52728
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • SimaSuna #52688
    APA KEZDŐDIK! OldboyZ ReZt 2.0
    GYERE és építsd fel velünk az új OldboyZ ReZt telepet!
    Ha kihívásokra vágysz.....
    Bővebben ->>>> Discord

• Debilon_2
    ilyesmi volt a megoldás
  • RJoco
    Mentés? Ha kilépek eleve ment. Gondolom az is jó. Mentés nélkül nem is tudok kilépni. Még Alt+F4-nél is ment. Sajnos.

Viszont ennyi erővel ki is lehet kapcsolni. Most jut eszembe, itt ki is kapcsoltam már. ATS-ben van még ilyen eset. De ott eddig nem volt gond, mert a kerülőút nem egy olyan "menj 200 km-t, majd le a pályáról, vissza a másik oldalára, aztán megint 200 km a lehajtóig". De lehet, hogy csak szerencsém volt eddig.
  • SimaSuna #52685
    mentés, kilépés, belépés már mehetsz is.
  • RJoco
    Na az is szép lehet.
    Ilyennel az életben találkoztam. Le volt zárva egy szakasz, leterelt. Egy másik felhajtónál meg nem engedett fel. A GPS meg vitt volna körbe-körbe, úgyhogy más utat jelöltem ki.
    A játékban ugye az a gond, hogy rengeteg út nincs benne. Így az értelmes kerülés sem lehetséges.

Azt nem tudom, hogy érdemes e ilyenkor az útzár elött várni, hogy eltűnjön vagy mindenképp tovább kell haladni valamerre, hogy feloldódjon egyszer.
  • Debilon_2
    meg azok a lezárások, aminél nem tudsz elosonni mellettük, viszont kerülőút sincs, mert csak körbe-körbe tudsz menni a pálya fel és lehajtókon, 1-2x már futottam bele ilyenbe is
  • Szabi #52682
    hát az eleje a mi hibánk, leterelt, nem kellet volna oda menni :D

a buszos story is simán előfordul a valóságban is :DD
  • RJoco
    Kiégett kamion gyakori eset volt. A helikopter sem volt ritka, de, ha zárt volt a pályaszakasz, akkor ott nem nagyon fértem el. Ezekkel nincs is gond. Mindennapos dolog.
    De tegnap az eltereléseket is kikapcsoltam. Az volt, hogy lezárták a szakaszt, de ez általában engem sem foglalkoztat. Nagyon ritka, amikor nem férek el, itt meg simán. Jó szakaszon nem is volt semmi, azt hittem, hogy akkor már eltűnt a "torlasz". De, mint kiderült, nem. Odébb volt egy benzinkút a pálya mellett és pont úgy, hogy a kúton áthaladva simán kerülhettem a helyszínt. Igen ám, de ahogy elmentem a baleset mellett, az eltűnt és kapásból megjelent a forgalom. Mondom naneee. Ez már nem az első eset volt, hogy elhagytam egy ilyen helyszínt, az azonnal eltűnt és ott is volt mögöttem a forgalom a semmiből. Merthogy egész addig üres volt mögöttem a pálya. Ez így nagyon gáz. Inkább nem kell.
    Az ilyen építkezések és egyebek még annyira nem zavaróak, bár közel nem találkoztam annyi útépítéssel az eddig bejárt országok útjain, mint Lengyelországban. Itt feltünően nagy számban fordultak elő.
    A grafikai "hiba" szokott még kikészíteni. Tegnap is megállok a pirosnál, előttem egy kocsi. A tükröt nézve nem értünk össze. Aztán indulnánk, de előttem nem akar haladni. Na most mi van? Tükörben még mindig nem érünk össze. nézem kívülről, villog a vészvillogója. Akkor ezek szerint összeértünk. Odébbtoltam, aztán haladtam tovább.
    Már azon is gondolkodtam, milyen jó lenne, ha forgalom sem lenne. Főút melletti benzinkút, nincs kihajtósáv, a busz egyszerűen kijön elém/belém. Némileg számítottam rá, szerencsére el tudtam kerülni az ütközést, szemből nem jöttek, nade akkor is! És az ilyen esetek nagyon gyakoriak.

