművek megvárták a tesztelő játékost, stb.
21 éves vagyok, van jogosítványom, elég sűrűn is vezetek, szóval KRESZ-t ismerem én is, természetesen nem veszem kioktatásnak és semmi egyébnek a válaszod, inkább köszönöm a részletes tájékoztatást.
Modok között van pl extra ai mod, lehet, hogy ez zavar be a dolgokba, de igazából egyáltalán nem zavarnak ezek a dolgok, csak gondoltam megkérdezem, hogy másnak is vannak e ilyen gondjai, hogy nem jelennek meg az újítások. -
hencsei #37736 sziasztok. valaki vállalna skinezést? -
Ezek vannak bent -
#37734 Can not open '/vehicle/truck/upgrade/paintjob/paintjob_002_mercedes_a.tobj'
ebből van sok error a többi warning
-
zorba3333 #37733 Könnyen lehet, hogy valami akad valamivel, mert nálam is tökéletesen működik a pakk.
Nézd meg ír-e valamilyen hibát a log. -
#37732 igen, és fuvarjaim is vannak -
#37731 Üdv
Jazzycat 2.3 at használja valaki 1.9 alatt?? Nálam nem ad fuvarokat csak 2 városban... -
Dévid112 #37730 -
#37729 Valahogy lehet javítani a teljesítményen? A Cpu kihasználtságom a 40%-ot se éri el, de a GPU se megy 60-70% fölé. Így meg van kemény 20-30 fps-em városokban. (grafikai beállítástól függetlenül)
HD6850
PII 955BE 3.8ghz
8GB RAM
Win 8.1
-
zorba3333 #37728 Bár, nem engem kérdeztél, de gondolom a megoldás a lényeg...
Semmi gond nincs belőle.
A két fájl között csupán annyi a különbség, hogy a game.txt kizárólag a játék futásával kapcsolatos információkat írja, míg a game.log.txt a módok működését is hozzáveszi, és a program kiegészítőkkel bővített futásáról, figyelmeztetésekről, hibákról ad tájékoztatást.
Az első fájl (game.txt) akkor jön jól, ha ismeretlen eredetű okokra vezethető vissza mondjuk egy fagyás, vagy arról szeretnél tájékozódni, hogy egy időszakosan, vagy állandóra hozzárendelt memóriát miként kezel le a játék, vagyis használja-e egyáltalán. A játék működése szempontjából a fájl megléte irreleváns, vagyis gond nélkül fut nélküle is a program.
Bár a game.txt fájlt alapesetben nem írja automatikusan újra a program, csak akkor, ha a futtatási környezet, vagy a rendelkezésre álló erőforrások esetében változás áll be, ezért egy kicsit segíteni kell neki.
Két lehetőség is létezik:
- Csinálj egy üres txt kiterjesztésű fájlt, másod be a helyére, és nevezd át game.txt-re.
Indítsd el a játékot, és megírja újra a tartalmát.
- Változtass az indítási paramétereken, pl.: rendelj hozzá az indító fájlhoz valamennyi memóriát. Mindegy mennyit, a lényeg, hogy eltérjen a jelenlegitől, márha használtál eddig ilyen opciót.
Ezután indítsd a játékot, és megírja automatikusan, hiszen változásokat érzékel az eddigiekhez képest a futtatási környezetben.
Természetesen a futtatási környezet változtatását bármivel megteheted, a lényeg, hogy az utolsó indítást tükröző állapottól térjen el. -
Dévid112 #37727 Skinert koszonet: tomi161996 koszi megegyszer! -
Stewen1967 #37726 ez az "warning" üzenet ami a brutál világítási szkript miatt van.
ne aggódj miatta.
1.8.2.5-ös formátumu file használat "a3.ssi" :
speed: 35
speed_class: 3
1.9.XX-es file használat "a3.sii" :
max_speed: 160
én azonban nem ezeket a sorokat modosítottam hanem másik sorok paraméterein változtattam, de a hiba üzenet ez a sorok miatt vannak.
Ha az 1.9.X-es verzió max_speed -es formátumát használom kidob az 1.8.2.5-ből.
Viszont visszafelé megmarad a kompatibilitás, tehát ha az 1.8.2.5-ős speed_class verziónál maradunk meg marad a használhatóság és a warningok.
de a "warning" még nem "error"
se lassulást sem hibás müködést nem okoz.
-
siplace2 #37725 Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban,hogy a log fájlban ez a warning mit is jelent pontosan?
<WARNING> Ignoring obsolete attribute 'speed' of unit 'traffic.a3' (of type 'traffic_vehicle').
