1542
-
  • Caligo
    Látszik mit ragadtatok ki a hozzászólásból, azt amivel pontosan rátapintottam a lényegre. Erről beszéltem, próbálom csillapítani a kedélyeket, erre meg jön a sértődés. Egyébként abba meg ne menjünk bele, hogy mennyire vagyok képben vagy nem. Hidd el, éppen eléggé, hogy elegem legyen ebből a "jaj de rossz nekem mert magyar kisebbség vagyok Romániában és, hogy hogy bántanak engem itt" szövegből...
  • cargame
    Akkor meg 1szer 2 szer nezd at a topikot, mert itt senki nem panaszkodik, h ideszuletett meg Trianont sem siratjuk. Sooot, sztem itt minden egyes szekely, magyar, erdelyi orvend , h ide szulethetett. Nem igazan vagy kepben :)
  • sovatalevi
  • st3ve
  • Caligo
    Szerintem olvasd el még egyszer mit írtam. Arról beszéltem, hogy szerintem miből fakad ez a hihetetlen felháborodás amit ez a topic váltott ki az erdélyiekből.
  • Anxius
    Az a helyzet, hogy eddig ahányan erdélyiek ide írtunk, egyikünk sem azt siratta, hogy itt él, ergo nem tudom, hogy te itt mit olvashattál.
    És egyikünk sem szidta sehol Trianont.
  • Caligo
    Istenem, nagyokat nevetek a képeken, meg a vitatkozásokon is. Azért van a felháborodás az erdélyiek részéről, mert egyes ott élő emberben, főleg a székelyekben egy hatalmas sértettség uralkodik. Az ilyen emberek mindig Trianonnal dobálóznak, és baromira meg vannak bántva. Nem akarják elfogadni, hogy oda születtek, ott élnek, utálják a románokat, nem akarják megtanulni a nyelvet, és amikor valaki szapulja az országot nagyon felháborodnak, de ez csak a saját sértettségükből fakad. El kell fogadni, azt hogy hová született az ember. A baj az, hogy egyes erdélyi emberek épp olyan fanatikus magyar, mint sok román, aki fanatikusan román. A gond csak az, hogy mindig ez a két tábor találja meg egymást, ebből pedig rengeteg konfliktus adódik.
    Ezek a képek inkább megmosolyogtatók mintsem sértőek a magyarokra nézve. Igen bárhol lehetett volna ilyenek készíteni, akár Indiában is, ahol nincs kevesebb "tuning szekér" mint Romániában. Értelmetlen ezen vitatkozni.
  • Jacek
    nyugigumi
  • st3ve
    NEM IS TUDOM MELYIK KÉPEKBŐL VOLT SZERINTEM TÖBB.a DACIA - SZEKÉR TUNINGBOL.VAGY AMI BASSZA AZ ORROTOKBÓL.
  • Jacek
    Valoszinuleg neki Magyarorszagot, Budapest jelenti... hat elrarulom a tobbi resze par nagyvaroson kivul eleg fejletlen sajna...

