The Walking Dead (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DE spoilerben simán beírhatod sztem, úgyis csak spekuláció az egész, mint a lostban hogy ááá dehogyis Purgatórium,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Aztán mégis😊

Légyszíves nekem is küldj egy pmet akkormár😊

tigeroo
hát, lehet érdekel mást is.

de oké, jöhet a pm
Komolyan? ha nagyon érdekel megírhatom privátban de nem írom be ide 😊

tigeroo
mire céloztatok ezzel? spoilerben írd le kérlek
Kicsi Spoiler 😊

Nyugi valószínûleg az évadzáróban eltûnnek a farmról de hogy utána követik-e a képregény történéseit vagy megint csinálnak egy teljesen felesleges CDC-hez hasonló kitérõt azt nem tudom. Bár mondjuk így hogy megnyirbálták a költségvetést lehet hogy nem vállalják be a képregény történéseit.

Narxis
Uhh ez hatalmas rész volt, szinte tapintottam afeszûltséget mikor Shane el kezdte keresni a fegyókat...asszem köv. rész ütni fog, talán felfelé ível a sorozat!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

nah, végre megvan.
ha jövõre nem állnak tovább, én kaszálom. a "farm ahol túlélünk" engem nem érdekel.
böröczk
Másrészt meg szerintem tudták, hogy õ az a lány.

Kumiho #2179

mascarun
Ezeket nem lehetne moderálni vagy ne adjisten kitiltani az oldalról?

mijki
Majom! -.-

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

sziasztok a nevem feri, de szólítsatok csak fecskendõnek

történt múltkor, hogy elfogyott itthon a baba testápoló amivel sikosítottam, és mivel pont a micimackó mesére vertem, eszembe jutott, milyen lenne ha mézzel sokosítanék. kiugrottam a közeli erdõbe, hogy mézet lopjak a méhektõl. füstölõvel elûztem a méheket, levettem a kaptár tetejét és belemarkoltam a mézbe, majd elkezdtem recskázni. hazaérve furcsa zümmögõ hangra lettem figyelmes, hát a méhkirálynõ belemászott a faszlukamba és azóta is ott tanyázik.
magyarul zümmög a faszlukam!

történt veletek már hasonló? 45336t
desigo
Köszi jó kis cikk volt 😊

Herold
Akkor felfedték volna a titkot, ha szólnak.

desigo
Nah végre ez a rész odavert.Csak sokat kellett rá várni.

Mekkora egy aljas szemét dolog volt a tanyán élõktõl az,hogy nem szóltak arról,hogy van a pajtában egy kislány is.Ugyan nézzétek már meg,hogy õt keresitek-e az erdõben.
tigeroo
shane kicsit enragelt 😄DDDD

jórész volt, így kell ezt.
Tutira meglépik annál jobb évadzárót el sem tudok képzelni plusz elég sok jel utal rá hogy meg fogják tenni.

davidka003
Nem merik meglépni szerintem.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Hidd el lesz még itt egy kis izgalom hiszen az elsõ évadból kihagytak egy olyan dolgot aminek már rég meg kellett volna történnie de gondolom az évadzáróig tartogatják... Arra mindenképp érdemes lesz visszatérni annak aki már feladta 😉

Herold
Nem. Azon fog menni a vita 4 részen keresztül, hogy kié a baba, és hogy fogják hívni. <#zavart2><#eplus2>

Herold
A vége tényleg ütõs volt, sejtettem, hogy valaki még ki fog jönni onnan.
Hershell arcán látszott a "bemutató" után, hogy realizálta, amit a zombikról magyarázott és mutatott neki Shane.

mijki
A World War Z-ben volt egy hadsreges rész, a Yonkers-i csatáról volt beszámoló azt hiszem. Ott pontosan le volt írva minden, hogy történt az egész csata. Porig alázták õket. 😞

Még csak a könyv felénél tartok, de imádom!!!

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki

"a hadseregben van a legtöbb esélyed 😉" gondolom ez vicc akar lenni mert hogy annak hangzik az biztos. Csak úgy mondom hogy az elsõk akik meghalnak minden krízishelyzetben azok a katonák. Õk formázzák a védelem elsõ vonalát és mindig õket küldik mindenhova elsõként. Persze jól felszereltek de utánpótlás hiányában mit sem érnek a bazinagy fegyverek.

"És nem tudhatod mikor áll vissza a rend" azért arra kíváncsi lennék hogy hány évtized (évszázad?) kellene ahhoz hogy visszaálljon a "rend". Még ha az összes zombi egyik pillanatól a másikra eltûnne akkor is a világ és a megmaradt emberek teljesen megváltoztak.

