Welcome Románia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nem egészen így van! A Székely ember büszke, ráadásul erre minden alapja meg is van. Viszont nem lenézõ, nem lekezelõ, fõleg nem nagyképû...

www.smart-bus.hu

Hát öreg, szerintem látogass meg egy rendes, becsületes Székely embert, és hallgasd végig türelemmel! Tanulj tõle, hogy ne járasd le õket, minket!

Lovagolhatsz azon, hogy valaki csak a szülõk egyik ágán Székely... nagyon sajnálom, hogy egy ilyen egyszerû képlet felfogása gondot okoz!

Mellesleg megjegyezném, hogy a magyarságnak nincsenek sámánjai...

A stílusod pedig nem csak gyerekes, de pökhendi is... ráadásul ahogy érzékelem alapok nélkül! Picit járj utána annak, hogy aminek vallod magad, azok az emberek, hogy viselkednek, és milyen mentalitást képviselnek... a tiedtõl merõben eltérõek!

Sajnálom, hogy hozzátok is elért az agymosás...

www.smart-bus.hu

Szildramor
Lenézni meg szerintem az néz le másokat, aki Erdélyt mint valami elveszett aranybányát sírja vissza két sõr között. Jobbik vezér és a kettõsállampolgárság megszavazása. Adnak okot rá bõven...

Sephirot T
A szekelyekkel meg pont az a baj hogy azt gondoljak ok az atyauristen.Persze megvan ra minden okuk hogy igy gondoljak hiszen naluk osszetartobb embereket nehezen talalni.De sajnos manapsag a szekelyek csak arcoskodni tudnak meg a nem-szekelyeket lenezni...

Szildramor
Nem mondasz újat. Azért mert azt hiszed, hogy még nem hallottam ezeket a demagógiákat attól még nem lesznek újak. Hazafi az aki életét adja a hazájáért és tesz a felemelkedéséért. Nekem aztán zöldségelhetsz.
Amikor feltetted a kérdésedet már az elõrevetítette, hogy aztán nyomatni fogod a betanultakat. Tessék kimenni a levegõre és felejtsd el ezt a butaságot a félszékelységedrõl 😄 Ilyen hülyeséget még nem hallottam. Olyan van hogy erdélyi. De olyan hogy félszékely... Te valami speci sámánozós válfaja lehetsz a magyarkodóknak szerintem 😊

Én biztos vagyok benne, hogy bõven tudnék annak újat mondani... Székelynek lenni gerinces viselkedést is jelent... a csavaros észjárás mögé pedig nem árt a tudás, úgy sokkal hatásosabb!

A világért sem szeretnélek megsérteni, de szerencsére az én tapasztalatom gyökeresen eltér attól a képtõl, amit te itt székely címszó alatt prezentálsz...

Zárszónak egy Wass Albert verset ajánlanék:

Hontalanság hitvallása

Hontalan vagyok,
mert vallom, hogy a gondolat szabad,
mert hazám ott van a Kárpátok alatt
és népem a magyar.

Hontalan vagyok
mert hirdetem, hogy testvér minden ember
s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer
mindenki, aki jót akar.

Hontalan vagyok
mert hiszek a jóban, igazban, szépben.
Minden vallásban és minden népben
és Istenben, kié a diadal.

Hontalan vagyok
de vallom rendületlenül, hogy Õ az út s az élet
és maradok ez úton, míg csak élek
töretlen hittel ember és magyar.

www.smart-bus.hu

MerlinW
A képekhez annyit fûznék, hogy minden országnak vannak nyomornegyedei, lepukkant területei, azonban Romániának vannak egyrészt Bp-nél - nem azt mondom, hogy szebb - kulturáltabb, tisztább városai, illetve a természeti adottságai lenyûgözõek. Gyönyörû, lélegzetelállító helyeik vannak.

