Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
Üdv mindenkinek!
Elég rég gurulok e virtuális utakon, kicsit beleugatnék a vitába.
A Skandináv rész egyfajta fizetség Pávelék részéről két nagy gyártónak, mivel a gyárakat is beleépítették a kiegészítő térképbe.
Gondolom ehhez nem kell kommentár, reklám az élet, mindkét márka nívós, de ha lehet miért ne fokkozák jobban.

A TSM csapat az utolsó térkép frissítésnél leírta a jövőben csak DLC-s játékhoz fazonírozza kiegészítőit, akik ezentúl szeretnék élvezni munkájuk gyümölcsét azoknak szükségük lesz a hivatalos fizetős cuccokra is.
Szóval aki lépést akar tartani, így vagy úgy mindenképp fizetnie kell.
Én fizetek pár ezret, érzek benne enyhe lehúzást, de ennyi belefér, viszonyítva van olyan játéknak nevezett valamim amiért sokkal többet kértek.
A szórakozást, játékélményt amit cserébe kapok ennyiért, sok tizenezres játék meg se közelíti.

X universe Home, sweet home

SimaSuna
Nem rajtam van a hangsúly, hanem a játékosokon.
Van 1 igény, amit nem 1 nem 10 hanem 100 játékos kér, érdemes elgondolkodni.
De ezek szerint más az üzletpolitikánk..
Megvetted, és a fizetett összegért meg is kaptad a játékot. Azt soha, senki nem írta neked, hogy ehhez a fejlesztőknek kéne ingyenesen fejlesztéseket csinálnia, méghozzá olyan tartalmakkal amiket te akarsz. Oltani nem szándékoztam, mint ahogyan azt le is írtam, nincs semmi bajom a NFS-del sem.
SimaSuna
Ácsibácsi!

Megvettem, a fizett összegért meg elvárom. Mint ahogyan a 900ft-os pisztáciáért is, hogy ne legyen benne aszalt darab...
A NFS autós játék, nem kamionos. Illetve, mielőtt oltani próbálsz bárkit is, kicsit nézz utána, és olvass a sorok között.
Ha nem tetszik, akkor ne fizess érte, és ne játsszál. Ilyen egyszerű. Ha meg beleseteket, meg csilivili grafikai effekteket akarsz, akkor menj Need for Speedezni, azzal sincs semmi baj, a maga műfajába nagyon jó kis sorozat.
Így van, az alap - eredeti - térkép nagyon vérszegény. Ezt már a kezdésnél elszúrták. Csak hát az idő és a pénz nagy urak! :) A maszek meg alig várja, hogy dörzsölhesse a kezét és számolhassa a dudvát! :)
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2015.02.04. 17:42:23
SimaSuna
Márpedig joggal elvárom. Ha fizetek érte.
ui: saját magad ellen ne beszélj! :D

"egy térkép módot nem használok frankén kivül..." - Szóval NEM az alapot, hanem egy módosítottat használsz..

Az a baj, hogy TSM és egyéb térképek nélkül INGERSZEGÉNY a játék. Nincs baleset, nincsennek egyedi festések, cégek..nincs havas táj, nincs V8 hang...nincs időjárás és HD grafika mod..
A rókabőr valóban nem a DLC lesz, hanem az ATS. Az egy komoly bőrhúzás lesz.
Addig foglalkoznak vele, amíg van rá kereslet és pénz kapnak a munkájukért. Úgyhogy ennek nem örülni kell, hanem fizetni, és akkor nem két évig, hanem X évig fogják menedzselni. Szóval ne örülj, hanem fizess és - talán kapsz valamit. :)
Skypack
Miért lenne értelmetlen tovább bővíteni az alaptérképet ? Én egyetlen egy térkép módot nem használok frankén kivül, sokkal jobban szeretem a hivatalos tartalmakat mint ezeket az összetákolt módokat. Ha megnézed eddig kiadott képeket minden eddiginél részletgazdagabb városokat csinálnak a DLCben és már a Going East DLC-n is látszott hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kidolgozottságra. Kevesen vannak igyekszenek minden tudásukat belerakni egy egy javításban vagy DLCben nem várhatod el tőlük hogy futószalagon gyártsák a nagyobbnál nagyobb tartalmakat.

