52658
-
#40321 A hungarista szellem meg van benned,nagyon helyes -
zorba3333 #40320 Hiába, a hazai az hazai :)
-
#40319 Gyerekek, és ezért még pénzt is kérnek.. (Bocsánat, nem teljesen ide való.) Csak érdekes.---> Egy nagy vetélytárs van születőben. :D <--- -
retoucher #40318 Egy kis hazainál nincs jobb...
-
#40317 Olyan mintha valami buzis Minecraftos buziság lenne,nem is ETS2,otromba nagyon :/
-
Bazsio #40316 Nagyon mindjárt töltöm le és evvel fogom róni a km-t!!! -
#40315 Mi a tököm ez? Nagymama kaminyonnya horgolt pulcsi műszerfallal? -
#40314 Látom neked is tetszett Bazsi :D -
#40313 Viszont a dobozost is be lehet regisztralni a steamon. -
Bazsio #40312 -
#40311 Ennek mi a rosseb értelme van ? -
landwir #40310 Én Steam-en vettem ott hamarabb kint vannak a frissítések a játékhoz -
viktor94 #40309 Sziasztok !
Egy kérdésem lenne. Origin-en, vagy Steam-en érdemes megvenni az ETS 2.
Válaszotokat előre is köszönöm. :-) -
Bazsio #40308 Fúj ez szar! -
fs9pilot #40307 Nem tudom mennyiért vehette és hol, és mi volt az.... De tuti megérte az árát, és jó anyag lehetett a hatásából ítélve.
-
Bazsio #40306 Fuvar folytatás
Németországban
Ide fel Juniusban 9 fok van!
Megjöttem és a hosszú hétvége Torinoba lesz
-
#40305 #40303: jelenleg még nem lehet a központot átrakni, de elméletileg a következő frissitésben már ez is benne lesz
#40304: igen, ott lehet egyedi felíratos rendszámot csinálni, az országot is ki lehet választani, de azt még nem próbáltam hogy tényleg szinkronizálja-e, vagy csak a szerkesztéshez van :) -
#40304 Nem vagyok 100%-ig biztos, de tudtommal ha regisztrálsz a World of Trucks oldalon (KLIKK), ott készíthetsz egy egyedi rendszámtáblát, és ha a profiloddal belépsz a játékban, akkor az lesz a kamionodon. -
Robert24 #40303 Sziasztok!
Arra van valami megoldás, hogy a jármű amivel járok rendszámtábláját megváltoztassam anélkül, hogy le kelljen cserélni az autót? Amikor kezdtem a profilt München lett a székhely akkor még nem volt meg a dlc de most Debrecent szeretném főbázisnak. -
#40302 Már rajta vagyok :D És a névtábla is hamarosan kint lesz :D -
#40301 Szép. Már csak egy magyar rendszám kell rá. :D -
#40300 Salzburg :)
-
Bazsio #40299 Én mire odaértem addigra már ilyen volt! -
#40298 Bal alsó sarok, játék hozzáadása, termék aktiválása a Steamen, és beírod a serialt amikor kéri. -
Carl Davies #40297 Megvettem az ETS 2-őt dobozosan, és ezt hogyan tudom steamon aktiválni? -
#40296 Bocsánat, nem szóltam. Persze, hogy amint kiírom, megvan, és elég egyértelmű. -
#40295 Lehet én vagyok a hülye, de a magyar mapnál nekem nem tiszta valami. 2,5 KB Economy HOTFIX nevű fájlt szed le. Hungary mapra rákeresve meg egy Hard Economy modot talált, oké, ez egy plusz javítás valakitől. De honnan a francból tudom leszedni az egész mapot? Nemrég sikeresen töröltem, mondván majd leszedem újra, mert biztos van már újabb. -
zorba3333 #40294 Az általam ajánlott térképekkel kapcsolatban a helyzet a következő:
Frank kiegészítője (Hungary map):
Önálló, a gyári térképektől (alap + DLC) függetlenül működő módosítás, tehát külön profil szükséges a működéséhez.
Használata során az eredeti Európa térkép nem lesz elérhető, így a játéktér hazánk területére korlátozódik.
Ellenben a térkép nyújtotta élmény bőven kárpótol a "kisebb" területért.
Ne zavarjon meg, hogy a DLC-ben is található két hazai város. Nem jelent gondot, nem lesz akadás, vagy fagyás a dologból.
(A részletes telepítési útmutatást megtalálod a csomagban, így ezt most külön nem írom le.)
TSM map:
Együttműködik a gyári térképekkel, sőt, mivel annak a jelentő bővítéséről gondoskodik, így nem is működik nélküle.