Sajnos az összes AI járművet irja:(
Előre is köszi. -
szgabe #37724 Hoppá, véletlen a game.log fájlt töröltem ki, nem pedig a game.log.txt-t. Na ilyenkor milyen gondokra számíthatok??? -
zorba3333 #37723 Nem vagyok sem IT-szakember, sem programozó, így ekkora volumenben, mint a finomhangolásokért felelős szkriptek értelmezése, illetve a hozzájuk tartozó egyéb leírók működése, azok egymásra való ráhatásai, továbbá összefonódásaik mikéntjébe sajnos már nem látok bele, sőt magának a Brutál HD-nek a felépítése, pontosabban komplexitása is túlmutat már az autodidakta módon megszerzett ETS 2-re vonatkozó "tudásomon".
(Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyi mindent nem tud még!)
Így a magam részéről biztosan nem babrálok bele a Brutálba, max. az általam használt vezethető járművek hangjain mélyítek még egy kicsit.
Így, hogy jobban szemügyre veszi az ember magát a csomagot, pontosabban annak tartalmát, akkor látszik csak igazán, illetőleg csak sejthető, (mert amíg valaki nem próbálta nem tudhatja) hogy mennyi IDŐ, és MUNKA van benne.
A magam részérő csak ismételni tudom magam.....
Kiváló munka! Köszönjük! -
Stewen1967 #37722 Köszönet.
A Z-Betü változásról egy szó:
Mint azt bizonyára észrevettétek, a TSM 4.7-el egyszerre jelent meg egy picike 300 megás szintén TSM 4.7-es addon a zJPM_TSM_4_7.scs.
Nos felhívnám a devloperes kollégák figyelmét ez bizony elég rendesen beleszólt, trailer pakkokba, világításba, textúrákba és sokmindenbe mindenhól nem csak a brutálba.
A TSM fejlesztők is alkalmazták a Z-s trükköt ezért hogy a Brutal megőrizze a textúrák optimalizálását, hangok külső zajok fények és egyéb fáradságos munkával elkészitett finomhangolások összességének a beállítását lett ZX-Brutal ugyanis egy db Z-betű elég is volt kiegésztőnek, hogy visszavegye a staféta botot a fent említett mod-tól :) -
Bebe59 #37721 Elnézést kell kérnem, a köszönet nem a címzettnek ment... -
Bebe59 #37720 Köszönöm a fáradtságos munkádat, igen jó lett! -
zorba3333 #37719 Félre ne érts!:)
Nálam is hiba nélkül fut az új Brutál HD.
A személyre szabás (ahogy Te hívod) óta, már egyetlen Warning, vagy ERROR sort sem látok a log fájlomban, pedig adok neki hideget meleget a módok terén abban biztos lehetsz. :)
Eddigi tesztjeim során az általad említetteken túl, az EUmap V1.4 névre hallgató 1.9.22-re optimalizált változatával is együttműködik, bár azt nem tudom, hogy a textúrák tekintetében mennyire van felkészítve rá az új Brutál HD?
A Jazzycat féle trailer pakk, a szintén Jazzycat féle truck paint pakk, 50K kerék, és addon pakkja, szintén tökéletesen együttműködik az új Brutállal.
A régebbi verzióhoz készült kisebb kiegészítők, mint Volvo FH 2012 fülkevilágítás, kisebb tükrök (F2), HUD módosítás, kamionra szerelhető önálló díszek, csicsák, stb, szintén tökéletesen futnak vele.
Egyedül akkor van gond, ha olyan mód van bent, ami mondjuk az AI világítását babrálja. Ebben az esetben viszont ott a jól bevált "Z" betűs megoldás a Brutál HD javára. :)
Azt láttam, hogy a TSM kérdésre különösen nagy hangsúlyt fektettél, és igen erősen optimalizáltad rá a Brutál HD-t.
Igazán szépek lettek így a hegyi szerpentinekről lenézve a különböző tájak, rétek, stb, de sokkal hangulatosabbak lettek az erdei főutak, valamint hegyes szakaszokon erdős részekkel tagolt autópálya szakaszok is.
Nekem kifejezetten tetszik a kontrasztosabb színek összhatása, még akkor is ha néha túl soknak hat.
Ilyenkor egyszerűen lejjebbveszem a kontrasztot a monitoromon, és minden megy tovább. :)
Az élményt tovább fokozza, hogy felhangosítottad a környezeti zajokat, így aki egy kicsit is empatikusabb lelkületű, az könnyeben tudja beleélni magát az adott környezetbe.
Egy erdős szakaszon, vagy szeles részen hallható hangoknak köszönhetően olyan érzése van az embernek, mintha letekert ablak mellett vezetne:)
A Warning soroktól meg valóban nem kell tartani, mert tényleg nem okoz működésbeli gondot.
A megoldás tényleg pofon egyszerű, de nem akarok bele vau-vau a dolgaidba, hiszen így tudtad azt megoldani, hogy mind a két, jelenleg használt frissítés, és TSM variáció mellett használható legyen a Brutál.
Akit zavarnak a Warning bejegyzések, azok pedig úgyis megkeresnek téged, hogy mit, és hogyan kell.... -
#37718 Tapasztalt valaki olyat,hogy csak 2 városba lehet szállitani?Gyorsfuvart is és saját kamionnal is.??