52665
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • tutuhawer #43911
    Arra akarok kilyukadni, hogy a váltó vannak a gombjaid, jobb kézre. A váltód fix, mindig az a váltód, míg én ide-oda teszem attól függően, hogy melyik gépkocsit vezetem. Az a lényeg, hogy jobban testreszabható a DFGT, mindig is ezt mondtam. Ebben a játékban hasznos lehet, a versenypályán nyilván nem. A G27 a zászlóshajója a Logitechnek, a top kategória, de ebben a fórumban talán érdemes lehet kiemelni a jobban elhelyezkedő gombokat a DFGT-n. Épp Ivecoval mentem, és kimondottan tetszett, ahogy a váltót testre szabtam, nagyon hasonló mozdulatot téve, mint a valóságban.
  • macleody
    Nem tudom mire akarsz kilyukadni, de pl. a G27 kormányán van 6 gomb + a két pillangó. A váltón meg 8 gomb + egy 8 állású POV kapcsoló.
  • Axtros
    Valaki tudna nekem ajánlani 1 működő Tsm map modot?
    Mert az 1.14-s frissítés nem tudja vagy nem akarja kezelni a jelenlegi térképemet ezt használom tsm_map_5_2.7z

Ha felmész a TSM map oldalára, akkor első oldalon, kiemelten olvasható a következő:
    Patch 1.14 has been appeared as beta version. Please, do not update. At the moment we dont know wheter the map is compatible with this patch.

Tehát a TSM Map jelenleg nem támogatja az 1.14-es Beta verziót. Addig ne update-elj, amíg ki nem jön egy új verzió a TSM-ből, ami már kompatibilis lesz az 1.14-el, de az is csak a végeleges 1.14-es verzióval! (Tehát elvileg csak utána fog megjelenni.)

Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.11.04. 20:29:40
  • 94Patrik94
  • MexxHUN
    Sziasztok :)
    Segítséget szeretnék kérni abban hogy letöltöttem ilyen SweetFX módot beleraktam a játékba működik is de egy idő után exe hibával kidob a játék... Mi lehet a probléma? Eredeti a játékom. Köszi előre is :)
  • tutuhawer #43906
    A játékélmény megítélése szubjektív. Kinek , mi tetszik, de ezt vágod. A kérdéses dolog a gombok kiosztása, míg te például a bal kezeddel a nemtudommit keresed, addig azt a jobb kézzel kéne a jobb oldalon keresni. Ilyen szempontból adhat nagyobb játékélmény a Logitech DFGT, amin több, mint 20 gomb van. Kinek mi a fontos, ismét. Szerintem fasza lenne, ha még többen elmondanák, miért , hogyan használják az adott eszközt, hátha karácsonyi akciók keretében valaki befektetne.
    Nekem a videóm még mindig elérhető, nyilvános a youtube-on, érdemes lehet megnézni a gombok kiosztását.
    http://youtu.be/2Fx1QM2uGPU
  • ??IMD???
    Sziasztok.

Valaki tudna nekem ajánlani 1 működő Tsm map modot?
    Mert az 1.14-s frissítés nem tudja vagy nem akarja kezelni a jelenlegi térképemet ezt használom tsm_map_5_2.7z
    Így még egy régebbi mentésre sem tudok vissza állni.

Előre is köszi a segítséget..
  • vajo
    Egy G27-el sokkal jobb teljesen manuális váltót használni, mint automatát. Próbáltam mindkettőt. Manuális nagyobb játékélmény. Itt pedig ez a lényeg. Szerintem.
  • Bazsio

Mindenki
    Utoljára szerkesztette: Bazsio, 2014.11.04. 16:42:34
  • mzsolti21
    Köszi, akkor várok türelemmel :)
  • ocskoszilard
    Egy kis idő kell neki, hogy frissüljenek a fuvarok, meg fognak jelenni majd. :)
  • mzsolti21
    Sziasztok.
    Megvettem a High Power cargo pack-ot de nem jelent meg semmi plusz a fuvarok közt.
    Mihez van kötve? Scania R730 megvan, szintekkel maxon vagyok, TSM mappal játszom. Az lehet a gond hogy van bent trailer pack?
  • 94Patrik94

Gigamen, Fpurman, Punky és LiTTLee
  • Bazsio
    Szia Gigamen, hadd el koptasd legyen mit dolgozzanak.
  • Deviome
    Ha nem gond bedobom én is a videómat. Nem mostani.