Amúgy ilyen furcsaságok mellett a "simulator"-t törölni kéne a névből. Megtévesztő.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.12.29. 12:34:57
  • Szabi #52680
    mi kértük, megkaptuk, bárhol bármilyen furcsa esemény lehet :D

találkoztam már olyannal hogy kiéget kamion, utána nemsokkal autós baleset amihez helikopter is jött, az egész útról le lett terelve a forgalom még a kiégett kamion elött.. na ment mintha zavart volna, attól még elfértem a helikopter mellett is :DDDDDDDD

mókás hogy hányféle képen lehet játszani a játékot, van aki ultrawide monitorral, én meg tök jól elvagyok deck-en is low grafikán :DD

Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.12.29. 11:16:39
  • RJoco

Lengyelország. Igazoltatás egy hídon. Mindennapos dolog.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.12.29. 10:10:29
  • regelek5
    Szia!

Nekem is "dobozos" az ETS 2, a kódját beaktiváltam a Steam-kliensben a Játékok/Nem Steam-es játék hozzáadása a könyvtárhoz menüpontban, és onnantól "Steamesként" működik, nem is kell a lemez hozzá telepítéskor, hanem letölti a Netről. A DLC-ket is meg lehet így venni hozzá.
  • regelek5
    Miért van az, hogy az ETS 2 navija azt írja 0%-os sérültségnél is a kamionra, hogy "Sürgősen keress fel egy szervizt"? Nem tudom, mióta van ez, de nagyon zavaró a piros felirat, holott nincs semmi sérülés.
  • ets2mpHUN0519
    Sziasztok! Az ÚJ Volvo FH6oshoz hol találok tükörkamera modot? nekem olyan kell, amivel a hátulsó nyerget is látni lehet.
    Utoljára szerkesztette: ets2mpHUN0519, 2024.12.22. 14:19:46
  • mutagora2
    Köszönöm a választ!
  • SimaSuna #52674
    https://eurotrucksimulator2.com/support.php
    írsz egy levelet, hogy dobozos verzió van meg neked mellékelsz képet és ha minden jó megcsinálják steam-esre neked.

vagy vársz Winter Sale 2024-re ami 19 December 2024-n kezdődik és 5euróért megveszed az alapjátékot..
  • mutagora2
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Szeretném megvenni a West Balkans DLC -t ,viszont nekem az alapjáték nem steamos változatú,hanem "dobozos". Most akkor az alapjáték steamos változatát is meg kell vennem,hogy a West Balkans DLC működjön?
    Köszönöm elöre is a segítséget!
  • SimaSuna #52672
    Új Iveco S-way hang
  • SimaSuna #52671
    Az Iveco S-Way megjelent!
  • RJoco
    A sofőrökön és bevételen már én is gondolkodtam, bár még nem termelnek annyit.
    10 lehet, hogy van nekem is. Vagy legalábbis közel járok.

Ha már eleget termelnek, akkor megmarad a vezetés élménye és mindegy, hogy milyen értékű fuvart vállalok. Most is a vezetés élménye hajt, nem a pénz, de jelenleg odafigyelek a díjazásra és igyekszem a leghosszabb utat választani mindig. Azzal egyszerre jön sok XP.
  • regelek5
    Hány sofőrötök van ETS 2-ben? Én most csak tízet vettem fel, mert múltkor sok sofőröm volt, és egy idő után már nem volt értelme, hogy én is vezessek, mert egy alvás alatt többszöröse pénzt hoztak be, mint amibe a környező garázsok kerültek volna. Jobbnak látom kevés sofőrrel játszani, mert akkor az is számít, hogy én is vezetek, hogy mennyi pénzt hozok a cégnek.
  • SimaSuna #52668
    ne kergess álmokat az ETS2-ben....
    Nem lesz ilyen, hogy kivesznek vagy leállítanak...ez nem az a játék...
  • RJoco
    Elengedtem. Kikapcsoltam a büntiket.
    Épp a minap jött belém megint egy a kereszteződésben. Nekem volt elsőbbségem, fordultam volna be, ez meg jött volna ki és egyszerűen belémhajtott. Nem is értettem.
    Sajnos, ha sérül a pót vagy az áru emiatt, akkor van rá minimális bünti, de annyira az nem idegesít.
    Így rajtam múlik, hogy mennyire tartom be a szabályokat. Bár azért be szoktam tartani, különben gyorsan sérülök.
    Ennek ellenére egy olyan szépet mentem 148-al, mögöttem egy 9 tonnás jachttal, hogy csak na. Azért izgultam is, nehogy valami állat kijöjjön elém, mert volt már olyanra is példa.
    A felhajtóknál ugye szeretnek a kamionok a belső sávba húzódni csak úgy hirtelen, akkor is, ha nem hajt fel senki...
    Szóval igyekszem inkább szabályosan közlekedni, mint átmenni minden piroson, meg padlógázon tolni mindenhol.

