Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az új szekerem! <#wink>

My PC: SAPPHIRE HD6670 1GB PCie DDR3, 4GB 1333MHz DDR3 Corsair Value, AMD A 8-5600K 3.6GHz FM2, Gigabyte F2A85XM-HD3 FM2

Na mindegy elsõ fuvar

Innsbruck-Rotterdam
Tudom, hogy utáljátok az én féle stílusom a karácsonyfa stílus de attól még kicsit egyszerûsítettem.
Nekem nem, a betöltõcsík végén bedob a menübe, de egybõl ki is fagy. A 4 mod közül melyeket kell engedélyezni?
Misuka963
A majom amcsiknak csak a pofájuk nagy.Nem tudnak azok semmit.Sõt az amerikai csõrösöket még veszélyesebb vezetni,mert nagy magad elõtt a holttér a megnyújtott motorház miatt :I

Köszi szépen kukubenko66 és BBSTi 😊
Szinte mindent felraktam amiket mondtatok, kivéve a Scaniásat. MAN párti vagyok 😊 Majd szétnézek biztos akad arra is valami.
A játékban alapból van hó? Vagy tartalmazza azt bármelyik mód? Vagy külön kell beraknom? Nem akarom, hogy állandóan hó legyen, csak néha szakadjon le, ha északabbra járok vagy ilyesmi. Köszi 😊
De milyen érdekes már a kamion témára visszatérve, hogy a nagy amerikai kamionok (amit apámmal nem tudok elhitetni, hogy azok nem annyira jók) mer az alváza kétszer nagyobb mint eu-s kamionok mégis a motruk gyengébb a legnagyobb ilyen 620-650 le.Ez attól van, hogy nem tudnak az amerikaiak kamiont tervezni.Ja és még nagyon környezetszennyezõek ott nem nagyon ismerik a Euro 5-öt se nem az ADblue tankolást.
akos25
Az új gépem:
[/url][/img]

Misuka963
Vojjj az a Scania 😄 <#eljen>
A Daf sem rossz 😊

Erre számítottam. Én csak utas voltam 1-szer H18-ban ,de azzal nem volt semmi gond. Igaz, az terepre van.

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

norbee46
Az 1200-as érték csak akkor dukál ha 4Gb-nál több ram van a gépben.
Egyébként 400 az érték. (nem kötekedés!)

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

hotwheels

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

Szia!

Próbáltad már az MM_Pool_Size dolgot?

Kattints jobbklikkel az asztalodon lévõ ETS2 ikonra, majd tulajdonságok, ott pedig a cél mezõben a
"C😛rogram Files (x86)Euro Truck Simulator 2inwin_x86eurotrucks2.exe" után üss egy szóközt (SPACE), majd írd be ezt:
-mm_pool_size_1200
hátha segít.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egyszerûen nem tudom használni az 50k Scania-t.
Elõször a TSM map mellé raktam be de mindig kifagyott.
Most elkezdtem a magyar mapot, csak a map van bent. Még nagyon az elején vagyok ezért csak beraktam a modok közé de még úgy is kifagy a játék, hogy nem vettem még meg. Semmi más mod nincs mellette, csak a Scania és az 50k addons.
Van erre esetleg valamilyen megoldás? Vagy tudnátok ajánlani más Scania-t?
TSM-hez nem kell új profil, mûködik a már meglévõvel is. A mostani profilom elég régi, 100 ezer km felett járok vele és amióta ezzel játszom, jött frissítés a játékhoz és a TSM-hez is. Csak kicseréltem a fájlokat a mod mappában az újabbakra és onnan folytattam, ahol tartottam. Játékverzióm: 1.8.2.5

A magyar térkép valóban nem mûködik a már meglévõ profillal, ahhoz újat kell kezdeni.

\"Ami el tud romlani az el is romlik !\"

Valószínûleg te is a fejlesztõk azon kis tréfájának vagy az áldozata, amivel azokat lepik meg akik virágbolti verzióval szeretnék megkímélni a pénztárcájukat.

Persze ha mégis esetleg eredeti a játékod, akkor valami egyéb oka van a dolognak, de ilyenrõl még nem olvastam sehol legális programmal kapcsolatban.
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. az lenne a kérdésem hogy mi okozza azt a problémát hogy bizonyos szakaszonként egyszerûen eltünik a pótkocsi a vontatõ mögül?
elõre is köszi!
Verzió:ETS2:1.7.1-1.8.2.3

AudiQuattro
Párszor már utaztam ilyennel,ha ilyet látsz menekülj 😄

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu

Kár hogy sem a TSM, sem a magyar map nem mûködik a jelenlegi profillal. 70 ezer km-t aszért nem dobok ki a kukába.
Szia és BÚÉK !

