Welcome Románia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anxius
Egyébként mi is volt az értelme annak, hogy lefordítottad románra?

szabii98
Ez a google fordító.
Am, a szétszakadva szóra nincs se orosz, se román kifejezés.

I met God. She's black

Anxius
Márpedig én személyszerint székely vagyok, nem magyr
Mivel újabban magyarnak lenni újabban azt jelenti, hogy mellet verve ordítani, hogy vesszen Trianon, Kárpátia koncertre járni, szidni a zsidót, a cigányt és a Jobbikra szavazni!

Az a legviccesebb, hogy azok sírnak a legtöbbet Trianon miatt, akiknek halvány lila gõzük nincs arról, hogy milyen is lett a mi életünk Romániában. Nekik persze csak az számít, hogy Szép Magyarország elveszett és sajnálnak mondjuk minket, de persze csak távolról és nem túlságosan nagyon miközben nagy részük még soha nem is járt itt.

És a képeket postolóknak írnám, hogy tegyenek be képet csak románok lakta vidékrõl, mondjuk a Bãrãganról, mert amit eddig tettek be, mind! cigányok lakta településekrõl vannak. És azt meg mind tudjuk, hogy bõven lehet Magyarországról is cigány falvakból ilyeneket hozni.

Szildramor
A szétrszakadva mért nincs lefordítva románra? Fordítóprogi? Megsúgom neked hogy visszafordítottam magyarra és nem sok értelme van. Ezek után ha románra fordítás is ilyen volt akkor elég értelmetlen szöveg...

Pont abból a sarkából írok....és jártam jó párszor Pesten meg szerte az országban de hidd el, hogy van még amit mi behozzunk.
Csirke4 -nek. - Azt nem hinném, hogy nálunk nagyobb szarban lennének, mert 25 - 50 százalékkal csökkentették a béreket , meg a nyugdíjakat ... Görögországi helyzettel emlegetik Romániát.

szabii98
Izé
Fankadeli-Magyar földre

I met God. She's black

Zerénd
És ezt valami emberi nyelven?

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

szabii98
În Ungaria, maghiarã mama
Am szétszakadva, dar toate de mine "cauza
inima lui hoþ nu cunoaºte mila
ºi cã, dacã Dumnezeu este bãtut, dar nu se lipeasca
Eu nu sunt prinþul, de a nu fi printesa
Am de asemenea, de fermã, dar nu sunt mândru de asta,
Kâdâr, o soarta care a fost deja pre-lefûzte
ºi aceasta vraja daune, dar am facut
F-A-N-K-A, este cã ºtii Reppa
dar dupã cum am vãzut, nenorocit nu-l cunoaºteþi,
cã acela care se întoarce, nu a fost prietenul tãu
ºi de fapt te-am mintit, pentru cã eu sunt dependent
rânduri tapsért întoarce numai sunt plãtite pe
ºi este într-adevãr atât de puþin prietene, tu te duci în viaþã
în timp ce vorbesc despre mine, ei bine, acest lucru nu este o coincidenþã
"Cauza existã o linie lungã ºi numai pentru unii oameni
cauta altceva in acelasi bol
onoarea NightChild este la ultima picãturã de bazã
ºi încã o datã vã spun, nici un unchi sau doamnelor
noi nu va fi o zi frumoasã, aºa cã vom pariu
ºi copii maghiarã, am mintea mea toatã memoria din Ungaria
în cazul în care tatãl meu sa nãscut, acum parte din altã þarã
care este de naþionalitate maghiarã, ºtiþi, aceºti bani nu pot fi mãsurate
toate durerea în aceastã lucrare bautorii
El buclat beat strigã: pierderea de la Trianon!
pierderea de la Trianon! orice pierdere de Paºa!
pierdut în Don-îndoiþi! Comuniºtii au pierdut cuvântul!
Laci ºi apoi tata a luat active ale trupelor ruse
Feri atunci tata a luat active ale soldaþilor germani

Ref

folk Arpad am venit
dungi roºii ºi albe pentru a fi în spatele
Mama mea sa nãscut în Ungaria
Pãmânt, Ungaria, maghiarã mâncat pâine
Am vedea ca de distrugere a poporului meu
dar pot vedea monedei aºa cum se întâmplã
Am devenit un patriot, de ce te sun huligani?
Pentru ca cimitirul de oameni propria mea?