Ebből következik, hogy nem kell neki új profil, tehát a megkezdett gyári térképen létrehozott, és használt profillal használható.
Egy fontos dolgot elfelejtettem leírni ezzel a térképpel kapcsolatban, ezért most pótolom.
A TSM map terjedelméből, bővebb objektum, és prefabhasználatából, valamint a sokszor túlzott méretű textúráknak köszönhetően memóriaigényesebb, mint a gyári térkép.
Emiatt, ha akadna a mód, akkor célszerű manuálisan több memóriát hozzárendelned a játékhoz.
Ennek menetét itt olvashatod:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ikon --> jobb klikk --> tulajdonságok --> majd az indító fájl végén ütsz egy szóközt és bemásolod ezt, amennyiben a gépedben 6GB RAM-nál kevesebb memória van:
-mm_pool_size 400
6Gb RAM felett pedig ezt:
-mm_pool_size 1200
Tehát kiegészítés után így nézzen ki az indítófájl, ha 6Gb felett van a RAM mennyisége a gépedben:
"Meghajtód jele:Telepítés helyeETS2Euro Truck Simulator 2inwin_x86eurotrucks2.exe" -mm_pool_size 1200
Ez pedig 6GB alatti memóriamennyiség esetén lesz releváns:
"Meghajtód jele:Telepítés helyeETS2Euro Truck Simulator 2inwin_x86eurotrucks2.exe" -mm_pool_size 400
(A többlet memória hozzárendelése nem csak a TSM map működésére hat jótékonyan, ezért célszerű megfontolni a használatát akkor is, ha más, a gyáritól nagyobb terjedelmű, vagy részletgazdagabb kiegészítővel játszol. Ez a funkció MULTI alatt NEM működik, így ha multizol, akkor nem tudod kihasználni a többlet memória hozzáadásából származó előnyöket.)
A térkép egyébként jelentősen kibővíti a gyári mapot, rengeteg pluszt hozzáadva. Sok új statikus objektum, textúra, számos új ország, és város, igen sok kikötő, számos új fuvar teszi élvezetesebbé a játékot.
EU Map:
Szintén egy önálló kiegészítő, ezért ennek is kell külön profil. Telepítése a Hungary maphoz hasonló, ezért erre külön nem térek ki. Használata során a gyári térkép nem lesz teljességében elérhető, hiszen ez a mód helyettesíti azt, ellenben a DLC megléte szükséges a mód hibamentes futásához, mivel azokon a területeken is hajt végre változtatásokat.
Több valóban kreatív, és a maga nemében újdonságnak számító, főként kisebb változtatások (kettős elterelések, útjavításhoz történő fuvarmegbízás elvállalásának lehetősége, nehezített ki-be állás a le-felrakókra, hosszú útszűkületek, technikásabb bejárók, változatosabb parkolók, bajbajutott kamion vontatmányának átvétele, stb jellemzi a mapot.
(Bár ez utóbbival még nem találkoztam, de bízom a készítőben, és lelkesen keresem:)
ProMods:
Sokak által kedvel, szintén minőségi kiegészítő.
Célszerű új profillal használni. Szépen kidolgozott térkép, minőségi munka.
Konklúzió:
A fentiekből láthatod, hogy mindegyik map a maga nemében egyedi, így együtt biztos, hogy nem fogod tudni kipróbálni őket, de külön-külön mindenképp megérnek egy próbát.
Nem írok olyat, hogy ez a jó, vagy az a legjobb, mert nem vagyunk egyformák, és ebből adódóan eltérőek az igények is.
Maradjunk annyiban, hogy mindegyik minőségi munka, és megvan a maguk hangulata. A többi rajtad múlik:)
A játék elég érzékenyen kezeli (sajnos) a memóriát, ezért célszerű tisztában lenni néhány fontos dologgal ezzel kapcsolatban is.
Javaslom, hogy fusd át ezt a leírást, hogy elkerüld az ebből eredő esetleges buktatókat:
39534. hsz (Memóriahasználat) -
#40293 Már régóta (mióta Jazzycat trailer packet használok...) szerettem volna kifogni a Minyót fuvarnak, de eddig csak AI-k által vontatva láttam
DCS:World fíling az ETS2-ben
-
retoucher #40292 A bokorból..., ügyes!
-
#40291 Látom le van spaniferezve,ügyes,de valami ponyvát lökhettetek volna rá ;D -
#40290 Köszi szépen!
Még egy kérdés csak az emlíettt térképekkel kapcsolatban: érdemes mindet felrakni, kompatibilisek egymással? Vagy ajánlott inkább csak az egyiket közülük? -
zorba3333 #40289 Szia!