[merlinw.org]

Szildramor
Ne haragudj de túl hosszú volt. Nem hiszem hogy bármi újat tudnál mondani. Székelynek lenni csavaros észjárást is jelent. A mondatszerkesztésed és ez a tagolt szövegfelépítés sorkihagyásokkal nem erre utal 😊 Sétáljatok a hegyekben inkább. Ott megtisztul az agy és csavarosabb lesz az észjárás, mint a pesti levegõn

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Románia:

[merlinw.org]

Bazze telleg jo sokan vagyunk Erdelybol 😛😄

Zerénd
És ez csak a te gondolatod.
Korábban írtam, van egy baróti Jobbik tagunk. Egy másik tagunk felesége, szintén baróti. De, hogy említsek egy másik hölgyet, aki Kovászna megyei Baróton született, 😄DD elég sokat segített nekünk a Jobbik kampányban. Plusz van egy aradi tagunk, tudom, nem Székelyföld, Õ már Magyar állampolgár. Magyar Gárdának van egy olyan százada, amiben csak Székely emberek vannak. Neve is, Magyar Gárda Székely Század.

Megítélésem szerint, pont ti vagytok buta, megvezetett emberek, akik benyalták a hosszú évek agyzsibbasztó propagandáját!

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

Jó páran közülük bedõlnek helyette az rmdsz-nek... de ne kezdjünk el itt politizálni...

www.smart-bus.hu

"A normális magyar ember nem énekli más nép himnuszát félrészegen."

Más nép? Tudod mi a más nép? A román az más nép... de a Székely nem más a Magyartól... A magyarságodon belül Székely vagy, ennyi. Vagy esetleg van olyan, hogy Székely nyelv? Nem emlékszem rá...

"Az hogy a parlament alakuló ülésén vagy nagy ünnepeken eléneklik a himnuszomat az belefér"

Nem a Te himnuszod, ehhez jobb, ha hozzászoksz! A Székely ember Magyar ember, ha tetszik, ha nem.

"Az hogy te félszékelynek félmaygarnak érzed magad vagy mit írtál az jelzés arra nézve is, hogy egyikkel sem tudsz azonosulni."

Nem írtam ilyet, ez a rosszindulatú csúsztatás elég sértõ! Én normálisan beszéltem veled, a minimum, hogy ezzel te is megtisztelsz! Bízom benne, hogy világos lesz amit írok, a "félig Székely" annyit tesz, hogy az egyik szülõi ágam 100%-ban Székely. Ettõl még 100% magyar identitásom van, mivel a Székely ugyanúgy magyar, mint az Anyaországi magyar, vagy mint a Jászok, Kunok, Matyók, stb... Mindannyian a Magyar Szent Korona részei vagyunk...

"Ha identitás zavarban vagy akkor nézd meg a vallásod. Az lehet az összetartó kapocs 😊"

Erre inkább nem reagálok...

"Ja és sose voltál székely."

Ezt nem te döntöd el, de mellesleg nem is állítottam soha ilyet! Lehet, hogy számodra érthetetlen ez a történet, de számomra magyar és magyar közt nincs különbség! Az én szememben az a magyar, aki úgy viselkedik!

"Ez a típusú szöveg elég egyszerû. Olyan van hogy hazafi. Lehet lengyel is akár. 1848-as szabadságharc hadvezérei pl."

Lehet akár bantu néger is, ha a magyarságért él, értünk tesz, az akkor is magyar, ha az útleve esetleg nem az...

"Gyanús vagy nekem ezzel a mesebeszédde la származásodról... félkínai stb 😄"

Nem tudom Te hány éves vagy, de ez a stílus elég gyerekes! Ha úgy érzed, hogy nem tudunk kulturált formában diskurálni, akkor szólj, és nem erõltetem. Egy kérésem van, ne sajátíts ki semmit a Székelység nevében...

www.smart-bus.hu

Teljeséggel egyetértek,örülök hogy ti határon túliak nem dõltök be a jobbikosok propagandájának,akik csak a saját érdekeiket nézik megtévesztve a buta embereket.

Szildramor
sose gondoltam ilyen sokan vannak itt 😄 csak autós topicon vagyunk hatan: azért az már nem kevés

Anxius
Tényleg jól összejöttünk😊
Akár Erdély topicot is lehetne indítani.
Szárnyal a képzeletem, akár erdélyi sg-találkozót is csinálhatunk<#nyes>

Szildramor
Ja és sose voltál székely. Ez a típusú szöveg elég egyszerû. Olyan van hogy hazafi. Lehet lengyel is akár. 1848-as szabadságharc hadvezérei pl. Gyanús vagy nekem ezzel a mesebeszédde la származásodról... félkínai stb 😄

Szildramor
A normális magyar ember nem énekli más nép himnuszát félrészegen. Az hogy a parlament alakuló ülésén vagy nagy ünnepeken eléneklik a himnuszomat az belefér. Az hogy te félszékelynek félmaygarnak érzed magad vagy mit írtál az jelzés arra nézve is, hogy egyikkel sem tudsz azonosulni. Ha identitás zavarban vagy akkor nézd meg a vallásod. Az lehet az összetartó kapocs 😊

"Mellékesen azért nem érzem közel magam néhány magyarkodóhoz, mert egyszer azt találták mondnani, hogy erdélyt úgy zseretnék felszabadítani, hogy a Székelyeket bele se vették."