Am crescut printre evrei, romi ºi au fost plasate pe spaþiile
dar putem fi numit, copii
Acesta este motivul pentru care eu pot auzi cigánytól,
mai sus, este dat de dracu ', atât mai bine ºi bile
Prin urmare, este faptul cã evreul poate auzi,
mai sus, este dat de dracu ', atât mai bine ºi bile
Acesta este motivul pentru care mã simt în inima mea,
Eu nu sunt un nazist este doar un sânge patriot.
nu fiica ta, nici fiul tãu, tatãl nu se poate face
dar Dumnezeu nu dã cã, pentru a fajtámból összeverõdjön
câteva mii, o credinþã mustármagnyi
dar care ma face sa ma voma, vecinul este greºit
Asa ca am plecat de la hârtie, care pot cu uºurinþã józanítok
ºi stilou în mâna mea, cuvântul sãu pot cu uºurinþã
Am fost de cateva ori acum, o datã mai mult în Wanted
nu uita trecutul meu, am vajlingba pancsoltam
La vârsta de opt ani cu un topor, tãiat lemne cu tatãl meu
bãiatul meu þãrãneºti, anula sorbi cu lingura
Divi castane noastre nu sunt arma din plastic
timp de mulþi ani ºi, deºi le-a primit o multime Jézuska
magtanultam dar ce are loc de muncã, nu naplopás
ºi faptul de ce fel de prieten, inamic al auzite
liniile sunt simple, ei doar se simt
nu aveþi nevoie sã se îmbete ºi nu trebuie sã betépnem
Am un prieten cald, dar ceea ce am vãzut pe afiºul
în nimic, dar un blestem adolescenþi
mellélõni desigur, puteþi, aþi putea fi greºit
dar România mea! Trebuie sã te trezeºti!

Ref 2 ori!

Ungaria Go, Go ungri!

I met God. She's black

Szildramor
Cargame te melyik sarkából mondasz ilyen zöldségeket a világnak? Csak úgy megsúgom neked, ha pesten járnál és kamerával fintorgó külföldieket látnál az orrfacsaró szemétdombok és pisis aluljárók miatt: elgondolkodnál azon, hogy a szomszéddal foglalkozz. Most mondták be, hogy king longokat meg használt német szar buszokat bérel a volán milliárdokért. Ha most szemét lennék azt mondanám: ezek a dácsiák több hasznot hoztak annakidején Magyarországnak és a hétköznapi autósoknak, mint a nagy nemzeti összetartás...

Csirke4
Ha hiszünk Kósának akkor meg Magyarország az államcsõd szélén van...
Azt, hogy szarban van most kb minden Európai országra rá lehet húzni.
Azért ne essünk túlzásokba , hogy milyen keményen fejlõdik Románia, mert most románmia is nagy szarban van. Szó szerint. Itt élek Erdélyben . Az is igaz , hogy rengeteget fejlõdtünk de pl. Kelet-Magyarorszag is lazán elõttünk van minden téren. Az a baj, hogy ide nem sok pénzt ad a kormány szóval fejlõdni is nehéz. A képek meg kis mértékben tükrözik a valóságot de nem a miénket hanem a cigany , románokét.

szabii98
az lehett-.....

I met God. She's black

Huni92
nem látom az összefüggést.
arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlen az autó tulajdonosa a hülyefaszparaszt, ha st3ve nem látott még elõtt ilyen típust.

Szildramor
Hát érdekes meglátás. Történelembõl hogy állsz? Az erdélyben élõ kereskedõ és uralkodói réteg közösen terjesztette azokat a vívmányokat. Nem a magyaroknak köszönhetõ elsõ sorban. Közös kapcsoló tényezõ a vallás és a lokálpatriotizmus: városépítés és minden amitõl büszke lehet magára az ott lakó. Szászok a kereskedelemben és mezõgazdaságban - magyarok kereskedelem és mezõgazdaságban, Románok meg gazdálkodtak, állatot tenyésztettek stb. Mielõtt elkezdenél nemzeti szinü kommenteket irogatni érdemes utánaolvasni vagy megkérdezni valakitõl aki már látta vagy ott élt. Erdély és a Székelység sokkal összetettebb mint gondolnád. Nem a nemzetiség a lényeg, hanem hogy gerinces legyen. Ott van a szlovák példa éppen: lopáson kapták a szélsõjobbos párt vezetõjét... Elõbb olvass aztán nyilatkozz.

