52658
-
Dévid112 #37844 Sziasztok!
Új videó van, majd ellinkelem, ha fel lesz töltve!
Addig mindenkitől türelmet kérek, köszönöm!
A videót nem részletezem, majd a leírásban megtalálod!
További szép napot! -
#37843 én a paint-ot és a paint NET. et használom festésre és a DXTMmp konvertálásra.
nekem ez jött be -
SkiiZoOfReEn #37842 netről szedtem a template-et, azt csintáltam meg egyénire, de a gimp xcf file formátumba alakította, és a format factory-val sem birom scs-be konvertálni, mert nem ismeri
-
#37841 ha van egy adott skin, én arra szoktam rá festeni...
a template-t ha van google, ha nincs akkor marad a ráfestés.. -
SkiiZoOfReEn #37840 hogyan tudok xcf gimppel szerkesztett template skint scs formátumba váltani? -
#37839 hi valaki tudja az mitol lehet hogy ha munkat akarok felvenni akkor kb a potok 90%-a 5 percen belul lejar? aztan ha nem erek oda idoben marad vagy 2 pot/ varos amit vihetek... eleg idegesito.
legujabb patch legujabb TSM + par mod. esetleg ha tudjatok hogy milyen mod zavarhat be megkoszonnem :) -
Stewen1967 #37838 vedd úgy hogy most leborúltam.
Lusta voltam körbemenni az istenbe mit hazudjak ha jön a BSA mivel fejlesztettem a MOD-omat.
a listád tökéletes és kisegített.
minden tiszteletem :)
Na megyek tovább ingyen dolgozni mert a végén még meggondolom magam :) -
94Patrik94 #37837
Szep kepek ;) -
#37836 Egy időre félre tettem a nyergest, és most tandemessel nyomulok.
-
zorba3333 #37835 "Épp tegnap is eggyel bővűlt azok száma akik a Brutált saját alkotásnak próbálták beállítani és kiadni."
Sajnálatos, és szomorú, de ami tény, az tény. Ezzel bármennyire is tiltakozunk ellene együtt kell(ene) tudni élni, még akkor is, ha morálisan abszolút elítélendő a dolog.
"Sosem mondtam olyat hogy mindenki lopjon."
Ezt nem is állította senki, hogy kategorikusan erre ösztönöztél volna bárkit is.
Ami a Photoshop, és egyéb programokat illeti...
Bár a magam részéről nem értek a játékban található grafikai részekhez, illetve különböző textúrázási, és egyéb, a tárgykörbe tartozó feladatokhoz, de dőreségnek tartom, hogy a kiegészítőket fejlesztő felhasználókat egy kalap alá véve, és ezáltal munkájuk értékét beárnyékolva, általánosságban nézve illegális szoftverhasználóknak legyenek titulálva.
A PS helyett kiváló ingyenes alternatívát jelent a Gimp, Paint.Net, vagy akár az Artweaver.
Mindhárom szoftver ingyenes, és tudásuk bőven elég arra, ami a játék grafikai módolásához szükséges. Erre számtalan példa található a neten is.
Nem hiszem, hogy mindenki, aki grafikai módosításokat, kiegészítőket készít, azok mindannyian lopott, illegális úton használt / beszerzett szoftvereket használnának.
Természetesen vannak, voltak, és lesznek is akik nem adják alább, mert nekik a legjobb kell, de fizetni azt nem hajlandóak érte, de ezt nem lehet még általánosságban sem kategorikusan kijelenteni.
Miért kell mindjárt minden mögött azonnal a rosszat, az illegálisat feltételezni?
Ami a Sony termékét (Sound Forge) illeti:
Nem értem, miért kellene egy ilyen komoly tudású, több száz Dolláros program a játékban szereplő, max. két sávos, több esetben még csak nem is sztereó hangok, effektek módosításához, szerkesztéséhez?
Rengeteg ingyenes alternatíva létezik, melyeknek tudása szintén túlmutat a játékban szereplő hangok szerkesztéséhez szükséges követelményeken.
