52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • chilios
    Az a konfigurációs fájl amiről te beszélsz, nem pedig a log.

Egyébként meg nem kell semmit törölgetni, Safe modba kell indítani a játékot és az reseteli a configot.

lásd:

Ez után már simán indíthatod a játékot "Safe mode" nélkül.
  • Ricsike95
    Sziasztok. Daf-hoz keresek már rég óta reál interior-t. Ha tud esetleg valaki ilyet, és belinkelné nekem, azt nagyon meg köszönném. A lényeg az a műszeregység lenne, az tetszik nekem nagyon, de egyszerűen nem találok. Köszönöm szépen előre is!
  • Bazsio
    Misuka akkor nem!
    Bhity én ezt hamarább észrevettem!
    Tutuhawer, szerintem Zorba érti nem??De mégegszer a Log fálj a játék grafikai beállításainak a konfigurációja tehát a a JELLEMZŐJE ami egy jegyzetfáljba van LEIRVA eddig érted???No te ha azt kitörlöd akkor a játék az alap beállítást fogja használni tehát LOW-on fog menni!!De azt te tudod még állítani !!Olyan mintha te elmennél vásárolni és a bevásárlási listád a szomszédé volna és te azt nem akarod megvenni így azt elveted vagy visszaadod és csinálsz magadnak egy újat ennyi!Nem mit nem lehet érteni!!
  • Misuka963
    Minek hozzá zmodi ? :D
    Kell hozzá egy DXTBmp vagy 1 PS meg egy paint aztán annyi,ne bonyolítsuk már azt amit nem kell ;D
  • BhityHD
    Egy ígéretes mod...
  • tutuhawer #40957
    ezt bemásoltam a google fordítóba és jobb lett, ami nem semmi, de úgy se értem. Írd le magyarul is légyszi
  • Bazsio
    Én is így már beleszólok a log fálj a játék grafikai beállítása egy configurációja ami egy jeggyzet tömbbe van létrehozva de ha te ezt törlöd akkor már a GPU a videókártya nem azt fogja használni hanem a az új beállítást amit ő legenerál és persze nem fog akadozni.
  • tutuhawer #40955
    Köszönöm a gyors választ, kihámozom a lényeget ebből máris.
    ismerem Stewen67 modját, de még nem használtam, de amire rámutatsz, mint grafikai beállítások, textúra mérete már megkérdeztem, és igazából minimálisan fogok tudni javítani, azt tudom.
    Az a gond, hogy szar a gépem, de a tükrök látótávolságát, részletességét felnyomom, és máris szétbarmolom a játékomat :)
    A beállításokat trükközöm - megint - , az OK, igazából a hozzászólásodat kellett értelmezni meg a log fájlt kicsit magyarázni, most már sokkal jobban képben vagyok, köszi
  • Bazsio
    Tutuhawer nekem is ez a processzorom van, és keményem de nekem repeszti rendesen!!Csak nekem 4GB Ram-om van!És nekem két magot használ!!
  • zorba3333
    Nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak egy magot használ. Pontosan csak akkor tudsz meggyőződni róla, ha kiteszteled.
    Erre élő példa az én konfigom, ami jelenleg így néz ki, a log-ban:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az aktuális értékek...
    00:00:00.000 : [cpu] CPU0: AuthenticAMD [AMD Athlon(tm) II X4 620 Processor] with 4 cores (4 threads) at ~3250MHz.
    00:00:00.000 : [sys] using 3 worker thread(s)
    00:00:00.000 : [sys] using QPC / TSC invariant timer, frequency 3173896Hz
    00:00:00.000 : [mem] physical total: 8191M
    00:00:00.000 : [mem] physical avail: 6835M
    00:00:00.000 : [mem] virtual total: 4095M
    00:00:00.000 : [mem] virtual avail: 4017M
    00:00:00.000 : [mem] Trying to allocate memory pool (409600K)
    A bejegyzés szerint csak 3 magot használ a rendszerem, pedig ez jelen esetben nem igaz, mert ha rámérek, akkor a 0. magon is van teljesítmény, igaz, közel sem akkora, mint a másik 3 magon.
    (Ezt akár a Windows beépített segédprogramjával is le tudod ellenőrizni, de nem baj, ha egy kicsit komolyabb tudású programot használsz erre a célra.)

Első körben azt nézd meg, hogy van-e a gépeden valamilyen "ECO" mód, ami használat függvényében szabályozza a processzor teljesítményét, a magok használatát ezáltal is optimalizálva a géped energiafelhasználásának mértékét.
    Ez általában a régebbi gépeknél alkalmazott megoldás (volt)

Annak ellenére, hogy a játék kezeli a többmagos procikat, nincs eljárási rutin leszkriptelve arra az esetre, ha "ECO" moddal "találkozna", vagyis automatikusan nem tudja kikapcsolni ezt a funkciót, hogy hozzárendelhesse a futtatási környezethez a lehetséges erőforrásokat.