Az ilyen ember nem magyar... nem kell vele foglalkozni, általánosítani pedig végképpen nem szabad ezek alapján!

www.smart-bus.hu

Ugyan Rundi... ne kezd itt is! 😉

www.smart-bus.hu

Elég egyértelmû a kérdésem! "Te valamiért szeretnéd magad megkülönböztetni az Anyaországi magyaroktól... Jól érzem, vagy csak üldözési mániám vagyon?"

Erdélyhez pont annyi közöm van, mint neked, neked pedig pont annyi közöd van az Anyaországhoz, mint nekem...

www.smart-bus.hu

Szildramor
Közelebbinek? Nagyanyáméknak voltak földjei határon innen és túl is. A kérdés az, hogy melyiken van otthon az ember? Hát amelyiket megmûveli. Ez egyértelmû. Mellékesen azért nem érzem közel magam néhány magyarkodóhoz, mert egyszer azt találták mondnani, hogy erdélyt úgy zseretnék felszabadítani, hogy a Székelyeket bele se vették. Ez a nagymagyarország valami ez kicsit a határon túli magyarok ellen szól és nem értük. Néhányan úgy énekelik a székely himnuszt, mint valami harci indulót. Vagyis a dolgot a jobbikisok kezték nekem ez nem tetszik.

Szerintem úgy érti miért nem érzed magad közelebbinek hozzánk magyarokhoz?

Solt:
Na ugye hogy megmondtam 😄

Szildramor
Bocs de még mindig nem értem a kérdést. Azt szeretnéd tudni: amennyiben teljesen székely lennél több közöd lenne-e erdélyhez mint most?

Apai ágon Székely vagyok, Anyai ágon meg Anyaországi magyar, de nem hiszem, hogy ezen lenne a hangsúly. Válaszolsz arra amit kérdeztem?

www.smart-bus.hu

Szildramor
" félig Székely vagyok, de... " bocsi, de nem értem XD Félig meg román? Nincs bajom a románokkal sem ha becsületesek.

Szildramor
Jobb ez így 😊 Erdélyiek jelenlétében a nacionalisták is tudnak viselkedni. Rallibajnokség szokott lenni közeletekben?

A Nap nem kizárólag Székely jelkép, ugye tudod? Én félig Székely vagyok, de úgy érzem az eddigi megnyilvánulásaid alapján, hogy Te valamiért szeretnéd magad megkülönböztetni az Anyaországi magyaroktól... Jól érzem, vagy csak üldözési mániám vagyon?

www.smart-bus.hu

sovatalevi
Am a topic jol osszehozta az Erdelyieket 😊

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

sovatalevi
Ezt ajanlanam olvasni,es leirja,hogy a gyerekek elore koszonnek,es a felnottek sem segelyre vagynmak.Am szovatan is jartak.

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

Zerénd
Linket!

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

sovatalevi
Tolunk 5 Km-re is vannak ijen utak...Biciklivel sokat jarok arra.Igaz nem aszfalt,hanem kamionok hordjak a kovet a hegyekbol.Cserepes ko,gondolom hallott valaki rola.

Higany
Szép kép! Remélem jövõre én is fogok párat fényképezni azon a tájon. <#vigyor2>

Higany
Én nem vagyok kifejezetten Jobbikos, de abban mindenképpen egyetértek, hogy a hagyományainkat tisztelni kell és mindenképpen tovább kell adni a fiatalabb nemzedékeknek, márcsak a múlt hibáiból való tanulás miatt is. Éppen ezért létre is hoztam sokadmagammal idén a helyi Székely Kört, aminek a honlapját is készítem. És a múlt héten szombaton megnyitottuk az elsõ kiállításunkat is.

