Euro Truck Simulator 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gábor, Mandoki72 - <#eljen>#eljen>
750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4
<#kacsint>#kacsint>
World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173
Mandoki72 , punky <#eljen>#eljen>
20/yqx3xz9e34jgoeogqxv.png)
Ha van valaki,aki tud skinezni és lenne egykis ideje,azt megkérhetném,hogy összedobjon nekem egy Hungarocamionos festést egy Mercedes Actros MP4-re?
Erre a Merci modellre szeretnék egy ilyen hungarocamionos festést:
Elõre is köszönöm!
World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173
Egyedül zmod2 höz értek avalmit,de azzal nemtudom megnyitni sem a pmg sem a pmd filekat.
Esetleg 3ds max al is lehet?az menyire nehéz?
aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu
"Nulla tenaci invia est via"
Gumikacsa!
Én is sokat szenvedtem vele és a legfontosabb, hogy valimit be kellet írnom a config.cfg-be, hogy egyáltalán engedélyezve legyen a gaméban. Aztán jött a tökölés a tengelyek beállításával, meg a kamera elhelyezésével, ja és az arcom megfelelõ megvilágításával.
Ezt a skint te csináltad erre a kamionra?Mert ha jól emlékszek ezen a modellen nem fekete lökhárító volt.Ha te csináltad tudnál segíteni? 😊
Mandoki72 , punky, Gabor55 , Szabi gyönyörû gépek/képek! <#wave>#wave>

Asrock B150M Pro4 Alaplap,MSI Geforce 1660 6 GB,Intel Core I5 7500 3400 Mhz, 4*4 Kingston HyperX 2133Mhz,Kingston SSD 60 GB, Western Digital 10EZEX 1TB ,FSP Hyper 700W tápegység
A videón látható kormány + fejmozgás valóban inkább bosszantó, mint élvezetes.
Ennek az az oka, hogy nincs összehangolva a fej, illetve a törzs elfordulásának érzékenysége / mértéke a kormány elforgatásának érzékenységével.
Erre szeretnék most egy rendkívül egyszerû megoldást mutatni.
A controls.sii fájlban a script 133. sora tartalmazza a fej mozgásának intenzitásáért felelõs értékeket.
Konkrétan errõl a sorról van szó:
config_lines<133>133>: "mix trackiryaw ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
Ugyanebben a fájlban a script 135. sora pedig a virtuális jármûvezetõ törzse elfordulásának mértékét / érzékenységét definiálja.
Ezt is mutatom:
config_lines<135>135>: "mix trackirx ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(10.00-abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
A sárgával kiemelt részben lévõ számot változtatva tudod személyre szabni az elmozdulások érzékenységét / intenzitását.
Minél nagyobb a szám, annál "óvatosabban" reagál, vagyis annál nagyobb kormánymozgás szükséges az elmozduláshoz.
Ezáltal könnyen elkerülhetõ a videódban látott túl intenzív, és sokszor fölösleges nézetelmozdulás.
Arra érdemes figyelni, hogy a sárgával jelölt részben lévõ számok csak egész számok lehetnek.
Amennyiben a gázadáskor, illetve fékezéskor fellépõ erõhatásokból eredõ mozgásokat is szeretnéd szimulálni, akkor a script 136, és 137-es soraiban lévõ, eredetileg 0-ra beállított értékeket kell átírnod a neked megfelelõre.
Érdemes kipróbálni a beállítások személyre szabhatóságban rejlõ lehetõségeket, mert nagyjából 3-4 próbálkozás után remek szórakozást tud nyújtani.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Renault magnum http://kamionszim.hu

Gábor, norbee46, Patrik, Szabi - <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4
Nagy guruk segítsége kellene. Szeretném megnyitni a tobj, a pmd, a pmc és ilyesmi filékat a játékban. Milyen prgrammal tehetem ezt meg?
Tudnátok segíteni?
Elõre is köszönöm..
Downhill!!
Szép képek/gépek!<#eljen>#eljen>
A vitának induló, de a végére jó kis elemzõ hozzászólásaitok miatt én is kedvet kaptam a kanyarbanézés eme változatának a kipróbálására. Sajnos én joy-t használok a vezetésre és 5 perc játék után így majdnem epilesziás rohamot kaptam a képernyõ ugrálásától. Úgyhogy marad a jól bevált Face Track NoIR.

