52730

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
Bohusek #31566 Hi, mivel irányítod a járgányt? -
'estét :)
hirtelen felindulásból elkövetett 2 „fényezés” teszt jelleggel :)
carbon
rusty -
Üdv!
-
peta19901010 #31563 Helló
Ha a frank fél magyar mappot tolod megtudnád mondni, hogy melyik a legfrisebb verziója és azt honnan tudom leszedni? (Mert nekem egy július végi verzió van.)
Válaszodat és segítségedet előre is köszönöm. -
Bohusek #31562 Eddig működik az új map v4.x. Most hagytam el Livornót, húzik le rómába a napfényes tengerpart mellett végig. Ötletes volt Livornóban a 360 fokban körbeforgó színes multireklámok a 2x2 pályás út közepén magas oszlopokon. pl: PSVita reklám. De tetszett a Toscana tartomány kezdetét jelző útszéli emblémás tábla is. Jó lesz ez... -
Rollerboy94 #31561
-
kisfüsi #31560 Megrakodva a telephelyen holna indulás billenteni Csákvárra :) -
Rollerboy94 #31559 az volt az pontosan
-
Tsaba01 #31558
-
Bohusek #31557 Igen, a 18 keréken sorozatot nyomtam én is. Nem tudom, melyikben volt, de a rádiózás egymással jópofának tűnt. Aztán a metál már kezdte megenni a gépemet, pedig azt hiszem ott volt, hogy Mexikóba és Kanadába is át lehetett ruccanni. -
Rollerboy94 #31556 Nekem csak az hiányzik ami a "18 wheels of steel pedal to the metal"-ba benne volt a rendőr autó és hogy üldöz ha olyan van
mikor szembe jön veled az alkalmazottad
első kamionos játékom volt de már az nagyon meg nyert ,kár hogy ezek eltűntek az idő folyamán 
-
kamionos dzsó #31555 Sziasztok!
Föltelepítettem az Euro Truck Simulator 2-t egy 1.5.2-es pach-al, de valamiért nem akar elindulni.
Valakinek van ötlete, hogy miért nem indul el?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Bohusek #31554 Ja-ja, tippem szerint ilyesmiről lehetett szó, az v1.5.x és a Going East szűz feltelepítése után jött elő. Volt és maradt is pár "gyermeteg" mod fent - a térképeshez képest mondom-, mint a real traffic, lengéscsillapító, sebesség, stb. Ezek nélkül már a mentéseim viszont nem működnének tökéletesen, így kénytelen vagyok tovább használni őket.
Mondom, most már csak az a fránya anyósülés előtti ablaktörlő grafikai - és egyben működésbeli - problémája bántja a csőrömet. Ha aa lenne megoldás, halgass a nevem. -
Szerintem a visszajelző lámpákat nem az 1.5.2 patch, hanem valami mod qr6tta el, amit most a TSM map fájljai valószínűleg ismét felülcsaptak. -
Bohusek #31552 Eddig nem akadt össze semmivel, rendben elindult a korábbi mentésekkel. Kijavításra kerültek a korábban felvetett Volvó műszerfal visszajelzők, mint az irányjelzők zöld nyilai és a reflektor kékje. Plusz a fekhely oldalfala is piros volt, már nem az. Bíztam ebben, és hála.. Az ablaktörlő lapátproblémára nem adott megoldást, sajna... Most tesztelem az ismeretlen területet: Rómába megyek. -
Bohusek #31551 Ok, a sííírásnak vége szakadhat, felraktam a map 4.x módot. Így látom, hogy kiterjesztette a bejárható területet - nem kicsit. És így már nem is annyira Euro a szimulátor, Észak-Afrikát figyelembe véve. -
Bohusek #31550 Mármint kijelzés opciót a háromból -
Hungarykum #31549 Mindegyik kamion jelzi digitálisan, hogy hanyadikban van. -
Bohusek #31548 a műszerfal közepén a nagy kék kijelző jobb felső sarkában találod, akármelyik opciót is választod (alapból i gombbal). -
fs9pilot #31547 A gyári Volvo -hoz nem létezik valami gear indicator szerűség, ami mutatja nekem hogy hanyadik fokozatban vagyok? Mint a MAN-nál pl., mert X idő után már azt sem tudom hogy most milyen fokozatban vagyok, aztán fél óráig rángatom hátra a szekvenciális váltót, mire kiteszem üresbe. :D -
Bohusek #31546 Lehet, hogy egyből vágnom kellene, de hát ezt el kell nézni nekem, nem vagyok egy nagy moddoló. Tényleg értetelnül állok a dolog előtt, bocsánat érte. -
síííírok
-
Jól néz ki Főnök 
-
Bohusek #31543 Olvasom az új map mod leírását és nem igazán jövök rá, mit is nyújt tulajdonképpen. Az illusztrációból azt szűröm le, hogy a nyújtott képből normálisat csinál, de nekem ilyen problémám nincs szerencsére. Akkor mit még? Plusz kreált településeket? -
kisfüsi #31542 Valaki meg mondaná hogy a Frank féle mapon hol van scania nagy kereskedő? köszi :) -
Ha van pedálod akkor a motorfék azaz a B gomb akkor aktiválódik ha csak kicsit nyomod a féket. Amúgy én azt hittem alapból mindenki manual váltóval tolja. :O Már akinek van. Automatán meg aztán brutál uncsi tényleg... :S És buta is a váltó...