@böröczk: semmi elszaladgált a háttérben néha lehetett látni Carl-al beszélgetni de ennyi. Amúgy még mindig él.

davidka003
Megették a zombik.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

böröczk
Valaki írja má lé spoilerben, mi a búbánat történt Sophiával a KÉPREGÉNYben?

Köszönöm.

Kumiho #2179

Herr Lehrer
spoiler-.-

Your suffers will be legendary even in hell!

Tikal
hu, te már csak tudod mit tennének... ha én katona lennék, pont nem egy ilyen helyzetben lépnék le, ugyanis a hadseregben van a legtöbb esélyed 😉

És nem tudhatod mikor áll vissza a rend, szóval ha visszaáll, akkor meg baszhatod majd ha dezertáltál😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

mascarun
hááát...
Nem tudom a maradék pár részben mit akarnak még csinálni.
Nagyon eltértek a képregénytõl. Nemhogy csináltak volna egy független sorozatot amibe összeharácsoltak volna mindenhonnan ötleteket.
most rápörgettek egy kicsit aztán gondolom megint megy majd a nyögve nyelés még jó pár részen keresztül.
Most biztos azon megy majd a rimánkodás hogy szegény Sophia meghalt és teljesen feleslegesen nyíltak a fehér virágok. <#rinya><#rinya>

tigeroo
kurvaszátok, megnézem a részt 😊
aztakurva mi rész :o

hát érdekesen jött le ez a rész, tetszett meg minden, de a végén ez a nagy zombimészárlás olyan "áh úgyis szünet lesz, nesztek egy kis zombilövés". a Sophia-s szálat meg pont a legjobbkor zárták le. Februárt már kurvára várom, kiváncsi vagyok Hershell változtat-e a nézetein.

off:

tudtok jó zombis könyvet? World War Z-t megéri megvenni? Karácsonyra valami könyvet szeretnék, azt gondoltam körülnézek ebben a témakörben 😊

elõre is köszi

@Tikal: Bármibe merek fogadni veled hogy egy ilyen helyzetben 10 katonából 9 az elsõ adandó alkalommal lelépne. Hogy milyen okok miatt azt mindenki kitalálhatja. Mégis szerinted kit érdekel a kötelesség amikor hullák mászkálnak, emberek megölik társaikat egy szelet kenyérért és az egész emberiség kipusztulás szélén áll? A katonák nem szent emberek nem áldoznának fel mindent egy olyan eszméért ami nem létezik többé. És attól hogy egy hónap múlva valaki rájönne a gyógymódra mi változna? Az emberiség 99% halott az egész világ romokban nem hiszem hogy ilyenkor az lenne az elsõ dolog hogy börtönbe zárják a dezertõröket, gyilkosokat. Egyedül úgy tudom elképzelni a katonaság fennmaradását ahogy Prof William leírta talán úgy mûködésre lehetne bírni bár elég sok minden közbe jöhet úgy is.

@Prof William: Már nagyon sokat hallottam A World War Z-rõl lehet hogy érdemes lenne elolvasni 😊

@böröczk: A képregényben alapból nem tûnt el Sophia viszont mivel nem láttam a 7. részt nagyon remélem nem nyírták ki a sorozatban mert neki élnie kéne még egy darabig...

böröczk
Ennek a résznek a végre brutális volt, de szerintem itt ki is fogytak, az egyész hajcihõ emiatt lehetett, ha ezután nem kellõképp színvonalasan folytatnák, nagyot csalódnék. Bár már így is eleget csalódtam a második évadban, mégis nézem, mert ennek ellenére érdekel, és vannak benne tetszetõs részek.

spoiler

Nem tudom, a képregényben hogyan volt Sophiával? Alapból elkapták a walkerek, nem volt ez az eltûnõs mizéria?

Kumiho #2179

zzeN
Végre felfele ívelt a sorozat(mondjuk csak a vége), amikor történik vmi várhat az ember februárig...

Az az utalás a Portal-ra😊

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Tikal
" De mégis ezt hogy képzeled el? A nõk és férfiak akik a hajókon szolgálnak el napozgatnak meg szürcsölik a koktéljukat amíg a gyerekeik, feleségeik, férjeik otthon éheznek és felfalják õket a zombik?" Errõl szól a hadsereg.. tudod ott nem az van hogy te odamész meg akkor mikor akarsz, tudod, parancsokat kell követned... persze dezertálhatsz, tudod mi vár rád akkor? Ja hogy világvége? nem számit. azt nem tudhatod mi lesz egy honap mulva, lehet mindenki meggyógyul.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jó írás. A World War Z-ben is van egy jó magyarázat katonai jelenlét hiányára...