Összeszedtem pár dolgot, ezekkel bõvítheted a játékot.

http://ets2.lt/en/trucksim-map-v-4-5-2/
Népszerû térképmod, óriási bejárható területtel.

http://ets2.lt/en/scania-r2008-multimod-3-0/
Scania mod, nekem személyes kedvencem. Ha Scania-párti vagy esetleg, akkor ezt ne hagyd ki.

http://ets2.lt/en/tailers-and-cargo-pack-v2-1/
Trailer mod, a leírásban szerepel, hányféle új trailert lehet húzni.

http://ets2.lt/en/military-cargo-pack-v1-2/
Katonai jármûveket lehet szállítani, például terepjárókat, rakétavetõket, tankokat.

http://ets2.lt/en/railway-cargo-pack-v1-1/
Vasúti dolgokat lehet szállítani, például sínpárokat, leselejtezett tartályt vagy akár 70 tonnás mozdonyt.

BBSTi írta a R3D 2-t és a Hungarian Truck and Trailer Pack-ot és ezekkel kiegészítve valóban sokkal élvezetesebbé és változatosabbá tehetõ a játék.

\"Ami el tud romlani az el is romlik !\"

Ja még annyi, hogy a mentésed nem veszik el, ha teszel be modot, sõt ha kiveszel, akkor sem, csak hibaüzenetet küld a játék, hogy nem találja a hiányzó modot. Ilyenkor elindítod a mentést és a modban szereplõ dolgok egyszerûen eltûnnek, a játék megy tovább.
Szia!

Térkép modok között úgy tudom a TSM map-ot és a ProMods mapot használják a legtöbben. Ezekben már szerepel Franciaország és Dánia is, a kamionnal fel kell menni a hajóra, picit több a másodrendû út, stb. Én a TSM 4.5-öt használom, amikor leszedtem, ez volt a legfrissebb. Ezenkívül érdemes letölteni a RED 2 nevû modot, ettõl élettel telibb lesz a környezet, valamint nekem van bent egy Megastore 1.8 és egy Hungarian truck and trailer pack mod is és ennyi, több nem is kell szerintem.
hotwheels
<#worship> 😉

<#eljen><#eljen><#eljen>

i7 4790k @4.5Ghz, Hyper 212 EVO, MSI Z97 Gaming 5, Corsair Vengeance Pro 16 Gb DDR3 1600 Mhz, MSI GTX 1070, Samsung 850 PRO 256GB, WD Blue 1TB, Seasonic S12G450 450W, Zalman Z11 Plus

Sziasztok, szép estét!

Elõször is BÚÉK mindenkinek.
Új vagyok még itt, elõre is köszönöm a türelmeteket.
Nagyon tetszik ez a játék, 2-3 napja játszom, 8as szinten vagyok, kb 115ezret gyûjtöttem eddig össze. v1.8.2.5s, ezzel a verzióval játszom.
Lenne pár kérdésem. Szeretnék egy nagyobb eu-s mapot, Svédország, Spanyolország, Portugália, keleti irányban több magyar város. Tudnátok ebben segíteni? Illetve, hogy milyen módokat célszerû még felrakni? Szeretnék többféle kamionokat, új típusokat, és új gyártmányokat is. Szuper lenne, többféle szállítmányt vinni, mert a mostaniakat kezdem unni 😊 Tudnátok ebben segíteni? Elkezdtem böngészni, de elvesztem a rengeteg mód között. Illetve ami fontos, hogy kompatibilisek legyenek egymással. Még annyi, ha rakok fel módokat, a mostani mentésem elveszik?
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek nekem 😊
További szép estét!
Üdv!
hotwheels

