The Walking Dead (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
ha jövõre nem állnak tovább, én kaszálom. a "farm ahol túlélünk" engem nem érdekel.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
történt múltkor, hogy elfogyott itthon a baba testápoló amivel sikosítottam, és mivel pont a micimackó mesére vertem, eszembe jutott, milyen lenne ha mézzel sokosítanék. kiugrottam a közeli erdõbe, hogy mézet lopjak a méhektõl. füstölõvel elûztem a méheket, levettem a kaptár tetejét és belemarkoltam a mézbe, majd elkezdtem recskázni. hazaérve furcsa zümmögõ hangra lettem figyelmes, hát a méhkirálynõ belemászott a faszlukamba és azóta is ott tanyázik.
magyarul zümmög a faszlukam!
történt veletek már hasonló? 45336t
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Hershell arcán látszott a "bemutató" után, hogy realizálta, amit a zombikról magyarázott és mutatott neki Shane.
Még csak a könyv felénél tartok, de imádom!!!
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
"És nem tudhatod mikor áll vissza a rend" azért arra kíváncsi lennék hogy hány évtized (évszázad?) kellene ahhoz hogy visszaálljon a "rend". Még ha az összes zombi egyik pillanatól a másikra eltûnne akkor is a világ és a megmaradt emberek teljesen megváltoztak.
@böröczk: semmi elszaladgált a háttérben néha lehetett látni Carl-al beszélgetni de ennyi. Amúgy még mindig él.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Köszönöm.
Kumiho #2179
És nem tudhatod mikor áll vissza a rend, szóval ha visszaáll, akkor meg baszhatod majd ha dezertáltál😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nem tudom a maradék pár részben mit akarnak még csinálni.
Nagyon eltértek a képregénytõl. Nemhogy csináltak volna egy független sorozatot amibe összeharácsoltak volna mindenhonnan ötleteket.
most rápörgettek egy kicsit aztán gondolom megint megy majd a nyögve nyelés még jó pár részen keresztül.
Most biztos azon megy majd a rimánkodás hogy szegény Sophia meghalt és teljesen feleslegesen nyíltak a fehér virágok. <#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
hát érdekesen jött le ez a rész, tetszett meg minden, de a végén ez a nagy zombimészárlás olyan "áh úgyis szünet lesz, nesztek egy kis zombilövés". a Sophia-s szálat meg pont a legjobbkor zárták le. Februárt már kurvára várom, kiváncsi vagyok Hershell változtat-e a nézetein.
tudtok jó zombis könyvet? World War Z-t megéri megvenni? Karácsonyra valami könyvet szeretnék, azt gondoltam körülnézek ebben a témakörben 😊
elõre is köszi
@Prof William: Már nagyon sokat hallottam A World War Z-rõl lehet hogy érdemes lenne elolvasni 😊
@böröczk: A képregényben alapból nem tûnt el Sophia viszont mivel nem láttam a 7. részt nagyon remélem nem nyírták ki a sorozatban mert neki élnie kéne még egy darabig...
spoiler
Nem tudom, a képregényben hogyan volt Sophiával? Alapból elkapták a walkerek, nem volt ez az eltûnõs mizéria?
Kumiho #2179
Az az utalás a Portal-ra😊
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Paul Redekker a terv kidolgozója szerint: Egy országban legyen akármilyen nagy és akármilyen népes hadsereg MINDIG kisebbségben van a civilekkel szemben. Egy zombiapoklipszisos helyzetben a hadsereg egyszerûen képtelen annyira szétaprózni a az erejét hogy egy TELJES országot levédjen még ha csak a legnagyobb városokra is koncentrál. + ehhez hozzájön amit írtál hogy hadsereg nem érzelemmentes gépemberek gyülekezete hanem olyanoké akik ha már olyan a helyzet dezertálhatnak. Így a sereg lassan felaprózódik.