Csirke4
<#eljen>

Az is vicces, hogy itt röhög mindenki a románokon, hogy milyen elmaradott fejletlen ország meg miegyéb közben meg nagyobb náluk a GDP...
Csirke4
Azért volt kiírva tõlünk nyugatabbra egy csomó helyen, hogy "magyar ne lopj"?
szabii98
Nem azért, de a Dacia sehol se lenne a Renault nélkül.

I met God. She's black

Huni92
Gratulálok az IQ-harcos topikindítónak, hogy biztos forrás nélkül linkelget képeket, melyekre ráfogja, hogy itt és itt készültek, aztán röhög az embereken. Sajnálatos módon ez menõ dolog egyesek számára, és 15 évesen arra verik a pöcsüket (ha idõsebben, akkor még cikibb), hogy egy általuk nem ismert és sosem látott országból származó képeken röhögnek, idióta topikokba linkelik be azokat.
Politika, gazdaság, fejlettség, elmaradottság és minden hasonló, eddig érintett témakört hanyagolva mondom azt, hogy az ilyen st3vehez hasonló arcok elgondolkodhatnának azon, hogy nem lenne-e jobb dolog elõbb tájékozódni, aztán ítélkezni, és az általánosítást mellõzni?!
Gyere el Romániába, Erdélybe, és ne 250 éves képek alapján mondj véleményt, hanem gyõzõdj meg a saját szemeddel arról, hogy mi van avagy mi nincs itt. Tény és való, hogy a románok lakta települések egy nagy része elmaradott, és lehet látni 'érdekes' dolgokat.

Nyugodtan csapkodhatod a mûszeredet egy Daciara, melyet még életedben nem láttál, de biztos a tulajdonosa a hülye ^^

Sephirot T
Romanok mindig is lopkodos nepseg voltak.A kornyezo nepektol mindent elloptak amit csak lehetett:kulturat,nyelvet,tortenelmet stb.
Ha mi magyarok nem lennenk a romanok meg mindig az osember szintjen tartozkodnanak

sovatalevi
Szovata 😊 Itt lakom en 😛

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

szabii98
Top2ben vagyunk!!!
+fav

#270:
Attól hogy a románokat lealacsonyítják, az rátok nem vonatkozik, MINDIG is magyarok voltak az erdélyiek és azok is maradnak!Am a topic neve Welcome Románia, de itt Szlovákiáról és Szerbiáról is szó van.Én mint magyar sokkal elõrébb tartom a szlovákokkal tartott viszonyunkat, mint a románok (szintén) semmi történelmét.Bevonultak Pestre, azt most májerek mert legyûrték a Magyarokat!De az is 1 hétig ha többig volt!Különben is, a Székelyeknek nagyobb történelmük, szebb irodalmuk van, jobb mûvészetük.És a románoknak mijeik vannak?A fél ország válságban, a fél ország betelepült pénzes ember.És akkor Szlovákiáról még nem is beszéltem.Szerbiával nincs gond, legalábbis szerintem.
Hajrá Magyarország, Vesszen Trianon!
Szebb jövõt!

I met God. She's black

mellesleg az egész topic-kal az a bajom, hogy nagy általánosságban beszélnek Romániáról, tehát minden lakójáról, ezzel minket, Erdélyi magyarokat is lealacsonyítanak a bunkó románok szintjére.
Nem, nem érzem hazámnak Romániát, de amíg itt élek, úgy érzem, kötelességem kiállni érte.
Bruk
Békeszálló, Bábonyi-bérc, Szondi lakótelep, Tetemvár, Kis-hunyad, Hidegsor, Bodótetõ, Pereces stb (csak így ittasan pár hely).. látogass el ezek közül valamelyikre. Amúgy volt, hogy engem is elfelejtettek hazavinni... jó a helyzet.

Zsír a tápig, +fav 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

mondjuk ez nekem se jött össze, este van..

Szeretem a cicákat

"Magyarország fele el van lopva Romániától"

Szeretem a cicákat

Timber
Megint?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

veszelka
idéznéd?

Timber
Olyat.

veszelka
Miért demagóg? Vagy olyat mondott, ami nem igaz?