Itt van pl.: az AudioSauna nevű ingyenesen használható online program, pontosabban inkább stúdió szolgáltatás, ami egy komplett studióval érhet fel ha hozzáértő használja.
Még csak le sem kell töltened a programot, elég az Open Studio gombra kattintani, és máris professzionális módon szerkesztgetheted a hangjaidat, vagy készíthetsz újakat.
Mondhatnám még az Audacity-t, vagy a Wavosaur-t is, hiszen ezek is bőven elegendőek a jó minőségű hangok, effektek elkészítéséhez.
Nyilván voltak, vannak, és lesznek is olyanok, akik ilyen-olyan szürke, vagy más nem legális forrásból beszerzett szoftverekkel dolgoznak, és ezt szinte büszkén felvállalva még különböző videókon publikálják is.
Nos, gondolom egyetérthetünk abban, hogy nem Ők lesznek azok, akik továbbviszik a legális irányba tartó magatartás elveit.
-
#37834 SCS miért védene meg? A modderkedés az már csak ilyen... választhatod hogy csinálod és választhatod hogy nem... lezárhatod a fájlokat kóddal de hagyhatod nyitva is, még a legnagyobb modderek is nyitva hagyják egyébként, mert ez egy ilyen világ.... -
#37833 wait! What?? A skinjeim elkészítéséhez nem kellett PS, csak az ingyenes GIMP és további ingyenes kiegészitok, pluginek. -
#37832 Senki nem kért rá hogy Gadgetet fejlesz ingyen.... ha nem tetszik a rendszer akkor nem csinálod... -
#37831 -
SkiiZoOfReEn #37830 zoci, ez nekem magas :S ráadásul Scania 164L-hez nem találtam skin template-et.. :/ -
#37829 amít irsz az relatív.
kérte bárki, hogy csinálj? nem.
önszántadból tetted fel? igen
bármi felkerül az internetre, onnantól kezdve lopás ide-lopás oda...nem tehetsz semmit.
Ha saját magadnak csináltad volna, nem lenne ilyen cécó belőle...
csináld meg, töltsd fel, add el. ha csak 0.99$-ért árultad volna..lett volna pénzed megvenni a játékot.
más alkalmazásokat, képeket, fájlokat ad el, te miért nem tetted volna meg?....innentől kár bármit is írni :) -
Stewen1967 #37828 Etikai szabályokről a szoftwarek és mod-ok használatáról és fejlesztéséről véleményem szerint teljesen felesleges is a továbbiakban vitatkozni.
Épp tegnap is eggyel bővűlt azok száma akik a Brutált saját alkotásnak próbálták beállítani és kiadni.
és gondolom fog is bővűlni még...
Lopott Brutal
Az SCS nem fog sem engem se senki mást megvédeni sehol semmilyen formában a saját szellemi munkánkal alkotott modjainkal.
Lehet tehát vitázni reggelig is akár íratlan, vagy etikai szabályokról.
Sosem mondtam olyat hogy mindenki lopjon. Azonban azért az elgondolkoztató, hogy egy résszről ez a fórum és néhány hozzászóló elküldi a p-ba azt akinek nem hivatalos, miközben verik a mellüket a 999-Ft-os árral, miközben egy Grafikai vagy hang rész fejlesztése a Játéknak nem a 999 Ft os hivatalos játék tulajdon jogán áll vagy bukik, hanem a több 100.000 Ft os Photoshop, vagy sound forge, és sorolhatnám programok használatával.
Tetszik a fórum nevelési jellege az ETS2 software hivatalos megvételére akár milyen hihetetlen.
Meghajolok az ETS2 fejlesztői előtt is és ez a szándék meg is nyilatkozott a játék ingyen való jobbátételének a remélhetőleg sikeres általunk fejlesztett hozzáadásával, szebbé tételével.
Ami engem elgondolkoztat az inkább az, hogy egy részt van a hivatalos törekvés, más részt meg ott van a fejlesztés és az ahoz szükség.es pl a számomra megfizethetetlen eszközök használatának szükségessége megléte is.
nem láttam egy mondatot sem elhangzani arról, hogy a fórumra kirakott photoshopp buherákhoz használt software eredeti e? vagy miért nem eredeti?
