52730

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
zorba3333 #33415 Köszönöm az elismerést!
Sajnos igen hiányosak még az ismereteim, de igyekszem....
Szívesen megtanulnám a grafikai részekre vonatkozó scriptek értelmezését, szerkesztését, a
3D modellezéssel kapcsolatos dolgokat, kiegészítők (tuning cuccok) hozzászerkesztését a kamionokhoz stb.
Rengeteg ötletem van, ami jobbá, realisztikusabbá tehetné a játékot, csak sajnos nem vagyok sem programozó, sem szoftverfejlesztő, így jobb híján marad az autodidakta módszer.
#33407 (Vadgalamb)
Az általad kérdezett "Tél módot" egyszerűen másold be a:
C:/Sz.gép név/Dokumentumok/Euro Truck Simulator 2/mod mappába, majd játékon belül a profiloknál válaszd a "szerkesztés" opciót, majd a felugró ablakban a módhoz tartozó fájlok előtti jelölőnégyzetekbe tegyél pipát, majd kattints az "Alkalmaz" gombra, és végül a "Folytatás" opcióra klikkelve indítod a játékot.
FONTOS!
Mivel a "tél mód" saját phisycs, és időjárás beállítás opciókat tartalmaz, így ha használsz külön is ilyen kiegészítőt / kiegészítőket, akkor azokat érdemes ideiglenesen kikapcsolni, vagy a közös fájlokban használt értékeket összehangolni.
Ezáltal elkerülhető az akadás / fagyás.
#33413 (berki123)
Számtalan, úgynevezett "Tuning mod" létezik, amelyek segítségével rengeteg mindennel fel tudod szerelni a vontatóidat.
Íme néhány ilyen mód a teljesség igénye nélkül, amely kompatibilis az 1.7.0 frissítéssel.
Delux Tuning pack + demo video
Realistik Tires pack (Eredeti márkanevek a gumikon + két festhető felnitípus)
Mega Store V1.9
Ezeket tartalmazza:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- FIX slot of extra cab MAN
- FIX slot of extra skirts SCANIA ( renamed , arranged and added)
- New skirts Scania 6×2 6×4 and 8×4
- Removing Lights Perimeter Scania Chassis 6×4 6×2 8×4
- New Lights Side Chassis 8×4 Scania
- New Chassis Iveco 8×4 8×2 Hiway
- New Mapping skirts Hiway
- Skirts Hiway 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Neon underbody Hiway 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Neon underbody MAN 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Neon underbody SCANIA 8×4
- Slot skirts Hiway 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- Discharge Behind Cab Iveco Hiway combined with tank
- Drainage and water tank on modular chassi 8×4 / 4 and 8×2 / 6 (
IVECO HIWAY )
- Updated Names / Prices and adding icon of discharges in the
accessories
- Updated Shadow Texture MAN 8×4 / 4 and 8×2 / 6
- FIX numbering slot cab MAN
- Added round lights with numbers
- FIX skirts Volvo 2009
- Adding luminous volvo 2009
- Adding luminous volvo 2012
- Interior Original Mercedes Logo
- Added 8 New Led compatible with Roofgrill and Frontgrill
- Added 8 New Mini Led compatible with Roofgrill and Frontgrill
- Added 8 New Mini LED Flashing compatible with Roofgrill and
Frontgrill
- Updated all led to roofgrill bottomgrill and frontgrill
Fontos!
Az ajánlott módokban több olyan kiegészítő is helyet kapott, amelyeket más módok is használnak, ezért használatbavétel előtt érdemes átnézni a használt fájlok listáját, és szükség szerint korrigálni azokat.
A "Tuning módok" közül célszerű egyszerre csak egyet használni, és játék után belenézni a log fájlba, még akkor is, ha látszólag problémamentesen futott a mod, ugyanis egy hiba nem feltétlenül jár fagyással.
Amennyiben minden oké, akkor lehet hozzáilleszteni a többi módot.
Így, ha egyenként ellenőrzöd a módokat, és netán felmerül valami hiba, akkor sokkal könnyebben tudod javítani azokat, és megkíméled magad egy esetleges bosszankodástól.
