Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megbízható, persze, de mihez képest?!
Meglátszik, hogy nem dolgoztál vele! 😊
A nyugati típusokhoz viszonyítva mindig is gyenge volt. Bár licenc alapján gyártották - elõször MAN, majd késõbb DAF alapokon - de mivel a magyar ipar nem volt képes elõállítani megfelelõ minõségben az egyes részelemeket, ami a kívánalmaknak megfelelõ lett volna, így önmagában hosszú távú fuvarozásra nem volt megfelelõ. (A motor gyakran megadta magát, a kabin rozsdásodott, a váltót kb. 100.000 km-enként kellet cserélni, stb.) Persze, jobb volt, mint a Roman Diesel, vagy a ruszki hulladékok (persze minél keletebre mész, annál rosszabb minõséggel találkozól), de ettõl még magyar viszonylatban is gyenge konstrukció volt. A Hungarocamion-nál is a csókos sofõrök elkerülték a RÁBÁ-t, és inkább választották a Mercit vagy a Volvo-t. (Illetve ami még volt típus ilyen-olyan mennyiségben.) Érdekes módon 1988-tól, a 380-as Iveco-k a hûtõosztályhoz kerültek, mivel ezek voltak a megbízható kocsik, RÁBÁ-t nem találtál ott. De ilyen volt késõbb a veszélyes árú és ruhás szállításokkal foglalkozó osztályok is.
A "vasorrú" RÁBÁ-kal aztán ki is halt a típus, mivel már a végképp nem felelt meg a kor követelményeinek.
Erre megoldás volt egy sprickás flakon meg egy rongydarab, a pihenõk alatt simán meg lehetett takarítani a mászókát és a lámpatesteket <#wave>
Magnumnál ( fedõneve: tyúkól XD )hatalmas mínusz a külsõ mászóka azaz tyúklétra ami nem mindig tiszta. Pl. a többi gépnél egy ujjal kinyitod az ajtót és a kapaszkodók az utastérben vannak. Ez apróság biztos vannak szembeötlõbb hátrányok, elõnyök. Annyira nem értek hozzá.

Fater 6 évet húzott le a Magnummal, sokat jelentett nála, hogy 2008 végén szerzett egy "Selejt! Gyártásba nem vihetõ" feliratot és kitette a szélvédõre <#vigyor5>
Misuka963
<#eljen> 😉

Nem mondtam, hogy rossz csak az esetek nagyrészében a Svédek jobbak és aztán úgy tovább.Van akinek tetszik a Renault van akinek pedig nem attól függ az igaz, hogy mire kell pl. hiába veszel rövidtávú zárt pótkocsi szállítmámyozásra Scania R730-at vagy Volvo FH16 750-et. Oda elég lehet a Renault is.De amikor elkell vinni egy Mozdonyt akkor oda kell a Svéd acél és lóerõ.
Misuka963
A Waberer's-es franchise cégeknél meg van ami szem szájnak ingere.
Én pont a jó múltkorában láttam egy II-es Magnumot mega oldalfalas Wabis Schmitz-el.
Amúgy a Wabinál mega,normál,dobozos Schmitz-ek,mega Schwarzmüllerek és néhány régebbi Krone SDP pótkocsi is megtalálható 😊

Bocsi a dupláért 😊

Misuka963
A legjobbak a svéd gépek.Ezt jegyezd meg 😄
(Természetesen ma már nincs olyan,hogy rossz kamion 😊

Szerintem a Waberer's azért rendel innen-onnan vontatókat, mert egy gyártó sem tudna hirtelen 3000 kamiont leszállítani egyszerre. Ha jól láttam, a pótkocsi flottájuk sem csak Schmitz-bõl áll, de ez csak a saját véleményem.
Abban, hogy a melyik jobb vontató, nekem csak faterom tudna segíteni, személyes tapasztalatom csak utasként nem elég. A 2005-ös Scania R420 nem tetszett belülrõl, a 2-es szériás, 2006-os Magnum igen, de az meg gyenge volt és állandóan szervízbe kellett vinni. Az 1999-es évjáratú DAF-ra rá volt írva, hogy 430-as, de arra azt mondta az öreg, hogy az fel lehet piszkálva úgy 520-ra, annyira megy rakottan is, egész tûrhetõ fogyasztás mellett, igaz, azt meg a kora miatt eladták. A régebbi FH12 Volvóban alig fértünk el, nem tudom, hogy az újabb mennyiben változott lakhatóság terén. Amivel az öreg összességében meg volt elégedve, az a 450 lovas, új fülkés, manuális Renault Premium volt.
norbee46
Sziasztok!
Boldog Új Évet kívánok minden fórum társnak!
Tényleg jön SCS Blender plugin? Mikorra várható?
Ez tényleg nagy szó hogy SCS így támogatja a "modding-ot" !