Ennyit az etikárol.
-
Stewen1967 #37827 Idézném ezt a mondatod:
"Abból indulok ki, hogy én sem szeretem, ha a munkámért nem fizetnek."
A nép nevelése a szoftware gyártók által még is erre megy ki.
A winfos 7-es megjelenése után számtalan társam és jó magam áltunk neki fejleszteni"Microsoft gadgets" kis programokat ingyen és bérmentve, jó pár alkotás az Én nevem fémjelezte. A névnap gadget pl amit írtam csak 500.000-en töltötték le. Mindezt annak ellenére ahogyan engem és még sokakat a Microfos átvert.
Ki profitált a gadget-ekből? és a mi igyen elkészített szellemi termékünkből? végső soron akkor most ki és kitől is lop?
Azért kivan ez találva hogy ezekért a munkákért egy szoftware gyártónak se kelljen fizetni.
Nekem is van hivatalos softwarem akár milyen hihetetlen, de nem kérkedek vele mert értelmetlen. -
zorba3333 #37826 Néhány észrevételt magam is hozzáfűzök az általad leírtakhoz.
Szeretném mindjárt az elején leszögezni, hogy elismerem a munkádat, kitartásodat, a közösség számára végzett építő jellegű szándékaidat, de ennek ellenére több dologban nem tudok veled egyet érteni.
A magam részéről elvárhatónak tartottam volna, hogy azok mellé állj, akik a legális utat követik, hiszen az építő jellegű, segítőkész hozzáállásaiddal, (a már-már alpári hangnemű kritikustól erősebb hangvételű kommenteket kivéve) a kiegészítődhöz nyújtott technikai támogatással további példát mutathattál volna sokak számára.
Azt pedig végképp nem tudom értékelni, hogy még reklámozod is, hogy illegális szoftverhasználók táborát gyarapítod. Sajnálom....
Bár, ez a topik nem a filozofálgatások helyszíne, de, ha már kínai közmondásokat hoztál fel példaként, akkor egyetlen példa erejéig magam is megteszem ezt, mindjárt azt is megérted, hogy miért:
"Vezesd át a vakot a hídon!"
Örömteli, hogy egyre több olyan "vak" van a közösségben, akik vagy maguktól, vagy a társaság hatására, de hagyta/hagyták, hogy átvezessék ezen a bizonyos hídon, ami az illegalitás partját köti össze a legális partoldallal.
Akár azért, mert anyagilag elérhetővé vált számára is a játék, akár azért, mert megértette, hogy a munkának igenis anyagilag elismert ÉRTÉKE van, akár azért, mert egyszerűen hajlandó a pénze által elismerni a fejlesztők eddigi munkáját, és a közösség számára végzett, jórészt ingyenes kiegészítőként napvilágot látott, többnyire fejlesztésekben testet öltött igyekezetét, és nem utolsó sorban a modderek munkáját segítő fejlesztői háttér (Blender plug-in, scs extractor, teljes doksi, templatek, stb) biztosítását.
Persze az érdekek megkívánták a SCS részéről ezt a magatartást, hiszen a játékot a kiváló módolhatósága tartja életben, és ezt ők is jól tudják, de ennek ellenére szvsz. megérdemlik az elismerést.
Magad is észrevehetted, hogy a fórum közönsége több generációt ölel át, és több sikeres, vagy sikertelen (ki hogy élte meg) összeugrasztáson, lejáratáson van túl.
Jelenleg az egészen fiataloktól a bő középkorúakig minden korosztály képviselteti magát a topikban.
Ebből adódóan mindenkinek más-más stílusú, és más prioritású lesz a véleménye, melyet az értékrendje határoz meg az adott témában.
Igenis értékelendő, és tiszteletreméltó, ha egy tizenéves fiatal, aki még nem a munka világában élve, de a munka jelentőségét, fontosságát, valamint anyagi elismerését felismerve változtat addigi virágbolti verziókat előnyben részesítő szemléletén, nem röstell szembemenni a mai negatív trenddel, és hajlandó zsebpénzéből megvásárolni a játékot.