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

Igazad van, és már az elején kellett volna úgy tervezni hogy sokoldalú legyen.Ja és megkérdezhették volna pl. World of Trucks-on hogy mivel bővítsenek mert szerintem sokan inkább Franciaország és Spanyol, Olasz területeket választották volna a játékosok vagy inkább menjenek el a TSM csapathoz és kérjék meg őket Eu mapot csinálni.Anno ETS1-ben lehetett menni alappal Portugáliába itt meg Lyon és vége.
Nem tudom, milyen új rókabőr lehúzásáról beszélsz, amikor eddig nem volt benne Skandinávia hivatalosan a játékban, most pedig benne lesz. A játékosok igényeit is figyelembe veszik, és természetesen más fejlesztéseik is vannak, nem csak ez a DLC. Szerintem sokkal jobb, ha hivatalosan is megcsinálnak dolgokat, mintha többé-kevésbé működő, folyamatosan újrakonvertálást igénylő modokat kéne használni.
SimaSuna
nem az a baj, hogy nem örülünk. Hanem, hogy "értelmetlen" dolgokkal próbálják az újabb rókabőrt lehúzni a játékosról.
Nem veszik figyelelembe a játékosok igényét.
Mindenhol csak az alap, ingerszegény környezet..
városok sablonra épülnek...a TSM-ben azért már minden változik..
Ha veszel 1 autót, mondd azt, hogy nem teszel bele illatosítót...vagy jégkaparót....
Skypack
Inkább örülnétek, hogy 2 év után még mindig foglalkoznak a játékkal

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

tutuhawer
jaja, értem.

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

SimaSuna
Ahogy Axtros írta, a TSM csapatának most szét kell szedni a felső térképrészt, bele kell importálni az SCS-ét és a saját "stílusuk"-kal megfűszerezik szerintem.
A minőség szerintem nem fog romlani. Eddig is nagyon jó munkát végeztek. :)
tutuhawer
Tehát azt mondod, hogy az SCS-féle skandináv verziót moddolja, csinosítja majd a TSM csapata és meg se érzik szinte a változást a TSM-használók, értsd: továbbra is jó minőségű terepen vezethetnek?

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

SimaSuna
Én nem tudom, hogy az SCS-nél hogy dologznak. Vagyis most már tudom.
Mondom a példát.

Veszel egy Samsung (SCS) telefont. Teszem azt S5-t(ETS2). Igen ám, de nem vagy hülye mert az XDA(ETS2.lt) fórumon megtalálod a Cyanogen ROM(TSM Map)-ot, amivel stabilabb, optimalizáltabb, + számtalan HASZNOS alkalmazással kiváltod a Samsung GAGYI android rendszerét(alap map).

A Samsung kiadja a Lollipop frissítést (Skandináv DLC)...mondjuk tele buggal, mert hát miért ne....ezzel nem foglalkoznak...csak a rókabőr lehúzásával.
De a Cyanogen rátromfol, és a lollipop frissítésre kiadja a saját frissítését...(TSM skandináv "DLC")
Lásd most, hogy a Cyanogen modder csapat SAJÁT oprendszert akar...nem pedig rootolással, főzött romként emlegetett valamit.

Nem tudom mennyire érthető. Próbáltam asszociálni a dolgokra.
Így megértem őket, de akkor is a dlc-jüket tegyék ahova gondolom..
Nem értem, hogy Dániát miért kellet belevenni a DLC-be, amikor a TSM Map-en először is megvan, másodszor meg háromszor részletesebben mint ahogy ők megcsinálták, harmadszor pedig jóval több várossal. Most ennek az lesz a vége, hogy TSM-esek kénytelenek lesznek azt a részt szétszedni, úgy összekötni a saját térképüket a DLC-vel, hogy az jó legyen. Ez időigényes, másodszor meg kapunk egy korábban már részletesen kidolgozott terület helyett egy sokkal síkabbat.
Inkább vitték volna még északabbra és kidolgozva a Norvég, Svéd, vagy Finn területeket. Mert a szó szoros értelmében egy Skandinávi DLC -nek erről a három országról kellene szólnia.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2015.02.04. 14:06:11
akos25
Sziasztok!
Ezt olvasta már valaki? DLC

leho94
köszönöm, elfelejtettem jelezni de közben sikerült, minden mod nélkül működik, úgyhogy valamelyik mod kavart be... ilyet se láttam még de ez van :D

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

<#eljen>
Egy új Wieltonnal is fasza lenne ! :)

"Kamionos szív,kamionos lélek,kamionos leszek amíg csak élek !" "Minden baj forrása a zsidó !"

sure

Szerk: leho94-nek akart menni....
Rémlik, mintha sz*ptam volna vele én is, ezért kellettek e nyakatekert beállítások.

