52665
-
szabo861011 #11114 A Scania Draving Truck Simulatorhoz!!! -
#11113 west-krakow -
#11112 Még ha esetleg odaírnád, hogy melyik ... -
szabo861011 #11111 Hali!!!Tud valaki valami jó mapot a SDTS-hez?Előre is köszi!!! -
#11110 úton a panel programmal..egész jó kis map :)
-
#11109 persze énsem azzal foglalkozom :D
de aki pl codozik, cs-zik, stb ahol azért kell az fps, azt zavarhatja :D -
#11108 Hé, ez tök jó lett. Meg az új fórumkép is. Hagyjátok a slaggokat -
#11107 Inkább csinálnák Decemberig.. Legalább lenne,új MAN,IVECO,Merci. Meg egykét újítás :S -
milos620 #11106 Szia!
A képfrissítés nem ugyan az mint az fps! :)
képernyőfrissítés és az fps
-
#11105 Nálam maximumon semmi akadás... -
#11104 Hát én nem tudom, de az STDS nálam pont úgy "laggol" mint az ETS2 a videóban, pedig nem gagyi a gépem!
Sajna akkor ez már most tudható, h ilyen lesz a játék... -
JohnBart #11103 Itt a fordítás, sok újat nem mond, bár érdekes hogy Pavel elkezdett poénkodni... :D
Mikrolagg meg szerintem a YouTube sara, a RestaCar-os STDS videó a gépemen meg se reccen, neten nézve meg pont ugyanúgy akadozik, mint az SCS-es videók. -
#11102 Az viszont végképp nem róható fel senkinek, hogy nem vesz 25.000 ért egeret és 8.000 -ért egér padot... Ezért sem kellene feszegetni ezt a "mikrolagg" témát.
Mellékesen amikor játszom, nem azzal foglalkozok, hogy mikor akad meg egy szempillantásnyi időre a kép, az egér elmozdítása közben.. -
#11101 a mikrolagg az, amikor elhúzod az egeret, forog, még nem laggol(azaz van 24 fps-ed, de mégis valamiért nemjó).
A mikrolagg nem egyenlő a laggal, ha min grafon van mikrolaggod, akkor maxon is lesz -
#11100 Oké, kösz a felvilágosítást! -
#11099 Boxer bácsi, kérem mit tetszik csinálniiiiiiiiii? Szóóóval RestaCaros regisztrációmmal mi a helyzet ? :D -
vajo #11098 És most mindenki mondjon el 1 mi atyánkot. :D -
komiki #11097 Úgy legyen.Ámen. -
cbzotyoka #11096 Hát fiúk szerintem ha már a borított tervezik akkor nem lehet mát messze a kiadás. -
#11095 Ne legyél már annyira szőrösszívű... Nézd a jó oldalát:
Nekem van kormányom, biztos nem fog olyan bénán kinézni a vezetési technikám, mint a videóban...
Ezeket a mikrolaggokat meg el kellene már végre felejteni.
Mi is az a lagg?
Először is határozzuk meg magának a laggnak a fogalmát. Laggnak nevezzük azt az eseményt, amikor egy program információfrissítési gyakorisága annyira lecsökken, hogy zavarja, esetleg akadályozza a program normális használatát.
A GoA-ban háromféle laggot különböztetünk meg. Van a kliens lagg, a hálózati lagg és a szerver lagg.
Abban az esetben, amikor a képfrissítés (framerate, FPS, azaz frames per second, képkocka per másodperc) elkezd érezhetően belassulni, azaz "szaggat" a játék, kliens laggról beszélünk. Ennek rengeteg oka lehet. Egyik általános oka az egyszerre megjelenítendő karakterek száma. Pl. egy ardíri afterpartyn megeshet, hogy egyszerre 50-100 karaktert is meg kell a programnak jelenítenie. A probléma valamennyire orvosolható a látóhatár csökkentésével. Másik leggyakoribb oka a videokártya (vagy jó minőségű videokártya esetén a rossz driver), de oka lehet egy gyenge processzor vagy kevés fizikai memória is. Ne felejtsük, hogy a videokártya elsősorban a grafikai megjelenítésért felelős, a játék a processzort is erősen leterheli, arról nem is beszélve, hogy a játék már az elindításakor kb. 1GB memóriát lefoglal, ami a betöltött térképek számával növekedhet. További oka lehet a rosszul optimalizált térkép, ilyen eset (volt?) pl. a 29-es múltban érzékelhető lagg.