Timber
LOL "Amugy is románia fele el van lopva magyarországból." Nagy magyar letedre latom a nyelvtant meg nem sikerult olyan szinten elsajatitanod mint a demagogiat! 😊

veszelka
látom te hazádnak érzed romániát.

veszelka
szomorúan olvasom ezeket a sorokat.

jó ha tudod, többségben voltak az igenek. és minden nemzetnek megvan a néphulladékja (völkerabfall, marxtól idéztem), aki ellene van. REMÉLHETÕLEG VÁLTOZNAK AZ IDÕK, azóta sok idõ eltelt, sok tabu ledõlt, sok minden megváltozott...

veszelka
A tanácsaidat tartsd meg magadnak egyrészt.

Másrészt nézz utána, honnan indultak a szlovákok, és honnan a románok.

Tény, hogy lesajnáltuk õket, de a lemaradásunk nem olyan jelentõs (1-2 ezer dollár egy fõre gdp-ben) mint mondjuk a románokénak tõlünk.

Hegi90
tudtam én, hogy flém lesz ebbõl

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tigeroo
hallgass 2arc-ot, székelyföldi repper, a nyomorról.
"garantálom hogy snoop dogg itt a faszát szívná".

Én is ott élek, kérlek és tökéletesen más, mint a kis példáitok. Ha bajotok van, ne kis álnevekkel és képekkel dobálózzatok, hanem mondjátok a szemünkbe... És minden románellenes köcs*g sz@rházinak ezt tövig:<#mf2>
Csirke4
Hmmm...
Itt van alul egy videó
Az egyik nyilatkozó bácsi vezetékneve magyar. Tehátakkor istenigazándiból mostmár onnan bárki megkapja a magyar állampolgárságot és költözhetnek is át ide? =)
Egy normális külpolitika sokat segíthetett volna.

Zerénd
És mit is tudott volna tenni az anyaország, a népszavazást leszámítva?

Ha meg éljen neked inkább rommánia, akkor maradj is rommán!

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

Anxius
És mit is tett értünk Magyarország?

semmit😊

Úgyhogy inkább éljen soká Románia, 2004.december 5-én az anyaország bebizonyította, hogy sajnálkozni tud és sírni, hogy elveszett a drága Erdély, de tenni nem!

És, hogy egy itteni öregember szavait idézzem:

"Kitörölhetjük a hátsónkat a magyarok dupla állampolgárságával!"

Kiváncsi vagyok, hányan is fogják majd igényelni, de, hogy nem sokan, arra a fejemet teszem.

Mike at home
persze

de ne politizáljunk

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Jobb lenne ha észhez térnél, mert ezzel a mentalitással nem leszel sikeres a késõbbiekben. Szó sincs évtizedes lemaradásról, tíz évvel ezelõtt még sajnálkoztunk a szlovákok életkörülményein. Meg lehet nézni, hogy hol tartanak ma.

veszelka
nem a tájról volt itt szó, hanem az ott élõ emberekrõl.

Kár, hogy Románia és a további két ország ennyit jelent.Magyarországról is be lehetne hasonló képeket tenni.A rosszat könnyû észrevenni, de gondoltál már arra, hogy értékek is vannak ott?
Lásd Békás-Szoros, Gyilkos-tó és a többi..

bakkerman
pedig van itthon is egy elég nagy rom: A GAZDASÁGUNK! na az romokban van,2006 óta

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Ó, köszönöm, kedves, hogy ezzel a linkkel elárultad, honnan szedted autós képeid egy részét... mint kiderült, pl. az autó szállít autót kép is meg nem erõsített forrásból jön, csak ráfogtad, hogy román, mert az olyan menõ és jó...<#mf2><#mf1><#mf2><#mf1>
veszelka
Egy fenntarthatatlan rendszert viszont láthattál az elmúlt években. A vállalkozói réteg, és a középosztály, mely egy normális nyugati állam két mozgatórugója, sarcok és büntetõvámok alatt senyvedett.

Az általuk létrehozott kkv-k helyett a munkaadói szerepet multicégek vették át, úgy ahogy. Ez viszont nem termel akkora hasznot, hogy növekedni tudjunk belõle.

És bár tény, hogy nincs akkora korrupció, mint romániában, de az elmúlt évek kormányzása azért elég sok pénzt elfolyatott a homokba.

Prince23
Szerbia mögé simán mehetnünk 😄