Az újabb gépekben már olyan funkciókiegészítés tartozik az "ECO" módhoz, hogy oda-vissza működik a dolog, vagyis nem kell manuálisan kapcsolgatni. (Az enyém is ilyen)
    Ezt viszont támogatja a játék, így nem csak a géped érzékeli, hogy nagyobb teljesítményre lesz szükség az épp aktuálistól a játék futtatásához, hanem a játék is felismeri, hogy az induláskori állapothoz képest nagyobb erőforrás is rendelkezésre áll, ezért arra konfigurál.

(Mivel nem vagyok IT szaki, sem programozó, csupán a saját tapasztalásaimra, és tesztjeimre hagyatkozó mezei user, így a részletekbe mélyebben nem tudok belemenni, így ha komolyabban érdekel a dolog, vagy a folyamatok logikai összefonódása, akkor célszerű keresned a témában jártas fórumtársat.)

Ami a memóriát illeti:
    Itt elég egyszerű a képlet...
    A rendelkezésre álló fizikai memóriádból jelenleg 1312Mb van hasznosítva a játék számára.
    Ez azt jelenti, hogy a maradékot kellene beosztani, de mivel láthatóan többre lenne szüksége, mint ami rendelkezésre áll, így ezt sajnos nem tudja megtenni.

Ezen úgy tudsz segíteni, hogy egyrészt a játék grafikai beállításainak optimalizálásával spórolsz magadnak némi memóriát, másrészt célszerű lenne olyan textúracsomagot használnod, ami kisebb felbontásban tartalmazza az adott map által használt textúrákat, és látványelemeket.

Példaképp javaslom hasonlítsd össze Stewen67 által készített Brutal HD kiegészítőjében lévő textúraméreteket a gyárival, és máris érteni fogod miről beszélek.
    Ez egyébként egy komplett hang, textúra, és AI optimalizáló engine, aminek elsődleges célja a játék optimalizálása, de gondolom ezt a kiegészítőt Te is ismered.

Az imént említett kiegészítő az alap mapon + DLC-n túl, tartalmazza a TSM4.7 textúráinak csökkentett méretű változatait is, így egy füst alatt meg tudod oldani ezeknek a mapoknak a textúraoptimalizálását.
    Így ismét spórolsz magadnak némi RAM-ot, és nem is keveset.

(Természetesen nem kell az egész pakkot felhasználnod, elég a csomag idevonatkozó részeinek használata, de ebbe nem megyek bele, mert egyrészt nem illik más munkájának "kiherélésére" buzdítani, még akkor sem, ha jelen esetben Stewen67 úgy adta ki a kiegészítőjét, hogy "mindenki használja belátása szerint, de a módosított változatok kiadásához, közzétételéhez az Ő engedélye szükséges", másrészt Stewen a való életben is számítástechnikával foglalkozik, programozó, rendszergazda, ha jól olvastam anno a Prohardveren magáról szóló bejegyzését, így biztosan sokkal többet, és hathatósabban fog tudni segíteni neked, mint én. Nyugodtan keresd meg pm-ben, az eddigi posztjait, és reagálásait alapul véve biztos, hogy segíteni fog, már ahogy az ideje engedi.
  • Bazsio
    Bocs dupla de kaptam egy elegáns dolgot!
    http://ets2.lt/en/actros-mp4-mega-krone-mega/
  • Bazsio
    Jól tudom World of Truck -al vagy Zmodellerel!!
  • tutuhawer #40950
    A CPU így néz ki:

00:00:00.000 : [cpu] CPU0: AuthenticAMD [AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4600+] with 2 cores (2 threads) at ~2412MHz.
    00:00:00.000 : [sys] using 1 worker thread(s)

Ez azt sejteti, hogy csak 1 magot használ a játék? Amikor fagy, akkor 100%-ról esik lefelé a kihasználtság, mutatja az iobit monitorja.

