1542
-
  • Higany
    Ezt a honlapot készítgetem, még egyelőre teszt verzó van fenn: http://dszk.freeiz.com/
  • Zerénd
    Mutass egy olyan képet, ahol kart lendítenek!
    Ellenben ezer más olyan képet, cikket tudok mutatni, ahol pont az ellenkezőjét teszik, mint amit gondolsz róluk.
  • sovatalevi
    xD Varom mar :)
  • Szildramor
    Ok már várom :) Jövő héten befejezem a rallis pályát meg a kocsikat is. Húú ott milyen jó kis ájakon lehet száguldozni. Csak össze ne találkozzon egy medvével :D
  • sovatalevi
    Szokott lenni,epp a multheten volt a Maros Kupa Rally,vannak kepeim,majd ha lesz ido feltoltom az albumomba :)
  • Anxius
    Igen, nálunk is van, Wass Albert század.
    És mit tesznek? Megalakult, hogy legyen egy újabb provokáció az abbamaradt román tüntetések után; a híres gárda alapelvek(hagyományörzés, stb.) kimaradnak, de helyette nyilvános helyeken karlendítve pózolnak a fényképezőgépnek.

Ezek után hogy is várja bárki is, hogy ne csak egy újabb SS-t lássanak bennük(és, hogy egyáltalán komolyan vegyük...)
  • Solt
    Nem tudom miért alakult ki ez a véleményed, de javaslom vizsgáld meg a hírforrásaidat... továbbá picit gondolj bele, hogy kb minden második szavad sértő nagyon sok ember számára... nem tudom erre mi szükség van!

Hidd el nekem, hogy nem szorulok a magyarázataidra... főleg nem a sületlenségekre!

Viszont végre valamiben egyet is értünk: "Aki hova született: ott tegyen meg mindent hogy jobb legyen"
  • Sephirot T
    Nem tudom mi bajod jobbikkal.Egyetlen part amibe van valami.Szerintem te felreismered oket.A gardat egyarant.Ha nem tetszik ne torodj vele,szekelyfoldon ez teged amugy sem erint kulonoskepp szoval nem ertem miert teszel rajuk ilyen megjegyzeseket
  • Szildramor
    Bocsi: jobbikosokat akartam írni. Keverem kicsit, de nem az én hibám. Jobbikos szerkóban avatták fel valamelyiket azóta keverem. Jobbikos nem egyenlő a magyarokkal lényeg a lényeg. Na tiszteletem és tessék képeket linkelni inkább. Ami összeköt országokat az nem a térkép. Ezt magyarázom félszékely barátunknak is. Aki hova született: ott tegyen meg mindent hogy jobb legyen. Vagy éppen jobbik :P na csá
  • Solt
    Több gárdistát is ismerek... egyik sem ilyen arcátlan mint te! Mellesleg, hogy jön ide a gárda?
  • Solt
    Én imádom a székely embereket... mint említettem apai ágon bennem is székely vér csorog, ezért ebben az imádatban azért van elfogultság. Ettől függetlenül van abban igazság amit mondasz... a fiatalokkal vannak gondok, utolérte őket az ami a mi ( anyaországi ) fiataljainkat is elérte pár éve...
  • Sephirot T
    De ki beszelt most errol?Csak tereld a temat es fenyezd magad tovabba
  • Szildramor
    Bocs de én a gárdistákat osztom. Meg ne haragudj hogy ezt mondom, de a narancsosoké a kétharmad. Ne mossuk össze a dolgokat... Na további jó belemagyarázást. Olvasson vissza akit érdekel honnan kezdődött. Nektek is azt ajánlom visszafele olvassatok mielőtt butaságokat írtok a becsületes székelyekről ^-^
  • Sephirot T
    Amint irtam a dolog valoban teljesen jogos.Es egyaltalan nem mindegyik olyan,sott,en szemely szerint jobban szeretem a szekelyeket mint az itt partiumban elo magyarokat,sokszor jartam ott es meg sehol sem talalkoztam ilyen bekes emberszereto nepseggel.De mint mondtam sokan vannak akik csak nagyzolni tudnak szekelysegukkel es a tobbi magyart puhanynak tartjak.Ez foleg a fiatalokra jellemzo.Itt van peldanak Szildramor is...
  • Solt
    Sámánok? Atyavilág... na jó, tényleg hagyjuk! Még írj be valamit, hogy tiéd legyen az utolsó szó, oszt fejezzük be. Bízom benne, hogy rajtad kívül volt olyan is, aki megértette mit akarok...
  • Szildramor
    Sámánok vigyázzák utadat XD
  • Solt
    Mély sóhaj... az idétlen vigyorgás helyett inkább figyelnél...

Isten áldjon...
  • Szildramor
    Akkor ha nem attól székely valaki, hogy erdélyi akkor te csak félszékely vagy: ergo kivágtad magad alatt az utolsó vesszőparipád XD Na jó éjt és szebb jövőt székely testvéreimnek ^_^
  • Solt
    Már a logóból látnom kellett volna, hogy tökéletesen értelmetlen ez az egész próbálkozás... Talán majd egyszer...