Es igen eleg sokat voltam Erdelyben ismerem azt a reszt is, lehet mindefele kepek linkelni (rohogni is rajta) csak ideologiat ne krealj hozza:) itthon ugyan ugy lehet idiota kepeket csinalni, igaz a roman autotuning kicsit idegen nekunk:)
  • Gladiator
    "Nem vagytok valami poénos emberek". Miért írsz magyarul, hogyha nem tudsz?
  • st3ve
    NEM VALAMI POÉNOS EMBERKÉK VAGYTOK
  • Gladiator
    Welcome TO Romania. Miért írsz angolul címet, hogyha nem tudsz?
  • st3ve
  • Narxis
    Fejezd már be ezt st3ve. Mi abba a jó, hogy más országokat és azok lakosait cikized? Bántottak téged? Ugyanolyan vagy mint azok akiket ide belinkelsz csak te nem fizikai nyomorban élsz hanem szellemiben.
  • Szildramor
    De látom elvették a kedved. Aludni sem tudsz már? én voltam fenn 3 kor. Azt hogy éjfél után miket csináltál az meg látszik :D
  • st3ve
    Nem voltál itt tegnap ilyankor.Mert azt ist mondtad.És tegnap ilyenkor nem is linkelt senki sem.Az utolsó kép 01:01 kor volt.
  • Szildramor
    Nem élnek jobban. Ne menjünk bele politikailag mért nem... :) De el lehet képzelni, csak meg kell nézni egy itteni hiradót. Valakik ott is loptak sokat. Anál csúnyább nincs, mint mikor valaki a saját országán élősködik. És most annyira általánosítottam, hogy indiától szlovéniáig mindenki belefér :D
  • [HUN]FaTaL
    De Bangladesh is biztos gazdagabb, mint Szlovénia megalol :D
  • [HUN]FaTaL
    Ez a gazdaság, nem az átlagember. Továbbá egy főre jutót nézz, ne bruttó hazai összterméket...

Mexikóban ugye jobban élnek az emberek meg Indiában :D
  • Szildramor
    Hát nem tudom érdemes-e összemérni. Most igazából mindenben kissebb Magyarország. Jobb helyzetből indult viszont és rengeteg kölcsönből vásárolt cucca van. Rendőrkocsikat bérlik, buszokat bérlik, vonatokat bérlik. Most ha valaki vesz kölcsönre egy plazmatévét az gazdag? Akkor győzike nagyon gazdag :D
  • st3ve
    Mennyi magyaország és mennyi románia területe???
  • SirAlo
    Jol megnezted hogy gazdagabb-e Magyarorszag?:P

38. Romania 278,400,000,000
    50. Magyarorszag 203,900,000,000
  • Szildramor
    Mindenki vagyis te is? Sose jártál ott és félsz az ellenségtől. Olyan vagy mint egy átlag amcsi rajzfilm. Kitetted már a lábad otthonról??
  • SirAlo
    Ket kulon vilag?:D LOL En is erdelyben elek es voltam mar tobbszor Debrecenbe, de szinte semmi valtozas nincs amikor atmegyek... Vagy mivel masabb egy masik magyar varos mint Debrecen, ha annyira mas vilag?
  • setuh
    aham :)
    Nagyvaradi van?
  • Higany
    Én Sepsiszentgyörgyön születtem és éltem 14 éves koromig.
  • st3ve
    Az első két oldalon még tényleg nagy volt az öröm.Volt aki ferrarit tett be amit valamiféle marutival vontattak.Most akkor mi van??Románba minden fasza és jó.Mennyen mindenki bátran.A képek csak a képzelet szüleményei.
  • Anxius
    Én személyszerint Csíkszeredában.

cargame Székelyudvarhelyi
    SovataLevi pedig Szovátai

és a többieket nem tudom.
  • donatus13
    Amint említettem bunkó és hülye ember van itt is és ott is, csodát nem lehet várni, bárhol jár az ember hibátlan hely sosem lesz.Abban én is igazat adok ,hogy a legtöbb magyar mentalitása szörnyű de ez van, aki meg normális az nagyon jól tudja ,hogy az ilyenekkel semmit sem tudunk tenni.Én is ismerek Romániából ide költözött embereket és semmi bajunk nincs velük szorgosak és rendesek is, ezért is van az ,hogy én sosem szidom Romániát meg Erdélyt de a többi országot se nagyon szoktam de amint már írtam , hülyék és bunkók mindenhol vannak ezen teljesen felesleges mérgelődni ne is foglalkozzatok az ilyenekkel.
  • setuh
    Hy!
    Merre laktok ti akik erdelybe eltek?
  • Higany
    Nem mondtam. Tény, hogy vannak ilyen helyek, de alapjában véve általánosítanod kéne és nem csak egyfelé elterelni az embereket. Ezek után ki akarna oda menni, csak, ha a te képeidet nézi?
  • st3ve
    Magyarországon sincs semmi sem rendben.Igazad van.De a határ jobb és bal oldalán egy teljesen különböző világ van.És ezt se probáljátok már megmásitani , mikor mindenki tudja.
  • Higany
    Én téged se értelek, ha nem tetszik ez a sok sz*r amit ez az okostóni belinkel, akkor miért jössz be ide. Ő nyitotta a topikot, felőlem azt csinálhat amit akar. Fölösleges felhúznod magad ezeken!
  • donatus13
    Én most néztem be ide először,nem járatom le Erdélyt,biztos van szép hely ott is mint itt,de nem, nem mindenki rendelkezik ilyen torz képpel a világról persze nem mintha Erdély a világot jelentené,engem per pill egyáltalán nem érdekel,hogy mit linkelgetnek be Erdélyről úgyse veszem komolyan mert nincs mit komolyan venni.

