1542
-
-
cargame #381 No akkor szépen összegyűltünk ide :D nem is gondoltam, h ennyien vagyunk innen :P -
#380 Brassó is képviselve van :D -
#379 Csíkszereda jelentkezik személyemben!
szia Pras:) -
#378 ahha :)olyan meleg van,h olvad ela monitorom :P -
cargame #377 30-40 km kb :) -
#376 En sem messze toletek .Szovata hany Km is? -
#375 Félreértettél: nem a szerb csapattársra céloztam... -
#374 Kettő volt még, abból egyet megszúrtak.
A vita fölösleges, pártunk és kormányunk eldöntötte, hogy stratégiai/szövetségi viszonyt alakítunk ki Romániával. -
cargame #373 En is Udvarhelyen elek :) -
#372 Igaz. Tisztelet a fontos. Politika akrja csak egymásnak ugrasztani a szomszédokat itt és máshól egyaránt. Az a Cozma gyerek magyar csapat szineiben harcolt. Jó lett volna ha csapattársak közül lett volna ott még valaki mikor baj van. -
Solt #371 "Erdély a székelyeké. Ezt sok pirosfehér csíkos zászlóval szaladgálónak elmondtam már."
Ettől nem okosodnak Uram! Sem a stílustól, sem attól, ha külön definiálás zajlik... -
#370 Jut eszembe, emlékeztek még, mekkora internacionális összeborulás volt a Cozma-temetésen? Engem őszintén meghatott, és roppantul elgondolkodtatott, hogy azért nem lenne mindegy, ha az év minden szakában ilyen barátként tekinthetnénk akár bármely szomszéd nemzetre, akikre lehet számítani. (Erről meg az jut eszembe, hogy Románia nemrég ismét 30 ezer homokzsákot szállított segítségnyújtásként.) Most komolyan, nem érné meg ezért felfüggeszteni a sehová nem vezető egymásf*szátcsalánnalverést? Értem én, hogy minden országban van egy Slota, és lesz is, míg a föld geoid alakú, na de... -
#369 nincs rosz viszony csak tudatlanság a részükről. A béke önmagában nem okosítja meg őket. Jól van ez így ha megvilágosodnak egy kicsit. -
#368 Ott is javulni fog nemsokára: meghozták az ügynök törvényt. Aki benne volt a komcsi pártban és a Securitate titkoszolgálatban: el lesz tíltva a közszerepléstől. Nem csoda ha szarban vannak. Ugyanaz volt ott is mint nálunk.... kicserélték az állímformát és minden maradt a régiben -
Solt #367 No Urak, ezt a Székely vs Anyaországbéliek dolgot jó lenne befejezni a véleményem szerint! Egyik sincs a másik nélkül, testvérek vagyunk ha tetszik, ha nem!
Inkább építsétek a jó viszonyt, ne romboljátok... egyéb sem hiányzik még, mint, hogy Székelyek, és Anyaországbéliek közt is megosztottság legyen... -
#366 Igazad van.
Románia GDP - per capita (PPP): $11,500 (2009 est.)
Magyarország GDP - per capita (PPP): $18,600 (2009 est.)
Éjjenek a magyarok! :o -
#365 Értem. Problémát jelent, hogy én aláhúzottan országot kérdeztem. Tehát a románok esetében olyan népcsoportokról beszélsz, ahol magukat soha nem hívták románnak, sőt, gyakorlatilag két különálló népcsoportot jelölsz meg, mint őst. Ezzel nincs baj(!), csak ha ezzel a magyar ÁLLAMalapítást állítod szembe, akkor ferdítesz. Merthogy erre én akkor azt mondom, hogy a madzsgardokon túlmenően az úzok, kavarok, türkök stb. említése megint csak nem 1000 évre megy vissza... (és akkor nem csápoltam semmiféle kettős-, meg hármas "honfoglalás"-elmélettel, ami jó eséllyel gigantikus baromság, de éppenséggel cáfolni sem egyszerű, minthogy a genetikai és a nyelvrokonság két mocskosul különböző dolog!)
Érted a problémám? Hiába lehet igaz önmagában mindkét állításod, nem rakhatod egy mérlegbe, teljesen más fajsúlyú dolog a kettő. Ilyen könnyelműen kezelve a fogalmat nem áll az, amit mondasz.
