Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm! 😊 <#worship>

<#taps>

urfika
Sziasztok, szep napot mindenkinek! Van egy kis gondom, es nem jovok ra, hogy mi a megoldasa. A segitsegeteket kerem, ha tudtok megoldast.
ETS2 jatek fenykepei mind PMG-t fenykepez, es vannak oldalak ahol nem nagyon orulnek a haziak ha ezt a kepformatumot rakjuk fel. Mi lehet a megoldas, hogy ne PMG-be fenykepezzen a jatek? Mar probaltam ugyis, hogy PMG-t atkonvertaltam JPEG -re es ugy sem volt jo Segitsetek a megoldason! Koszonom. <#guluszem1>

Norby646
Jaah, a brutal environment-rõl beszélsz. Akkor ezért volt ismerõs a user neved. Igen szép mod, grat hozzá! Kíváncsian várom a következõ változatát. <#eljen>

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Valaki segítsen pls!

Készítgetek egy mapot, már egész jól haladok vele, "csak" annyi gondom van, hogy valamiért nem jó a mentés-betöltés... Így hiába csinálok bármit is, valahogy nem sikerül folytatnom. Egy ideje úgy csinálom, hogy nem kapcsolom le a gépet, hanem alvó állapotba hagyom, hogy másnap tudjam folytatni a mapot, de ezt nem tudom sokáig csinálni, mert .....

Beírom, hogy edit (europe nélkül, mert ugye teljesen új a map), csinálom, készítem, van autosave, stb, én magam is szoktam menteni, játék mappáján belül base mappa, azon belül map nevû mappa, oda mentem, becsomagolom, kiterjesztést .scs-re átírom, meg még 1-2 dolgot, amit kell, azt átállítom, berakom a mod mappába, és legközelebbi alkalommal sehogysem sikerül behozni...

Ha a load mapra megyek, kiválasztom a map mappába levõ .mdb fájlt, de azzal se tölti be... :S
Norby646
Nem egészen értelek.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Szép a gépecske!!<#szeret><#eljen>
norbee46
Sziasztok!
Szépek a masinák/képek srácok! <#eljen>
Jó hétvégét mindenkinek!

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

HosszúGábor
Szép estét!
Szép gépek/képek

Éjszakai mûszak:

King Of The Road SCANIA 124L420

Estét! Szép gépek <#eljen>
de fel kel deriteni vagy meg dolgoznak a mapon?
Misuka963
Idõvel lesz az több is 😉

Szep estet egy kerdes csak enyi helyen lehet mozogni?
Norby646
Köszönöm! <#worship>

Azért nem kell agyon moddolni a játékot, hogy élvezhetõ legyen. Én például csak azt sajnálnám, ha a grafikai motor birizgálnák, a R3D tényleg ígéretes, arról meg nem szívesen mondanék le. Trailer packokat meg amilyen intenzitással csinálnak; másnap már 2-3 tuti lenne. A többi mod meg már csak hab a tortán, tuning és egyéb dolgok nélkülözhetõek (én nem is használok ilyen modifikációkat). Picit úgy érzem leálltak, vagy legalább is lassítottak a tempón. Nem baj, elvégre most az American Truck Simulator a "number one" (azért ezt lássuk be, hiába van szétosztva a csapat, most ott gõzerõvel folyik a munka). És akkor még nem is beszéltünk a rejtélyes északi DLC -rõl...

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

Szép estét!<#integet2>

Szép gépek!<#eljen>

Csillagos ötös! <#eljen>

#36090 (Sure)

"Minél hamarabb kijön a "faceliftes" verzió, a modderek annál hamarabb rá tudnak hasalni a régebbi cuccok kompatibilissé tételére, vagy nulláról újak készítésére. "

ÁMEN! :-)

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

sure
<#eljen>

Miondjuk valami "realistic physics modot" is beintegrálhatnának, ha már lesz fejlett AI közlekedés, a KacaK-féle pl. elég jó már (hogy valóságosabb-e vagy nem, mint az alapjátéké, ezt a kamionsofõrök tudják csak megmondani)