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erõd legyõzni a nehézségeket." Bruce Lee
Aki gondolja ötletelhet, a fõ motiváció az AI-k városi zajok és egyébb Húrka hangok cseréje, de lehet beleszáll a kedvenc Scania hangom a motor amit csináltam engine és a váltó script is hozzá ? még nemtudom level 10-tõl kinyitva vagy 40 tõl ezek még kérdõjelek de 20.000 Lóerõ ugye nem játék 😊
Szóval hangok hang effektek, erre van, a SONY pictures, a FOX és a Columbia hanggyüjteményem egyenlõre amikkel tesztelem az odavert a gyárira elég rendesen...
Aki gondolja, ötletelhet... esetleg kívánságok is szóba jöhetnek....
minden esetre érdekes hogy ehhez "zéró" tömörítés kell különben nem mûxik és a Brutal engin így mindjárt 450 mega minden esetre max 500 Megáig mennék el tehát óvatosan mert az ingyenes feltöltés ebbe a keretbe fér csak bele. (Sharemods)
Szép gépek/képek! <#eljen>#eljen>

Pontosabban a használata már múltidõ, mert idõközben lecseréltem az elmúlt pár napban itt a fórumon kitárgyalt helyettesítõ megoldásra.
Érdemes visszaolvasni, és átböngészni az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat.
Javaslom CsiziTrucker virtuális tollából származó írások tanulmányozását:
Figyelmesen elolvasva, és a leírtakat követve egyszerûen beállítható a kormánymozgással párhuzamosan mozgó fülkenézet.
Ha mégis ragaszkodsz a külön segédprogram alkalmazásához, mert nem szeretnél manuálisan szerkesztgetni, akkor, mint azt korábban többen is írták, létezik a szóban forgó segédprogramból több átirat is, így nagy a valószínûsége, hogy találsz olyat, amiben javították, és mûködik nagy felbontás mellett is.
Természetesen ezek a variációk is ingyenesek, és szabadon hozzáférhetõek.
Innentõl rajtad áll, hogy az egyszerûbb bemásolásos módszert, vagy a külsõs segédprogramot (ImmCam) választod.
A végeredmény mindkét esetben ugyanaz lesz, csak az alkalmazott lehetõségek között van különbség.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Csináltam egy egyedi rendszámot az SCS weboldalán, ezt hogy láthatom, minden mapon látható vagy csak az eredetiben?Most Frank map-t használom és ott nem jelenik meg .
Ezt írom is a hozzászólásban....
"A zárójelben lévõ joy.pov1_down?0... helyére kerülnek majd be azoknak a billentyûknek a nevei, amelyeket beállítasz majd magadnak. Tehát ne lepõdj meg, ha bemásolás után, de még a saját billentyûkombinációid megadása elõtt NEM fog mûködni a dolog."
Nem értem, mi lehet a gond, CsiziTrucker leírása alapján mûködnie kell(ene). Én is az Õ instrukcióit követve csináltam meg.
A leírás szerint írtad át, illetve egészítetted ki a scriptet az általad használt billentyûk neveivel?
Apropó....
Egérrel próbáltad az irányítást ugye?
A 132-es sorban jelenleg benne van a bal egérgombra beállított oldalnézet funkció. Íme:
1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0
Ezt módosítottad? Amennyiben nem, feltétlenül tedd meg, hiszen egy gombhoz két funkciót nem lehet hozzárendelni.
Szerintem próbáld meg újra, mert valami elkerülhette a figyelmedet. 😊
config_lines<132>132>: "mix trackiron ` 1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0| joy.pov1_left?0| joy.pov1_up?0| joy.pov1_right?0) `"
Ez ugyanaz a sor mint amit elõtte is betettél, na mindegy a leírtak alapján jártam el
de egérrel kormányozva sem fordul a nézetem.<#kerdes>#kerdes>
Amúgy köszi.<#integet2>#integet2>
Köszi srácok!<#vigyor2>#vigyor2>
Punky,Patrik szép gépek 😊

