1542
-
-
Solt #421 "Mellékesen azért nem érzem közel magam néhány magyarkodóhoz, mert egyszer azt találták mondnani, hogy erdélyt úgy zseretnék felszabadítani, hogy a Székelyeket bele se vették."
Az ilyen ember nem magyar... nem kell vele foglalkozni, általánosítani pedig végképpen nem szabad ezek alapján! -
Solt #420 Ugyan Rundi... ne kezd itt is! ;) -
Solt #419 Elég egyértelmű a kérdésem! "Te valamiért szeretnéd magad megkülönböztetni az Anyaországi magyaroktól... Jól érzem, vagy csak üldözési mániám vagyon?"
Erdélyhez pont annyi közöm van, mint neked, neked pedig pont annyi közöd van az Anyaországhoz, mint nekem... -
#418 Közelebbinek? Nagyanyáméknak voltak földjei határon innen és túl is. A kérdés az, hogy melyiken van otthon az ember? Hát amelyiket megműveli. Ez egyértelmű. Mellékesen azért nem érzem közel magam néhány magyarkodóhoz, mert egyszer azt találták mondnani, hogy erdélyt úgy zseretnék felszabadítani, hogy a Székelyeket bele se vették. Ez a nagymagyarország valami ez kicsit a határon túli magyarok ellen szól és nem értük. Néhányan úgy énekelik a székely himnuszt, mint valami harci indulót. Vagyis a dolgot a jobbikisok kezték nekem ez nem tetszik. -
Rundstedt17 #417 Szerintem úgy érti miért nem érzed magad közelebbinek hozzánk magyarokhoz?
Solt:
Na ugye hogy megmondtam :D -
#416 Bocs de még mindig nem értem a kérdést. Azt szeretnéd tudni: amennyiben teljesen székely lennél több közöd lenne-e erdélyhez mint most? -
Solt #415 Apai ágon Székely vagyok, Anyai ágon meg Anyaországi magyar, de nem hiszem, hogy ezen lenne a hangsúly. Válaszolsz arra amit kérdeztem? -
#414 " félig Székely vagyok, de... " bocsi, de nem értem XD Félig meg román? Nincs bajom a románokkal sem ha becsületesek. -
#413 Jobb ez így :) Erdélyiek jelenlétében a nacionalisták is tudnak viselkedni. Rallibajnokség szokott lenni közeletekben? -
Solt #412 A Nap nem kizárólag Székely jelkép, ugye tudod? Én félig Székely vagyok, de úgy érzem az eddigi megnyilvánulásaid alapján, hogy Te valamiért szeretnéd magad megkülönböztetni az Anyaországi magyaroktól... Jól érzem, vagy csak üldözési mániám vagyon? -
#411 Am a topic jol osszehozta az Erdelyieket :) -
#410 Ezt ajanlanam olvasni,es leirja,hogy a gyerekek elore koszonnek,es a felnottek sem segelyre vagynmak.Am szovatan is jartak. -
#409 Linket! -
#408 Tolunk 5 Km-re is vannak ijen utak...Biciklivel sokat jarok arra.Igaz nem aszfalt,hanem kamionok hordjak a kovet a hegyekbol.Cserepes ko,gondolom hallott valaki rola. -
#407 Szép kép! Remélem jövőre én is fogok párat fényképezni azon a tájon. -
#406 Én nem vagyok kifejezetten Jobbikos, de abban mindenképpen egyetértek, hogy a hagyományainkat tisztelni kell és mindenképpen tovább kell adni a fiatalabb nemzedékeknek, márcsak a múlt hibáiból való tanulás miatt is. Éppen ezért létre is hoztam sokadmagammal idén a helyi Székely Kört, aminek a honlapját is készítem. És a múlt héten szombaton megnyitottuk az első kiállításunkat is. -
Őseim földje: háttérben Hargita, felette a székely jelkép ünk utolsó sugarai.
-
#404 igazából nincs jelentősége már. Most már mindenki láthatja. A tettek mezején elvált a víz a sőrtől. Székelyes logikámat nem tudták megingatni. Mi nem vagyunk olyan naívak. Csíksomlyúi Búcsú rendszeres látogatója volt olyan politikus is aki ellen két büntetőper is folyik napjainkban. Székelyeket nehezebb megtéveszteni annyit mondog és a végére teszek egy pontot :) -
#403 Egyik nagyon jó barátosném, baróti. (Halkan megjegyzem, Jobbik pártag ) -
#402 Ebben is van igazság. Ám ismerek nem egy olyan embert, akik a fityeszre szavaztak még az eu választáskor is, de ma már nem tennék meg, és nem is tették meg.
De tényleg legyen ennyi a politika itt.
