52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • kejfeljancsi
    Igen, anélkül le se szedné ezt a mappát elvileg. Mindig kipipálom, hiszen azért vettem meg a dlc-t annak idején :)
  • SimaSuna #52617
    promods def készítéskor a special transport ki lett pipálva?
  • kejfeljancsi
    De barátom hogy aktiváljam ha a játékon belül, nem látszik egyáltalán a módok között? Hiába teszem be a mod mappába mint a többit, ha elindítom a játékot nem látszik , nem tudom aktiválni. Ezek szerint vagy vak vagy hülye vagyok.
  • SimaSuna #52615
    .zip - mod mappába beteszed és aktiválod.
    Te semmit nem fogsz belőle látni max annyit, hogy ezekkel a trélerekkel van munka.
  • kejfeljancsi
    Ezt én is megleltem, de a Mod mappába helyezve nem látszik, (ezért nem értem hova is helyezzem?) Meg ha nem csomagolom ki hogy fogja kezelni a játék? stb? Nekem nem tiszta ez teljesen. Csak ezért tettem fel a kérdést.
  • SimaSuna #52613
    DLC support.

Mindent meg lehet találni csak keresni kell.

• kejfeljancsi
    Az én kérdésemmel kapcsolatban, valami tanács?
  • vonyarc
    Sziasztok!
    Játszik valaki xboxon, böngészőben, geforce now-val, steam fiókból?
    A kontroller beállítással szenvedek.
    Bill. nélkül szeretnék játszani,csak xbox kontrollerrel.
    Lehetséges?
  • SimaSuna #52610
    Minden térkép DLC megvan?
    Sorrend jó?
    A DEF-et is letöltötted?
  • szaszy0830
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni a ProMods-al kapcsolatban. Ma töltöttem le a 2.66 verziót az 1.48-as Ets-hez.
    Mindent bemásoltam a mods mappába. Sorrendbe raktam a mods mentésénél is, ahogy kell, de valamiért kidob a játék. :( :(
    A feléig betölt aztán kidob. Mi lehet a gond? Eddig minden verzió jól működött nálam. :(
    Köszi előre is!!
  • kejfeljancsi
    ezek a fájlok vannak a DLC Suport nevű zip csomagba.
  • kejfeljancsi
    Sziasztok, van egy olyan kérdésem hogy a DLC suport nevű promodsos cucc mire jó hova kell azt beilleszteni? Ez nekem valami új nem találkoztam még vele. 3 db pótkocsinak valami dlcje vagy mi mi van benne
  • SimaSuna #52605
    Mivel Steamworkshop-os mod...

Közzétéve:
    Frissítve:
    2021. dec. 30., 22:34
    jún. 18., 17:30
    7 változásjegyzék ( megnézés )

neked nem kell, automata frissül majd...
  • Sinba
    Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni. Valamikor régen játszottam már az ETS2-vel. Még az 1.2x-es verzióval. Most megint kedvet kaptam hozzá, de a játék már az 1.47-re frissült. A régi verzióban, ha bekapcsoltam az útinform adatokat és a gps téképet, azok a képernyő jobb alsó részén voltak. Ebben az újban a gps térkép maradt a régi helyén a képernyő jobb alsó részén, de a szöveges rész (célig való távolság és idő, rakomány adatok, jármű és rakomány sérülés mértéke stb.) átkerült a képernyő tetejére. Nekem sokkal jobb volt a régi helyen, mert ott volt minden információ. Most külön kell a gps-t nézni, külön ezeket az infókat, na és még vezetni is kell. Nem lehetne ezeket a képernyő tetejéről a régi helyükre visszaállítani? Végignéztem a beállításokat, de nem találtam rá megoldást...
  • kejfeljancsi
    Az nem zavar engem, hogy még nincs meg az új verzióhoz a frisités , addig tolom modok nélkül. csak arra lennék kíváncsi, hogy az itt https://promods.net/viewtopic.php?p=347714#p347714 szereplő két mod az összeomlás ellen ami van, ezeket elég egyszer letölteni vagy kell ezeket is mindig fríssiteni.
  • wollnerd #52603
    Akkor tényleg várni kell mire felfrissítik a mapot.

Vagy a bétáknál kiválasztani a temponary 1.47-et és visszáállítja a játékot a steam arra verzióra és ellehetsz ezzel amíg kész nem lesz az
    map update.
    És is ezt csináltam a 1.47 megjelenésekor, visszaálltam a 1.46-re hogy tovább játszhassak a térképkombinációmmal. :)
    Jelenleg ezt nem tettem meg, mert mostanában úgyis Grad Utopia map-on játszom, ami kompatibilis az új patchel. (mert önálló térkép mint a Hungary map.)

Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2023.08.11. 23:08:06
  • kejfeljancsi
    Sose volt nekem ezzel gondom, hogy állítgani kelljen bármit is, az utolsó frissitésnél jelentkezett. Szerintem nem lett tökéletesen kompatibilis, ez az egy mod. Valamiért a MAP mod nem sikerült tökéletesre :) de aki dolgozik hibázik is ezt jól tudom. Reméljük majd ezzel a frissitésel javulni fog :) Amúgy azt a két Modot is mindig kell frisssiteni?
    Utoljára szerkesztette: kejfeljancsi, 2023.08.11. 18:24:04
  • wollnerd #52601
    Akkor ezt próbáld. Ezzel meg lehet úszni a fájlmódosítást.
    Két modra van szükség, melyet a Steam workshop-ból letölthető. A Map Background modot minden térkép mod fölé kell helyezni a loadorder-ben és a crash fix-et pedig ezfölé avagy a "map BG" fölé kell tenni.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2023.08.10. 21:58:28
  • kejfeljancsi
    Ezt az ópciót már megfutottam, és nem oldotta meg a problémát.
  • wollnerd #52599
    Nem. Ezt magadnak kell kijavítani, de nagyon egyszerű. :)
    Emlékem szerint a Documents\\Euro Truck Simulator 2 mappában lévő config.cfg fájlt meg kell nyitni és a "uset r_buffer_page_size "x" sort kell módosítani. (Arra nem emlékszem hogy eleve létezik e ez a sor vagy egy új sorba kell hozzáadni.)
    A lényeg: A "x" helyére, (idézőjelet meg kell tartani és eközé kell beírni.) egy nagyobb számot kell beírni, minimum 15-20 pl. (Nálam 30 van, RTX3080-el)

Lehet ezt egy modfájl módosításával is kijavítani, de erre már még kevésbé emlékszem. :)
    Nálam mindkét megoldás megoldotta a problémát.
  • kejfeljancsi
    Hát csak annyit szúrnak el, hogy nem lehet a térképen navigálni. Azaz ha le vagy felnagyitom kivág, összeomlik a játék. Nem tudsz keresni rajta várost vagy vagy bármit, mert összeomlik miközbe mozgatod nagyitod vagy zsugoritod a térképet. De remélem erről ők is tudnak és most orvosolják :)
  • SimaSuna #52597
    ezt lehet a Promods oldalára kellene írni :D

De mit szúrnak el?
    Frissítésre gondolsz? Amióta megjelent a Promods így van, hogy a nagy frissítések után kell 2-3 hetet várni.
    De addig nem frissíted a játékod és nincs baj...ennyire egyszerű. Senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy frissítened kell a játékot..
  • kejfeljancsi
    Sziasztok ProMods csapat :) remélem most nem szurjátok el a map modot :)
  • nono28
    Nem kevertem össze.Egy mód miatt nem volt kisérőkocsi,
  • SimaSuna #52594
    Ne keverd a heavy cargo-t az oversize-al.
    A kisérőkocsis fuvar a piros/fehér csíkos kis képpel ellátott fuvatok lesznek, minden más csak heavy cargo
  • nono28
    Sziasztok!

Mitől lehet az hogy,túlméretes rakományt szállítok akkor nincsenek kisérőkocsik?
  • wollnerd #52592
    Nekem g27-em van. Igaz, Windows 10-en de én probléma nélkül fel tudtam telepíteni a programot, kb. 2,5 éve is, amikor új proci miatt újrahúztam a rendszert.
    Win11 még elég problémás rendszer.
    macleody: Nekem előtte, évekkel ezelőtt (amúgy a G27-em már kb. 10-12 éves) volt g25-öm, de nem rémlett volna a dedikált gombjai a sebváltóján az elfordulási szög beállítására...
  • gumikacsa
    Akkor ezt megszívtam. Köszi a segítséget.
  • macleody
    Mert elvileg a sebváltón a két középső piros gomb nyomvatartásával és a fekete gombokkal lehet állítani az elfordulási szöget.
  • gumikacsa
    Nincs bekötve, az eredeti tönkre ment. Az új verzió, amit kapni lehet az pedig nem hiszem, hogy kompatibilis lenne.
  • macleody
    Van sebváltód a kormányhoz?
  • gumikacsa
    Sziasztok!

Valaki használ még Logitech G25-öt? Win11 van a gépen, és sehogy sem tudom átállítani 900°-ra.
    A Gaming Software régebbi verziója nem települ fel, azt írja már fent van a gépen (nincs), az új verzió pedig nem jó ehhez az öreg kormányhoz.
  • wollnerd #52586
    "amint látom, neked a trailer &compani része nincs is aktiválva betéve."
    Márpedig de. Csak nem az egész loadordert képernyőfotóztam. A 2 kamion mod után vannak azok beaktiválva. Ilyen sorrendben kell lenniük.