-
Abszolút profi és segítőkész vagy! Én is inkább a Te írásaidat olvasom, remélem, hogy sok fórum társammal együtt ,mert nagyon sokat lehet tanulni tőled! A sok képfeltöltögető , meg már máshova tehetné fel a sokszor semmit mondó képeit, csak hogy valaki vagy valakik dicsérgessék! Már nagyon uncsi! Ez fórum, nem pedig "képtár"! Köszi a munkádat!Üdv!
-
breki123 #33413 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,,hogy tudjátok íjen módon feldíszíteni a kamjonokat és buszokat stb.-t szállítani? Válaszokat köszönöm! -
( 10 milliószor látták, nem 10 millióan ) -
Tsaba01 #33411 Végleges kinézet. :)
-
kamionos dzsó #33410 Pihenés Warszawa előtt:
-
Ma végre vihettem buszt is. :D Még hozzá egy Volvo-t. :D
Előtte meg egy repcsit, össze csomagolva. :D
-
a Van Damme videóhoz: 3. napja van fent, és már 10 millióan látták.
-
Vadgalamb #33407 Sziasztok.
A téli modot hogyan kell felrakni?
Köszi. -
Köszi szépen -
kamionos dzsó #33405
Bocsi a 2hsz-ért!
punky,tomi0113
-
kamionos dzsó #33404 http://kephost.adatbazis.eu/images/26654055714144141101.png
punky,tomi0113
-
*dolog.Sorry :) -
Le a kalappal előtted.Szerintem nincs olyan ETS2-vel kapcsolatos dolgo amit te nem tudsz :)
-
zorba3333 #33401 Nincs mit, de van még egy kitűnő testreszabási lehetőség a szóban forgó kiegészítőn belül.
Ehhez a zzzzzzWinterModV3.scs fájlra, pontosabban ennek szerkesztésére van szükség.
(Jelenleg most tesztelem, így még konkrét tapasztalatom nincs vele.)
Megnyitás után a C:/sz.gép név/Dokumentumok/Euro Truck Simulator 2/mod/zzzzzzWinterModV3.scs/def elérési útvonalon a következő fájlok szerkesztésére van szükség:
nice_weather.sii
bad_weather.sii
Az első a "szép", míg a második a "rossz" időjáráshoz tartozó értékeket mutatja.
Miután megnyitod a fájlt, és végiggörgeted, látni fogod, hogy blokkosított szerkezetű.
Egy blokk egy napszakot / időzónát ölel fel.
Példa a nice_weather.sii "szép időjárás" fájl első öt sorából:
sun_profile : nice.sun.01 { (EZ a sor csak a napszak profiladatot adja meg nem kell foglalkozni vele!)
start_hour: 20
end_hour: 5
temperature: 1
temperature[0]: -3
Láthatod, hogy este 20:00-kor kezdődik, és hajnal 5:00-kor ér véget ez az időzóna.
Mindkét időponthoz tartozik egy hőmérséklet érték is.
Látható, hogy a kezdés pillanatában (20:00) a beállított hőmérséklet 1 Celsius, míg hajnalban, már -3 Celsiusra süllyed a hőmérséklet.
Amennyiben végiggörgeted a fájlt, látni fogod, hogy minden blokkban, minden napszakhoz tartozik egy kezdő, és egy záró időpont, és mindegyikhez van az előbbihez hasonlóan minimum két hőmérsékletadat is.
Nos, ezeknek a hőmérsékletadatoknak a változtatásával is igen kemény telet varázsolhatsz a képernyődre ha úgy gondolod. :)
Azoknál a blokkoknál, ahol több hőmérsékletadat van megadva (pl.: az alábbi példában szereplő bad_weather.sii 2.blokk) ott a következőképp kell értelmezi azokat.
(Legalábbis az eddigi tapasztalatok ezt mutatják.)
sun_profile : bad.sun.02a {
start_hour: 6
end_hour: 7
temperature: 2
temperature[0]: -13
temperature[1]: -14
A 2 Celsius fok az időzóna kezdeti időpontjának hőmérsékletadata, a [0] hőmérsékletadat végén a -13 Celsius fok érték az időzóna utolsó órájának értékét mutatja, míg a [1] végű a játék által generált, az eddigitől eltérő időjárásprofil esetén fellépő hőmérsékletet mutatja azonos időzónán belül.
(Pl.: elered az eső, köd van, lecsap a vihar, stb.)
Ez a jelölés minden blokkban azonos.
nice_weather.sii esetén találkozhatsz négy hőmérsékletadattal is.
