Welcome Románia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
mi nem fejlõdtünk
romokban midnen, tudjuk
csak én nem látom a romaokat
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm
senki nem gondolja, hogy ez lenne románia
tõlem indithattok Mo-ról is ilyen topikot, biztos nem fogok nyafogni, mert moderátorhoz szaladni
na és
míg mi lefele megyünk a lejtõn,addig az ÖSSZES környezõ ország fejlõdik,ennyi. aki tud,menjen innen
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Ott volt egy Ceausescu-rendszer, ami felér kb 10 Kádár-rendszerrel, nem csoda, hogy romon volt minden az ezredfordulón.
Nagyon jól összehasonlítottad a GDP-s adatokat. Azt hozzá lehetne tenni, hogy õk hány év alatt jutottak arra a szintre. A HDI-ben ugyanez a helyzet. '89-ben még óriási volt a csecsemõhalandóság, a "kórházak" alig 5-6%-a teljesítette a WHO kritériumait. Voltak olyan kórházak még '95-ben is, ahol macska nagyságú patkányok rohangáltak a mûtõasztalon.
2008-ra már 50% feletti a WHO által elfogadhatónak minõsített kórházak aránya, és ez a szám csak javul. Ezalatt idehaza több tucat kórházat zártak be, egy év alatt 8%-kal nõtt a csecsemõhalálozás, stb. A többi már politika.
KoЯn
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

A román társadalom, akárhogy nézzük, primitívebb, mint a magyar. Persze minket meg beelõznek az osztrákok, csehek, németek, nincs mit ezen szégyellni, történelmi verseny.
Az, hogy felújítanak pár várost, levakolják az épületeket, nem jelent sokat. Maga románia ettõl még évtizedekre le van maradva. És lehet találni mutatós városokat arrafele is, na de az arányok...

Nézz nyugodtan utána pl. Seaca-nak, Unirea-nak, Mihail Viteazul-nak! Az általad említett terülteteken találhatóak, egyik sem olyan romos, mint gondolnád. A Nyíradony - Záhony - Mátészalka által határolt területeken sokkal romosabb helyeket lehet találni.
KoЯn

0,805 (60) románia emberi fejlettségi indexe.
0,879 (43.) – magas Magyarországé.

"Ha meg nem tûnt volna fel, a képek nagy része a Fekete-tenger mellõl származik, az pedig az életben nem volt Magyarország része."
Ez a kettõ hogy jön össze? Másról beszélünk.
Én elsõsorban a román részeken élõ románokról beszélek, nem pedig a cigányokról, említettem is, hogy azokkal nem kell foglalkozni.
Kérlek, tegyél be képeket havasalföldi csak román lakta falvakról, amik távol esnek az üdülõ övezetektõl. Sajnos nem vagyok otthon, szóval én nem tudok.

sztereotípiák, buták menedéke.
MJ rulz Pink Team The Only One

Ne a Google-bõl keress példákat!
Mellesleg az eddigi képeken is fõként cigányok szerepeltek, ha nekem nem volt jó példa Mo. nyomorára a cigányság, akkor Romániára miért jó? Nincs ennek kettõs mérce szaga?
KoЯn

Meg kell nézni, ki honnan hová jutott. Vedd példának a szlovéneket, vagy a lengyeleket! De a három korábban említett ország is jó példa.
KoЯn

lépj ki a magyar lakta övezetbõl, és a turistarészekrõl, és meg fogod látni, hogy hogy néz ki egy átlag román falu. Ahol egy szem magyar nem él.
És nekem nem fogod sehogy se megmagyarázni, hogy egy nálunk jóval elmaradottabb ország leküzdötte a nyomorát, és csak úgy kinõtt a szarból. Ember, ott annyi gyerek él az utcán, mint nálunk az össz hajléktalan. Csak egy ideje figyelnek arra, hogy megverjék õket, ha bemennek a városokba, mert az image-ra is adnak, a maguk módján.
És akkor nem is írok arról, hogy felmérhetetlen ember nincs anyakönyvezve/személyi igazolvánnyal ellátva arrafele.
"Négy napig a gyermekvédelemnél gyakorlatoztam, láttam kb. 30 négyzetméteres, Trabantlemezbõl összetákolt házakat, ahol kb tízen laktak. Digi antenna, meg plazmatévé persze volt. És mégsem Romániában készült, hanem egy olyan magyar városban, amelyik egyébként a gazdagabb városok közé tartozik."
itt most nem a cigányokról beszélgetünk, hisz azok kelet-Európában nagyjából mindenhol ugyanolyanok. Hanem egy átlag román faluról...