A RusMap-ot google-zva töltöttem le egy modgyűjtő oldalról, pl.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2023.05.17. 21:09:51
  • kejfeljancsi
    Köszönöm a képet a sorrendről. amint látom, neked a trailer &compani része nincs is aktiválva betéve. Kiprobálom ezt a beállítást, amugy a rus mapot honnét töltöd le? Az engem is érdekelne.
  • wollnerd #52584
    Nekem ez a load order a térképmodokról. A TGS a legalján van lényegében. (Azokat hagyj ki, (még a hozzákapcsolódó road/ferry connection-okat is) amik rajta vannak a képemen, de te nem használsz. (pl. EAA)
    Nekem így tökéletesen, jó fps-el működik. VR-ben tolom. :) Igaz, nálam amikor a játék újraépíti a navigációs adatokat akkor bő 15 percig tart a betöltés, még a M.2 SSD-n is. :D Egyébként pedig 1 perc körül van.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2023.05.17. 00:47:53
  • kejfeljancsi
    Szia, most egyelőre nincs sajátpotom, így nem tudok hozzá szólni.
    Köszi az infótmamit megosztottál, annyi lenne a kérdésem a styepét te hova illesztetted be a modok közzé, sorendben? Nállam most jelenleg ki van kapcsolva.
    Engemaz zavar hogy eddig semmi hasonló nem volt, nem akadt nem szagatot nem dobált le, és a beállítások ugyan azok.
    Játszotam a mod nélkül míg kijöt az új verzióval, és semmi hasonló problémám nem volt.
    Csak halkan megjegyezném, szerintem valamit a fiúk benéztek most.
    Amibe reménykedek hogy a ibériai részen megszüntek a láthatatlan akadályok. Mert 90el kifacsarja a traktort ott minden kakuk.
  • wollnerd #52582
    Szia!
    Nekem tökéletesen működik! Még a térkép sem fagy ki a közeli nézetben sem. De ez ezért van, tedd a következő lépéseket:
    A Dokumentumok\\Euro Truck Simulator 2 mappában lévő config.cfg fájlt nyisd meg notepaddal, vagy notepad++-al. és keresd a következő sort:
    uset r_buffer_page_size (45. körüli sornál kell lennie) és az idézőjel közötti értéket állítsd át nagyobbra pl. 20 minimum! Pl.
    Nálam 30-ra van: uset r_buffer_page_size "30"
    Van másik megoldás, de sztem az 1. módszer egyszerűbb.

Én is térképkombinációban használom a Promods-ot. Én a Promods+GreatStepple+Middle-East+Rusmap+ROEX+AZGE+EAA kombinációt használom és nagyon fontos a load order! Amit ez a német videó alapján csináltam meg! (De nagyon sok hasonló van YT-on "ets 2 map combo 1.47" keresőszavakkal lehet megtalálni.)

Persze én is kihagytam jó pár térképet (Nem érdekel, illetve az előző verzióban kijátszottam) a kombinációmból és a EAA-t egy másik videó információja alapján a load order legaljára tettem.
    Ha mindent jól követed, nálad is simán hibamentes lehet :)

Egy dologra viszont én is kíváncsi lennék. :)
    Van saját pótod? Ha igen, milyen a teljesítmény, amikor használod és viszed a rakományt?
    Nálam sajnos mikróakadozások vannak. Nagyon sok játékos által bejelentett bug (volt?) a SCS fórumon.
    Sokáig a Promods-ot okolták, de rájöttek hogy mivel a rakományok választék listája SOKKAL nagyobb, mint a vállalkozói fuvar esetén, és a játék MINDEN városból (azokat is amiket még nem látogattunk) MINDEN trélerhez, folyamatosan újakat generál a háttérben is, amikor az úton vagyunk...
    MINEK?! Amikor rakományt amúgy is addig célba akarjuk vinni... Sose értem ezt meg.

Állítólag(!) a 1.45-ös patch-ben javították és a promods-oknak se akadozik már, de csak optimalizálhatták a kódot, a kód továbbra is úgy működik hogy folyamatosan generál... És nálam biztos hogy azért akadozik, mert az én kombinációmban 1700+ (!!!) város van... És ebből az ÖSSZES városból generálódnak a rakományfuvarok.... :/ -.-
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2023.05.16. 11:39:10
  • kejfeljancsi

a két megjelölt pont közötti rész nem elérhető, mind két oldalrol ledob a jelölt helyen.
  • kejfeljancsi
    Gyerekek el vagyok keseredve, ez a frissítés nagyon nagyon el let szurva a ProModsnál. Egyzserüen képtelenség járszani vele. Ugyan az asorend a modokba, kivettem a styeppét mondom lehet az a baj, mostmár nem hogy a térkép nem mozgatható keresés szempontból, de le is áll a játék.
  • kejfeljancsi
    Sziasztok, érdeklődnék, hogy ez az új frissítés másnál is generál olyan hibát mint nállam. A hiba konkrétan ha a térképet megynítom, és ki nagyitom illetve kicsinyitem, ledob a játék, kifagy. A hiba bármelyik ponton előfordul, nincs konkrét hely.