Paul Redekker a terv kidolgozója szerint: Egy országban legyen akármilyen nagy és akármilyen népes hadsereg MINDIG kisebbségben van a civilekkel szemben. Egy zombiapoklipszisos helyzetben a hadsereg egyszerûen képtelen annyira szétaprózni a az erejét hogy egy TELJES országot levédjen még ha csak a legnagyobb városokra is koncentrál. + ehhez hozzájön amit írtál hogy hadsereg nem érzelemmentes gépemberek gyülekezete hanem olyanoké akik ha már olyan a helyzet dezertálhatnak. Így a sereg lassan felaprózódik.
A Redekker rájött hogy nem lehet mindenkit megmentetni. A Redekker terv léynegéeb arról szól hogy a hadsereg kivonul az ország nagy részébõl és létrehoznak egy hatalmas masszív védelmi zónát jól védhetõ terpviszonyokok között. A könyvben USA-ban a Sziklás hegység, Kínában Tibet, Indiában a himalája stb... A koncentrált katonai erõvel ezeket területeket meg lehet tisztítani és biztonságossá lehet tenni. Kell még egy elég nagy lélekszámú civil is hogy egyrészt el lehessen mondani hogy a "kormány megvédte az embereket" és így legitimálják a hatalmat másrészt meg kell szervezni a hadigazdaságot, ellátást stb. Mindenkinek dolgozni kell valamiben ha nem ért semmihez akkor a füldet kell mûvelnie stb. ( A könyvben ez egy érdekes rész amikor a sok managert + szakértõt át kell képezni pl vízvezetékszerelõnek vagy hadigyári munkásnak. ) Persze ez a létszám változó. pl az USA-ban talán 10-15 millió civilt védtek a zónákban a többi 220 miliónak meg nagyjából kampó volt, Kína meg kifejezetten gyéren lakott ország lett.

Aztán szépen itt dekkolnak és lassan átállnak hadigazdaságra hogy majd szépen évek alatt elgé erõt gyûjtsenek ahhoz hogy majd megkíséreljék visszafoglalni a területeiket.

Ez is lehet megyarázat hogy miért nincsenek kataonák + hogy viszonylag kevés katonahullát, seregmaradványt láttak.
mascarun
Ne hidd! xD

Jim Morrison
na ennek jó volt a vége ! Remélem innentõl már felfele fog ívelni a sorozat !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Kaplan
Szerintem ez a kérdés alapvetõen túl van misztifikálva, az egész egy fiktív történet ezáltal bármit bele lehet magyarázni. Manapság már mindenre van protokoll és mivel zombik nem léteznek maximum egy halálos járványhoz lehet hasonlítani és abból kiindulni, hogy mit tennének. Vagy esetleg egy helyi forradalomhoz.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Oké tegyük fel hogy néhány hajó kint van a tengeren. De mégis ezt hogy képzeled el? A nõk és férfiak akik a hajókon szolgálnak el napozgatnak meg szürcsölik a koktéljukat amíg a gyerekeik, feleségeik, férjeik otthon éheznek és felfalják õket a zombik? Tegyük fel hogy mindannyian elfogadják hogy minden hozzátartozójuk meghalt és nem érdemes vissza menni akkor is a több ezer embernek aki a hajón szolgál rengeteg étel kell ha jól tudom 90 napra elegendõ ellátmány fér el egy repülõgép hordozón de nem hiszem hogy az utolsó morzsáig várnának a kikötéssel és hát elég sok ABC-t ki kell söpörni hogy újra feltöltsenek egy akkora raktárt étellel. Napokig akár hetekig kell vesztegelniük egy-egy kikötõben szóval el lehet képzelni hány embert veszítenek egy-egy kikötés után. Márpedig minél tovább vannak a vízen annál kevesebb ételt fognak találni a szárazföldön és annál többször kell kikötni ergó egyre több embert veszítenek. Nem sok kell és már nem lesz elég emberük ahhoz hogy kihajózzanak és akkor még az üzemanyag beszerzésérõl nem is beszéltem. Egyszóval szerintem ez elég életszerûtlen lehetõség erõsen kétlem hogy ilyen helyzetben sokáig kint hajóznának a tengeren rengeteg dolog közbe jöhet. Lehet hogy valamennyi ideig képesek túlélni de egy évnél tovább semmiképpen nem.