A memória kérdése így néz ki:
    00:00:00.000 : [sys] using TGT timer
    00:00:00.000 : [mem] physical total: 2046M
    00:00:00.000 : [mem] physical avail: 1312M
    00:00:00.000 : [mem] virtual total: 2047M
    00:00:00.000 : [mem] virtual avail: 1960M
    00:00:00.000 : [mem] Trying to allocate memory pool (307200K)
    00:00:00.000 : [mem] Allocated 2 temporary loading buffer(s)

Most azt olvasom, hogy szeretett volna, szeretne hozzárendelni még, de alsó sorban tudott is tényleg hozzárendelni?
    Főleg a multiplayer TAB gombja szokott odaverni a játéknak, ezért F11-gyel ki is kapcsoltam a multis felület megjelenítését. Kibírja a játékom a városokat is többnyire, a nagyobb közeledő konvojokat is valahogy be tudja tölteni kis szaggatás után, aztán normálisan megy tovább. Néha kevés ember is kifingat, amit nevezzünk "random anomáliának" az idézett zorba3333 hozzászólásából
  • tutuhawer #40949
    Olvasom a #39534 hozzászólást lelkesen , tegnap kidobott a játék többször is, főleg amikor új gkv-k jellenek meg a távolban, és gondolom, nem bírja a PC-m feldolgozni az autójuk festését. 100%-ot használ a CPU-ból és a RAM-ból is a játék, látom, amikor kidob :) Megpróbálok trükközni, ajánlott olvasásra még egyszer , hátha hasznos.
    [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1276682501&no=39534]#39534[/URL]
    Az nem kifogás akadozásra, hogy "Rotterdamban szaggat". Durván 80-100 gkc-nek van dolga arra éppen most, és ott rohad mindenki az úton, naná, hogy akad, kipróbáltam a kikötőt is :D
  • dawenine25
    Kamionos csendélet a francia-svájci határ előtt

Felismertek Svájcban :D Celeb lettem :)

Egy kis Svájc :3
  • Dévid112
    Bocsi, elszúrtam. Legalább is nálam nem jelenik meg semmi

Talán most :D
  • dawenine25
    Az új és az eddigi legjobb festés :3 :P
  • Tikudvar
    hE-hehe baszki aktiválni kellett a DLC-t Steamen na erre varjál gombot.Most jöttem rá. öcsééém
  • Grandius
    Mert eredeti játékhoz csak eredeti DLC való, tört nem lesz jó hozzá
  • Tikudvar
    De nem jó Steames verzió egyszerűen nem érzékeli a DLC-t
  • Tikudvar
    Úgy tettem hogy most felraktam a sima játékot(eredetit)és frissítettem 1.0.2-re mert ő nem tudta, feltettem DLC-t letörlöm a Steam verziót, és újrateszem.
  • tutuhawer #40940
    kicsit bekeveredtem. Feltelepíted a sima játékot valahova, aztán aktiválod a DLC-s kódodat, amit szintén letölteni és telepíteni akar a steam, ha jól emlékszem. Ott megadod az előbbi mappát, hogy egy helyre menjen az egész hóbelebanc
  • Isti1
    Egy rendszámcsere??
    Ha tudnám hogyan lehet... :-)
  • Carl Davies
    Csináltam Volvo-hoz skint, most helyén vannak a cuccok, csak nem engedi átszínezni, és mik ezek a csíkok?

http://www.kephost.com/images/2014/06/27/ets2_00095.png
  • Tikudvar
    Nem
  • Bazsio
    Hétvégi fuvar megkezdése
    Szekéren eresztem Bern-be

Pihenünk hétvége itt lesz

Isti2 Egy rendszámcsere??
    Punky Ez betyár dolog, te gyerek!!
  • Grandius
    a going east-et is steamen vetted meg? mert akkor nem kell vele foglalkozni. Nekem vásárlás után rögtön aktávlta a játékban.
  • Hungarykum
    Tudom. Máshogy nem működik csak ki-be lépéssel.
    Vagy lerakod tálcára majd visszalépsz és újra betöltöd a profilt. De így szinte ugyan olyan mintha újra belépnél.
  • Misuka963
    Nagyon betyár gép
  • Isti1
  • hotwheels
  • Tikudvar
    Azt adtam meg, és akkor írta ki ezt amit már leírtam: #40915
  • PetiM44
    Akkor értelemszerűen azt a mappát add meg neki, ahova a Steames játékot felraktad.
  • Tikudvar
    De én azt letöröltem nekem csak a Steames verzió van.
    Akkor telepítsem megint fel a régit egy másik mappába?
  • tutuhawer #40927
    Az alapjáték mappajat add meg mint letoltesi út.
  • Axtros
    Valaki nyomja a TSM 5.0-ás verzióját? Nem bugos?
  • dawenine25
    de ha tálcára lerakom és felülírom az .scs fájlt akkor nem lesz olyan :D
  • Hungarykum
    Rakd le tálcára vagy ki-be lépkedéssel
  • Isti1
  • dawenine25
    Srácok kellene egy kis segítség :) Hogy tudom megoldani azt hogy megtudjam nézni a kamion vagy a pót skinét hogy ne kelljen ki-be lépkedni a játékból? Köszi előre is a segítségeteket :)