Hálózati vagy szerver laggról akkor beszélünk, ha a kliens által kért vagy küldött információ nem a várt időben érkezik meg. Azért sorolom a két laggot egybe, mivel a játékos szemszögéből nem vagy csak nehezen különböztethetőek meg. Jelensége, hogy a karakter tud mozogni a térképen, viszont skillt nem tud aktiválni, az aggresszív szörnyek "látómezőn" belül sem támadják meg, illetve portoláskor vagy csatorna váltáskor befagy a játék. Ha a lagg túl nagy, vagyis a szerver túl hosszú időn át nem válaszol a kliensnek, az is megeshet, hogy a hálózati kapcoslat megszakad és a játék kiléptet. Szerver lagg eddig a GoA-n elsősorban TF alatt jelentkezett, viszont saját tapasztalataim alapján az utóbbi időben ez is megszűnt.
A legegyszerűbben úgy különböztethető meg a két lagg, ha felraksz egy programot, ami mutatja a játék képfrissítési gyakoriságát (pl. Fraps).
Ezek fényében remélem hosszútávon nem lesz ilyen laggolásra vonatkozó bejegyzés a fórumon.
PEACE
-
vajo #11094 Nekem is :) -
#11093 dobjunk már össze nekik egy controllerre vagy egy kormányra -
#11092 Mikrolaggok....
Billentyűzetről vezetés... -
#11091 Na végre egy normális videó -
#11090 Hamarosan megcsinálja Bart... :) -
#11089 Új hír a blogon :)
(az angol szöveget nem illesztem be de a videó itt van )
-
komiki #11088 Köszönjük a korekt fejtegetést.Valóban, ha valaki logikusan gondolkozik kb ez kellene hogy lejöjjön neki .Én még egy kicsit szigorúbb vagyok magammal és decemberre ,vagy következő év első negyedévére számittok.Így engem nem ér meglepetés. -
#11087 És még egy kis matek. A zárt béta nagy általánosságban 3, maximum 4 hét. A játékoknál ez olyan, mint az OP rendszereknél az RTM. Az anyag 100%-ban elkészült és már csak az "esztétikai" hibákat gyomláltatják ki a teszterekkel. Volt egy pár zárt, amiben szerencsém volt részt venni. Az arany korongra kerüléstől pedig már csak egy hét kell, hogy a boltok polcaira kerüljön a játék.
Mivel az augusztusi megjelenés nem valósult meg, ezért gondolom nem grafikai hiányosságok voltak, hanem a komplett projekttel csúsztak meg. Magyarázza ezt az is, hogy közel egy hónap telt el az eredeti megjelenési dátumtól, és ha csak gyomlálni kellett volna, akkor ezt az időt már a bétával töltöttük volna.
Véleményem szerint az STDS annyi hibát generált a megjelenése óta, hogy azt már nem engedhették volna meg az ETS2-ben. Erre utaltam már korábban is, amikor azt írtam, hogy az STDS az ETS2-nek az előfutára (nyílt bétája), ami még csak most fog befejeződni kb. az 1.5-ös javítócsomaggal.
Magam részéről október közepére dotálom a megjelenést. Akkorra foltozhatják be az STDS "gyerekes" hibáit, hogy ne süljön fel az ETS2. -
JohnBart #11086 Remek vidi, és remek mapnak is tűnik. ;)
#11074: Gondolom valamelyik bolt/kiadó oldalán olvastad ezt a dátumot, szóval kb. semmit nem jelent. Az angol Excalibur óvatosabb, ők simán negyedik negyedévet írnak, ami október-november-decembert jelent, én magam a novemberre szavazok, főleg mivel a zárt béta még mindig nem kezdődött el. -
#11085 Igen. Szent estére elkészítik és ezzel kívánnak boldog békés karácsonyi ünnepeket majd. -
ming1996 #11084 valaki írja ki a linket ide mert én nem találom mert béna vagyok légyszíves segítsetek írjátok ki köszönöm -
#11083 A végén az a vajo kép hát az eszméletlen. -
vajo #11082 A Videó leírásában benne lesz a letöltő link. Kb 10-20 perc és bele teszem. :D
#11080: Mér nem? :DDDD -
WinStar #11081 honnan tölthető? :D -
#11080 "A nagy gázból könnyen nagy gáz lehet."
xDDDDDDDD -
vajo #11079
Félig off, ugyanis sokan játszanak még gts-el innen, és amíg nem jön ets2, addig ők játszhatnak majd a mapomon. :D -
#11078 Azért nem írta senki hogy mikor jelenik meg mert SENKI NEM TUDJA! -
komiki #11077 hihetetlen mennyi troll van itt is -
szabo861011 #11076 Azért mert senki nem bírta volna ki írni hogy még is mikor jelenik meg!!! -
#11075 Minek kérdezed ha utána még te válaszolsz ?! De elszomorítalak mert ez egyáltalán nem biztos!