Amikor Erdélyben járt az osztály fele Bajáról sírva jöttek haza sokan,idősek otthonában lettek elszállásolva,és sajnos senki nem látta a gyönyörűen felújított műemlékek erdejét.Amikor nagyobb városban jártak két öreg magyarul beszélt és megkérdezték van e valahol mcdonalds az volt a válasz ,hogy neki nem kell segítenie mert ,hogy mi leszavaztuk őket a kettős állampolgárságnál.A romániai osztályból sok Erdélyi magyar volt és nem beszéltek magyarul a Bajaiak előtt akik semmi rosszat nem tettek az erdélyiekkel.Tényleg nagyon jól esik ilyen helyre menni.Így nem lehet csodát várni az itteni emberek hozzá állásáról felétek.
  • st3ve
    Mondom én nem értelek benneteket.Ki beszélt erdélyről.Azt is irtam hogy a magyar területek azok OKÉK.Én a romániai helyzetekről linkeltem.Ahonnan ti is irtok valószinuleg magyar teruletek.Tehát ott annyira nem jellemző a dolog.De nem mondjuk már hogy ezek a képek csak a fantázia művei.
  • Szildramor
    Mert én alszom éjjel és nem cigánygyerekeket kutatok meg arab szamarakat linkelek mint egyesek. Örülhetsz a sikernek igazán...
  • Anxius
    donatus: Igazat adok neked abban, hogy hajlamos vagyok én is általánosítani.

Nem mondom, hogy Magyarországon nincsen szegény ember/árva gyerek, stb. Épp erre próbáltam reflektálni, hogy akkor esetleg(na jó, akkor sem) érthető lenne Istvánka igyekezete, hogyha Magyarországon mondjuk 0%lenne a munkanélküliség/0%az analfabetizmus. De ugyanúgy rendelkezik a Romániánál említett dolgokkal, ergo nem tudom, hogy mire veri itt magát, amikor az ő hazájában sem olyan fényes a helyzet.

A nyelv kapcsán meg félreértettél. Nem magával a magyar nyelvvel van bajom, hisz a leggyönyörűbb nyelv. Azzal van problémám, ahogy egyes(rengetegen) emberek beszélnek.
    Ezt te kint nem érzékelheted, de hidd el, hogy minden erdélyi egyöntetűen állítani fogja, hogy az anyaországiak nyávognak.
  • Higany
    Voltál te már egyáltalán Erdélyben, Romániában? csak mert ha voltális, akkor baromi sok negatív élmény érhetett. Én ott éltem 14 évig, de azért nem tapasztaltam feleannyi nyomort, meg egyéb szarságot, mint amennyit te leírsz vagy belinkelsz a képeken! Ajánlom, hogy menj el oda még 1x, vagy egyáltalán! Változni fog a szemléleted, garantálom!
  • st3ve
    Mindig lépsz és soha se mész elllllllllllllllllLLLLLLL