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu
config_lines<132>132>: "mix trackiron ` 1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0| joy.pov1_left?0| joy.pov1_up?0| joy.pov1_right?0) `"
A zárójelben lévõ joy.pov1_down?0... helyére kerülnek majd be azoknak a billentyûknek a nevei, amelyeket beállítasz magadnak. Tehát ne lepõdj meg, ha bemásolás után, de még a saját billentyûkombinációid megadása elõtt NEM fog mûködni a dolog.
Mindenképp olvasd el CsiziTrucker #36383 hozzászólásában leírt segédletet a saját billentyûk hozzáadásával kapcsolatban.
Szerencsére semmilyen külön .scs fájl nem kell hozzá 😊
Azért nem mûködött, mert az orosz fájlban más billentyûk vannak definiálva, mint amik nálad jelenleg be vannak állítva. Pontosabban hiányos a billentyûk konfigurációja.
Ennél a megoldásnál úgy mûködött a dolog, hogy miután bemásoltad az "új" fájlt, felülírva a régit, akkor a játékon belül ismét be kellett állítani a különbözõ billentyû kombinációkat, viszont néhány napja CsiziTrucker fórumtársunk közzétett egy nagyon egyszerû, és jól mûködõ megoldást, miszerint nincs szükség a teljes controls.sii fájl bemásolására, csupán elég néhány sort átírni benne, így megmaradnak az eredeti beállítások, és nem kell bajlódnod az ismételt kalibrálással.
Ehhez csak a felülírás elõtti, általad használt controls.sii fájlra lesz szükséged, amirõl vélhetõleg készítettél biztonsági másolatot, mielõtt felülírtad.
Az elõbb említett CsiziTrucker által közé tett sorok a következõek:
config_lines<133>133>: "mix trackiryaw ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
config_lines<134>134>: "mix trackirpitch ` -0.02 `"
config_lines<135>135>: "mix trackirx ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
config_lines<136>136>: "mix trackiry ` 0.0 `"
config_lines<137>137>: "mix trackirz ` 0.0 `"
(Forrás: #36376. hozzászólás)
Miután megnyitottad a saját Controls.sii fájlodat, (nem a már felülírtat) az azonos számmal ellátott sorokat cseréld ki a fent lévõkre.
Ezt követõen a fülkenézet kanyarodáskor már együtt fog mozogni a kormányzás irányával.
Viszont van egy kis rákfenéje a dolognak, mégpedig az, hogy a beállítás jelenlegi állapotában
a jobbra - balra nézés, csak úgy valósítható meg, ha a kormányt is tekered.
Szerencsére CsiziTrucker erre is ajánlott egy kitûnõ, és egyszerûen alkalmazható módszert, melyet a
#36383. hozzászólásában olvashatsz el.
Amennyiben az ott leírtak szerint jársz el, akkor már a kormány mozgásától függetlenül is ki tudsz majd nézni jobbra-balra a jármûbõl.
Javaslom, hogy próbáld ki az egérrel való irányítást, mert billentyûzetrõl elég problémás lehet a dolog.
Bár ezt a verziót billentyûzettel nem próbáltam, de az elõzõleg általam használt eredeti ImmCam-os verzió
gyakorlatilag használhatatlan volt klaviatúrával a játék alatt, mivel a billentyû leütésére történõ vezérlésnek csupán két végpontja van, ezért vagy jobbra-balra ugrál a kép, ahogy menet közben korrigálsz a kormánnyal, vagy nem történik semmi, de ahogy a mondás is tartja: "Próba, szerencse"
TSM 4.5 térképen játszok. Az a bajom, hogy a parkolókban nincs egy db kamion se, sõt még az utakon se nagyon járnak. Meg alapból nagyon kicsi a forgalom. Hol tudom ezeket megváltoztatni?
és arra hogy a kormánymozgás és oldalra nézés egyben mûködjön van valami
scs fájlod? Mert az oroszt próbáltam hogy rámásoltam a controls sii re de nem mûködött.
Nálam tökéletesen fut a TSM 4.5.9, gyári dobozos játék + 1.8.2.5 játékfrissítés mellett, DLC nélkül, így elképzelhetõ, hogy nálad lesz valami probléma.
Elsõ blikkre arra tippelek, hogy nincs plusz memória hozzárendelve a játékodhoz.
Amennyiben tévedek a memóriával kapcsolatban, akkor sem kell komoly dologra számítani, csak valami összeakadásról, vagy kompatibilitásbeli gondról lehet szó, de semmi gond, igyekszünk megoldani a dolgot 😊
A következõt javaslom:
- Nézd meg a log.txt fájlt, hogy milyen hibát / hibákat ír.
Az említett állomány ERROR kezdetû sorai tartalmazzák azokat a hibákat, ami miatt vagy nem jelenik meg az adott modell / objektum, vagy összeomlik a játék. Utóbbi esetben a játék generál egy game.crash fájlt is.
Amennyiben még nem vagy jártas a témában, akkor az említett log fájlt a következõ elérési útvonalon találod:
C:\Dokumentumok\Euro Truck Simulátor 2 -->log.txt
Ha minden kötél szakad, küld át a log fájlodat privátban, szívesen ránézek, de mielõtt ezt megteszed a következõre kérlek:
Töröld a jelenlegi log fájlodat, majd indítsd el a játékot, vezess egy kicsit lehetõleg ott, ahol a probléma elõáll.
(Nyugodtan törölheted a log fájlt, a játék a program indítását követõen automatikusan újraírja azt, így nem kell attól tartanod, hogy valami gond lesz belõle.)
Ezt, a játék által újonnan írt log.txt fájlt küld el nekem. Azért kérem ezt, mert így csak az utolsó indításkor betöltõdõ adatok lesznek benne, és ezáltal sokkal könnyebben meglehet határozni a hiba okát.
- Jó lenne tudni még, hogy minden fuvarnál / félpótkocsinál csinálja, vagy csak egy típusú szállítmánynál / félpótkocsinál jelentkezik a kilépés az adott városnál?
- Használsz olyan módot, ami grafikai, idõjárás, vagy a térképre vonatkozó (tehát nem jármûhang) hang paramétereket módosít?
A tsmap 4.5.9 et raktam a játékba de ez az elõzõ verziókban is így van sõt kiprobáltam mellõzni a tsm mapot és így is fenn ál a hiba mégpedig Bratislava és néhány ruhr vidéki város elõtt ki fagy a játék ezt mi okozhatja? 1.8.2.5 Jogtisza játék
Elõre is köszi a segítséget!
Végül is a 132-s sorba amikor beírsz egy funkciót, gyakorlatilag engedélyt adsz annak a gombnak, hogy a nézetekre is használhasd!