Szildramor

Õseim földje: háttérben Hargita, felette a székely jelkép ünk utolsó sugarai.

Szildramor
igazából nincs jelentõsége már. Most már mindenki láthatja. A tettek mezején elvált a víz a sõrtõl. Székelyes logikámat nem tudták megingatni. Mi nem vagyunk olyan naívak. Csíksomlyúi Búcsú rendszeres látogatója volt olyan politikus is aki ellen két büntetõper is folyik napjainkban. Székelyeket nehezebb megtéveszteni annyit mondog és a végére teszek egy pontot 😊

Zerénd
Egyik nagyon jó barátosném, baróti. (Halkan megjegyzem, Jobbik pártag ) <#ravasz1>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

Zerénd
Ebben is van igazság. Ám ismerek nem egy olyan embert, akik a fityeszre szavaztak még az eu választáskor is, de ma már nem tennék meg, és nem is tették meg.

De tényleg legyen ennyi a politika itt.

Más:

Higany
Kicsit irigyellek. Én is ott éltem születésemtõl 14 éves koromig. De sajnos már rég nem láttam a szülõföldömet. Hébe-hóba tartom a kapcsolatot az ottani ismerõseimmel. De jövõre mindenképpen szeretnék haza menni egy rövidebb idõre. Már nagyon hiányzik. Nem csak a szép tájak, hanem a kedvesebb, jószívû emberek, mindenféle hátsószándék nélkül. Nem olyanok, mint itt Mo. úgy általában.

Szildramor
Ez a kedvencem autóutakból: mióta felújították nagyon brutál. Unokatesóm tezstelte mit tud az Astra hegymenetben. Túléltük, de a kanyarokban ahogy sodródik az nagyon állat. Mindenkinek ajánlom driftelni is ha el nem kapják 😊
Királyhágó motoros videó

skate00

skate00
Érdemes megnézni:
elindultak 3 sporkocsival hogy megkeressék a világ legjobb útjait
2:30 kor meg csodálkoznak hogy jobb autók álnak a fekektetengernél mint amivel õk jöttek <#mf1>

kovacsgellert
Látom már van Brassó, Csík, Udvarhely, akkor már Sepsiszentgyörgy sem maradhat le(én ugyanis itt élek)! 😊

Amúgy meg, aki elindította a topikot, az nagyon büszke lehet magára, ha ennyi ismerete nincs a szomszéd országról, hogy komolyan vegye azokat a képeket, amik elöl vannak. Gratulálok...

Szildramor
Nem jár nagyon messze az igazságtól. Egyszerüen megnézték melyik tábor gyengült meg és hová mehettek át a szavazatok. A jobbikos ismerõseim mind balosok voltak. narancsosoknak nem változott a tábora. Szép vagy nem: a statisztika és tapasztalatok is azt igazolják igazam van. Másik meg a nyilatkozatok mostanában. Kéz a kézben nem mondom meg kikkel. Bárki utánanézhet ebben a pillanatban is akár. Ezért nem értem õket. A saját oldalukat képviselni mentek parlamentbe de aztán ki tudja melyik is az az oldal.

Zerénd
Ha nem tetszik, több dolgot tehetsz, pl: 1 szólsz egy mogyorónak, 2 nem jössz ide, hanem ezt a topikot látogatod.

Higany
SG-n ne politizáljatok wazze! <#banplz>

Zerénd
Mármint a Jobbik azért lett kitalálva, hogy a baloldaliak oda szavazzanak, egyrészt azért mert az mszp-ben csalódtak és a fideszre csakazért sem szavaznának, kettõ, hogy a fidesztõl elvigye a radikálisabb szavazatokat? Ha kb erre gondoltál, akkor nagyon messze jársz az igazságtól, kevered a két párt, fidesz-mszp hazug kampányát a Jobbikról.

bboyatty
Látom szép számmal vagyunk azért az sg-n, Szatmárnémeti(Tasnád) olyan dúrva 40 km a magyar határ. Amúgy #384 is tasnádi, #383 pedig olyan 21 km.
Nem épp olyan szar hely ez mint azt a képek mutatják persze vannak ilyenek nem tagadom, de ez nem csak itt fordul elõ. Attól, hogy itt élek még ugyan úgy magyarnak érzem és mondom magam, mert az is vagyok.

Üdv.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!