Az, hogy ezt nem mindig literatórikus hozzászólás formájában ölt testet, az megint egy másik kérdés.
A fórum egyik célja, még akkor is, ha ez nem mindig konzisztens, hogy ösztönözze a legális szoftverhasználatot.
Teljesen jogosnak tartom azok részéről az illegális szoftverhasználókkal szembeni felháborodást, akik a munkájuk által megkeresett pénzből, vagy zsebpénzükből félretéve megvásárolták a játékot.
Mindemellett, aki mégis az illegalitás homályában elveszve a zavarosban halászik, azok is kapnak segítséget a fórumon! Számukra tartja fent a házigazda az Off topikot! Ennek ellenére, sokan, türelmetlenségükből adódóan azonnali válaszokat, és megoldásokat akarnak, fütyülve a házirendre.
Elvárják, hogy a pénzért megvásárolt játék(ok) a (DLC-t is beleértve) legális kódjait, "jófejségből" adja közre valaki. Aztán jön a csodálkozás, ha erre senki sem lesz hajlandó itt a fő topikban.
Nézzük a Te példádat:
Több helyen olvasható kisebb nagyobb felháborodásodat kifejező hozzászólás különböző internetes portálokon, ahol foggal körömmel véded a Brutál HD fejlesztésére szánt munkádat, hozzáteszem jogosan, amennyiben konzekvensen csak a beletett munkára fókuszálunk.
Az éremnek két oldala van, amelynek egyik oldalán Magad is elvárod, - szintén jogosan -, hogy tartsák tiszteletben a munkádat, elvárod, hogy ne éljenek vissza az általad létrehozott kiegészítővel, annak tartalmával, és ne adják ki szétlopkodva ilyen-olyan neveken különböző kamu modderek.
A másik oldalon pedig az látszik, hogy magad sem tartod tiszteletben az alapvető szoftverhasználatra vonatkozó, írott, és íratlan etikai szabályokat, hiszen azzal, hogy saját bevallásod alapján lopott szoftverral játszol, illetve fejlesztesz általa, világosan látszik, hogy Te magad sem tiszteled a fejlesztőket, hiszen kategorikusan elzárkózol a mára már nevetséges áron kapható program megvásárlása elől.
Ezt lehet ragozni, kifogásokkal elárasztani, ráfogni a bankrendszerre, személyes negatív tapasztalatokra a végeredmény így is-úgy is a lopott szoftver kategóriába tartozik.
Jogi oldal, ha már tettél rá utalásokat....
Első körben célszerű egzakt módon megismerni azt, amiről beszélünk, hivatkozunk rá, vagy példaként említjük, netán mások számára oktató jelleggel közreadjuk:
1999.évi LXXVI. tv a Szerzői jogokról
Az általad készített kiegészítő, annak ellenére, hogy magad fejlesztetted, jogilag az SCS Software által birtokolt Szerzői Jog hatálya alá tartozik, ugyanis a szoftver tulajdonosai által rendelkezésre bocsájtott, de a tulajdonjog átruházása nélkül használható fejlesztői eszközök (szkriptek, leírók, hivatkozások, stb) segítségével épült a kiegészítő!
Ezért találsz minden szoftverhez mellékelve felhasználói licenc szerződést, ugyanis a szoftver megvásárlásával Te nem tulajdonos, hanem végfelhasználói jogbirtokos leszel, és a kettő nem ugyanaz!
Mivel saját bevallásod alapján meg sem vásároltad a szoftvert, így nemcsak a számodra alapot adó programot, de a munkádhoz használt fejlesztői környezetet, illetve eszközöket is illegálisan használtad.
Mivel nem jogi vitafórumon tárgyaljuk a témát, ezért csak néhány észrevétel, mielőtt további jogi megfogalmazásokba, azok által megfogalmazott tárgyi tévedések irányába haladna tovább a gondolatmenet a későbbiek folyamán:
- A személyi tulajdon, nem azonos a szerzői joggal!
