Euro Truck Simulator 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nos az esõt tudomásom szerint 2 helyen lehet állítani, illetve befolyásolni:
1. a def mappában lévõ bad_weather.sii-ben, a különbözõ sun_profile-okon belül a rain_intensity értékével, h mondjuk az 1-et leveszed 0.1-re így nem fog annyira esni így kevésbé lesz vonalas az esõ effekt. De cseppek sosem lesznek, ezt sztem így programozták le.
2. az editoron belül a Settings fülben lehet szintén állítani az esõ értékét, csatolok róla egy képet!
Az editort a konsole megnyitásával lehet behozni, az edit europe paranccsal. Ha betölt akkor a "c" betûvel lehet váltani a 3d-s és a felülnézet közt! A Page Up/Down gombokkal meg zoom-olni lehet a térképen.
Ha editoron keresztül állítod, akkor a lementett új bad_weather.sii-t (amit a játék könyvtárába lévõ def mappába ment vissza) be kell majd tenni a mod mappába scs fájlként úgy hogy a defad_weather.sii könyvtárszerkezet meglegyen.
Ill. még magának az esõnek a dds-e itt található: basematerialenvironment ain.dds
Ennek az alpha csatornája alapba full fekete, lehet ha itt kis fehér pöttyöket tesz az ember javít rajta valamennyit!
Próba cseresznye!
ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

Azt hittem, hogy akik ezzel játszanak, azoknak azért ez már csak megy!
Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb
egész jó dolog, bár pár noob megkeseríti a beállást, szervizelést...
Találkoztam egy magyar kollégával, Azthiszem Norbi volt a neve 😊

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu
Az a cél, hogy a jelenlegi megoldás helyett egy, a valóságot sokkal jobban megközelítõ idõjárási körülmények kerüljenek a játékba.
Ebbõl adódóan szükséges módosítani a jelenlegi változatot, de idõközben felmerült néhány akadály, ami miatt megtorpant a projekt.
- Külsõ nézetben esõként látható vízszintes vonalakat melyik szkript tartalmazza, és milyen néven?
- Az összevont textúrák, illetve a meghívásukért felelõs szkriptek közül melyiket, és hogyan kell átírni / módosítani ahhoz, hogy a jelenlegi vonalakból álló esõeffekt helyett, külsõ nézetben cseppek legyenek láthatóak vonalak helyett?
Sajnos a jelenleg elérhetõ idõjárást módosító kiegészítõk közül egyikben sincs módosítva a gyári "vonalakból" álló esõeffekt, így sajnos nincs kiindulási alap sem.
A válaszokat elõre is köszönöm!
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.
aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu
A tolatást meg látod, mindenki pofával megy be, pedig simán az utcáról is betolathatsz. Könnyen dumálok, kormánnyal, de akár egérrel, billel is megoldható, és akkor nincs forgolódás. Az egyjátékos módban megszokott rutin kicsit borul, amikor van körülöttünk pár ember, rájuk is figyelni kell, annyi biztos.
Gondolkodni azért még tudok:
felmentem a multi hivatalos oldalára, beléptem a steam adatokkal, letöltöttem, telepítettem a cuccot a common mappába külön az ETS2 mappjától egy másikba. Így a launcher parancsikonját kitettem az azstalra, onnan indítok, belépek, sima ügy.
Jó videó, nekem is vannak, majd választok egyet feltöltésre, egyelõre hagyom érni egy kicsit 😄
Letöltöttem a multit mentem is vagy 10-15 gyors fuvart, de most az baj hogy nem tudok el vállalni többet mert listán nem jelenek meg. Tud valaki segíteni nekem ez ügyben? Elõre is köszönöm!
Üdv: edem55
"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee
ez a zöld gomb egy .png fájl, ezt lehet ? <#ravasz1>#ravasz1>
Ha félreállok egyébként csak parkolóba, nem tudok pihenni, mivel nem fáradt a sofõröm, ez OK, gondoltam, akkor csak kiugrok, fõzök egy kv-t, hugyozok, stb és a játék nem dobott ki, de a multiplayerbõl igen, azaz nem voltam online tovább. Ez teljesen korrekt megoldás, ne foglaljam már a helyet, ha úgyse megyek, piros pont a készítõknek jár
Egyéb: felrakó-lerakó kérdése: naná, hogy tömeg van, mindenki arccal befelé megy, és nekiáll ott tolatni, megfordulni 😊 Láttam, mi a szitu, az utcán meg pont volt egy kis hely, betolattam 30 sec, kiálltam a rampáról 10 sec, és kész, máris jött a tömeg, még 3 gép. Felrakó ugyanez, gyorsan néztem, merre vannak fuvarok, hamar rányomtam, ami tetszett, és gyorsan rá is tolattam, még mielõtt felborítják a havercsávók a pótkocsit. Tetszik ez a része is, profinak kell lenni, nincs idõ szüttyögni, mint a valóságban is sokszor.
Tankolás: jó hamar elfogyott , együtt mentem ki egy sráccal tankolni, õ is megcsinálta, én is, sima ügy, ez tetszetõs. Megvárt engem, villantottam, hogy mehetünk, ez is sima ügy. Ketten mentünk, nem laggolt elõre-hátra, meg én se, elõzni lehet, konvojban menni lehet, ez is OK volt.