Az add-ont természetesen ingyenesnek gondoltam én is 😊

Tulajdonképpen most is benne van a pakliban, hogy valami mod összeférhetetlenség átmenetileg, vagy végleg hazavágja a profilt, ez az "XYZ mod nélkül már nem is hajlandó játszani"- típusú felhasználók miatt esetleg hónapokkal csúsztatni az újabb release-t picit a lekvár teszi el a nagymamát jelenség, mert ez igencsak hátráltatja a fejlesztést, miközben valószínûleg legalább annyi régi felhasználó van, aki inkább szeretné az újdonságokat mielõbb látni, + az új fícsörök vonzhatnak új vásárlókat is. És hát ahogy írtad, elõbb-utóbb úgyis elkerülhetetlenné válna a "döntés" ezeknek a régi modos játékosoknak is. Minél hamarabb kijön a "faceliftes" verzió, a modderek annál hamarabb rá tudnak hasalni a régebbi cuccok kompatibilissé tételére, vagy nulláról újak készítésére.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Ugyanarról beszélünk, csak két irányból közelítjük meg a dolgot 😊

Az általad említett verzió upgrade patch folyamatosan tartalmazza az újításokat, vagyis ahhoz, hogy a fejlesztéseket viszontlásd a játékban, fel kell tenned az adott frissítést.
Tételezzük fel, hogy az új folt, már egy teljesen új irányításra bízza az AI mûködését, ami a jelenlegi példa kedvéjért visszafelé nem kompatibilis.

Ebben az esetben két lehetõséged lenne....

1, Telepíted az újdonságot tartalmazó módosítást, lemondasz az eddig megjelent AI-kat érintõ kiegészítõkrõl, és játszol egy, az eddiginél valóban intelligensebb AI-k általi virtuális világban, és türelmesen kivárod, míg az új verzióhoz is készülnek, vagy konvertálásra kerülnek a régebbi kiegészítõk.

2, Nem telepíted fel az új patch-et, így megmarad minden a régiben, majd amikor már lesz elég módosítás az új, a példa kedvéjért visszafelé még mindig nem kompatibilis frissítéshez, akkor váltasz.

Tipikusan a melyik ujjamat harapjam meg...típusú választás elé állítaná a felhasználót, ami üzletpolitikai szempontból minden, csak nem jó.

Ellenben ha alapból visszafelé is kompatibilis a frissített verzió, akkor......

Mennyivel egyszerûbb, ha alapból úgy jön ki az upgrade, hogy visszafelé is kompatibilis, így anélkül, hogy bármirõl is le kellene mondanod azonnal folytathatod a játékot a frissítés után, úgy, hogy az újításokat is zavartalanul élvezheted a régi bevált módok mellett.

Amennyiben külön kiegészítõként jelenne meg, akkor az hatalmas zúgolódást váltana / válthatna ki, hiszen az általa javítani szándékozott hiba az alapjátékot érinti, és nem egy fizetõs tartalmat lenne hivatott korrigálni.
Ez a kivitelezési mód szvsz. nem járható, legalábbis nem egy felhasználóbarát megoldás.

Két különbözõ verzió természetesen egy installáción belül nem létezhet.

Egyébként Én is csak annyit tudok a fejlesztésekrõl, várható újdonságokról, kompatibilitásokról, amit az SCS vezetõje megemlít a korábbi hozzászólásomban linkelt cikkben, illetve ami kikerült a hivatalos blogra, és társalgási témát képez a hivatalos fórumon.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Misuka963
Szép színe van Dafnak.Gratula a szerelvényért 😉<#eljen><#taps>

Norby646
Jók a képek! Hoztam én is párat az új járgányról:

<#wave>

<#eljen>
cégmegerõsítés
Köszönöm a részletes beszámolót, azt én is észrevettem, hogy ha villantok nekik akkor bekanyarodnak elõttem de majd kipróbálom a dudálást is hátha. Nekem egyszer volt, hogy belém jöttek hátulról. De a legviccesebb az az volt amikor 3 sávos pályán megyek középen pont elõztem talán egy kamiont és a belsõ meg a külsõ sávban lévõ autó egyszerre akartak bejönni a középsõ sávba csak ugye a belsõ gyorsabban ment és belement a másikba hátulról szerencsére nem volt balról senki mellettem és gyors sávváltással ki tudtam kerülni mert megállni már nem tudtam volna. Gyorsításnál még nem is nagyon zavar ha ott hagynak csak fékezésnél 30 ról 1 másodperc alatt megállnak kb. nem egyszer volt, hogy lámpánál belementem az elõttem lévõbe mert sárgára váltott és azonnal megállt, most már jó nagy féktávolsággal követem csak õket lámpánál 😊 Képet ide, hogy lehet feltölteni? Mert nagyon kicsi méret van megadva ha rámegyek a képfeltöltésre és azért látom vannak szép nagy képek. Másik meg, kicsit off de milyen videókártyát ajánlotok ami ilyen 20-30 ezer között van?

ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340

sure
A modokkal való kompatibilitásra törekvés világos, az is, hogy bizonyos pálya- és térképelemek összefüggnek az AI mûköd(tet)ésével, de ha nem külön add-onként, hanem sima verzió upgrade patchbe integrálva jön ki az új AI, akkor aki felrakja, annak nem lesz egyszerre 1.8.2.5 meg 1.9.7.2-es installációja, tehát a végfelhasználóknak nem kell a kompatibilitással foglalkozniuk - felrakják az új peccset, vagy nem...

Persze, a programozóknak ez úgy jön fel, mint korábbi verzióval kompatibilitás-probléma, de inkább töltsenek vele több idõt, mint hogy félkészen, bughalmazként jöjjön ki... tényleg kár lenne elqrjantani azt, ami már jól mûködik.

Anno, az 1.4x játékfrissítéssel érkezett a program életében jelentõs grafikai változásokat hozó megújított programverzió.
Ebben a frissítésben vezette be a könnyebb térképbetöltés érdekében az SCS az adott pályaszakasz elemenként történõ betöltését úgy, hogy mielõtt az adott prefab határához érsz, elõtölti a következõt a könnyebb betöltés, valamint a gördülékenyebb játékmenet érdekében.

Ehhez fel kellett "darabolnia" a térképet.
Ez okozott akkor nem kis fejfájást Franknek is, hiszen, ha emlékszel még, akkor pont a váltás idõszakában adta ki a mapjának legelsõ béta verzióját. Az újításnak köszönhetõen csak az tudta élvezni a hazai utakon való kamionozás élményeit, aki még a régebbi játékverzióval rendelkezett. Szerencsére nem kellett sokáig várni a frissítésre.

Mivel a játékban szereplõ AI forgalom alapvezérlése kapcsolható formában az útelemekhez van rendelve, és nem önálló egységként van jelen a játékban, ezért fontos, hogy azok a kiegészítõk, objektumok, illetve pályaelemek is használhatóak maradjanak, amelyek kapcsolódnak az AI mûködtetéséhez, annak ellenére, hogy az 1.4.x frissítés elõtt kerültek be a játékba, illetve kiegészítõként készültek a modderek által.

A készülõ félben lévõ új AI megköveteli a pályaelemek, keresztezõdések, egyéb utak, stb átszerkesztését is, ami vélhetõleg nem csak szerkezeti, de grafikai változáson is átesik majd.
Ebbõl következik, hogy ha az új megoldás, úgy lenne leprogramozva, hogy szakítva az eddigi struktúrával, teljesen új mûködét valósítana meg, akkor, az az eddig megjelent valamennyi jármûre / AI forgalommal kapcsolatos kiegészítõre, fizikára, stb hatással lenne, és gyakorlatilag elveszne az eddig megjelent kiegészítõk jelentõs része, ami komoly veszteséget jelentene a közösség számára, hiszen már most is sokan vannak olyanok, akik egy-egy mod megléte nélkül, kis túlzással ugyan, de nem is tudja elképzelni a játékot.