Tikal
öö, ezek többsége mindig a tengeren van, pláne a tengeralattjárok, tudod, ez a dolguk.. szóval minek értesítették volna õket? most ugye viccelsz akkor? 😊

Egy járvány kitörésekor minek értesítenék a repülõgép hordozókat meg a tengeralattjárókat? Hacsak nem éppen a tenger közepén volt az egyik repülõgép hordozó akkor kétlem hogy ki tudtak volna hajózni idõben. Nem hiszem hogy a nap minden percében menetre készen állnak azok a hajók. És mire behívnák a legénységet már mindenfelé zombik lennének.

Tikal
Ja igen, és ott van még a NAVY 😊 10 repülõgép hordozója van az USAnak, ezek több hónapig képesek kinn lenni az óceánon, tulajdonképpen csak ellátmányért kell kikötniük, szóval tök biztosnságos helyek, ráadásul akciokat is szervezhetnek onnan, plusz tengeralattjárók. Nem hiszem hogy ezeket nem értesítették mikor kitört a járvány. Valószínüleg kinn úszkálnak a tengeren 😊

Tikal
jaja, mindenképp az elhagyatott helyek a jók szerintem is.

Tikal
hát ez ugye a te elméleted...

szerintem a katonák is elég hamar felfoghatták hogy mi ujság, és nem hiszem hogy sok idõ kellett arra is hogy rájöjjenek, a fejlövés a tuti...

nem tudom milyen gyorsan fogyhat ki a hadsereg a lõszerbõl, de mint látjuk, hõseinknek elég sok lõszere van, pedig csak egy táskányit hozott a cowboy a rendõrségrõl...

Remélem ezeket a lyukakat is betömik majd a forgatókönyv írók.

tigeroo
én nem bíznék meg a katonaságban, mivan ha egyik pillanatról a másikra tisztogatóparancsot adnak ki nekik? aztán mindenkit lemészárolnak. én keresnék valami magaslati pontot, rengeteg készlettel amivel ki tudom húzni. én a helyükben a hegyek felé mennék (bár azt is figyelembe véve hogy ne túl északra, a hideg miatt)
Ez Prof Williamnek ment

Nos akár hiszed akár nem a katonaság feladata az hogy a civileket megvédjék ilyen helyzetben és nem pedig az hogy bandákba szervezõdjenek és bevegyék magukat egy jól védhetõ helyre.

Több magyarázat is van arra hogy miért nem látni tankokkal szaladgáló zombikat irtó katonákat. Elõször is amikor kitört ez a zombi járvány senki nem tudta hogy ilyen komoly a helyzet ezért is csináltak olyan baklövéseket hogy az emberek összezsúfolták a városokban mert az "biztonságosabb". A katonák semmit nem tudtak arról hogy ez most miféle járvány vagy hogy van-e rá gyógymód szóval erõsen kétlem hogy az elsõ napokban lövöldöztek volna a fertõzöttekre sokkal inkább megpróbáltak segíteni nekik esetleg eljuttatták õket a legközelebbi kórházba mindenki elképzelheti hány embert veszíthettek el ilyen hülyeségek miatt.

Szerintem eleinte csak a legvégsõ esetben lõttek a zombikra (ha valakire rátámadtak) és még akkor is elég sok lõszert elpazarolhattak hiszen csak a fejlövés végez velük errõl meg nem nagyon tudhattak. Ráadásul elég lõszer sem lehetett náluk mivel nem egy invázióra készültek csak rendfenntartásra.

Végül aztán amikor elszabadult a pokol lövöldöztek össze vissza de elég demoralizálható lehet egy zombi hadsereg ellen harcolni fõleg hogy elég gyorsan kifogytak lõszerbõl. Gondolom nem sok kellett neki és a fele bagázs eldobta fegyverét és fejvesztve rohant a másik irányba.

Persze a katonai támaszpontokkal teljesen más a helyzet. Lõszer van dögivel és nagyon jól védhetõ. De itt is számításba kell venni azt hogy elég sok civilt beengedhettek és ha akár egy fertõzött is volt köztük akkor vége volt a bulinak. Ráadásul ott van az is hogy egy normális embernek ilyen helyzetben nem a saját élete a legfontosabb hanem az hogy a családja biztonságban legyen. Miután nyilvánvalóvá vált hogy eljött az apokalipszis tömeges dezertálások lehettek mindenfelé.

Ezek persze nem zárják ki azt a lehetõséget hogy legyenek "Safe Zone"-ok (és vannak is de nem akarok nagyon spoilerezni) csak azért írtam mindezt hogy valamiféle magyarázatot adjak a katonai jelenlét hiányára.