52658
-
BhityHD #37924 Tunéziában:
Szabi, Punky, Attila,Patrik, Pokmike, Mandoki72, Bazsio -
zorba3333 #37923 Jól gondolod.
Mivel a Frank által készített térkép önálló mód, és nem az alaptérkép kiegészítése, így az ott megszerzett eredményeidet (szintek, pénz, TP pontok, stb) más pályákon nem tudod tovább használni.
Amennyiben visszatérsz az alapmap+DLC kombóra, vagy bármilyen más térképre, akkor előröl kell kezdened a játékot.
Ez visszafelé is igaz! Ha az alap mappal, vagy bármilyen más, a gyárival együttműködő térképpel játszol, akkor az ott megszerzett eredményeidet sem fogod tudni használni egyetlen önálló kiegészítőként működő térkép esetében sem, beleértve Frank mapját is.
Azért nem kell mindjárt feladni, ugyanis többen gondoltak azokra a játékosokra, akik hozzád hasonlóan jártak, és segítségképp különböző könnyítéseket készítettek számukra. Ezek a "segítségek" főként a gyári térképpel, illetve az azt is használó, valamint azzal együtt működő térképek esetében használhatóak.
Mielőtt tovább olvasol, megjegyzem, hogy a lejjebb linkelt kiegészítők működéséjért nem tudok kezességet vállalni! Én magam nem használom, és nem is használtam ezeket a könnyítéseket, mert számomra megölné a játékélményt, így ebben még tapasztalati szinten sem tudok segítséget adni!
Jelenleg kétféle megoldással tudsz felülkerekedni a kezdeti anyagi "nehézségeken":
- Használhatsz valamilyen játékmentést, amelyet csak be kell másolnod a - profiles - mappába, majd játékon belül ki kell választanod azt a profilt, ami a mentéshez tartozik, és már játszol is.
Könnyen elképzelhető, hogy a készítő olyan módokat is használt a játék alatt, amiket Te nem használsz, ezért első indításkor a program jelezni fogja neked a profil betöltése előtt, hogy mely kiegészítők hiányoznak.
Nyugodtan engedd, hogy betöltse, ugyanis amennyiben a játék nem talál valamilyen kiegészítőt, akkor visszatér a gyári preferenciákhoz.
Előforduló, lehetséges hibák:
Textúrahiány esetén szokott előfordulni, hogy élénk piros lesz a vontató színe. Ilyenkor bemész az első műhelybe, és átfested.
Amennyiben tréleren hiányzik neki egy skin, és valamiért nem tér vissza a gyári festéshez, akkor szintén élénk piros színe lesz a félpótkocsinak. A hibát a legkönnyebben valamilyen számodra is szimpatikus trélerpakkal lehet orvosolni, de arra figyelni kell, hogy a pakk kompatibilis legyen az 1.8.2.5 frissítéseddel, és tartalmazza annak a trélernek is a festését, amelyről a festés jelenleg hiányzik a játékban.
Íme 1.8.2.5 alatt működő játékmentés:
Játékmentés 1.8.2.5 játékfrissítéshez
(Ebben a módban alapból kapsz 82db garázst, sofőröket, és 29Millió Eurót.)
- A másik megoldás, hogy a megtett kilométerek után juttatsz magadnak egy kis plusz apanázst.
Ebben az esetben nem lesznek egyből garázsaid, sofőrjeid, vontatóid, hanem a játékban alapként beállított értékektől eltérően jóval gyorsabban tudsz anyagilag fejlődni.
Ennek a megoldásnak a használatával megmarad a szabad garázsvásárlás, valamint az alkalmazottak, és vontatók kiválasztásának lehetősége is.
Ezt a variációt új profil esetén kell alkalmazni, vagyis abban az esetben nyújt számodra segítséget, ha valóban előröl kezded a játékot.
Íme egy ilyen mód:
Easy money mod 1.8.2.5
Amennyiben nem működne itt egy másik szintén 1.8.2.5-re:
Easy start
(Ennek a módnak a segítségével valamivel több mint 29Milliárd!! Euróval kezdesz, (gondolom elég lesz), olcsók a garázsok, vontatók stb, szóval kihívás mentesen fogsz tudni játszani.)
Ezeket a kiegészítőket a mod mappába kell másolnod, és játékon belül aktiválnod. (Ki kell pipálni a jelölőnégyzetet a szerkesztés menüben.)
Arra figyelj, hogy egyszerre csak egy "könnyítést" jelentő mód legyen aktív, különben csúnya fagyás lehet a vége!
Amennyiben valami nem működik, akkor az okát a game.log.txt fájlban, (melyet a
c:\Felhasználó neved\Documents\Euro Truck Simulator 2\game.log.txt elérési útvonalon találsz) megtudod nézni.