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Feladom.... Nem látom át hogy mi hogy van, mi-mihez van kötve stb... Kínai nekem ez a Blender is. Maradok a Max-nél. 😊 Ráadásul most meg már valami pluginnal kapcsolatos hibát is írkált nekem... Na mindegy. Ez van, nem lesz dobókockám. 😄

///M I Love BMW. :)

Hát szerintem nem érdemel ilyen jelzõt. A Rába egy megbízható gép. És itt most mindenki azt mond amit akar.

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

Nem lehet csak az árra alapozni, manapság a kotlák mellé komplett szolgáltatáscsomagot kapnak a cégek, sofõrképzéssel, flottakövetõ rendszerrel, 24 órás mentési lehetõséggel, meg anyám kínja. Nincsen jó vagy rossz, olyan van aki a vevõi igényeknek megfelel. Volt mellé amúgy Volvo is bõven 😊

http://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/a_waberers_650_uj_volvo_vontatoval_boviti_a_flottajat.190428.html

Nem csinálják rosszul õk sem, valóban csak több 100-as flottával lehet normális tapasztalatokat szerezni a nagyjából ugyanolyan felszereltségû kocsikkal. Lehet hogy késõbb ráállnak a teljesen homogén flottára. Az Euro 6-nál már pláne megkövetelik az üzemeltetõk is a lehetõ legalacsonyabb költségeket.
Ezt olvasd el
http://www.autosforum.hu/component/content/article/163-scania/976-a-scania-nyerte-meg-az-1000-pontos-teherauto-tesztet.html
És nem Scaniat kerestem a google be, hogy dicsõitsék.
Az lehet, hogy olcsóbb de a Scania milyen?
Még jó, hogy olcsóbb a gyengébb minõség.
Én csak túrázni voltam románban, de soha nem akarom többé látni...
Akkor még csak dácsiák voltak, de volt olyan, hogy papírból celluxal rakott a verdára renault feliratot.
A kamionos hasonlatot meg úgy ismerem, hogy a DAF a holland IFA.
Amúgy nem rossz, kényelmes, és sokkal olcsóbb a scaniánál. Ez is szempont.
Wábi meg gondolom 300-as csomagokban veszi, szal utánna kap vagy 50-et ingyen.
Hali Én a 1983-86 körül sokat jártam anyámékkal Romániába
és akkor nem láttam más kamiont, mint F90 MAN-t de az volt ráírva
a hûtõrácsra hogy ROMAN DIESEL és egy ITIA nevû cég,hûtõs
félpótkocsikkal szállított velük. Akkor a MAN is az lehet.
A Renault pedig a nyugat Rábája.
(Bizonyára sokan emlékeznek még rá, fõleg régi kamionosok!)
Azért vett a Wabi Dafot mert olcsó és nem Renault valamivel jobb a Renaultnál és ahogy ott irta az oldalon a másik céggel pedig jó kapcsolatai vannak így lehet,hogy olcsóbban megkapta.Szerintem.
Aláíróm, neked bejönnek. De akkor támaszd is alá érvekkel. Ilyet én is linkelek.

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

A DAF a kamionok Dacia-ja? Noh...

http://www.tir-portal.com/tobb-tizmillio-euroert-600-uj-daf-vontato-beszerzeserol-dontott-a-waberers/
Boldog Új Évet minden sofõr kollégának és balesetmentes vezetést a játékban és az életben is!!!
Igen, elnézést, este volt már és nem figyeltem mit írok! 😊 Köszönöm a tanácsot, majd átnézem akkor amiket javasoltál! 😊

Elõször is BÚÉK mkinek!