Bár a játékosok többsége mindig a legfrissebb játékverzióval játszik, a számítástechnikában bevett gyakorlat, hogy a frissítések mindig kompatibilisek visszafelé, figyelembe véve a gyengébb gépeken játszók, az újrakezdõk, tutorialt készítõk, függõben lévõ fejlesztéseket végzõk, stb igényeit.

sure
" úgy kell leprogramozni, hogy a korábbi játékverziókkal ... kompatibilis legyen"
Ezt a részt nem értem, bár nem vagyok programozó, de miért kell a korábbi verziókkal kompatibilisnek lennie? Azt hittem, egy újításnak mindig az aktuális verzióval kell kompatibilisnek lennie <#fejvakaras>

sure
"ha a gyorsítósávban állnak az autók elmegyek melletük de az elsõ már akkor elindul amikor még ott a pót és nekimegy"

Dudálj rájuk, ha nem akarod õket kiengedni...nem vicc, lehet, hogy csak placebo effekt, de én úgy vettem észre, hogy a dudálásra hajlamosak megállni, a fénykürttel villantást meg biztatásnak veszik, és elindulnak.

Az általad leírt hibákról tudnak a fejlesztõk is, hiszen rengeteg felhasználói panasz, illetve jobbító szándékú észrevétel érkezett hozzájuk az AI jármûvek igen idegesítõ "közlekedési gyakorlatával" kapcsolatban.

A játékosok igényeit szemelõtt tartva az SCS csapata úgy döntött, hogy nem foltozgatják, hanem teljesen újraírják a teljes AI forgalom lébonyolításáért felelõs logikai motort.

Mivel ez óriási munka, hiszen úgy kell leprogramozni, hogy a korábbi játékverziókkal, valamint kiegészítõkkel is kompatibilis legyen, ezért türelmet kértek a játékosoktól.

A soron következõ 1.9 verziószámmal megjelenõ frissítésben, a jelenlegi álláspontok szerint még nem kapjuk meg az új AI jármûveket vezérlõ motort, de ígérik, hogy látványos javulás lesz tapasztalható a gép által vezetett jármûvek közlekedése terén.
Aztán ki tudja, lehet, hogy meglepõdünk, de bízzunk benne, hogy nem negatív irányban.... 😊

Ezen túl számos újdonság, rengeteg fejlesztés, bõvülõ tartalomszolgáltatás, és még egy sor újdonság vár minket, játékosokat a jövõben.

Amennyiben részletesen szeretnél informálódni a játékot illetõ jövõbeni fejlesztésekrõl, tervekrõl, valamint a közelgõ újdonságokról, akkor javaslom olvasd el a Restacar oldalán publikált kétrészes interjút, amiben magát az SCS vezetõjét kérdezi a "riporter" a fejlesztések irányát illetõen.

Az oldal itt érhetõ el:
Restacar
(A fõoldalon lejjebb görgetve December 20, és 21.-ei dátummal találod az interjú lefordított változatát.
A cikkek teljes terjedelmükben való elolvasásához regisztráció szükséges! Saját tapasztalataimra hagyatkozva megéri rászánni azt a 3 percet, amíg regisztrálod magad.)

sure
Igen, a gép által "vezetett" jármûvek érdekesen közlekednek néha, a gyorsulások-lassulások tényleg UFÓ-szerûek (így legalább õk nem futnak hátulról beléd egy nagyobb fékezésnél, én legalábbis sose tapasztaltam ilyet), javaslom, próbálj ki valamilyen AI modot, nekem ez a Scanreg-féle realistic AI mod bejött (nem kell megijedni, 1.4.1-nél magasabb verzióval is mûködik), de lehet, hogy egyéb jármû-modokkal együtt nem megy, vagy érdekes dolgokat produkál.