Nálam ezek a beállítások vannak
Windows eszközök/Logitech profilerben:

A játékban:

és megy rendesen.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.02.03. 23:36:34

Isten nem bottal, hanem VMware.

Üdv mindenkinek!

Utoljára szerkesztette: CsiziTrucker, 2015.02.03. 19:39:52
CzUKi
Egy jól beállított fényképért bármit :D Köszönöm !

Norby: Köszönöm uram <#worship>

"Fighting for peace is like fucking for virginity"

Jó helyre álltál meg :D Amúgy jó képek.
leho94
mindkettő fordítotton van

Norby646
A játékon belül a pedál tengelyeknél, a tengelyek módja mire van állítva?

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

leho94
Nincsen bepipálva

Norby646
<#eljen>

leho94: logitech profilerben menj az options-be, azon belül global device settings. Van ott egy olyan lehetőség a steering wheel settings-nél hogy "report combined pedals". Ha be van pipálva akkor szedd ki a pipát.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

CzUKi
Lassan telik a pihenő

"Fighting for peace is like fucking for virginity"

leho94
Sziasztok, ETS2-ben Logitech Driving Force GT kormányt szeretnék beállítani, néztem már mindenféle tutorialt és másoknak utána tökéletesen működik, nálam viszont bármit csinálok folyamatosan úgy érzékeli hogy nyomom a féket teljes erőből, van hogy már egyből tolat és képtelenség előre haladni vele, vagy ha sikerül előre mennem picit felengedem a gázt már teljes erőből fékez.

Erre esetleg valakinek nincs valami megoldása?

Nekem 125-ön van de nem merem azon fölé állítani mert szerintem fog akadni.
Sziasztok! Meg érkezett következő ETS2 MP Heavy Haulage Hungary Kft. következő kis videója. Jó szórakozást!
http://www.youtube.com/embed/6k0gUHClNEI
Ettől félek én is. Szerintem nem vagyok ezzel a dologgal egyedül.
Utoljára szerkesztette: torrentszaki, 2015.02.03. 04:34:48
Szia!
Úgy tudom, nem lehet növelni a sofőrök számát. Limitálva van, csak 154 lehet.
Üdv mindenkinek!

Létezik szerintetek olyan mod ETS2-höz, amivel a meglévő sofőrök számát tudnám bővíteni?
Ugyanis a TSM 5.3.1-ben lévő városok felülmúlták a jelenlegi keretet.
Norby646
Úgy állítsd be a renderelést ahogy a géped bírja. HDR fix-et nyugodtan használhatod.

Norby646
Nem szidtam a játékot, de ez a játék 100%-os renderelés mellett is optimalizálatlan. Anno egy q8400-as procival és egy hd5870-es vga-val nem tudtam 125% fölé menni, közepes beállításokkal mert lett 30-35fps-em, pedig az említett duo jócskán túlteljesít az ajánlott gépigényen... Ha meg azt veszem alapul, hogy egy "100m" széles pályán megyek, minden tereptárgy ismétlődik és milyen a grafika akkor meg pláne optimalizátlan. Egy bf3-hoz képest aminek jóval nagyobb a gépigénye, ahol minden szépen ki van dolgozva, robbanások, füst, por, leomlik az épület...stb. és 60-70fps-el rohangászok ultra beállításokon fullhd-ban egy bazinagy map-on. Szeretem az ets-t, de nincs jól optimalizálva, főleg ha a látványt vesszük alapul.
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.02.02. 18:12:27