Valóban nem érdemes telepakolni minden lommal a játékot, mert csak galiba lesz belőle, és jön a szaggatás, fagyás, meg a random összeomlások sorozata.
Gondolom már felraktad a legfrissebb (dobozos esetén 1.10.1, míg Steam verziónál 1.10.14s) javítást, ezért ennek hangsúlyozásával nem is szaporítom a sorokat.
Én az alábbi módokat ajánlom:
Térképek:
Frank által készített Magyar map. Gyönyörűen kivitelezett, részletgazdag térkép. Az eddig megjelent térképek közül talán még a legnagyobbak sem ennyire aprólékosak, és kidolgozottak. Még nincs az egész ország lefedve, de több mint 30 város már így is játszható. A pontos leírást megtalálod a csomagban.
Itt éred el:
Hungary Map
(A térkép csak regisztráció után érhető el.)
TSM 4.7.2 (Nem kell neki új profil, használható a gyári mapon megkezdett profil)
Jelentősen kibővíti a gyári térképet, rengeteg új város, országok, stb.)
A kiegészítő hivatalos oldalát, valamint az elérhetőséget itt találod:
TSM map
EU Map: (Új profil kell neki)
Igen szépre sikeredett kiegészítő, ami a gyári map egyfajta újragondolása, kiegészítve új cégekkel, útelemekkel, többfajta útjavítás, baleset, terelés stb.
A hivatalos oldal, és a letöltés itt érhető el:
EU Map 1.4.2
ProMod: Szintén egy minőségi kiegészítő.
Itt éred el:
Pro Mod
Járműcsomagok:
Érdemes Jazzycat munkáit használni. Kitűnő minőségűek, és kompatibilisek egymással, vagyis nem lesz akadás a csomagok között.
Ez a pakk az AI forgalomban közlekedő személy, és kisteherautók típusválasztékát növeli mint darabszám, mint festés, mint típusvariációk tekintetében.
Itt éred el a csomagot:
AI Traffic pack 1.2 by Jazzycat
Ez a csomag az AI forgalomban közlekedő kamionok festéseit teszi egyedivé, valós cégek színeibe öltöztetve azokat.
Itt éred el a módosítást:
Painted Truck Traffic pack 1.3.1 by Jazzycat
Ez a pakk 216db új fuvart, új cégneveket, és valamivel több mint 1000 valós cég festését tartalmazza.
Itt éred el:
Trailers and cargo pack V2.3 by Jazzycat
Az itt felsorolt kiegészítő mindegyike hibátlanul működik, és megy 1.10.1, illetve 1.10.14s alatt.
A valós logók...
A játék a Mercedest kivéve minden vontatón eredeti feliratokat, és márkajelzést használ, így nincs szükség külön módra ennek pótlására.
A félpótkocsik esetében használt eredeti logók kérdése a feljebb linkelt kiegészítőkkel megoldódik, mert a pakkok tartalmazzák az eredeti márkajelzéseket is.
-
#40288 Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Szeretnék feltenni néhány mod-ot, de sajnos elveszem a modok tengerében. Nem szeretnék silány minőségűt feltelepíteni, vagy olyat amelyik tönkre teszi a játékot. Nem akarom agyon modolni, a következők érdekelnének:
- Valós kinézetű kamionok (gondolok itt logokra kívül belül)
- Valós járművek a forgalomban (szintúgy logo stb)
- Valós rakomány, utánfutó, illetve cégnevek úgy általában (benzinkutakat beleértve)
- Esetleg nagyobb/bővebb/részletesebb térkép.
Gold editionnal játszom, szóval olyan kellene ami kompatibilis ezzel.
Ha esetleg tudtok még ajánlani jó kis modokat, ami realisztikusabbá vagy jobbá teszik a játékot és javítják a játék élményt, akkor arra is kíváncsi lennék :)
Köszönöm előre is! -
Bazsio #40287
Új fuvar a Lengyel deszka megy az olaszokhoz
Dawe -
Fdm019 #40286 Verziószám szerint 1.10.1.9
-
#40285 apró hibajavítások, nem hozott újdonságokat -
#40284 A Steam frissítést jelez, milyen frissítés jött ki? -
#40283 abszolút, értem A szuperprofi nagyképű gameplay bemutatósokat nem értem. Azt hinném, hogy bemutatja, hogyan is kell, ehelyett gagyi. Az esetedet megértem, hát persze, nem tudsz hova gombot tenni, akkor nincs mit tenni, vágom -
#40282 Köszi :) ma is csinálok majd párat :)