A metodika, és azok jelentése megegyezik az előbb leírtakkal.
A negyedik [2] jelölésű hőmérsékletadat szintén átmenetet / egységnyi változást, pontosabban annak a hőmérséklet értékét jelenti.
(Pl:. Egy időzónán belül napos hideg a délután, mikor megkezdődik az adott időzóna, majd beborul az ég (ez lesz a [1] adat, majd mondjuk leereszkedik a köd (még mindig ugyanebben az időzónában) (ez lesz a [2] adat), majd végül lezárul az időzóna. (Ez lesz a [0] adat).
Érdemes mindkét fájlban kísérletezni a hőmérsékletadatok változtatásával, a jobb eredmény eléréséhez.
Mint mindig, biztonsági másolat készítése most is javasolt! -
tomi0113 #33400 [center]
Old:
New:
-
Aga! Értem! Nagyon köszönöm, akkor neki állok, remélem ügyes leszek! :-) -
zorba3333 #33398 Sajnos "működő" hólánc nincs, mert nem támogatja jelenleg egyetlen játékban szereplő script sem, de szeretnék mutatni egy megoldást amivel korrigálható a csúszás.
Jelen esetben a Winter mod V3.0 került boncasztalra nálam, amely itt érhető el, ha valakit netán érdekel:Winter mod V3.0
Miután kibontottuk a csomagot, három fájlt találunk a mappában.
Ebből nekünk a zzzzzzzWinterglatteis.scs fájlra van szükségünk.
Ezt nyisd meg (Én Total Commanderben szoktam F4 segítségével, de bármilyen szövegszerkesztő jó) és az alábbi elérési útvonalon C:/Sz.gép név/Dokumentumok/Euro Truck Simulator2/mod/zzzzzzzWinterglatteis.scs/def/vehicle keresd meg a phisysc.sii fájlt.
Nyisd meg szintén egy szövegszerkesztővel, majd keresd meg az alábbi két sort:
rain_braking_difficulty: 0.2
snow_braking_difficulty:0.6
Az első sorban az esős időben beállított fékezésre ható tapadási együttható értékét, míg a másodikban a havas útra vonatkozó együtthatót tudod állítani.
Minél nagyobb az érték, annál jobban csúszik majd a járműved fékezéskor.
Szintén ugyanebben a fájlban a következő sorok végén lévő értékeinek változtatásával a fékezési módokat, azok fizikáját tudod finomra hangolni:
brake_torque:4200.0
braking_curve_peak_rel:6.0
brake_characteristic_rpm:250.0
brake_balance:1.1
max_brake_temperature:200.0
brake_cooling_rate:0.01
brake_friction_warming_rate:4.0
Amennyiben még nem kísérleteztél ilyesmivel, akkor elsőként javaslom, hogy csak a brake_balance, és a brake_characteristic értékeit módosítsd, ezek ugyanis hatással vannak sz összhatásra. Miután ráéreztél, jöhet a valódi finomhangolás.
Babra meló, de akinek van türelme igen jó eredményeket tud kihozni belőle.
Ebben a sorban viszont magát a tapadási értéket tudod módosítani:
thrust_characteristic_viscosity:0.0016
Itt is ugyanaz érvényes, mit amit a fékezésnél leírtam.
Ahhoz, hogy valóban jó eredményeket érj el, és tényleg élethű legyen a dolog, javaslom, hogy amennyivel változtatod az előzőleg említett tapadási értéket, annyival korrigáld százalékos arányban a:
transmission_viscosity:1.0 értékét is.
FONTOS!
Amennyiben használsz normál Phisysc módot a játékhoz, akkor nagyon valószínű, hogy akadni fog a Winter móddal, mert ebben saját, az eddigitől eltérő paramétereket tartalmazó phisysc van.
#33392 (fagy53)
Köszönöm az elismerést!
Szívesen segítek, ha tudok, mint ahogy mások is megteszik ezt ebben a közösségben.
-
-
faszommárazesgébe -
Van Damme, 53, was hooked to safety lines that aren’t visible in the film, and each foot is on a small platform that was built on the trucks’ side mirrors.