Ha ez így van, akkor pont azért optimalizálatlan a játék, mert iszonyat magas felbontásban csinál képet, ahelyett hogy egyszerűen kirajzolná full HD-ban.
ocskoszilard
Hát, én azért nem szidnám a játékot annyira, hogy optimalizálatlan, mivel 400%-os renderelés esetén fullHD felbontásban 7680*4320-as felbontásban készíti el a képet, amit lekonvertál 1920*1080-ra. Ez meg egy kicsit azért le tudja terhelni a kártyát, legyen az szó bármiről is. (megjegyzem, ez 8k HD felbontásnak felel meg, és már a 4k HD is marhára gépigényes)

Bocs, hogy beleszólok de én is ha felhúzom a grafikot 300%-ra akkor nekem autópályán is szaggat.Ezért csak max HDR fix-et használhatom??
Utoljára szerkesztette: Bazsio, 2015.02.02. 15:34:07
Norby646
<#eljen><#wave>

nyuny01
Rendben, sokat segítettél. Holnap meg is van a programom akkor, végül is a legzavaróbb az egészben ez a valóságtol eltérően vakító fény.
Ha már ezt eltudom tüntetni, boldog leszek! <#vigyor0>

Na de irány dolgozóba! :(

<#wave>

Utoljára szerkesztette: nyuny01, 2015.02.02. 12:41:44

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Norby646
Szívesen! Nem rossz ez a kép amúgy, kicsit több photoshop-al ebből is ki lehet hozni többet.

Egyébként elfelejtettem mondani, hogy ami még nagyon fontos a grafikai beállítás. Sajnos ez hardver igényes, de szebb képeket lehet így készíteni. Én fullhd-ban játtszok magas/ultra beállításokkal élsimítás nélkül, de ami a legfontosabb a renderelés százaléka. Én 300%-ra állítottam, a 400% már fogja a gépet ha a városokba beérek. Sajnos egy elég optimalizálatlan játékról beszélünk.

A hdr fix is fontos mert nem lesz ilyen light bloom effect a képeken, ettől lesz tisztább a homályosság helyett.

A kép beállítására meg csak annyit, hogy próbálj egy kicsit messzebről, több zoom-al fotózni, valamint ha még a földhöz közelebb viszed a kamerát, akkor mégjobb lesz az összhatás. De más beállításokkal is lehet, a lényeg hogy eltérjen egy hagyományos screenshot-ol. :)
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.02.02. 12:30:51

nyuny01
Köszönöm, holnap reggel szakítok rá időt és próbálkozom majd... mert ha megnézed a linkelt képemet, (#45508) borzasztó. Bántja a szemem komolyan!

<#worship>

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Norby646
Improved weather r5, promods v1.83, rusmap 1.4.7, sweetfx, hdr fix 1.2 (night-son féle) . Én ezeket használom amik módosítanak a grafikán és a környezeten. Bár most az improved weather-t felülírja valamelyest a promods-ban lévő időjárás. Igazából ha nem akarsz nagyon módosítgatni a játékon, akkor elég az improved weather (vagy akár lautus weather mod, már ha működik mert nálam sose volt jó), a hdr fix, meg a sweetfx, viszont utóbbinál kell egy megfelelő beállítás is, az enyém csak kicsit módosít a színeken, ha kell átküldöm.

nyuny01
Nem használok semmi grafikai mod-ot, minden gyári nekem. Ha megosztod velem, neked mi az ami bevált azért nagyon hálás lennék.

Norby646
Köszönöm! Megfelelő beállítás, meg egy kis photoshop, bár ezeken a képeken sok minden nem lett módosítva. Ha használsz valamilyen grafikát javító mod-ot (környezet, időjárás stb.), az sem árt. :) Valamint van egy mod ami a kamera tér limitjét hivatott növelni, így sokkal jobb beállításokat lehet elérni. Nem ezt használom konkrétan, azt nem sikerült megtalálni, de sztem ez is jó, ha érdekel: Link

Szerk.: Photoshopban általában csak a színeken és a fényeken módosítok, és nem túl sokat, ha szükséges eltüntetek 1-2 dolgot a képről ami esetleg zavaró. Itt egy példa:

Sok minden nem lett módosítva, de sokkal jobb az összhatás, legalábbis az én szememnek biztosan. :)
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.02.02. 11:31:22

nyuny01
Szép fotók, hogyan lehet ezt elérni hogy ilyen letisztult képek szülessenek?
Utoljára szerkesztette: nyuny01, 2015.02.02. 11:21:39