52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Apocalipto
    Klikk
  • Omsifan1225
    Köszi a választ ! :)
    Még egy hülye kérdést szeretnék feltenni...
    Ez az 1.6 honnan is tölthető le ?
  • Misuka963

VERESS 96: Vagány
  • vajo
    Érdemes most megnézni :DDDDDDDD
  • BhityHD
    1.6 alatt jött be. Lényege, hogy minden sz@rt beállíthatsz egy screenshot készítésekor. Nem külön mod, hanem egy menüpont lett az 1.6 alatt.
  • tomi161996
    helló csak annyi hogy mo- kiegben van valahol scania kereskedés ?
  • VERESS 96
    Sziasztok! :)
  • gordon 24
    Zorba! Látom te nagyon vágod, ezt a témát.

Nekem lenne egy olyan kérése, vagy kérdésem? A fene tudja, hogy meg lehete illetve meg tudnád-e azt oldani, hogy az Awibmap, menjen a TSmmel?:-)

Mert baromira tetszik az Awibmap nehéz környezete, de nagyon pici és uncsi a gyári térkép.

Szóval szerinted van erre lehetőség?
  • v43 001

Kép (ha nem lenne jó)
  • Apocalipto
    Én annál nem láttam...az az 1 olyan kocsi van amin nem lehet váltogatni a kijelzőt, hanem fix. Szerintem nem, de majd a többiek megmondják.
  • TaRka0107
    Jahh hogy jah. Iveco Hi way-nél is jelzi?
  • Apocalipto
    Hát azt :) Kijelzi a gép az üzemanyag fogyasztást a kijelzőn. Én az előbb mentem egy 35 litereset, ami teljesen reális egy kamionnál. Lehet ennél még lejjebb is menni ha ügyes vagy/jók a körülmények.
  • TaRka0107
    Az új patch-ben a valódi üzemanyag fogyasztás mit takar pontosan?
  • Omsifan1225
    Had kérdezzem már meg , hogy ez a fotó mód mit is takar pontosan ? :)
  • Apocalipto
    Én most mentem egy nagyobbat, 35.3l/100 km lett az 560 lovas Volvoval :)
  • Apocalipto
    Más: Adaptívval ha tempomattal mész,, 90-nél is csak 11-esben megy folyamatosan. 95 fele kapcsolja a 12-et, de ott is mindig visszakapcsol.
  • Misuka963
    Az a Scania
  • BhityHD
    Nagyon jó képek!
  • BhityHD
    Montpellier közelében játszottam egy kicsit a fotó- móddal:
  • hotwheels

• AudiQuattro
    Jógép!
  • Misuka963
    Nagyon szép ezzel a Schwarzmüllerrel
  • Apocalipto
    Hát na ne mond.. :D Indulásnál üresen ez akkor sem módi, túl gyorsan kell nyomogatni a gombokat. Terheléstől függően akár 3 fokozatot is kihagyhat a való életben. Na mindegy, majd jó lesz ez, az adaptív már nagyon nagy segítség. Mentem vele most egy nagy fuvart, jó hogy én választom meg hogy kipörgeti-e vagy takarékosan megyek. Nagyon hiányzott már bele ez az opció.
  • Fokker
    ha gyorsan kapcsolsz szekivel 2 fokozatot, akkor kihagyja a közte lévőt. egyből a 2-vel magasabb fokozatba vált.
  • ronso
    Oké köszi a válaszokat.bocsi csak hogy most irok de most ébredtem fel éjszakai sofőr vagyok...Igy is jo éjszakám volt Pécsnél a szerpentinen 10 centin milt,hogy nem törtem össze a Mancit a köcsög Őzbak miatt de a seggét leborotváltam a lökössel:)
  • Hungarykum
    Érdekes lenne, ha nem lenne az
  • zorba3333
    Kiadták a fejlesztők a TSM 4.1.2 hivatalos verzióját.
    Nincs újdonság a 4. verzió eddig megjelent részeihez képest, csak optimalizálva lett az 1.6.0 (dobozos játék) és az 1.6.1 (Steam-es játék) frissítésekhez.