Ebben a fájlban az ERROR kezdetű sorokban írt hibák utalnak azokra a problémákra, amelyek a játék helyes működését jelentősen akadályozzák, és emiatt a program általában fagy, akad, vagy váratlanul kilép.
Ilyenkor ezekben a sorokban lévő fájlokkal van gond, tehát az ott leírtak szerint kell a hibát kijavítani.
A Warning kezdetű sorok csak figyelmeztetések, bár általában fagyást nem okoznak, de célszerű odafigyelni rájuk. Szintén a sorokban leírt elérési útvonalon lévő fájlokkal, vagy a fájlokhoz tartozó hivatkozásokkal van gond.
Sok mindenre rájössz, ha egy kicsit bátrabban próbálgatod, szerkesztgeted magadnak a játékot.
Rengeteg videó, és leírás található a neten, amiből könnyen bele lehet tanulni a játék "rejtelmeibe."
Egy a lényeg:
Mielőtt bármit is módosítasz, vagy átírsz, előtte mindig készíts biztonsági másolatot!
-
94Patrik94 #37922 Scania :D
Gyonyoru kepek mindenkitol :) -
Szép gépek/képek! :) -
#37920 -
vajo #37919 Nem kötözködés, de minek 7 fotó ugyanarról az eseményről, szinte megegyező beállításban? Bőven elég 1-2 kép is. Amúgy frankók. -
XxXcsabi1987XxX #37918 zorba3333
köszönöm minden kérdésemre a válaszod :)
viszont egy a bökkenő,ugye Frank mapján elkezdtem fuvarozni (na már most ha ki szedem Frank magyar mapját,akkor minden fuvarom főleg a szintjeim és eddig összes gyűjött pénzeim eltünnek) ráadásul a mentésem is vagy igazából nem tudom hogy is van ez,nem tudom érted mire gondolok? ha esetleg érted,mit javasolsz? vagy tényleg nem tudom... kössz szépen előre is a segítséged -
pokmike997 #37917
-
#37916 -
AttilaRO #37915 szep estet,szep gepek tolem is
45 pihi
rakodas es 9 oras pihi -
Mandoki72 #37914 Szép estét mindenkinek.
Norby646, Punky, Rollerboy94, Bazsio, Maujuri,
Mannal nyomtam.
Hű maradok a frank007 térképéhez,mert a legjobb és,közel vannak a települések, és hamar
meg lehet fordulni egy fuvarból (15-45 perc), ugyanis csak ennyi időm jut a játékra.
Reméljük hamarosan nyomhatjuk a legújabb verzión is.
-
mzsolti21 #37913 És tényleg a driver volt a ludas, fura hogy egy zsír új gépen ez van
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
#37912 [IMG][/IMG] -
zorba3333 #37911 A ProMod szintén egy térkép.
Az alaptérképet egészíti ki Francia, és Skandináv területek bővítésével.
Ennek a videónak az elején bemutatja a demót készítő azokat a területeket, amelyeket a térkép tartalmaz.
ProMod 1.5 (1.8.2.5 játékverzióhoz)
Arra figyelj, hogy 1.8.2.5 játékfrissítéshez az 1.5 verziójú ProMod kiegészítőt használd, mert az 1.6 már az 1.9.22 frissítéshez készült. -
Bazsio #37910 Jó napot!
Zsolti Töltsél le egy drivert a videókártyádhoz nekem is ez volt a Minecraftal
Befejezem a fuvart
Pihenek Liege-be
Vonatra gurulok
Ezután go haza Budapestre
-
XxXcsabi1987XxX #37909 néztem a videót,csak az a kis gondom h nem igen vágom az angolt,csak úgy ahogy... ezért kérdem tőled ha nem gond -
XxXcsabi1987XxX #37908 zorba3333
köszönöm szépen nagyon a kérdésemre a válaszod :) akkor a Frank féle mappa mellé nem teszek be még egy mapot (úgy gondolom azzal csak elrontanám az egészet) és kezdhetnék mindent elölről viszont az a "ProMod" mire való? erre még kaphatnék választ? amúgy a Frank féle magyar map állati pont olyan mint a videón amit láttam tetszik remélem valamikor még tovább fejleszti,GRATULÁLOK neki a maphoz nem semmi munkát végzett vele :) tetszik -
#37907 Az, hogy a Windows update-en nincs frissebb generic AMD VGA driver, nem jelenti azt, hogy az AMD oldalán sincs...