Más:
-
#401 Kicsit irigyellek. Én is ott éltem születésemtől 14 éves koromig. De sajnos már rég nem láttam a szülőföldömet. Hébe-hóba tartom a kapcsolatot az ottani ismerőseimmel. De jövőre mindenképpen szeretnék haza menni egy rövidebb időre. Már nagyon hiányzik. Nem csak a szép tájak, hanem a kedvesebb, jószívű emberek, mindenféle hátsószándék nélkül. Nem olyanok, mint itt Mo. úgy általában. -
#400 Ez a kedvencem autóutakból: mióta felújították nagyon brutál. Unokatesóm tezstelte mit tud az Astra hegymenetben. Túléltük, de a kanyarokban ahogy sodródik az nagyon állat. Mindenkinek ajánlom driftelni is ha el nem kapják :)
Királyhágó motoros videó -
#399 -
#398 Érdemes megnézni:
elindultak 3 sporkocsival hogy megkeressék a világ legjobb útjait
2:30 kor meg csodálkoznak hogy jobb autók álnak a fekektetengernél mint amivel ők jöttek
-
#397 Látom már van Brassó, Csík, Udvarhely, akkor már Sepsiszentgyörgy sem maradhat le(én ugyanis itt élek)! :)
Amúgy meg, aki elindította a topikot, az nagyon büszke lehet magára, ha ennyi ismerete nincs a szomszéd országról, hogy komolyan vegye azokat a képeket, amik elöl vannak. Gratulálok...
-
#396 Nem jár nagyon messze az igazságtól. Egyszerüen megnézték melyik tábor gyengült meg és hová mehettek át a szavazatok. A jobbikos ismerőseim mind balosok voltak. narancsosoknak nem változott a tábora. Szép vagy nem: a statisztika és tapasztalatok is azt igazolják igazam van. Másik meg a nyilatkozatok mostanában. Kéz a kézben nem mondom meg kikkel. Bárki utánanézhet ebben a pillanatban is akár. Ezért nem értem őket. A saját oldalukat képviselni mentek parlamentbe de aztán ki tudja melyik is az az oldal. -
#395 Ha nem tetszik, több dolgot tehetsz, pl: 1 szólsz egy mogyorónak, 2 nem jössz ide, hanem ezt a topikot látogatod. -
#394 SG-n ne politizáljatok wazze! -
#393 Mármint a Jobbik azért lett kitalálva, hogy a baloldaliak oda szavazzanak, egyrészt azért mert az mszp-ben csalódtak és a fideszre csakazért sem szavaznának, kettő, hogy a fidesztől elvigye a radikálisabb szavazatokat? Ha kb erre gondoltál, akkor nagyon messze jársz az igazságtól, kevered a két párt, fidesz-mszp hazug kampányát a Jobbikról.
-
#392 Látom szép számmal vagyunk azért az sg-n, Szatmárnémeti(Tasnád) olyan dúrva 40 km a magyar határ. Amúgy #384 is tasnádi, #383 pedig olyan 21 km.
Nem épp olyan szar hely ez mint azt a képek mutatják persze vannak ilyenek nem tagadom, de ez nem csak itt fordul elő. Attól, hogy itt élek még ugyan úgy magyarnak érzem és mondom magam, mert az is vagyok.
Üdv. -
#391 Igazábol szerintem jól választottad a jobbikot. Baloldalr helyett sokan oda adták azért is van kitalálva. Csak nem gondolták hogy még így is meglesz a 2/3-ad. Ez nem politika. Már a nevük is túlzás... -
#390 Akkor melyik a hiteles? Lmp vicc.. Fidesz az elmult években számomra teljesen hiteltelenné vált, mszpre meg akkor se szavaznék ha egy pisztojt tartanának a fejemhez..:) -
#389 szerintem meg bal. Azért furcsa kicsit hogy a bűnözés visszaszorításáért küzdenek, és össze vissza szavazmak és nyilatkoznak. Kamupárt szerintem: erdélyi szemmel nekem nem hiteles... -
#388 Lehet, de még mindig jobb mint a többi párt, én azon a véleményen vagyok. -
#387 Ja: pedig nem is azok. Most is 3 csapás törvényt: nem tetszett nekik mert túl radikális. A kettősállímpolgárságot meg néhányan elfelejtették hogy melyik nap is lesz :D Hól vannak ezek a nácizmustól. KB akkora a szakadék mint baloldalon a baloldali eszmékkel :) Azok legalább ezt megszavazták. Jobbik az csak egy politikai fogás... -
#386 fasiszta:D isteeem.. nem elég hogy idióta vagy de még tudatlan is, csak azt mondod amit hazug média mond.. -
#385 Melyik részéről vagy Erdélynek? :) -
#384 Romaniaban lakok,messze nem kell azert ennyire durvara gondolni :) Ezek a kepek a legnagyobb nyomornegyedekbe van csinalva ott lent Bukarest kornyeken,Erdely sokkal szebb,normalisabb...de azert itt is vannak dolgok :))) De magyarbva is van boven putri... -
#383 Nagykaroly itt... -
#382 Sose lehet tudni. Láttam én már karón varjút :D Azért mert valaki nem erdélyi még láthat tisztán. PrasCo hozzászólásai kifejezetten két lábbal áll a földön. Igazi hazafi ésszel oldja meg a problémát és érzelmekkel ÉPÍTI a hazát. A többi csak simán bajkeverő -_-