Nem csak az algoritmus nem ismeri a szabályokat, de a készítők sem. Rendszeresen igazoltatnak a rendőrök a leállósávban. Na ilyennel az életben nem fogsz találkozni, mert a leállósáv nem arra való.
    Szépen utánad megy a BMW, majd mikor melléd ér, akkor kilóbálja a kis piros jelzőjét, hogy felhívja a figyelmed, aztán beáll eléd és kiteszi a kövess jelzést. És szépen levisz a pályáról, ahol megejti az igazoltatást.
    Nagyon idegesítő jelenség, mert az NPC a szélső sávban kapásból lassít.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.12.01. 21:53:56
  • SimaSuna #52666
    engedd el.
    Az AI nem tudja mi az a kresz, mi az a jobbkéz szabály.
    Egy nyomvonal mentén halad, kb ennyi.
  • Bebe59
    No igen, az AI meg a KRESZ tudás...
    Utoljára szerkesztette: Bebe59, 2024.11.29. 10:11:56
  • RJoco
    Nemrég mentem egy 2600 km-es fuvart ETS2-ben. A mocsok a cél előtt nemsokkal megbüntetett, mert átmentem a sárgán. Ki is kapcsoltam a büntiket ismét. Sárgánál ne büntessen már "piroson való áthajtásért".
    Így is többször satufékeznem kellett, mert az autós jött mellettem az elfogyó sávban és ilyenkor rendszeresen simán belehúzza a kamionba vagy inkább a pótba, mert annyira elöl nincs, aztán én vagyok a hibás.
  • SimaSuna #52663
    ezeket engedd el.
    Az elmúlt 12 évben szépen lehetett látni, hogy az SCS szarik bele az ilyenbe.
    2015-16 óta van tandem, dolly mod.
    Ekeri, Vak, NTM...más cserélhető felépítmény (swap body) is 2019től..

A modderek tartják életben ezt a játékot....ha nem lennének már rég nem lenne a köztudatban az ets2.

Így vagyok én is. Ha nem tudnám moddolni / építeni a saját kamionom vagy nem tudnám másnak megépíteni azt amit szeretne már rég mással játszanék..
  • Axtros
    Igen, még több hivalatos alap tartalom hiányzik az ETS2-ből. Inkább ezeket kellene megvalósítani, mint a különféle pótkocsi márkákat hajszolni, meg más reklámozható tartalomakat (pl.: Scania tesztpálya és reklámtáblák) belerakni. Olyan official content-ekre gondllok, mint a low-deck alvázak bevezetése, a tandem és forgózsámolyos szerelvények, animált fel / lerakodások (igaz, erre már vannak kezdeményezések), stb.
  • regelek5
    Megvan, köszi szépen!
    Utoljára szerkesztette: regelek5, 2024.11.26. 19:35:55
  • SimaSuna #52660
    használt kamionok között találod...
  • regelek5
    ETS 2-ben a Mercedes típusból a régi Actros csak Gyors fuvarként érhető el? A kereskedőknél csak a New Actros modellt látom, pedig a régi hangja nekem jobban tetszik, de sajnos nem tudok venni sajátnak olyant.
  • regelek5
    Köszönöm, hogy itt is válaszoltál. :o)
  • SimaSuna #52657
    Nem hivatalosan több éve vannak.
    Hivatalosan? Úgy 2030-ra talán...
  • regelek5
    Sziasztok! Lehet tudni, mikor lesznek dobozos teherautók az ETS 2-ben?
  • ets2mpHUN0519
    Sziasztok!
    Létrehoztam SAJÁT vírtuális céget, aki akar, az nyugodtan csatlakozhat a cégembe.
    https://pickupvtm.com/company/6573
  • SimaSuna #52654
    ets2.lt, steamworkshop
  • ets2mpHUN0519
    Vagy talán iPad... Nem tudom hol találok ilyen modokat.
  • ets2mpHUN0519
    Gondoltam például erre: Tablet, Iphone, esetleg GPS... valami ilyesmi lenne tökéletes! Nincs kedvem mindig zummolgatni!
  • SimaSuna #52651
    van zoom lehetőség. Be blindeled egér középsőre és megvagy.
    A GPS modok 90%-a vagy belenyúl a tükörbe vagy nem mutat majd a GPS semmit.
  • ets2mpHUN0519
    Valaki tud egy jó műszerfali GPS modot? Ami minden infót mutat... Azért kérdem, mert van az elektromos Renault T és menet közben az a kis izé ami mutatja az aksi százalékot, az túl kicsi és jó lenne menet közben nagyban látni azt.
  • macleody
    Új profillal kezdted a mapot?