Szasztok! Kicsit idegesítõ, hogy a játék miatt töröm össze a kamionomat kb. 5 perce Amsterdam-nál 50 tábla elõtt bejött elõm egy autó de olyan közel, hogy a hátulját még nem láttam és rásatuzott az 50 táblát még alig láttam olyan messze volt és olyan 68 körül mehettem... másik meg ha a gyorsítósávban állnak az autók elmegyek melletük de az elsõ már akkor elindul amikor még ott a pót és nekimegy és persze, hogy sérül az áru és szerintem rohadt idegesítõ és persze még én fizetek... Ezzel kezdhetnének valamit szerintem mert így hiába vigyázok a kamionra is meg árura is de aztán lehet csak engem idegesít ez <#violent><#taps><#nyes>

ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340

http://www.youtube.com/watch?v=8aWFUh6XeJU

mennyire jó lenne egy ilyen szimulátor ahol ki lehetne szállni meglehetne rakodni !! gondolom az ATS sem lesz ilyen... nincs rá mód hogy kérvényezni lehessen a fejlesztõket? egy ilyen szintü szimulátort biztosan többen is vennének!
Megválaszoltad rendesen!<#taps><#taps>
koszi
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Nincs egyéb hozzáfûznivalóm.

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

VAlaki tud adni linket franky maphoz pls?
Egyáltalán nem baj, ha kritikát fogalmazol meg, vagy véleményt formálsz, jelen esetben Frank térképérõl.
Természetesen az sem baj, hogy felsorolod a hibákat, hiszen ez komoly segítség a további fejlesztésekhez.
(Egyébként a hibák jelzését kifejezetten kérte Frank a térkép fórumán. Nem értem, hogy az általad visszaolvasott 50 oldalon, hogy kerülhette el a figyelmedet, mikor szinte minden oldalon említi valaki.)

A gond, a degradáló, abszolút szubjektív véleményre támaszkodó, hátteret nem ismerõ, tárgyilagosságot mellõzõ hangvétellel (nem stílus, vagy stilisztikai probléma, mielõtt félre értenél) van.

A térképet használók több mint 90%-a Frank által közzétett, ezáltal ismerté vált hibáktól eltekintve, probléma mentesen használja a mapot.
Az általad felsorolt hibák egyike sem jellemzõ a szóban forgó kiegészítõre!

Amennyiben vetted volna a fáradságot, és elolvasod a map elõéletét, akkor nem írtál volna alaptalan, Franket joggal sértõ megállapításokat.
Soha, senki nem állította, hogy egy elkészült, végleges verzió érhetõ el a jelenlegi kiadásban.

Az az állításod, miszerint a "készítõ már nem foglalkozik a mûvével" szintén arra utal, hogy háttérismeret nélkül bocsátkoztál találgatásokba.
Aki ismeri a térképet, és nyomon követi annak fejlõdését, az jól tudja, hogy Frank rengeteget áldoz szabadidejébõl azért, hogy a közösség számára, INGYEN, remek szórakozási lehetõséget biztosítson.

Arról nem is beszélve, hogy hobbiként, és nem támogatott fejlesztõ csapatként dolgozik a térkép építésén.

Vajon, Te magad, büszkélkedhetsz legalább egy, ennyire ""szar"" kiegészítõvel, támogatói oldallal, honosítással, vagy bármivel, amivel egy közösségért teszel valamit, mint amirõl jelenleg szó van?
Szerintem többen kíváncsiak lennék bármilyen közösségért eddig tett munkádra, hogy példát vehessünk rólad!

Az általad vélt hibák okai:
"Néhol a Fõváros területén épületek tûnnek el vagy fel a semmibõl. Ez bár mûködési hibát nem eredményez, érdekes látvány egy 8 emeletes lakóház mikor eltûnik vagy épp emgjelenik."
A hiba oka, a helytelen grafikai beállítás, illetve a plusz memória hozzárendelésének hiánya.
(Amennyiben valóban visszaolvastál 50 oldalt, akkor ezeknek a hibáknak nem lenne szabad felszínre kerülniük.)