Az új verzióhoz nem kell új profil, játszható a 4.x, 4.1.0, 4.1.1 alatt használt profillal.
    Elég csak a map.scs fájlt lecserélni, a többi maradhat, mert nincs változás.
    A JPM csomag frissítése még nem történt meg, így erre még várni kell.

FONTOS!
    A TSM 4.1.2 jelenlegi formájában nem támogatja a DLC-t, így ennek a kiegészítőnek a használata mellett érdemes óvatosan bánni a TSM mappal.

Az új verzió itt érhető el:
    TSM 4.1.2

#32345(Apocalipto)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én sem szoktam az alsó sort még egészenként sem egyesével végigváltani, nemhogy felenként, sőt üresen, vagy kevés súllyal még a felső sorban is csak egészeket váltok, bár ott általában végigkapcsolom a fokozatokat. (Persze sok függ a lejt, és terepviszonyoktól, időtől, valamint az út típusától, és állapotától.)
    Soha nem ütöm sem a kocsit, sem a váltót, és ezt meg is hálálja:)
    Amúgy tényleg jó lenne a játékban is viszontlátni több váltókombinációt, valamint használati lehetőséget.

Továbbá nagyon jó lenne, ha valamilyen, akár kezdetleges formában is, de belekerülne a játékba az okmánykezelés, tachográfkezelés, vámkezelés, rakományrögzítés, le, és felrakók cím alapján való megkeresése, mint ahogy az az életben is van.
    A kompnál jó lenne, ha lehetne társaságot választani, valamint nekünk kéne megvenni a kompjegyet, majd megkeresni a terminálok között a jegyen lévő sort, stb.

Nem lenne baj az sem, ha időnként meghibásodna a jármű, és én tervezhetném meg az útvonalat.
    Jó lenne még valamilyen hatósági kontroll lehetőség is, hogy a napi stressz azért meglegyen a játékban is:D
    Persze ezeket kikapcsolható formában képzelem el, hogy akik csak vezetni szeretnének azoknak ne jelentsen zavaró körülményt a részletesebb játékmenet.

A túlsúlyos szerelvényekhez a kísérőjárművet már nem is említem.
  • kristóf497
    1.6 patch-el kompatibilis a DLC?
  • Apocalipto
    Köszi, megtaláltam! Nagyon hiányzott már nekem ez az opció a játékból. Kicsit butus még, de ha finomítanak rajta nagyon jó lesz. Az egyedüli szívfájdalmam még, hogy nincsen 8 sebes váltó a kocsikhoz, remélem azt orvosolják majd. Illetve, az is jó lenne, hogyha szekvenciálisban használod, akkor nem kell végig kapcsolgatni a 12-t, hanem kihagy fokozatokat, ahogy a valóságban is.
  • vajo
  • vajo
  • Tsaba01
  • TaRka0107
    Gépezet:

• wollnerd #32340
    Sziasztok! a TSM map még nem kompatibilis a 1.6 pacth-cel, ugye? Mintha azt olvastam volna...
    Nekem tetszik hogy az Wotr oldalon beállított a rendszám jelenik meg a kamionon.DLC-t is tervezem megvenni 2 hét múlva. Addig nincs időm játszani a játékkal. :(
  • Luspy
  • zorba3333
    Az akadások, szaggatások több dolog miatt is lehetnek, és nem feltétlenül jelentenek hibát.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nézzük meg példaként az alaptérképet, ami mod, és egyéb "külsős" kiegészítő nélkül is időről időre beszaggat, még ha csak egy-két tizedmásodpercre, de akkor is.