Megbízható, persze, de mihez képest?!
Meglátszik, hogy nem dolgoztál vele! 😊
A nyugati típusokhoz viszonyítva mindig is gyenge volt. Bár licenc alapján gyártották - elõször MAN, majd késõbb DAF alapokon - de mivel a magyar ipar nem volt képes elõállítani megfelelõ minõségben az egyes részelemeket, ami a kívánalmaknak megfelelõ lett volna, így önmagában hosszú távú fuvarozásra nem volt megfelelõ. (A motor gyakran megadta magát, a kabin rozsdásodott, a váltót kb. 100.000 km-enként kellet cserélni, stb.) Persze, jobb volt, mint a Roman Diesel, vagy a ruszki hulladékok (persze minél keletebre mész, annál rosszabb minõséggel találkozól), de ettõl még magyar viszonylatban is gyenge konstrukció volt. A Hungarocamion-nál is a csókos sofõrök elkerülték a RÁBÁ-t, és inkább választották a Mercit vagy a Volvo-t. (Illetve ami még volt típus ilyen-olyan mennyiségben.) Érdekes módon 1988-tól, a 380-as Iveco-k a hûtõosztályhoz kerültek, mivel ezek voltak a megbízható kocsik, RÁBÁ-t nem találtál ott. De ilyen volt késõbb a veszélyes árú és ruhás szállításokkal foglalkozó osztályok is.
A "vasorrú" RÁBÁ-kal aztán ki is halt a típus, mivel már a végképp nem felelt meg a kor követelményeinek.
Erre megoldás volt egy sprickás flakon meg egy rongydarab, a pihenõk alatt simán meg lehetett takarítani a mászókát és a lámpatesteket <#wave>
Magnumnál ( fedõneve: tyúkól XD )hatalmas mínusz a külsõ mászóka azaz tyúklétra ami nem mindig tiszta. Pl. a többi gépnél egy ujjal kinyitod az ajtót és a kapaszkodók az utastérben vannak. Ez apróság biztos vannak szembeötlõbb hátrányok, elõnyök. Annyira nem értek hozzá.

Fater 6 évet húzott le a Magnummal, sokat jelentett nála, hogy 2008 végén szerzett egy "Selejt! Gyártásba nem vihetõ" feliratot és kitette a szélvédõre <#vigyor5>
Misuka963
<#eljen> 😉

Nem mondtam, hogy rossz csak az esetek nagyrészében a Svédek jobbak és aztán úgy tovább.Van akinek tetszik a Renault van akinek pedig nem attól függ az igaz, hogy mire kell pl. hiába veszel rövidtávú zárt pótkocsi szállítmámyozásra Scania R730-at vagy Volvo FH16 750-et. Oda elég lehet a Renault is.De amikor elkell vinni egy Mozdonyt akkor oda kell a Svéd acél és lóerõ.
Misuka963
A Waberer's-es franchise cégeknél meg van ami szem szájnak ingere.
Én pont a jó múltkorában láttam egy II-es Magnumot mega oldalfalas Wabis Schmitz-el.
Amúgy a Wabinál mega,normál,dobozos Schmitz-ek,mega Schwarzmüllerek és néhány régebbi Krone SDP pótkocsi is megtalálható 😊

Bocsi a dupláért 😊

Misuka963
A legjobbak a svéd gépek.Ezt jegyezd meg 😄
(Természetesen ma már nincs olyan,hogy rossz kamion 😊

Szerintem a Waberer's azért rendel innen-onnan vontatókat, mert egy gyártó sem tudna hirtelen 3000 kamiont leszállítani egyszerre. Ha jól láttam, a pótkocsi flottájuk sem csak Schmitz-bõl áll, de ez csak a saját véleményem.
Abban, hogy a melyik jobb vontató, nekem csak faterom tudna segíteni, személyes tapasztalatom csak utasként nem elég. A 2005-ös Scania R420 nem tetszett belülrõl, a 2-es szériás, 2006-os Magnum igen, de az meg gyenge volt és állandóan szervízbe kellett vinni. Az 1999-es évjáratú DAF-ra rá volt írva, hogy 430-as, de arra azt mondta az öreg, hogy az fel lehet piszkálva úgy 520-ra, annyira megy rakottan is, egész tûrhetõ fogyasztás mellett, igaz, azt meg a kora miatt eladták. A régebbi FH12 Volvóban alig fértünk el, nem tudom, hogy az újabb mennyiben változott lakhatóság terén. Amivel az öreg összességében meg volt elégedve, az a 450 lovas, új fülkés, manuális Renault Premium volt.
norbee46
Sziasztok!
Boldog Új Évet kívánok minden fórum társnak!
Tényleg jön SCS Blender plugin? Mikorra várható?
Ez tényleg nagy szó hogy SCS így támogatja a "modding-ot" !