A virtu jobb tükör elhagyása tényleg jó öti de sajnos olyan kicsi úgy a valós tükör hogy alig látok valamit belőle ez ugye nem túl reális. :) 3 monitoron frankó lenne de sajnos nem kezeli jól azaz nem rendereli külön őket így egy széthúzott képem lesz amitől megfájdul a fejem. Szal ezt is még csiszolhatnák.
Meg úgy őszintén van itt még öti bőőőven, akár hasonló lehetne mint a GTA, kivéve hogy itt csak kamionnal lehet mászkálni és gyalog nem! Tehát hogy bejárd a várost és ezt meg is kelljen tenned valamiért. Azt már találják ki a programozók hogy mi az a valami. :D -
Én eddig a legtöbb SCS játékkal játszottam már,de ez az ETS 2 nemtudom mért de játékélményben elmarad az előző részektől. Szerintem játékélményben csak is a 18 wheels of steel Haulin jöhet szóba. Ott mehettél hegyen sivatagba mindenhol,Nem volt jó a grafikája de változatos játékmenete volt. Tudom most csak a grafika érdekli az embereket(tisztelet a kivételnek).Én ezért maradok az ETS első részénél meg a haulinnál. -
Frissült a TSM, próbálta már valaki?
TSM 4.1.0 -
fagy53 #31538 Abban igazad van, hogy az alapjáték egy idő után uncsi, ezért 20-30-as szint környékén új profillal kezdek. kibővítva pl az AWIBmappal mindjárt scaniásabb lesz!
A GPS állandó használata valóban unalmas és a kihívást csak a térkép ismerete meg az útjelző táblák böngészése jelenti, de egyrészt kikapcsolható a GPS, másrészt csak kiegészítésként kell használni, hogy a letéréseket ne téveszd el. A fuvar megkezdése előtt a térképen bemagolod az útvonalat és a továbbiakban a táblák irányítanak, a GPS meg majd alkalmazkodik.
Nem kell folyton az autópályán döngetni, én csak nagyon sietős fuvarnál igyekszem ott menni, az országútak érdekesebbek, odafigyelősebbek.
Én nem vagyok híve a nagyvárosoknak egy ekkora döggel, a valóságban is a derok a város széleken vannak. A baj ott van, hogy kevés az eredeti mapban az egyediség, mindenból van pár darab: kút, lerakó, stb és ezeket variálják, hát elég hamar unalmassá válik.
Megint csak frank007 mapját kell ellenpéldaként felhozni, ilyenkor látszik mennyire félkész munkát tettek le az asztalra a csehek egy éve! -
Bohusek #31537 Nos, egyetértek az unalmas jelzővel. Éppen ezért, hogy kicsit menet közben is érdekesebbé tegyem a dolgot, bekapcsoltam a váltót, így szinte mindig kell dolgoznom, a felajánlott útvonalat mindig megvizsgálom indulás előtt és ha érdekesebbre vágyom, másikat választok több alsórendű úttal, ahol lassítás-gyorsítás-váltogatás szükséges. Azt is el kell mondjam, hogy amíg nem tudtam megvenni a műszerfalba épített navit, addig az útirányjelző táblák alapján mentem és csak akkor néztem meg a térképet, amikor megálltam - csak, mint a való életben. Volt, hogy eltévedtem, de ettől lett még érdekesebb. Vagy pl. nem használok jobb oldali F2-s visszapillantót, hanem én fordulok rá. egérrel kormányzás mellett ez nem is olyan könnyű. Használom az alapból B gombhoz rendelt féket, plusz visszaváltogatva a motorféket, hogy minnél jobb üzemanyag megtakarítást érjek el. Ez minden leágazás előtt már csomó feladattal jár, emellett becsületesen indexelgetek. Szóval lehet ezt fokozni.
De még egyszer: egyetértek a hozzászólással, nekem is hiányzik a bolyongás a városokban, plusz olyan steril minden. Egy szimulátort a valósághű jármű mellett a valósághű környezet is csak jobbá tesz.
A Scaniát majd kipróbálom.