Hasonló esetekben sokkal okosabb tanácsot nem lehet adni első körben, mint a VGA driver lepucolása és nulláról újratelepítése, ha 100% biztos, hogy nem valami mod kever be (márpedig a pótkocsi-torzulásos screenshotból a #37891-ben egyből erre gondolnék)
#37891-ben a 2-es és 3-as képek lehetnének akár a map hibái is. -
#37906 Köszönöm megnézem.. -
Stewen1967 #37905 Próbáld 720p-ben
http://www.game-debate.com/hardware/?gid=1299&graphics=Radeon%20HD%208870M -
mzsolti21 #37904 A képek már nem a brutállal készültek. -
mzsolti21 #37903 2 hetes a gép, szerintem nem a géppel van a baj, lehet inkább a map?
-
Stewen1967 #37902 Elég fura szinekkel megy nálad a Brutál. Legközelebb a grafikai beállításoknál a színjavítást kapcsold ki. -
#37901 Nálam a megastore 2.2 megy minden gond nélkül az 1.9.22-es patch-el. -
barni1122 #37900 Amennyiben nem mod okozza a problémát, elég valószínű, hogy a videókártyádnak a driver-ét kellene felfrissíteni, az szokta ezeket a hibákat okozni. -
#37899 Üdv
Az uj patch hez van már müködö mega store??Nálam a 1.9 es van de nem nagyon látnám,hogy müködne egy két ledet ad be,de semmi fülke alakitás ledsor -
#37898 nincs az ETS2-ben tandem, se patch-el, se patch nélkül :D -
#37897 Sziasztok! Az eredeti, ( Steamről letöltött) patch nélküli ETS2-ben is van tandemes teherautó? -
mzsolti21 #37896 A brutal environment HD bent volt de kivettem a pipát mellőle és még mindig ilyen. -
mzsolti21 #37895 Ja, máshol nincs ilyen, minden játék meg frankón. -
Rollerboy94 #37894 Nekem akkor volt ilyesmi mikor a 2 grafikai mod nem tetszett egymásnak -
mzsolti21 #37893 Zsír új laptopom van csak nem haldoklik -
#37892 első tippre haldoklik a videokártyád, más játékokba nem csinál ilyet ? -
mzsolti21 #37891 Sziasztok!
Nem tudjátok mitől lehet ilyen a játékom?
Legújabb patch és legújabb TSM map. Grafikán állítgattam de nem változott semmi...
-
Rollerboy94 #37890 Hoztam pár képet én is
Ilyen volt
Ilyen lett
-
zorba3333 #37889 Frank mapja önálló kiegészítő, ebből adódóan nem működik együtt párhuzamosan más térképekkel.
Amennyiben a gyárihoz képest kibővített térképen szeretnél játszani akkor az 1.8.2.5 játékfrissítéssel a következő mapot ajánlom:
TSM 4.5.6.1 (Ez az utolsó verzió 1.8.2.5 alá. Ami ettől frissebb, az már csak 1.9.22 alatt fut.)
Itt éred el:
TSM 4.6.1 (1.8.2.5 frissítéssel működik)
Ez a verzió párhuzamosan fut a gyári alaptérképpel jelentősen kibővítve azt, illetve együttműködik az SCS által kiadott DLC-vel is.
Érdemes még kipróbálni a ProMod névre hallgató mapot is, mert szintén egy stabilan futó, hibáktól menetes kiegészítő.
Ebből 1.8.2.5 alá az 1.5 verziót javaslom.
Itt találsz róla egy bemutatóvideót, valamint a leírásban megtalálod az elérhetőségét, továbbá a térképhez ajánlott módokat, illetve azok letöltési helyeit.
ProMod 1.5 bemutatóvideó + elérhetőségek
Ezt a kiegészítőt célszerű TSM nélkül, az alaptérkép + DLC mellé feltéve használni, de többen írták a fórumon, hogy náluk futottak együtt. Le kell tesztelni!
A map fórumját itt éred el:
ProMod fórum + letöltési lehetőségek
Szintén érdemes kipróbálni az EU map V1.2.3 utolsó 1.8.2.5 alá fejlesztett kiadását.
Itt éred el:
EU Map V1.2.3
Bemutatóvideó a pályáról:
EU Map V1.2.3 demo
Fontos: Az térkép 1.3, illetve 1.4 kiadása már csak 1.9x frissítések mellett fut problémamentesen!
Szintén együttműködik a DLC-vel.
Én az alaptérkép + DLC kombóval használtam, és tökéletesen működik. Jelenleg 1.9.22 alatt az 1.4 van fent hasonló környezetben mint az előbb említett, és az is tökéletesen teszi a dolgát.
-
#37888 Vajon térképbővítést mikor ad ki az SCS?
-
#37887 TSM 4.7 -
cxaxoxc #37886 Ez melyik map? -
XxXcsabi1987XxX #37885 skacok valaki tudna nekem is segíteni? a gondom néhány sorral lejjebb olvasható...köszönöm a segítséget előre is