@Veszelka: Tisztelettel, én őrségi vagyok, de mocskosul nem emlékszem rá, hogy székely volnék. Ha a határvédelmet érted ezalatt, akkor úgy rendben van, de amúgy az őrségi szeri településszerkezet, az építészet, a néphagyomány, általában véve az egész úgy más, ahogy van. -
sataa #364 Bingó! Székelykeresztúron laktam, jelenleg Székelyudvarhelyen élek. -
#363 A székelyeket te nem rakod oda: ahól szükséged van rá max álmodban. Oda helyezték ki őket ahól harc is volt és határvédelem csillagom. Nem csak fődmívelés meg napszám. Mellékesen ne kend szét a térképen azt ami szar. Aki szétkeni a tényeket a világtérképen: az lehet hogy néha szegfűvel álmodik. Amiért lehetne tenni és nem tesznek az max az üvegtigris szerű értéktagadó alkotásokban válik csillogóvá. A szégyen az szégyen. Ha a szomszéd segge is szaros az nem mentség arra hogy néha fürödni is kell. -
sataa #362 Kedveském, !!!NEM!!! városokról, épületekről van szó, épület mindenhol van. -
#361 Sataa: közben egy gyors kérdés. Te hol laksz? Rengeteg környékembeli képet illesztettél be, így gondolom Hargita megyében. -
#360 Mondom, kontinuitás elmélet már el van vetve, nem tanítják úgy, ahogy azt a kommunizmus alatt tették.
Hogy mi a véleményem? Elvetem a dákó - román elméletet, románok szerintem mindenféleképp balkáni gazdálkodó népcsoport, aromán-macedón-albán gyökerekkel, ha minden igaz.
cargame: Zsidók bőven rávernek a magyarokra, akár duplán is.
Valaki(lusta vagyok visszakeresni) felhozta azt, hogy rómaiaktól származtatják a nyelvet. Nos ez teljes mértékben igaz, a román ugyanolyan új-latin nyelv, mint a spanyol,olasz,francia,portugál pl.
A nyelvtan és a szókincs is nagyon hasonló!
-
sataa #359
Székelykeresztúr.
Székelyudvarhely.
Madarasi Hargita (Ezt múld felül) -
cargame #358 De te csak ketelkedjel.... -
#357 olyan problémákat tulajdonítasz csak magyarnak, ami általában jellemző kelet európára. -
#356 szopacs mert
1000-1918
1919-1946
1946-1991
1991-
Ez akkor hány év?1009 ha jól számoltam -
#355 a székelyeket oda rakták, ahol épp szükség volt rájuk. és rengeteg magyar is élt/él erdélyben. de ne ellenségeskedjünk már.
magyarnak érzed magad valamennyire? -
#354 elfelejted, hogy a magyar államiság egyik alapja a szent korona. aki magyar király akart lenni, azzal koronáztatta meg magát. kivétel a kalapos király.
amikor szét volt szakítva 3 részre az ország, akkor is létezett a magyar állam. -
cargame #353 Nezzed es elmelkedj... - ezeket nezd meg es ne azt amit nyom a media reggeltol estig. Ne legyel ennyire sotet. -
#352 india kína, aztán több nem is ugrik be. egyiptom nem játszik már. -
#351 ha ezt vesszuk alapuk akkor Magyarorszag megszakitas nelkul csak kozel 100 eve letezik... -
#350 szóval most már elismerik, hogy az őseik a vlachok? -
#349 Mégegyszer mondom: nem a jobbik kiáltotta ki az oktatást szarnak. Az hogy rosz az viszont tudatos. Az hogy a közbiztomság rossz az sem véletlen. Akinek érdeke hogy az emberek egymásnak feszüljenek: annak érdeke a jobbik léte is. Erdély a székelyeké. Ezt sok pirosfehér csíkos zászlóval szaladgálónak elmondtam már. Nagymagyarország térkép nem egy meseország volt ahól az orkok garázdálkodtak és a jobbik vitézek meg a gyűrűk ura...
-
#348 szerintem is tanítattni kéne a diákokkal az első, második bécsi döntés, vagy azt, hogy az első világháborúban bukarestben szivaroztak a magyar bakák:) -
#347 azért ez így picit erős volt, de ha leírod, hány olyan állam van európában, amely megszakítás nélkül létezik 1000 óta, elnézem. -
#346 Összetartán nincs itt, de talán majd meghozza a magas hegyek érzését is egyszer :) -
#345 na az a probléma, hogy ismerem a román történelmet, tele van árulásokkal, és mesékkel.
mi a véleményed a dákó román elméletről? -
#344 Oke. Akkor legyszives ird meg a magyar tortenelmet a honfoglalas elotti idokbol. Eleg csak vazlatosan.
Ha utananezel akkor a magyarok tortenelme az egyik legrovidebb az europai regioban... Meg a nyelvunk eredetet sem tudjuk pontosan. -
#343 egyrészt a szépség relatív, másrészt a magashegyeken kívűl kb minden megtalálható Magyarországon, amit linkeltél.
balaton
bükk
pilis
őrség (itt is székelyek élnek)
kőszeg
sopron
budapest
a román parlament a közelébe se érhet:) (szubjektív vélemény)
-
#342 Dakok es Trakok ie 500 korul mar emlegetve voltak, de a szarmazasukra (proto-dak es proto-trak) mar ie 1500 is vannak utalasok. Konkret tortenelmi tenyek valoban csak az ie 100-200 koruli idokbol vannak, ami akkor is 2200 ev...