Welcome Románia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sajnos nálunk is megtalálhatoak ezek az állapotok.De ez is valaminek az eredménye.

Ugyanezt megtalálod Debrecen-Dombostanyán is. Még rosszabbat is.
Négy napig a gyermekvédelemnél gyakorlatoztam, láttam kb. 30 négyzetméteres, Trabantlemezbõl összetákolt házakat, ahol kb tízen laktak. Digi antenna, meg plazmatévé persze volt. És mégsem Romániában készült, hanem egy olyan magyar városban, amelyik egyébként a gazdagabb városok közé tartozik.

KoЯn

no, már éppen eléggé felháborodtam, de ez a hozzászólás valamennyire lecsillapított...
Nem turistaként voltam ott.
Ezek átlag helyek. El lehet menni Segesvárra, Brassóba, Temesvárra, Aradra, Marosvásárhelyre, Szatmárnémetibe, Nagykárolyba. Ezek a városok többnyire szebb képet mutatnak sok magyar városnál. Az eddigi képekrõl el lehetett volna mondani, hogy le sem tértek a putrisorról. Az amerikai gettókból is lehetne hasonló képeket felhozni. Szegénység, meg lepusztult lakosság mindenhol van.

Viszont amikor '93-ban voltam a Fekete-tengernél Eforie Nordon, még másfél kilométerre volt a legközelebbi budi a kempinghez, a szarlé ömlött a tengerbe, nem volt egy bolt se a környéken. 2008-ban voltam ott utoljára. Egymás hegyén-hátán vannak a négycsillagos szállodák, és a bevásárlóközpontok. Ezek a képek pont azt bizonyítják, hogy ott tudtak tenni a teljes összeomlás ellen. Inkább példát kéne venni róluk ahelyett, hogy a '90-es években, nyomortelepeken készült képeken kacarásztok.

KoЯn

<#buck><#buck><#vigyor2><#vigyor2><#wow1><#vigyor2>

veszelka
Ahogy nézem, te le nem tértél a turista útvonalról. Ilyen alapon berakhatnék képeket a budai várról, az aranypartról, meg mondjuk Zirc belvárosáról.

sztem elég lenne ha csak ezt a DIGI tv antennáit sasolná az ember.Putrikon egyes esetekbe van 4 is.

A Kelet-Magyarországon valoban az van amit hallotál.

"Jó" képek, csak az a baj, hogy 2000 elõtti mind. Én elég sokat járok Romániába, az utóbbi 5 évben egész más lett a helyzet. Pár ízelítõ:

Saját képek, 2008-ból. Tényleg nagy volt a nyomor az utóbbi idõkben, a különbség csak annyi, hogy ott megtanultak kimászni belõle.

Egyébként Hajdúhadházon, Záhonyban, Nyírmihálydiban, meg egy csomó helyen hasonlóan elkeserítõ képeket lehetne készíteni, mint a topic eddigi képei.

KoЯn

Igen!Szinte minden ház faszán ki van rakva kõvel marha jól néznek ki!Az utak is jók.Azért magyarország 2 végét össze lehetne hasonlitani.Két kulon fogalom.

veszelka
Kulturált, rendezett falvak általában, szép, fejlõdõ városok.

Kivétel persze Baranya, és Göcsej, a Dunántúl két segglyuka😊

Míg a kelet-magyarországiaktól állandóan nemzethalált hallok, addig valahogy Dunántúlon jártamban ritkán szembesülök ezzel.

Bár tény, hogy pl Gyõrben cigány rablóbandák vadásznak egyetemistákra, de ezeknek a száma elenyészõ Miskolchoz képest, amit meg össze se lehet vetni romániával.

Magyarországon kb 10 millióan élnek (sõt már az alatt) Romániában 21 és fél millióan kb...arányok

Mert mi van a dunántulon?????

Szerintem erdélyt ne is vegyuk bele románia kategóriába.Bár az ott elszaporodo románok/cigányok csinálnak állapotokat.

veszelka
Nekem az egész dologban az az érdekes, hogy míg az ottani magyarok mára szinte teljesen asszimilálódtak (vagy áttelepültek az anyaországba) addig a székelyek megõrizték falvaikat, szokásaikat.

veszelka
El kéne menned egyszer a Dunántúlra.

Mig egy magyar családba van 1 gyerek meg egyse addig a cigányoknál.10-20db és ezek igy osztodnak nõnek ugy 15 évig se mér egy csinál egybol 2 cigányt és igy tovább és igy tovább és igy tovább........................................Szép jovõ.

veszelka
Voltam párszor Szovátán, laza hely.<#vigyor4> Bár fõleg a Medve-tó érdekelt ott😊

Az elsõ kultúrsokk (cigányokat, rohadó gyárakat, putriszerû falvakat leszámítva) valahol egy craiova környéki vendéglõben ért, ahol életemben elõször találkoztam Európában guggolós wc-vel. Viszonylag tiszta volt, de én valahogy jobban vártam volna egy megszokott csészét, mint egy lyukat a földön, mellette gumírozott lábtartókkal.