Készülök egy újra, jobbra. :) Csak nem sok időm van rá. ( ja és a fraps miatt kicsit döcög imitt amott. :( )
    3 percig nincsen zene. Én szeretem hallani a motort. :P Egér+ manuális váltó. :) Jó szórakozást!

https://www.youtube.com/watch?v=VQoEz8yqG9w
  • gigamen
    Egy éve nem koptattam Európa útjait, nem kizárt, hogy visszatérek.

• tutuhawer #43895
    jaja, ez az automatikus fejforgatás elég béna lett egyelőre. Az egérrel úgy csinálom, hogy forgatom a fejet ide-oda, aztán előre felé nézek és a görgővel automatikusan középre ugrik, be van állítva. Szükség esetén a kormányon is van egy gomb, ami előre néz, és a billentyűzeten még esetleg ott az 1-es kamera gombja.
    #43894 Semmi gáz, Bazsio, nem sértődtem meg
  • Bazsio
    Hátha Tutuhawer csak javaslatot tettél akkor tényleg félrenéztem.

Utoljára szerkesztette: Bazsio, 2014.11.03. 14:46:38
  • fpurman
    Az mitől lehet ,hogy mire beértem sérült lett a rakomány ? Pedig egy apró koccanás sem volt

• Norby646
    Én inkább a num 6 num 4 esetleg a 9 illetve a 7-essel nézek jobbra balra, az egeret azért nem szeretem mert nem tudom mindig teljesen alaphelyzetbe tenni, így a num 5-öst vagy a sima 1-est kell megnyomnom, tehát egyszerűbb gombbal. Ez a kormányfordulós dolog sajnos nem túl kiforott miután akkor is elfordul amikor nem kéne (pl tolatás). Multiplayerben, használom az f2 tükröt, mert ott folyamatosan kell figyelni mindkét oldalt, a barmok miatt. :) Na mind1, hát kinek mi...
  • fpurman
    Bocsi az előző nem sikerült mert picassára töltöttem fel.

Utoljára szerkesztette: fpurman, 2014.11.03. 13:25:13
  • fpurman
    Mai illetve tegnapi fuvarok egyike :)

kép1
    kép2
    Utoljára szerkesztette: fpurman, 2014.11.03. 13:14:05
  • tutuhawer #43889
    a "felháborodás" szót örülök, hogy idézőjelbe tetted. Bazsio gyilokhardcore módon értette félre, hogy mindössze a megosztott videóhoz tettem javaslatot, kritikát, mindegy, hogy mondom.
    Nekem teljesen kényelmes az egeret használni, hiszen jobb kézzel csak a retardert használom vagy Renault gépkocsikban még azt se, hanem a váltót, ami egy klikk-klikk mozdulat - a valóságban is. Szóval jobb kézzel könyökölhetek, középen a hűtőben keresgélhetek, nyomkodhatom az érintőképernyős felületet, hazatelefonálhatok vagy a játékra vetítve: nézelődhetek.
  • Norby646
    Annak fényében, hogy nagyjából 2000-es fordulat körül váltanak, eléggé. :) Amúgy nem az dönti el hogy ki mekkora profi, hogy automata-t vagy manual-t használ/preferál. Édesapám 30 éve kamionsofőr, anno Hungarocamion-nál, jelenleg Waberer's-nél. A régi autók mondanom sem kell, hogy manuálisak voltak, a waberer's-nél már automata-t kapott. Eltelt pár év, jött a sok profi kamionos, hogy ez a szar automata, de bezzeg a jó kis manuális... Waberer's megrendelte a manuálisat, aztán pár évre rá rájött a sok profi, hogy tulajdonképpen egész jó dolog az automata, érdekes mód most az összes autót automatával rendelik. Édesapámnak a válla fájt tőle marhára, pedig ~ 20 éven keresztül csak manuálissal ment. Elkényelmesedtünk, a technológia meg már egész pontosan tudja azt amit kell, ilyen egyszerű.