Megjegyzés: fel lehetne még dobni stopposokkal, akikkel még pár választható mondattal beszélgetni is lehetne menet közben. Vagy mondjuk a benzinkutakon kávét is lehetne inni, ezzel kitolva az ébrenlétet - igaz, a tachografot becsapni nem lehet. Akárhogy is, lehetne ezt még fokozni nem nagy erőfeszítések árán. Nem igaz? -
Hát valahol ott az van az igazság. -
Hát nálam továbbra is a SCANIA Truck Driving Simulator az etalon. A kihívások egyrészt mindent visznek, és az ETS2-ben is város alatt nem két utcát gondoltam hogy lesz, hanem egy konkrét város mint a Scania-ban! A nehéz, ötletes, trükkös beállókról nem is beszélve. :P
Nekem túl uncsi hogy felmegyek az autópályára ledörgetem ott a táv 95%-át ami hótt uncsi :S, majd beérek egy pöpp faluba azt még lazán, könnyedén le is rakom a cuccot. :S Ez nem kihívás és uncsi is. Ráadásul az alap MAP nem is túl változatos... Szóval nekem ez kevéske. Elhiszem/elismerem hogy sokat fejlődtek, de azt nem értem hogy a nagy városból miért csináltak kis falucskákat... Inkább lenne fele ennyi helyszín de azok konkrét nagy városokból álljanak.
Ráadásul a Scania-ban az is jó, hogy nincs GPS és gondolkodni kell hogy merre menjek. Igaz akkora távokat nem is kell megtenni mint az ETS-ben ahol azért GPS nélkül igen nehézkes lenne, de valahogy kombinálni kéne a két verziót. Tudom hogy manapság nincs autó GPS nélkül de így egy csöppet sem dolgozik az agyam menet közben, pedig ez is fontos része a vezetésnek!
Röviden ennyi. :) Nem vitát akarok ezzel indítani csak egyetérteni azokkal akik nem falukat akarnak... :) -
zorba3333 #31534 Többször le lett írva, hogy a fórumra NE nagyméretű .png kiterjesztésű fájlok kerüljenek feltöltésre, mert a fórummotor csak kínlódik vele, és nehezen tölti be, ráadásul a mobilnettel rendelkező fórumtársaktól is feleslegesen rabolod az adatforgalmat!
Neked is lett szólva érte már nem is egyszer!
Miért nem lehet egy kicsit odafigyelni, mielőtt feltöltöd a képet? -
peti178 #31533 
-
Szerintem a a Magyar-Osztrák határ se élethű (igazából sokkal nagyobb mint két zászló meg pár ház). De az M1-esen haladva felfedeztem a Turul-madarat. Ez jó pont. -
fagy53 #31530 Ha beutazták volna, akkor is csak ilyen lenne, mert ez az olcsóbb, egyszerűbb megoldás és ráadásul nem egyedi, mert Európa szerte így készült a program. Sablonokból áll bizonyos helyi jellegzetességekkel fűszerezve.... Nem velünk packáznak, legfeljebb semmibe vesznek, most legalább befoghatjuk a pofánk a két város elég legyen hozzá!
Különben is ha jellegzetesen magyar utakat, épületeket és egyáltalán helyszíneket akarsz látni, használd frank007 magyar mapját, igaz csak béta, de az ilyen vágyakat tökéletesen kielégíti.. -
Mandoki72 #31529 Hali kamionmániások.
Felrakattam már a félpótra, az M730 Bridgestone tappancsokat
-
a VIP-es 200 Kbyte is nevetségesen kicsi, főleg hogy fraps 210-260as képeket ment.. :D -
Bohusek #31527 És hiába a szenvedésem, hogy az előírt méretre kicsinyítsem, nem látszik semmi. Akkor mi a szösznek enged feltenni képet VIP tagság nélkülieknek, ha lófüttyöt sem ér? Én ezt nem értem.
Ja, a képek Debrecenben készültek. Eddig nem igazán ismertem fel magyar jellegzetességet, azon kívül, hogy egy táblára ki volt írva, hogy BÉCS. Húha. Viszont ahogy az M3-on haladtam, én az utópisztikus jövőben jártam. Dagadtra hízott termőföldek és szélerőmű-erdők. És mintha az M0 sem úgy van, ahogy kéne, legalábbis furcsa valahogy, csak még nem jöttem rá. Elképzelhető, hogy be sem utazták a programozók a helyszíneket és egy két jellegzetességet lefényképezve tértek volna vissza a tervezéshez? vagy ez is utópisztikus elképzelés, mint a program szerinti Mo.?
Érdekes... -
Bohusek #31525 Üdv, visszatérnék az előbb általam felvetett problémára, hátha vizuálisan jobban jönnek az esetleges ötletek. Íme...