- A Szerzői Jog pedig nem egyenlő a Szellemi Tulajdonnal, illetve annak birtokosával.
Így a végére pedig engedj meg nekem egy kicsit személyesebb hangvételű kérdést.
Az utólagos acsarkodásoknak elejét véve, kérlek NE érts félre, nem bántó, vagy kioktató szándékkal kérdezem, pusztán érdeklődöm!
(Spoilerbe rakom, hogy ne zavarjon másokat)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kíváncsi lennék, hogy a gyermeked / gyermekeid (persze ha van) számára is azt tanítod, vagy fogod tanítani, (szigorúan a szoftvereknél maradva) hogy nyugodtan, lelkiismeret furdalás nélkül "lopd el" el, pusztán azért, mert "apa" egyszer ráfázott egy félreértelmezett operációs rendszer végfelhasználói licencszerződésben foglalt telepítési darabszámmal kapcsolatos tárgykört illetően, és innentől minden szoftvergyártó aljas, és csak átakar verni minket, stb, ezért nem éri megvenni a termékeiket?
Olvasd el figyelmesen a licencet, és láthatod, hogy Te tévedtél akkor:
Részlet az első Win XP végfelhasználói licencszerződéséből:
[spoiler]1.1 Installation and use. You may install, use, access, display and run one copy of the Software on a single computer, such as a workstation, terminal or other device (“Workstation Computer”). The Software may not be used by more than one processor at any one time on any single Workstation Computer.
This section says that you can only install a single copy of Windows XP Home on only one computer. If you had 2 computers with XP Home installed from the same disk. This is not allowed.
1.2 Mandatory Activation. The license rights granted under this EULA are limited to the first thirty (30) days after you first install the Software unless you supply information required to activate your licensed copy in the manner described during the setup sequence of the Software. You can activate the Software through the use of the Internet or telephone; toll charges may apply. You may also need to reactivate the Software if you modify your computer hardware or alter the Software. There are technological measures in this Software that are designed to prevent unlicensed use of the Software. Microsoft will use those measures to confirm you have a legally licensed copy of the Software.
Itt a többszörösen módosított végfelhasználóit olvashatod el, amiben az általad kifogásolt tétel egyébként nem változott:
Windows XP Pro Embedded Systems Rimage End User License Agreement (EULA)
Ehelyett nem lenne jobb, (ismét az előbbi példánál, kizárólag a szoftverek témakörénél maradva) ha a tanulj apád hibájából, és mielőtt megveszel valamit alaposan nézz utána, továbbá inkább kétszer kérdezz, mielőtt egyszer ráfázz elvet tanítanád neki?
(Félre ne érts, nem nevelési tanácsokat szeretnék adni, mert semmi közöm hozzá, hogy miként neveled, vagy fogod nevelni a gyermekedet, de az általad jelenleg predesztinált szemlélet egy mai általános értékrendet alapul véve több ponton is kérdéseket vet fel.)[/spoiler]
-
Diopapa #37825 A Windows XP esetében egyértelmű az user error, azért mert félreértetted a felhasználási feltételeket még nem a Microsoft a hibás. Sok minden másban hibásak (pl pofátlan árképzés), de ebben nem. Idekeverted a bankkártyás problémádat, erre leírtam, hogy én pl KP-val vettem 999-ért ETS2-t. Mindenki elvek mentén mozog, én pl ha lewarezolok valamit és tetszik, akkor igyekszem előbb-utóbb megvenni még akkor is ha addigra már rég végigjátszottam. Értem a tiedet is, maximum nem tetszik. Abból indulok ki, hogy én sem szeretem, ha a munkámért nem fizetnek. -
Stewen1967 #37824 Ez nem ideológia, hanem tény arról, hogy nem biztos az, hogy ha valaki nem fizet egy softwareért megkárosítja vele a gyártót, sőt éppen az ellenkezője is történhet mint pl, igen is az Én esetemben.