( Nem attól székely valaki, hogy erdélyi csillagom... )
  • Szildramor
    Húú: ez volt gondolom a gondolati csavar :D Mindenki székely a családomban. Nem érted szerintem. Attól székely valaki csillagom, hogy ERDÉLYI. Nehéz felfogni egy magadfajta becsületes okostojásnak. Nem is értem a kérdést. Légyszi tedd fel mégegyszer. Az van-e otthon aki otthon van vagy az van otthon aki itthon úgyérzi hogy ott is otthon lehet? Vááá. Székely vagyok de ez nem csavaros észjárás hanem demagóg belemagyarázás. Szép magyar szó a magyarázás nem? :)
  • Solt
    Ez nem egészen így van! A Székely ember büszke, ráadásul erre minden alapja meg is van. Viszont nem lenéző, nem lekezelő, főleg nem nagyképű...
  • Solt
    Hát öreg, szerintem látogass meg egy rendes, becsületes Székely embert, és hallgasd végig türelemmel! Tanulj tőle, hogy ne járasd le őket, minket!

Lovagolhatsz azon, hogy valaki csak a szülők egyik ágán Székely... nagyon sajnálom, hogy egy ilyen egyszerű képlet felfogása gondot okoz!

Mellesleg megjegyezném, hogy a magyarságnak nincsenek sámánjai...

A stílusod pedig nem csak gyerekes, de pökhendi is... ráadásul ahogy érzékelem alapok nélkül! Picit járj utána annak, hogy aminek vallod magad, azok az emberek, hogy viselkednek, és milyen mentalitást képviselnek... a tiedtől merőben eltérőek!

Sajnálom, hogy hozzátok is elért az agymosás...
  • Szildramor
    Lenézni meg szerintem az néz le másokat, aki Erdélyt mint valami elveszett aranybányát sírja vissza két sőr között. Jobbik vezér és a kettősállampolgárság megszavazása. Adnak okot rá bőven...
  • Sephirot T
    A szekelyekkel meg pont az a baj hogy azt gondoljak ok az atyauristen.Persze megvan ra minden okuk hogy igy gondoljak hiszen naluk osszetartobb embereket nehezen talalni.De sajnos manapsag a szekelyek csak arcoskodni tudnak meg a nem-szekelyeket lenezni...
  • Szildramor
    Nem mondasz újat. Azért mert azt hiszed, hogy még nem hallottam ezeket a demagógiákat attól még nem lesznek újak. Hazafi az aki életét adja a hazájáért és tesz a felemelkedéséért. Nekem aztán zöldségelhetsz.
    Amikor feltetted a kérdésedet már az előrevetítette, hogy aztán nyomatni fogod a betanultakat. Tessék kimenni a levegőre és felejtsd el ezt a butaságot a félszékelységedről :D Ilyen hülyeséget még nem hallottam. Olyan van hogy erdélyi. De olyan hogy félszékely... Te valami speci sámánozós válfaja lehetsz a magyarkodóknak szerintem :)
  • Solt
    Én biztos vagyok benne, hogy bőven tudnék annak újat mondani... Székelynek lenni gerinces viselkedést is jelent... a csavaros észjárás mögé pedig nem árt a tudás, úgy sokkal hatásosabb!

A világért sem szeretnélek megsérteni, de szerencsére az én tapasztalatom gyökeresen eltér attól a képtől, amit te itt székely címszó alatt prezentálsz...

Zárszónak egy Wass Albert verset ajánlanék:

Hontalanság hitvallása

Hontalan vagyok,
    mert vallom, hogy a gondolat szabad,
    mert hazám ott van a Kárpátok alatt
    és népem a magyar.

Hontalan vagyok
    mert hirdetem, hogy testvér minden ember
    s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer
    mindenki, aki jót akar.

Hontalan vagyok
    mert hiszek a jóban, igazban, szépben.
    Minden vallásban és minden népben
    és Istenben, kié a diadal.

Hontalan vagyok
    de vallom rendületlenül, hogy Õ az út s az élet
    és maradok ez úton, míg csak élek
    töretlen hittel ember és magyar.
  • MerlinW
    A képekhez annyit fűznék, hogy minden országnak vannak nyomornegyedei, lepukkant területei, azonban Romániának vannak egyrészt Bp-nél - nem azt mondom, hogy szebb - kulturáltabb, tisztább városai, illetve a természeti adottságai lenyűgözőek. Gyönyörű, lélegzetelállító helyeik vannak.
  • Szildramor
    Ne haragudj de túl hosszú volt. Nem hiszem hogy bármi újat tudnál mondani. Székelynek lenni csavaros észjárást is jelent. A mondatszerkesztésed és ez a tagolt szövegfelépítés sorkihagyásokkal nem erre utal :) Sétáljatok a hegyekben inkább. Ott megtisztul az agy és csavarosabb lesz az észjárás, mint a pesti levegőn
  • MerlinW