Ez csak egy játék, szimulátor címmel, a valóságot semmilyen játék nem szimulálja, legfeljebb csak nagy vonalakban, így nem is értem ezeket a "felháborodásokat" az f2-ős tükrön (az életben forgathatod a fejed, itt már az egérrel kell kiínlódni, ráadásul a 23"-os monitoron néha alig látom mi van a "rendes" tükörben) meg a manuál/automata váltón. Ezt mondom úgy hogy sem f2 tükröt nem használok, automata-t pedig csak az utóbbi időben használok, előtte kizárólag manuállal mentem (g25).
  • Bazsio
    Hát de most mondjam azt hogy Mavjuri vagy ha rosszul írtam a neved bocs, de ''FIGYELJ HA MÉG EGYSZER MEGLÁTOM HOGY TÜKRÖT HASZNÁLSZ AKKOR FELKERESLEK ÉS A CSALÁDOD BÁNJA MEG!!''Ha van kedve használja és kész, én nem használom mert nem szeretem inkább jobbra nézek, de manualis váltót én pontozom mert így jobb és én jobban szeretem mert még anno a 18 Wos Across-ba is már manualis váltóval mentem és megszoktam.De a valóságba már úgy modernizálódunk mint a kertbe a fű nő így a kényelem és a nem csinálás inkább átveszi a vezetési élményt. Jó hogy elenyésző világv viszonylatba mert AEÁ-ba a kamionok nagy része még jó retrós és nincs is annyi szabály, nincs limit 90-nél vagy tachográf nincs még sok hülye szabály tehát még ragaszkodnak a régi jó manualhoz de akkor is AEÁ-ba cseszettül sok kamion van és ők huzzák a statisztikát fölfele.
  • brutusz1
    (Például úgy, hogy 12 ezer fölé nem is engedik a fordulatszámot.) Nem sok az egy kicsit
  • hotwheels

LiTTLee -
  • LiTTLee
    Poland
  • tutuhawer #43883
    Én nemzetközi szállítmányozásban dolgzom, nem újoncokkal, sokan így is automata váltóval mennek, és a normát a nagyfőnökök számolják és vonják le a túlfogyasztást vagy fizetik a megtakarítást. Nincs panasz a DAF-ok fogyasztására, a többi márkát nem ismerem. A lényegen nem változtat: szerintem teljesen korrekt megoldás automatával menni a nemzetközi utakon (Euro Truck Simulator 2).
  • Axtros
    Ma már a kamionok nagy százalékban automata váltóval készülnek, így a második mondatod nem is értem...

Automata váltóval főleg a nagyobb, nemzetközi, és főleg európai cégek rendelik meg a kocsijaikat (az utóbbi néhány évtől számítva), de általánosságban ezeknek a darabszáma világszínvonalban még mindig elenyésző. Bár való igaz, hogy ma már sokan azt mondják, hogy az üzemanyag megtakarítás miatt érdemes automata váltóval venni a traktor, azonban ez még így önmagában kevés érv. Én a Waberer's-t ismerem, ahol a fő indok az automata váltó megvásárlása mellett még az, hogy a sok tapasztalatlan kopasznak legalább ezzel ne keljen bajlódnia sok más egyéb mellett, e nélkül is van elég dolog, amit elszúrhatnak a kocsin. És persze a lábuk sem szokott hozzá a normális használathoz, így itt jön ki az, hogy az optimális üzemanyag felhasználás miatt kell az automata váltó. (Aminek a plusz költsége példányonként körülbelül 6-8 ezer Euró.)
    A 5-10-20 éves tapasztalatokkal rendelkező sofőröket (a kényelmet leszámítva) kimondottan zavarja az automata váltó (egy belső felmérés szerint), ők ugyanis főleg hegy- és sűrűbb városi forgalomban manuálisan váltanak. (Például úgy, hogy 12 ezer fölé nem is engedik a fordulatszámot.)
    sokan köpködnek a DAF-ra e tekintetben