ÉS abban igazad van, valóban szükségtelen is lenne az ideológia gyártása minden ilyen esetben, hiszen számtalan szoftware gyártó sem gyárt ideológiát akkor, mikor ellopja a pénzedet egyszerűen csak megteszi és kész, lásd lejjebb a saját 1-etlen kiragadott példámat mint pl. a windows XP.
persze a ti gondolkodás modotok szerint azt lehet, az törvényes. Itt bizony már logaikai ellent mondás van a részetekről, tehát a továbbiakban szerintem nincs is értelme erről beszélni.
Tikal:
Légyszives ne próbálj engem valami hülyének beállítani, aki minden félét kitalál.
Amit leírtam ugyanis az nem kitaláció és fikció, hanem megtörtén eset tény, és bizonyítható.
ráadásúl velem történt.
ÉS miért ne hasonlítsam magam Bill Gateshez? Talán ő törvényesen megteheti hogy lop én meg nem?
Az én szempontombol a tetteink alapján ha csak az ETS2 eltulajdonításából is indulok ki egyformák vagyunk akár milyen hihetetlen.
Az meg a másik amiről szintén a legtöbb szoftware gyártó igen mélyen hallgat, hogy a drága pénzen megvett hivatalos gyári szoftwaredet fel sem telepítheted, amíg be nem pipálod azt a feltételüket a telepítéskor, hogy az esetlegesen előforduló szoftware hibák miatti adatvesztésedből származó károkért semmiféle jogi lépést nem fogsz tenni.
:)
ideológia?
Aki meg itt azzal próbál kérkedni, hogy neki eredeti, és én vagyok a tolvaj, de a photosopja, windowsa, vagy akár a vírusírtója, stb nem lenne eredeti, elárulom hiába vette meg egyedűl csak azt az egy játékot,
A Microfos kutyusa (BSA) szemszögéből lehet arról beszélni mekkora becsületes ember mert az ets2-je eredeti, ugyan úgy tolvajként fogják kezelni ahogyan végső soron engem is el lehet itélni.
-
Diopapa #37823 Nem értem minek a sok szöveg, elmondtad hogy nem veszed meg és kész, te nem fizetsz bankkártyával. Az Intersparban vettem meg 999 forint volt. Szóval fölösleges magyarázkodni. Én sem veszek meg mindent eredetiben, de ami tetszik, azt igyekszem, mindenesetre nem dicsekszem vele, főleg nem gyártok ideológiát hozzá, hogy miért lopom el más cuccát. -
#37822 -
#37821 Fasza kis Volvo :) -
#37820 TSM Map
háááát, nem igazán nyerte el a tetszésem.. azt gondoltam, a srácok jobban rajzolnak autópályát mint az SCS-nél, de nem, ugyanolyan elbaszott vonalvezetés, 90 fokos kanyarok autópályán, néha ökörhugyozás módjára.... biztos sok munkájuk volt vele és respect, de ez igy csak több bejárható terület, semmi más.... most éppen Egyiptomban vezettem, és a táj olyan mint Németországban, egy árva pálmafát sem láttam, jobb oldalamon a homoks tengerpart, bal oldalt meg fenyves, Cairo meg ugy néz ki mint Berlin, csak piramisokkal a háttérben... Az európai részek jók, meg a városok, de ezt az afrikai részt lehet nem kellett volna erőltetni. -
#37819 milyen minden oldalát?:) van a te oldalad, hogy nem fizetsz.. meg van a másik oldal, hogy fizetsz... és megint csak magadnak magyarázod, bill gates ms dos 1.0.... kit érdekel ez?? ne hasonlitsd már magad hozzá :) csak filozofálgatsz arról miért is nem kell neked fizetni a játékért.... messzire mentél nagyon.
Talán te vagy a példaérték, aki nem fizet valamiért? Talán Pawel akinek ki tudja hány ezer órája van a játék elkészitésében, menjen be egy hardver boltba és hozzon el mindent ingyen a kollégáinak, mert megérdemlik, mert végső soron a játékosokból ugy is profitál a bolt, mert az ETS2 olyan jó? :) Lehet itt mindenfélét kitalálni, csak nincs értelme....