A Redekker rájött hogy nem lehet mindenkit megmentetni. A Redekker terv léynegéeb arról szól hogy a hadsereg kivonul az ország nagy részébõl és létrehoznak egy hatalmas masszív védelmi zónát jól védhetõ terpviszonyokok között. A könyvben USA-ban a Sziklás hegység, Kínában Tibet, Indiában a himalája stb... A koncentrált katonai erõvel ezeket területeket meg lehet tisztítani és biztonságossá lehet tenni. Kell még egy elég nagy lélekszámú civil is hogy egyrészt el lehessen mondani hogy a "kormány megvédte az embereket" és így legitimálják a hatalmat másrészt meg kell szervezni a hadigazdaságot, ellátást stb. Mindenkinek dolgozni kell valamiben ha nem ért semmihez akkor a füldet kell mûvelnie stb. ( A könyvben ez egy érdekes rész amikor a sok managert + szakértõt át kell képezni pl vízvezetékszerelõnek vagy hadigyári munkásnak. ) Persze ez a létszám változó. pl az USA-ban talán 10-15 millió civilt védtek a zónákban a többi 220 miliónak meg nagyjából kampó volt, Kína meg kifejezetten gyéren lakott ország lett.
Aztán szépen itt dekkolnak és lassan átállnak hadigazdaságra hogy majd szépen évek alatt elgé erõt gyûjtsenek ahhoz hogy majd megkíséreljék visszafoglalni a területeiket.
Ez is lehet megyarázat hogy miért nincsenek kataonák + hogy viszonylag kevés katonahullát, seregmaradványt láttak.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
szerintem a katonák is elég hamar felfoghatták hogy mi ujság, és nem hiszem hogy sok idõ kellett arra is hogy rájöjjenek, a fejlövés a tuti...
nem tudom milyen gyorsan fogyhat ki a hadsereg a lõszerbõl, de mint látjuk, hõseinknek elég sok lõszere van, pedig csak egy táskányit hozott a cowboy a rendõrségrõl...
Remélem ezeket a lyukakat is betömik majd a forgatókönyv írók.
Több magyarázat is van arra hogy miért nem látni tankokkal szaladgáló zombikat irtó katonákat. Elõször is amikor kitört ez a zombi járvány senki nem tudta hogy ilyen komoly a helyzet ezért is csináltak olyan baklövéseket hogy az emberek összezsúfolták a városokban mert az "biztonságosabb". A katonák semmit nem tudtak arról hogy ez most miféle járvány vagy hogy van-e rá gyógymód szóval erõsen kétlem hogy az elsõ napokban lövöldöztek volna a fertõzöttekre sokkal inkább megpróbáltak segíteni nekik esetleg eljuttatták õket a legközelebbi kórházba mindenki elképzelheti hány embert veszíthettek el ilyen hülyeségek miatt.
Szerintem eleinte csak a legvégsõ esetben lõttek a zombikra (ha valakire rátámadtak) és még akkor is elég sok lõszert elpazarolhattak hiszen csak a fejlövés végez velük errõl meg nem nagyon tudhattak. Ráadásul elég lõszer sem lehetett náluk mivel nem egy invázióra készültek csak rendfenntartásra.
Végül aztán amikor elszabadult a pokol lövöldöztek össze vissza de elég demoralizálható lehet egy zombi hadsereg ellen harcolni fõleg hogy elég gyorsan kifogytak lõszerbõl. Gondolom nem sok kellett neki és a fele bagázs eldobta fegyverét és fejvesztve rohant a másik irányba.
Persze a katonai támaszpontokkal teljesen más a helyzet. Lõszer van dögivel és nagyon jól védhetõ. De itt is számításba kell venni azt hogy elég sok civilt beengedhettek és ha akár egy fertõzött is volt köztük akkor vége volt a bulinak. Ráadásul ott van az is hogy egy normális embernek ilyen helyzetben nem a saját élete a legfontosabb hanem az hogy a családja biztonságban legyen. Miután nyilvánvalóvá vált hogy eljött az apokalipszis tömeges dezertálások lehettek mindenfelé.
Ezek persze nem zárják ki azt a lehetõséget hogy legyenek "Safe Zone"-ok (és vannak is de nem akarok nagyon spoilerezni) csak azért írtam mindezt hogy valamiféle magyarázatot adjak a katonai jelenlét hiányára.