A régebbi verziók esetén (1.3.5-ig) ilyenkor az esetek többségében az állt a háttérben, hogy a játék egy újabb térképrészletet töltött be, és emiatt jelentkezett egy "minimális" akadás.
    Tovább nőtt az akadással eltöltött idő, ha az újabb elem az előzőnél gazdagabban objektumozott volt, és emiatt nőtt a betöltési idő is.

(Pl.: ha a TSM mapját megnyitod editorban, akkor láthatod, hogy az egyes zónák találkozási pontjainál közel azonosak az objektumok, így minimális az ebből adódó szaggatás.)

Ez rendkívül zavaró volt egészen az 1.3.5 verzióig, ezért az 1.4 megjelenése óta zónákra osztotta a fejlesztő a térképet, illetve kibővítette a logikai motorját a játéknak egy előtöltési funkcióval, hogy a betöltések közötti időt a lehető legrövidebbre csökkentse, ezáltal minimalizálja az ebből adódó szaggatásokat.

Az előtöltést úgy kell elképzelni, hogy a program érzékeli mikor közeledik a játékos a zónahatárhoz, és egyszerűen a pufferba előtölti a következő elemet, így mikor a felhasználó odaér, már csak a megjelenítésre fordított idő az, ami gondot okozhat.
    Ez alapesetben annyira kicsi, hogy az emberi szem számára észrevehetetlen, vagyis nem szabadna szaggatást látni.

A valóság persze teljesen más, hiszen van lagg, és sokszor közel 1 másodperces kihagyások is előfordulnak.
    Nos, a hiba általában a túlzsúfolt térképelemekben, és a rengeteg hibás módban van, ugyanis hiába van előtöltve, ha a megjelenítés a sok objektum, rosszul működő mód, vagy a kelleténél részletgazdagabb felbontás miatt közel annyi időt emészt fel, mint a régi verziókban a betöltés.

Sok esetben a felhasználó gépének teljesítménye is komoly befolyásoló tényező.
    Több esetben fordult már elő, hogy egy, a gyári specifikációban leírt minimális gépigényt épphogy meghaladó géppel szeretett volna a felhasználó Full HD felbontásban, 200% feletti render mellett játszani egy 512Mb-os videokártyával, és 2Gb RAM-mal.
    Természetesen ez nem kivitelezhető, hiszen a "tűéles" kép, és a részletgazdag grafika, a rengeteg mód igen erőforrásigényessé tették a játékot.
    Nem véletlen javasolják a plusz memória hozzárendelését a játékhoz.
    (Ahogy mondani szoktuk: Valamit, valamiért)

Mint ahogy feljebb már utaltam rá, komoly hibaforrás a rengeteg silány minőségű, egymással akadó, adott verzióval nem kompatibilis, rosszul bekonvertált módosítás a játékhoz. Ez nevezhető talán a legkomolyabb problémának az akadások szempontjából.

További kényes pont a felhasználó gépe sebességének paramétereiben rejlik.
    Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességű a memória ami a gépében van, mint ahogy a processzor órajele sem elhanyagolható.
    A HDD sebessége már csak hab a tortán....

Szóval, egy szónak is száz a vége alapon a szaggatásokat rengeteg dolog előidézheti, ami nem feltétlen jelent hibát, bár a játék közbeni komfortérzetet jelentősen lecsökkentheti.
    Amit tehet az egyszeri felhasználó, hogy megpróbál utánajárni a szaggatások okának, főleg akkor, ha új módosítás, vagy frissítés telepítése után jelentkezik az előzőeknél zavaróbban ez a probléma.

• Misuka963
    NO WAREZ ember
  • Csabi2007
    Egyébként néha néha beakadás, laggolás lehet emiatt?? Mert néha megy simán néha meg laggol időnként és nagyon idegesítő..
  • BhityHD
    Kedves Vajo! Ezt ajánlom figyelmedbe. Az az "Author: AlterEgos" felirat kicsit érdekes...
  • matesz19
    Már megtettem korábban... :( De azért köszi. :)