Az biztos, hogy mi mind profitálunk a mod-ok munkájából, de a modoknak munkája se lenne ha nem lenne a játék.... és csak azért mert ők alkotnak, azért még nekik sem jár ingyen a játék szerintem.... járna ha pl az SCS felvenné velük a kapcsolatot, és mondjuk kiadná a művüket DLC formájában, de akkor persze már más is járna :)) Mondjuk ezt nem is bánná, ha felkarolna az SCS egy két moddert... -
Stewen1967 #37818 ez nem fordított gondolkodás mod.
Az abszolút igazság az amikor az ember egy dolognak minden oldalát ismeri.
te csak "azt" az oldalát ismered, én meg ezt is.
és nem magamnak magyarázom, hanem egyszerűen ha valaki elgondolkozik, sokmindenre rájön.
remélem nem kell ecsetelnem Mr Bill Gates esetét az MS-dos 1.0-val amit az IBM-től loptak el.
Utánna ráadásúl ő alapította meg a szoftware rendőrség intéznményét is kint ami szépen szét is kúszott a világba mindenfelé és eljutott ide is.
És szerinted ez a példaérték?
ne vitázzunk, teljesen felesleges.
Azonban hidd el páran biztosan elgondolkoznak és lesznek itt, akiknek a mod munkájuk értéke nem "irreleváns" és hogy végső soron ki is profitál belőle, és ráadásúl úgy, hogy ők mint "mod" megalkotók még fizettek is érte.
hát,,, érdekes dolgok ezek és észrevételek. -
#37817 elég fordított a gondolkodás módod :)
tehát azt mondod, nem fizetsz az eszközért amivel alkotsz, mert majd azok akik meglátják a művedet, úgy is megveszik az eszközt, és így az eszköz gyártó milyen jól jár :D
Én meg azt mondom, ha nem lenne az eszköz gyártó akkor nem tudtál volna alkotni.... az hogy hány órád van az alkotásban irreleváns, ugyanis senki nem kényszerített rá, valószínűleg élvezted :)
Persze úgy magyarázod meg magadnak, ahogy akarod, te dolgod, legalább nem kérdezgetsz itt minden nap hogyan crackelj... -
Stewen1967 #37816 Van 6 Eurom.
csak nem tudok utalni.
és persze nem is akarom :)
de nem is tartom szükségesnek, mert ezzel az 1000 munkaórás fejlesztéssel amihez nagyon nagyon sokan hozzátettek 3 és fél hónapig biztosra veszem, hogy lesznek olyanok akik csak e miatt veszik majd meg ezt a játékot.
És Én is ahogyan a példaképem (grigorij jakovlevics perelman)
úgy gondolom, Wiki
– A díj teljesen irreleváns számomra
– Ha a bizonyítás jó, nincs szükség külön elismerésre.
és a brutál már bízonyított.
Tegye el az ebből származó hasznát az SCS, és még köszönöm se kell érte. -
#37815 Mert a KP az megold mindent, nem? :) Mondjuk te már idős lehetsz, valószinuleg az online vásárlás már nem tűzel fel, de azért még így is elég sok mindent kizársz az életedből.... mellesleg a készpénzes fizetés többe kerül az országnak ( vagyis neked ) mint az elektronikus.... szóval bank nem jár rosszul veled, ezzel nem sokat ártasz nekik, de a fekete gazdasághoz legalább hozzájárulsz :)
Elmúltak már azok az idők mikor nehezen lehetett beszerezni játékot, meg drágán.... 6 EURO!!!! STEAM. Nehezen tudok elképzelni olyan élethelyzetet, mikor valakinek PC-re telik ami futtatja a játékot, de nincs 6 EURO-ja, hogy a játékot is kifizesse... nem 60.. csak 6. -
#37814 annyiry egyszerű és praktikus így, hogy ide jársz kérdezgetni, hogy csináld meg hogy müködjon :DDD
6EURO!!! Kérj muterodtól csokira meg fagyira és meg is van az ára... -
Stewen1967 #37813 Engedjetek meg egy észrevételt a Lopott vagy nem lopott software témaköréhez kapcsolódva.