"Töltés közbeni kifagyás, .exe hibára való hivatkozással a tálcára dobás."
- Leginkább kétes eredetû játékok tipikus hibája.
A fejlesztõi közzétételek alapján a különbözõ verziójú, és beszerzési forrásból származó játékok esetében fordul elõ abban az esetben, ha a problémás módon kívül, nincs más mód telepítve.

- Egyéb esetben, ez a hiba összeakadásból eredõ problémára utal, amelyek legtöbbször inkompatibilitásból erednek. (Steames alapjáték + dobozos DLC, vagy fordítva, stb de ezek könnyen orvosolhatóak)

"Indokolatlan lassulás a Fõváros és egyébb városok területén, például Debrecen."
Szintén optimalizálatlan beállításból eredõ hiba. Korrigálni kell a grafikai beállításokat, hozzá kell rendelni plusz memóriát a játékhoz, hogy a szebb textúrával rendelkezõ objektumokat / modelleket lassulás nélkül tudja betölteni a játék.

"A rózsaszínre váltó textúrára mi is a gyógyír?"
Ez a hiba kizárólag a lopott, vagy lopott, de a késõbbiek folyamán különbözõ trükkökkel legalizálni próbált játékok sajátossága.
A fejlesztõk az 1.5.1 játékfrissítéssel ezt a kis "ajándékot" szánták azoknak a felhasználóknak, akik az addigra már igen kedvezõ áron megvásárolható játékot sem voltak hajlandóak megvenni.
Ugyanerre a "hibára" kell gyanakodni akkor is, ha az eredeti játékban az elõzõ, a fejlesztõk által letiltott sorozatszámú kalóz verzió mentéseit, vagy a komplett profilját kívánod használni.

A pink szín megjelenése mellett szintén a kalóz verzióknál jelentkezõ hibák a következõek:
- Félpótkocsi eltûnése fuvar közben
- Vontatmány aszfaltba süllyedése közúton, vagy a telephelyen
- Cégek területén nem lehet fuvart felvenni, hiába jelenik meg az ikonja.
- Minden ok, vagy mód telepítése nélkül eltûnnek a fuvarok, és hiába alszol nem jelennek meg újra.
- Random módon történõ játékösszeomlás
- Indokolatlanul megnõ a rakomány súlya, és lehetetlenné válik a vontatása.
(Nem véletlenül szaporodnak az 1-2-3000 Le-s teljesítménnyel rendelkezõ motorok a játékban.)
Ennek fényében ezzel a kijelentéseddel nem tudok mit kezdeni:
"Természetesen eredeti játék, teljes patch és DLC-vel kitoldva."

Mielõtt jogi meghatározások definiálásába kezdenél, illetve próbálnál utalni rá, nem árt, ha tisztában vagy az alapvetõ fogalmakkal, a hozzájuk tartozó definíciókkal, valamint az érintett felek, a hatályos jogrend által biztosított lehetõségeivel.

#36057 hozzászólásodból idézve:
"Bármiféle szellemi mû alkotója, megkreálója azzal a kizárólagos joggal bír hogy saját mûvét ott és akkor a személyi tulajdon mindenféle védelmével ellátva módosíthatja úgy ahogy akarja. Ebbe beletartozik, ingó és ingatlan, kézzel vagy kézzel nem fogható fogalom/eszköz."

Elsõ körben célszerû megismerni azt, amirõl beszélünk, hivatkozunk rá, vagy példaként említjük:
1999.évi LXXVI. tv a Szerzõi jogokról

A szóban forgó térkép annak ellenére, hogy Frank készítette, jogilag az SCS Software által birtokolt Szerzõi Jog hatálya alá tartozik, ugyanis a szoftver tulajdonosai által rendelkezésre bocsájtott, de a tulajdonjog átruházása nélkül használható fejlesztõi eszközök (editor, sablonok, stb) segítségével épült a kiegészítõ!
Ezért találsz minden szoftverhez mellékelve felhasználói licenc szerzõdést, ugyanis a szoftver megvásárlásával Te nem tulajdonos, hanem felhasználói jogbirtokos leszel, és a kettõ nem ugyanaz!