Nos nem kötözködésbõl, de elõbb tegyük rendbe a dolgokat, h máskor ebbõl ne legyen keveredés mert sokan összekeverik a két Blender kieget!
Amit te linkeltél az 50k Blender2SCS plugin-ja a Blender alá, és amire te hivatkozol (SCS Blender Tools) az meg az SCS Blenderhez hivatalosan kiadott cucca (lesz). Nem ugyanaz a kettõ!

Tanácsolni azt tudom, h nézd meg 50k, h rakta bele a saját Scania-jába a dobókockákat, értem ez alatt, h a fülkébe mihez rendelte hozzá (külön dummy), milyen def (sii) file-t írt hozzá, stb.
Szal mint mki te is használd az etalonnak számító R2008-as scs packját és nézd meg milyen szisztéma alapján rakta össze! Sok sikert!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

My PC: SAPPHIRE HD6670 1GB PCie DDR3, 4GB 1333MHz DDR3 Corsair Value, AMD A 8-5600K 3.6GHz FM2, Gigabyte F2A85XM-HD3 FM2

Boldog Új Évet Mindenkinek! Balesetmentes utat kívánok mindenkinek!
BÚÉK mindenkinek! Én épp úton voltam, amikor megszólalt a himnusz! <#hamm>
Boldog Új Évet Minden Kedves Kamionos Havernak! Kilométerben gazdag új évet kívánok!! 😄
Misuka963
Ja amúgy B.Ú.É.K. Mindenkinek 😊

Ricsi234
game.log mutasd mit mutat😊

Misuka963
<#idiota>

Boldog Új Évet Mindenkinek! 😊

Próbálgattam ezt a Blender SCS tools -t. Jó pár éve 3D -vel foglalkozok már, (3D Studio Max), jó pár modellt kitoltam már az évek során. De amit most csinálok kifog rajtam... Szóval, úgy döntöttem hogy csinálok már magamnak egy dobókockás lógókát' a Volvo fülkéjébe. Szép és jó, 3D Max-ben exportáltam az elkészített modellt a Blender-hez, ott importáltam, állítottam mindent ahogy a tutorial videóban mutatja a fószer, be is csomagolom utána scs-be, de a fülkébe nem jelenik meg... <#idiota> <#idiota> Most vagy én vagyok a h*lye, vagy igen, de nem tudom mi lehet a gáz... zModeller-hez meg sötét vagyok, életembe nem használtam még. Valaki használta már ezt az SCS tools-t? Blenderhez?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Stewen tuti tudná... <#vigyor>

maujuri
Boldog új évet mindenkinek.

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

Misuka963
<#worship><#idiota>

Ricsi234
<#eljen>

Misuka963
De,egy ZModelleres kép egy ezek szerint ETS2-be készülõ XF-rõl 😊
Csak nekem olyan ETS1-es vagy pediglen GTS-es filingje volt :I

Ricsi234
Komolyan nem tudod mi ez?..

Újév új munkahely.<#smile>(már ha lesz kép)
Boldog újévet minden fórumozónak.

Misuka963
Most mi van ? 😄
Nagyon nem ETS2-es filingje van ennek a képnek 😉

Szia! Remélem nem egy költõi kérdés volt, 😊 szerintem egy-két használati tárgyat, PL:innivaló, ennivaló, telefon ilyesmi
Ricsi234
<#ticking><#idiota>

Misuka963
Viszont neked is 😉 <#eljen>

Ricsi: Ez ETS1 vagy GTS ? <#idiota>

Ricsi234
Ekszöszájzbúúúúk<#idiota>
Mit tegyek még rá?..<#help>

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Boldog új évet kívánok minden fórumozónak!

Indulás Pestre, de csak holnap.<#nevetes1>

Ez most komoly? Van aki ezt így játssza?
Tikal
hát az uj Volvo szép, de ami elõtte volt az egy trágya 😊 A Scania meg mindig szép volt...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

SimaSuna
a fekete felnikel be tudnád linkelni?

köszi 😊
Skypack

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

gigamen