Igen, mert a DAF-nál jó néhány éve szokássá vált az, hogy a gyári adatokat - kiemelten az üzemanyag fogyasztást - nagyon alacsony szinten adják meg. Ezt pedig a szállítmányozó cégek - például a Waberer's-nél - referenciaként alkalmazzák, és ha valakinek ez felett van a fogyasztása, akkor azt levonják tőle, azaz - mondják ők - túlfogyasztás miatt. Az Euro 6-os DAF sajnos az új PACCAR motorral többet is fogyaszt a valóságban, mint a korábbi Euro 5 EEV változat, ezt pedig sokat sérelmezik, mivel az alkalmazott viszont norma nem változott. Ezért sokan nem is akartak új Euro 6-os DAF-ot, inkább maradtak a régebbi változatnál.
    (A cégnél egyébként jelenleg az MAN-nek van a legjobb normája, utána a Volvo-nak, és csak a végén a DAF-nak.)
  • gumikacsa
    Én azt hiszem, mondhatom, hogy vérbeli szimulátoros vagyok (kamion/busz szimek terén), és én is használom. Persze csak amíg nem veszek egy trackIr-t... ami viszont nem most lesz (a facenoir-os, és ledes módszer nekem nem vállt be).
    Ma már a kamionok nagy százalékban automata váltóval készülnek, így a második mondatod nem is értem... Mondhatni, élethűbb automatával menni (Nyilván élvezetesebb manuálissal, én is úgy megyek).
  • tutuhawer #43880
    A tükör természetesen OK, de:
    Napi kapcsolatban vagyok pár gépkocsivezetővel, akik évek óta szigorú üzemanyagnormát tartanak be. Nem mindenki nyúl bele egyáltalán a váltóba, és már többször is mondtam, sokan köpködnek a DAF-ra e tekintetben. Belenyúlna az ember és nem engedi. Valaki meg mondja éppen, hogy felesleges is belenyúlni a DAF váltásaiba. Semmi rossz nincs az automata váltóval, teljesen jól szimulálja a valóságot, és teljesen korrekt a két pedál, kicsit hazabeszélek, naná, nekem épp 2 pedálom van, ahogy minálunk a Renault és DAF gépkocsikban is.
  • Axtros
    Aki akarja, használja, aki nem, nem...

Azért egy vérbeli szimulátorostól elvárható, hogy ne használja. Sőt, az automata váltó is felejtős. ;)
  • tutuhawer #43878
    Így van
    Szerk: semmi tiszteletlenség, de ez kb olyan volt, mint a hotels.com reklámjai Captain Obvious főszereplésével :D
    Aki akarja, használja, aki nem, nem... :))
    Utoljára szerkesztette: tutuhawer, 2014.11.02. 21:04:58
  • Bazsio
    Hát aki akarja használja aki pedig nem az nem.Én nem használom de....van aki igen.
  • tutuhawer #43876
    A jobb tükörrel kapcsolatban írtam a megfelelő fórumban, hogy igazából felesleges, és sokkal szebb a videó, ha nincs F2-es tükör. Az egy "kamu izé", mert fals képet is mutat, ráadásul mindig éles, sosem vizes. A legfontosabb persze, hogy a kép fals, mert olyan szöget mutat, mint a bal tükör, ami nem igaz. Fals. Nem tolathatsz ugyanúgy jobbról, mint balról ,mert a jobb tükörben nem látja a gkv a pót hátulját, kicsit vakon tolat, épp ezért is próbál mindenki balról, ahol esetleg kihajolni is lehet, has szükséges. Szóval az F2 is tükör
  • Bazsio
    Jól vezetsz, végre aki MANUALIS váltóval vezet.
    A tachográfon kívül minden korrekt.
  • tutuhawer #43874
    félreérthetően írtam. Meg tudom nézni, de a nevedre rákeresni nem tudok. Lecsekkoltam PC-n is, ott se , és mobilon se. azért érdekes ez nekem annyira, mert PC-n nem lépek be a yahoo és a google profilba se, ha nem muszáj. Inkább rákeresnék a nevedre a flickr alkalmazásban és ott jelölnélek, de ez nem megy nekem

szerk: magamra rá tudok keresni, és egyéb emberekre is
    Utoljára szerkesztette: tutuhawer, 2014.11.02. 20:26:32
  • atiika111
    https://www.flickr.com/photos/125075008@N05/14580696173/in/set-72157645470120171
    Itt van egy link még egyszer hátha. Pedig nyáron is raktam fel flickr linket akkor megtudták nézni nem tudom most mi lehet vele a baj :(
  • tutuhawer #43872
    nekem tetszene a flickr , de nem tudok rákeresni atiika111 nevű felhasználóra a mobilos felületen.
    Szerk: a PC-s felületen se talál ilyet, így nem tudlak követni
    Utoljára szerkesztette: tutuhawer, 2014.11.02. 19:55:40