Mivel nem jogi vitafórumon tárgyaljuk a témát, ezért csak néhány észrevétel:
- A személyi tulajdon, nem azonos a szerzõi joggal!
- A Szerzõi Jog pedig nem egyenlõ a Szellemi Tulajdonnal, illetve annak birtokosával.
(Nem árt, ha pontosítod az ismereteidet, mielõtt hozzászólsz egy számodra láthatóan idegen témához.)

Szabi
sajnos vannak grafikai hibák, néhány texturabug stb, de ezek mind azért vannak, mert az eredeti alap scs féle modelleket pakolgatja a térképre és nem mindegyik illeszkedik megfelelõen, ezeknek az illesztései néznek ki néha furcsán és itt keletkezhet átlátszó fal is

De azt is nézd RPG mit tudom mi, hogy Franky ha jól tudom egyedül csinálta nem egy nagy csapattal.Egyedül elég jól megcsinálta igaz, én nem próbáltam de néztem róla videót meg minden.Franky egyedül nem egy SCS!!.Hanem egy elég jól képzett vagy tanult gyerek aki megpróbált csinálni egy MO mapot.Akkor lehetne jól lehurrogni ha pl.egy jó hirnevü cég csinálta volna.A mapról meg annyi én játszottam olyan RO-mapon, hogy annyit csináltak, hogy átnevezték a városokat és amikor volt egy keresztezõdés pl Bukarestbe akkor a táblán azt írta, hogy Nürnberg a mapon pedig annyit változtattak, hogy fogtak pár rendõrkocsit és berakták.Franky is csinálhatta volna úgy, hogy Budapest lett volna Erfurt vagy akármely nagy város.De õ nem, nekifogott és megcsinálta egész élethûen.<#nezze>
RPG Assassin
Jó reggelt és Jó napot!

Most tettem le az MO térképet megint. Úgy döntöttem utolsó hozzászólásom írásánál hogy a hajnal további részét erre fordítom.

A következõt próbáltam ki.
Totálisan letöröltem a programot, újra telepítettem, ezután fel patch-eltem és a DLC-t is felttettem, ezután betettem a MO mapot is.

Meglepetésemre az ég egyadta világon semmiféle elõzzõleg tapasztalt problémát nem találtam. A Módot átküldtem másik három ismerõsömnek és egy kollégámnak. Közülük jelezte kettõ hogy textúra hibákat lát itt ott az utakon, de ezek lényegtelenek mert aprócska méretûek alig észrevehetõk. Bár a térkép tényleg el van csúszva, de ez nem feltétlen zavaró. Ez viszont nekik is feltúnt.

Egyikük csak egy rövid üzenetet írt azóta se reagált. Az üzenet ez volt.
Idézem:
" Ez nagyon nagy! Hú kösz, erre most rá fogok akadni!"

Informatikus ismerõsöm véleményét kikérdeztem aki az mondta hogy több mint valószínû hogy a program hibás mûködése nem a módnak tulajdonítható volt hanem a programba elõzzõleg telepített valami tehette tönkre annak rendszerét valamivel és így ez a mód kimutatta a hibákat.

Ezen tudat fényében, és a mód jelenlegi stabil, és hibátlan futásának fényében, meg kell változtassam a véleményem ugyanis így már csak egy általam ismert hibát tartalmaz. Az viszont hanyagolható!

Tehát, tévedtem. Megesik. Ezért is szokás valamit többször kipróbálni. A térkép elcsúszás viszont az alábbi képen is látszik, amit az egyik kommentelõ is linkelt.
Mellékes kérdés. Az egyébként mitõl van?

Válasz a kérdésre.
Nem kizárt, lehetséges, ugyanis kettõ zip fájlt van a birtokomban.
Az egyiknek a neve:
HUNGARY_MAP_byFRANK007_v0.9.1H.zip

a másik:
HUN_MAP_by_V0.9.1.zip

I, am, the, Banshee... Let my cries chill the livings!