• MerlinW

• MerlinW
    Románia:

• cargame
    Bazze telleg jo sokan vagyunk Erdelybol :P:D
  • Zerénd
    És ez csak a te gondolatod.
    Korábban írtam, van egy baróti Jobbik tagunk. Egy másik tagunk felesége, szintén baróti. De, hogy említsek egy másik hölgyet, aki Kovászna megyei Baróton született, :DDD elég sokat segített nekünk a Jobbik kampányban. Plusz van egy aradi tagunk, tudom, nem Székelyföld, Ő már Magyar állampolgár. Magyar Gárdának van egy olyan százada, amiben csak Székely emberek vannak. Neve is, Magyar Gárda Székely Század.

Megítélésem szerint, pont ti vagytok buta, megvezetett emberek, akik benyalták a hosszú évek agyzsibbasztó propagandáját!
  • Solt
    Jó páran közülük bedőlnek helyette az rmdsz-nek... de ne kezdjünk el itt politizálni...
  • Solt
    "A normális magyar ember nem énekli más nép himnuszát félrészegen."

Más nép? Tudod mi a más nép? A román az más nép... de a Székely nem más a Magyartól... A magyarságodon belül Székely vagy, ennyi. Vagy esetleg van olyan, hogy Székely nyelv? Nem emlékszem rá...

"Az hogy a parlament alakuló ülésén vagy nagy ünnepeken eléneklik a himnuszomat az belefér"

Nem a Te himnuszod, ehhez jobb, ha hozzászoksz! A Székely ember Magyar ember, ha tetszik, ha nem.

"Az hogy te félszékelynek félmaygarnak érzed magad vagy mit írtál az jelzés arra nézve is, hogy egyikkel sem tudsz azonosulni."

Nem írtam ilyet, ez a rosszindulatú csúsztatás elég sértő! Én normálisan beszéltem veled, a minimum, hogy ezzel te is megtisztelsz! Bízom benne, hogy világos lesz amit írok, a "félig Székely" annyit tesz, hogy az egyik szülői ágam 100%-ban Székely. Ettől még 100% magyar identitásom van, mivel a Székely ugyanúgy magyar, mint az Anyaországi magyar, vagy mint a Jászok, Kunok, Matyók, stb... Mindannyian a Magyar Szent Korona részei vagyunk...

"Ha identitás zavarban vagy akkor nézd meg a vallásod. Az lehet az összetartó kapocs :)"

Erre inkább nem reagálok...

"Ja és sose voltál székely."

Ezt nem te döntöd el, de mellesleg nem is állítottam soha ilyet! Lehet, hogy számodra érthetetlen ez a történet, de számomra magyar és magyar közt nincs különbség! Az én szememben az a magyar, aki úgy viselkedik!

"Ez a típusú szöveg elég egyszerű. Olyan van hogy hazafi. Lehet lengyel is akár. 1848-as szabadságharc hadvezérei pl."

Lehet akár bantu néger is, ha a magyarságért él, értünk tesz, az akkor is magyar, ha az útleve esetleg nem az...

"Gyanús vagy nekem ezzel a mesebeszédde la származásodról... félkínai stb :D"

Nem tudom Te hány éves vagy, de ez a stílus elég gyerekes! Ha úgy érzed, hogy nem tudunk kulturált formában diskurálni, akkor szólj, és nem erőltetem. Egy kérésem van, ne sajátíts ki semmit a Székelység nevében...
  • Rundstedt17
    Teljeséggel egyetértek,örülök hogy ti határon túliak nem dőltök be a jobbikosok propagandájának,akik csak a saját érdekeiket nézik megtévesztve a buta embereket.
  • Szildramor
    sose gondoltam ilyen sokan vannak itt :D csak autós topicon vagyunk hatan: azért az már nem kevés
  • Anxius
    Tényleg jól összejöttünk:)
    Akár Erdély topicot is lehetne indítani.
    Szárnyal a képzeletem, akár erdélyi sg-találkozót is csinálhatunk
  • Szildramor
    Ja és sose voltál székely. Ez a típusú szöveg elég egyszerű. Olyan van hogy hazafi. Lehet lengyel is akár. 1848-as szabadságharc hadvezérei pl. Gyanús vagy nekem ezzel a mesebeszédde la származásodról... félkínai stb :D
  • Szildramor
    A normális magyar ember nem énekli más nép himnuszát félrészegen. Az hogy a parlament alakuló ülésén vagy nagy ünnepeken eléneklik a himnuszomat az belefér. Az hogy te félszékelynek félmaygarnak érzed magad vagy mit írtál az jelzés arra nézve is, hogy egyikkel sem tudsz azonosulni. Ha identitás zavarban vagy akkor nézd meg a vallásod. Az lehet az összetartó kapocs :)