A mondanivalóm alap tétele, ahoz a régi kínai modáshoz kapcsolódik ami csak ennyi:
- ami a bölcs embert érdekli, az a tisztesség,
- ami a tisztességtelen embert érdekli az pedig a "csak" haszon.
Amikor a Windows XP megjelent, akörűl volt az egyik születés napom, és a családom összedobott egy dobozos XP-re 115.000 FT !!! ami nem kevés pénz volt akkor sem, nem hogy most.
a markeding duma az volt, "ez az XP verzió amit 3 gépen lehet használni" 1-otthonin, 1 irodain, és 1 notebookon.
Nagy boldogságomba kapkodva csomagoltam ki az áhított oprendszert, és már repült is fel az otthoni erőművemre, majd a feleségemre nézve kijelentettem (mert notebookunk még nem volt) -A te géped lesz az irodai! És már telepítettem fel hozzá is a saját kis masinájára.
Aktiválás,,, gond van, ez már aktivált rendszer,, ajaj mi lehet a gond? Microfos ügyfélszolgálat telefon, hosszas kapcsolgatás, és közöltem 1 órája vettük ezt a 3 példányos Operációs rendszert, és a 2. gépre szeretném feltenni a munkahelyire. nem enged aktiválni miért?
Az ügyintéző megkérdezte ahova az első fellett telepítve le lett e szedve?
Miért szedtem volna le? ez 3 példányos op rendszer ezért fizettünk 115.000 Ft-ot!
Asztmondja az nem úgy van!
Ha felakarom tenni egy másik gépre, lekell szedni az elsőről...
Szóval skacok ennyit a tisztességről.
Azóta nincs hivatalos winfosom és soha az életbe nem is lesz.
Páran már ismernek itt és tudják én fejlesztettem a brutált.
Nos elmondanám hogy nekem sincs meg a hivatalos ets2 és nem is valószínű hogy meglesz.
Az életemből a kialakult banki diktatúra miatt az összes Bank száműzve lett. mindent Kp-ért csinálok, minenért csak kp-ért fizetek.
ha hiszitek ha nem még bankszámlám sincs.
Szóval ezzel is csak annyit akartam elmondani, nem feltétlenűl az lop akinek nem hívatalos valami, sőt ...
Nem kéne ezeket a srácokat ilyen látványos módon fikázni, alázni, még fiatalok, nem ismerhetik a rendet, hogy nyílvános fórumon nem illik ilyet kérni, de priviben is lehet őket irányítgatni, felesleges itt azokra bazdmegolni akik nem olyanok mint ti, mert senkiről sem tudhatjátok azt hogy kicsoda is valójában.
Az én példám meg példa arra, hogy igen is lehet egy tisztességtelen helyzetben tisztességesnek lenni, mert a lopott ETS2-mel nektek is fejlesztettem akik megvették a játékot ezt a modot, nem csak azoknak akik nem tudják vagy nem akarják megvenni egyébb okok miatt.
Legjobbakat és további békés egymás mellett élést.
Stewen
-
#37812 Remélem csinálnak húsvéti festés dlct is,mer nincs belőlük még elég. -
#37811 Ilyen ösvényen se gurultam mostanában!
-
#37810 [IMG][/IMG] -
pokmike997 #37809
-
Dévid112 #37808 Szia. Ez nem az én gondom volt, csak panaszkodtak. A videó is a haveromé, és már kész van a városos videó is, csak még tölti fel a YouTube neki. -
#37807 Nem értem, az miért gond, hogy rosszul belátható, záróvonalas kanyarban nem mernek kikerülni? -
Dévid112 #37806 Jó estés Hölgyeknek és Uraknak!
Lenne egy kérdésem, afelől, hogy arra van valami megoldás, hogy a kabin ne billegjen össze-vissza 1.9.22-s patch alatt? Előre is köszönöm! -
Dévid112 #37805 Nézzétek meg, köszönöm!