Szabi
csak olvasom, hangokat még nem hallok.. 😄

hallod Szabi? vmit a csávó nem a helyén kezelt, mert Debrecennek még az irányába se készült a map egy tapottat se, nem hogy Debrecenbe lehessen menni!!! vicc az egész... <#conf><#falbav><#ejnye1><#ejnye1>

CB: Kis-dublőr | Scania R730 V8

Szabi
Elsõ:
Szemüveget a bírónak..!

Második:
Ha nem ismered a mód elõéletét, akkor miért kell hülyeségeket kitalálni hozzá ?

1.
Mi ebben a szétesés ? Kizárólag akkor van szétesés, ha valakinek nincs esze megtalálni a readme-t és megfelelõen elindítani a játékot... ja hogy te még azt se találtad meg..

2.
Zárt bétában is teszteltem a módot, sok-sok órán át teszteltem, mégse találkoztam ilyennel, legközelebb inkább képet vagy videót is csinálj.. de erõs a gyanúm, hogy csak a géped nem túl erõs..

3.
Ez mód összeakadásnak tûnik, egyéni hiba, nem a mód-é..

4.
Az alapjátékhoz képest semmi lassulást nem tapasztaltam, egyik városban se. Egyébként nincs benne Debrecen a Frank féle térképben.. de ha ott nálad lassulások vannak, akkor az biztos a mód hibája <#zavart2>

Néhány fal tényleg elõfordulhat még, de már rengeteget kiszûrtünk és javított Frank.

De basszus, ezek nem kritikák, csak szimplán hülyeségeket sorolsz fel..

Úgy van, írj olyan játékokat amiknek milliós költségvetései vannak (dollárban), majd hasonlítsd össze egy hobbimóddal amit ingyen, a szabadidejében csinál valaki.. <#eljen>

A TSM az alaptérkép kiegészítése, annak az arányait használva, az MO térkép városai és az-azokat összekötõ utak nagyobbak és részletesen kidolgozottabbak mint az alaptérképben.

Összegezve:
Az alapján amit leírtál, te szerintem te nem a Frank féle térképet próbáltad..

"A térkép totális szétesése. Egy gigantikus méretû Magyarország térkép töltõdik a komplett, az az teljes EU térkép helyére, MO kivételével az össze város és helység nevet törölve!"

Ennek mi köze Európához? Minden város a helyén!
Nem rég kezdtem profilt a magyar mappon szerintem nagyon jó lett!! Semmiféle fagyást kilépést nem tapasztaltam pedig használok jó sok módot!!!
Nemzetközibe Viszont Pro mods 1.52 map ami bevált nálam!
Keep on Truckin
http://kephost.adatbazis.eu/viewer.php?file=54786818814531307729.jpg
RPG Assassin
Misuka, nem volt szerencsém az elsõ verzióhoz. Csak kommenteket láttam belõle, de abból amit én láttam, és amit leírtak, nem hogy fényévekkel jobb az új verzió, de mint párszor leírtam, a pár hibát eltekintve kifejezetten jó. Csak azért mert másod osztályba soroltam attól még nem feltétlen jelenti azt hogy hulladék!

Hulladék az az amit nem tudsz használni mert annyira trash hogy még helyfoglalónak is fölösleges. De az amit egyébként felhasználhatsz, és egy idõre leköt, már elér egy szintet, ha meg még kedvelni is tudod, akkor egész jó a kedvelésed tárgya.

Ettõl függetlenül sokminden befolyásolja azt hogy mi milyen pontozást kap.
Viszont, ami kifejezetten tetszett az a cégér táblák és egyebek elhelyezése. Azon megmondom az egyenest kifejezetten nagyot röhögtem mert közben néztem a valós képeket amit arról az útról fényképeztek. Még a lerohadt útjelzõ tábla is a helyén volt! 😄 Szóval a hangulata megvan azért.

I, am, the, Banshee... Let my cries chill the livings!