Azért lett inditva ez a topic mert pár kép megihletett.Sztem romániát nem kell bemutatni senkinek.Kár hogy az elcsort magyar terület is el lett románositva.Cigányositva.

Jászapáti...

Itthon lassan már nem is telepek lesznek ha igy halad továbbb.A szép vezetés akik eddig voltak gondoskodtak róla.Pl.:Tiszavasvári ....stb.Vayg falvak ahol már Magyar ember nem is lakik.Olyanok mint az amõbák.FÕ köszönet gyurcsányéknak és társaiknak.

sovatalevi
Szerencsere Szovata is erdelyben van(keress ra) Itt keves a roman.Szerencsere cigok sincsenek nagy szambam .Igaz 15k-s lakossagu varos.

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

veszelka
És te Lyukóvölgyrõl? Ahol cigány él nagy számban, az így néz ki. De az arányok tudod... Míg szlovákiának csak egy része, fõleg a keleti, ilyen, addig románia magyarok nélküli részének az egésze.

A szerbeknél más a helyzet, õk önerõbõl ilyen igénytelenek😊

veszelka
De csak ott. Míg Magyarország útszakaszai nagyrészt aszfaltozottak, vannak a havasalföldnek olyan része, ahol murván, vagy földúton közlekednek a jármûvek a városok között. Gondolj bele, Miskolc és Debrecen között lovaskocsival kerülgetve kéne harcolnod a tengelytörés ellen egy földúton.

Persze, tudsz Miskolcon mutatni nyomortelepet, no de ne feledjük el, hogy románia szinte minden városában van egy. (Erdély nem játszik).

Úgy képzeld el, hogy pl a Budapest körüli utakat felújítják, a többi meg kátyús, esetleg aszfaltozatlan, Szegeden még leprásokat elkülönítõ tábor is van, az ország lakosságának egy jelentõs része pedig úgy dogozik nyugaton, hogy a gyereket otthon hagyta.

Szlovákiában van.Keress rá bátran.Bár ott se szaroznak a cigányokkal.Nem ugy mint nálunk.

sovatalevi
nem

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

A LUNIK 9 -rõl hallotál már???

sovatalevi
Errrol beszelek 😊

veszelka
Tény, hogy egyszer Brassóban román koldusgyerekek ellepték a buszt, amivel mentünk, de a rendõrök megkergették õket, párat elkaptak, azokat elverték a sikátorban...

veszelka
Ne felejtsük el, hogy azért románia keményen a balkán része, míg Magyarországot csak heves önostorozó felindulásban szokta néhány hülye annak hívni. De aki járt már pl a havasalföldön, tudja mirõl beszélek.

Erdélyben voltam egy-kétszer, az nem ilyen. Ahol magyarok élnek, ott viszonylagosan kulturált falukkal, városokkal találkozhatsz, de amint átlépsz román területre, azt észre fogod venni.

Szerbia hasonlóképp megoszlik több különbözõ fejlettségû régiókra, ahogy a román duna szakaszon láttam meztelen vályogvetõ cigányokat, úgy szerbiában is lehet a déli részeken találkozni ilyen látvánnyal.

Szlovákia, bár nem egy kultúrállam, de semmiképpen sem venném ide.

greg benz
Uram isten ennyi ökörség ami belõled ömlik te jó ég.. gondolom vagy legalább 15 -,-
" Ha csöndben maradtál volna,bölcs maradtál volna"<#papakacsint>

sovatalevi
Pfffff szánalmas...

Hegi90
"érdekes képek" _DS_ADS

igen biztos én vagyok a flémkeltõ.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Aztz nem mondtam hogy az egész románia ilyen.Van sok jó hely ott.Amugy is románia fele el van lopva magyarországból.

greg benz
Ennek a topiknak aztán van értelme..meg a színvonal amit képvisel az is elég komoly. Gratulálok a témaindítónak

sovatalevi
Pffff...en Romaniaban lakom,de ilyent csak kepen latok.Itt nallunk nincs ilyen.(marmint Szovatan)
Es ezzel a topical mi a celod?

Mike at home
flém

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ha valaki itt glémkeltõ, az pont te vagy
vedd már észre magad

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ugyanmár nem tudom mit vered magaad
ezek érdekes képek
ez nem románia, mindenki tudja
de attól még a képeket elnézegetem

nandorb
10-15evvel ezzelotti kepeket most rakod be mikor mashogy nez mar ki kb. minden.

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

<#nyes>

...

😞

Hegi90
Hidd el, ezek se szaroznának, ha normális lenne a vezetés.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

DJ RX7
"Kint a rendõrök azért nem is szaroznak." :

:3