Van Damme’s feet aren’t secured to the mirrors, video director Andreas Nilsson said, “but we had him rigged so that if he would fall off he wouldn’t die obviously. We didn’t want to be responsible for killing the Muscles from Brussels.” -
Nemmondod..... -
Huhh! Ehhez kéne téli gumi meg hólánc:-) 30 nál nem tudok többet menni.
Van esetleg ilyen?
-
fagy53 #33392 Öregem, Te egymagad többet érsz, mint itt az egymást lájkoló képfeltöltők összesen! Nem én kérdeztem, de én köszönöm meg ezt a folyamatos támogatást, segítséget amit itt a topikban teszel. 
Önzetlenséged, segítőkészséged frank007-hez hasonlítható, persze más módon fejtitek ki, de mindenképpen az ETS2 játékosainak hasznára .
Mindkettőtöknek továbbra az eddigieknek megfelelő kitartást, lelkesedést kívánok.... -
zorba3333 #33391 Jelenleg már nincs rá módosítás, mert az 1.4.12-es frissítéssel a fejlesztők optimalizálták a játék ezen részét.
Ennek ellenére könnyen megtudod oldani a problémát.
Megnyitod a C:/sz.gépnév/Dokumentumok/Euro Truck Simulator 2/config fájlt egy szövegszerkesztővel, és megkeresed ezt a sort:
uset r_mode "2880x1800x32x200" és átírod a felbontást a neked megfelelőre.
(Értelem szerűen nálad alapból nem ezek az értékek lesznek benne, mert ezek az én felbontási adataim.)
Miután végeztél ne felejtsd elmenteni.
Ügyelj rá, hogy szintén az előbb említett cfg fájlban lévő
uset r_fullscreen "1" sor végén 1-es érték legyen megadva, és ne "0".
#33387 (Mr Danonino)
Íme a jelenlegi frissítéshez készült két Winter mod elérhetősége:
Winter mod 1.7.0 + TSM4x + DLC
Winter mod V3.0 (1.7.0)
Két külön mód, ki kell próbálni őket, és amelyik tetszik azt kell használni.
-
ToMM23 #33390 Sziasztok! NIncsen meg valakinek a 4:3as mod? Vagyis hogy nem az a fekete csik alul felül.. Mert ugy pocsék játszani :( -
videoton #33389 Illetve még annyi,hogy az 1.7.0-ás patch alatt fut a mostani magyar map?Mert ugye az 1.4.8-as patch alatt megy! -
videoton #33388 Szia! Csak érdeklődnék,hogy mikor lesz a következő csomag? A magyar map-hoz. -
Szia meg tudnád adni a linkjét a winter modnak lehet privátban is -
Redapple #33386 Dehogy láttuk...
Köszi, hogy linkelted! (Amúgy vagy az ötödik lehetsz azt hiszem. Csak pár hozzászólást kellett volna visszaolvasnod
)
-
Amúgy láttátok már? :P
-
Ha a volvós videóra gondolsz, nyilván nem. De nem is ez a lényege.
A videó egyszerű, mégis látványos, arról szól, amiről kell, nagyon el van találva.
Nálam a "the best" reklám jelenleg -
nem. -
Csak azért kérdeztem hogy teljes verziós lesz-e, mert gondolom a te kezed munkája a Magyar béta pálya, de ha tévedek esetleg, akkor bocsánat. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mindenhol terjed ez a videó, véleményem szerint nem sok köze van a valósághoz.
-
igazából mindegy, még ha animáció az egész is; a végeredmény minden idők egyik legjobb reklámja. az ötlet az ami fantasztikus, hogy ez így eszébe jutott valakinek. -
Lack #33379 Sziasztok. Tud valaki normális cementsiló létezéséről ets2-höz?
Ilyenre gondolok:
-
fagy53 #33378 Nem baj az a lényeg, hogy a mapban benne van és ott egyszer....
Nagyon köszönöm, hogy folytatod és jelentkeztél, most láthatod, hogy mekkora a mi kis országunk!
Amit sajnálok az, hogy kimaradt pl az M6, de tudom, hogy a forrásaid korábbiak, mint ahogy az elkészült.
Nagy öröm a térképeden autózni!
-
Akkor se hiszem el. Szerintem előrefelé haladva vették fel, és aztán fordítva játszották le a videót :) -
Mindegy látom nem néztem szét , de hát nem gondoltam volna. Mindegy az a lényeg jót akartam. Szerintem ütős reklám.