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Feladom.... Nem látom át hogy mi hogy van, mi-mihez van kötve stb... Kínai nekem ez a Blender is. Maradok a Max-nél. 😊 Ráadásul most meg már valami pluginnal kapcsolatos hibát is írkált nekem... Na mindegy. Ez van, nem lesz dobókockám. 😄

///M I Love BMW. :)

Hát szerintem nem érdemel ilyen jelzõt. A Rába egy megbízható gép. És itt most mindenki azt mond amit akar.

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

Nem lehet csak az árra alapozni, manapság a kotlák mellé komplett szolgáltatáscsomagot kapnak a cégek, sofõrképzéssel, flottakövetõ rendszerrel, 24 órás mentési lehetõséggel, meg anyám kínja. Nincsen jó vagy rossz, olyan van aki a vevõi igényeknek megfelel. Volt mellé amúgy Volvo is bõven 😊

http://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/a_waberers_650_uj_volvo_vontatoval_boviti_a_flottajat.190428.html

Nem csinálják rosszul õk sem, valóban csak több 100-as flottával lehet normális tapasztalatokat szerezni a nagyjából ugyanolyan felszereltségû kocsikkal. Lehet hogy késõbb ráállnak a teljesen homogén flottára. Az Euro 6-nál már pláne megkövetelik az üzemeltetõk is a lehetõ legalacsonyabb költségeket.
Ezt olvasd el
http://www.autosforum.hu/component/content/article/163-scania/976-a-scania-nyerte-meg-az-1000-pontos-teherauto-tesztet.html
És nem Scaniat kerestem a google be, hogy dicsõitsék.
Az lehet, hogy olcsóbb de a Scania milyen?
Még jó, hogy olcsóbb a gyengébb minõség.
Én csak túrázni voltam románban, de soha nem akarom többé látni...
Akkor még csak dácsiák voltak, de volt olyan, hogy papírból celluxal rakott a verdára renault feliratot.
A kamionos hasonlatot meg úgy ismerem, hogy a DAF a holland IFA.
Amúgy nem rossz, kényelmes, és sokkal olcsóbb a scaniánál. Ez is szempont.
Wábi meg gondolom 300-as csomagokban veszi, szal utánna kap vagy 50-et ingyen.
Hali Én a 1983-86 körül sokat jártam anyámékkal Romániába
és akkor nem láttam más kamiont, mint F90 MAN-t de az volt ráírva
a hûtõrácsra hogy ROMAN DIESEL és egy ITIA nevû cég,hûtõs
félpótkocsikkal szállított velük. Akkor a MAN is az lehet.
A Renault pedig a nyugat Rábája.
(Bizonyára sokan emlékeznek még rá, fõleg régi kamionosok!)
Azért vett a Wabi Dafot mert olcsó és nem Renault valamivel jobb a Renaultnál és ahogy ott irta az oldalon a másik céggel pedig jó kapcsolatai vannak így lehet,hogy olcsóbban megkapta.Szerintem.
Aláíróm, neked bejönnek. De akkor támaszd is alá érvekkel. Ilyet én is linkelek.

A DAF a kamionok Dacia-ja? Noh...

http://www.tir-portal.com/tobb-tizmillio-euroert-600-uj-daf-vontato-beszerzeserol-dontott-a-waberers/
Boldog Új Évet minden sofõr kollégának és balesetmentes vezetést a játékban és az életben is!!!
Igen, elnézést, este volt már és nem figyeltem mit írok! 😊 Köszönöm a tanácsot, majd átnézem akkor amiket javasoltál! 😊

///M I Love BMW. :)

Elõször is BÚÉK mkinek!

Nos nem kötözködésbõl, de elõbb tegyük rendbe a dolgokat, h máskor ebbõl ne legyen keveredés mert sokan összekeverik a két Blender kieget!
Amit te linkeltél az 50k Blender2SCS plugin-ja a Blender alá, és amire te hivatkozol (SCS Blender Tools) az meg az SCS Blenderhez hivatalosan kiadott cucca (lesz). Nem ugyanaz a kettõ!

Tanácsolni azt tudom, h nézd meg 50k, h rakta bele a saját Scania-jába a dobókockákat, értem ez alatt, h a fülkébe mihez rendelte hozzá (külön dummy), milyen def (sii) file-t írt hozzá, stb.
Szal mint mki te is használd az etalonnak számító R2008-as scs packját és nézd meg milyen szisztéma alapján rakta össze! Sok sikert!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

My PC: SAPPHIRE HD6670 1GB PCie DDR3, 4GB 1333MHz DDR3 Corsair Value, AMD A 8-5600K 3.6GHz FM2, Gigabyte F2A85XM-HD3 FM2