162
 • analfa
  #162
  Teljesen egyet értek veled, de azért vannak olyan dolgok amit azért jobb ki se próbálni. Az alkoholt meg sajnos természetes hogy egyszer egyszer az ember túlzásba viszi, de ez sem feltétlen baj, legalább megtapasztalja hogy miből mennyit ihat, persze ha nem okul ezekből az esetekből akkor abból későbbiekben elég nagy problémái lehetnek.
 • ribot
  #161
  Ha nem próbálja ki, hogy lenne tisztában a hatásaival? :D
  Minden szervezetre másként hat az alkohol, a cigi, vagy akár a drogok.
  Lehet hogy valaki 10 évig dohányzik és tüdőrákban hal meg, de az is könnyen előfordulhat, hogy valaki egész életében hódol a dohányzás szenvedélyének és természetes módon hal meg.
  Persze nem azt mondom, hogy mindent ki kell próbálni, de a fiatalok úgyis megteszik. Addig nincs is gond, míg próbáról van szó... csak ne folytassák! Hidd el nem csak a gyenge emberek válnak függővé! Csak az erős emberek később, ha nehezen is, de le tudnak mondani káros szenvedélyeikről!
 • riddin
  #160
  Azért a "mindennel" nem értek egyet, vannak olyan dolgok amiket jobb ha az ember nem próbál ki, főleg ha nincs tisztában a hatásukkal. Persze az alapdolgokon úgyis túl kell esnie az embernek. Csak fontos az egészben, hogy tényleg ismerjük magunkat, és ha azt mondjuk, hogy nem akkor meg is tudjunk állni. Szerintem csak a nagyon gyenge emberek vállnak valaminek a függőjévé.
 • vorrel
  #159
  személy szerint mindent ki kell próbálni, ahogy idézem is: valamelyikből csak egy pohárnyit, némelyikből viszont kancsónyit kell inni. szal mindent csak mértékkel, a drogok viszont alattomosak mert néhány alkalom után rabjává lehet válni, szal azt nem ajánlom senkinek, annál többet ér az élet...
 • riddin
  #158
  Ez azért elég átgondolatlan kijelentés volt a részedről szerintem. Ha belép a bulizós időszakba, úgyis találkozni fog az itallal, cigivel és még akár a drogokkal is. Ez majd az ő felelőssége lesz, h mennyire hajlandó belemenni az ilyen dolgokba. Arra szerintem meg készülj fel, hogy egyszer úgyis olyan állapotban fogod látni, amilyenben nem szeretnéd. Ez nem azt jelenti, hogy alkoholista, vagy nyomorék lesz. Egyszerűen fiatal...
 • Csörcsike
  #157
  Nem hiszem, hogy jó öltet lenne a testi fenyítés, mert ez adott esetben a teljesen az ellenkező hatást érhet el, és minél jobban fenyíted annál többet fog inni és nem hiszem, hogy az lenne a cél.
 • Kara kán
  #156
  elvisznek a rendőrök a család bántalmazásáért.
 • masika
  #155
  Szerintem itt arra gondolnak, hogy pont azért veszélyesebb a fiatalkori italozás mert nem tartják be a mértéket és hamarabb tönkremegy a májuk. Attól hogy könnyebben feldolgozza a máj az alkoholt fiatal korban túl nagy mennyiséggel még nem tud mit kezdeni. Aztán ahogy mondtad mint keresztapád ők is 46 évesen fognak meghalni...
 • sorner
  #154
  Nekem majd ha lesz fiam, de ha lányom akkor még inkább jól megcsapom ha elkezd italozni. Menjen bulizzon ahogy akar, egyet kivéve. Ne rúgjon be úgy mint egy csacsi, mert abból csak neki lesz baja. Én pedig nem akarok egy testi lelki nyomorékot felnevelni az ital miatt.
 • madmaxelek
  #153
  Én úgy gondolom , hogy a fiatalkori italozás , úgyan olyan mint az öregkori , sőt fele olyan káros nincs úgyanis a fiatalok szervezete sokkal könyebben feldolgkozza az alkoholos ártalmakat :D véleményem szerint nincs abban semmi rossz hogyha valaki alkoholt fogyaszt , de azt viszont gusztustalannak tartom ha egy 15-16éves fiú vagy lány elmegy discoba és úgy kell hozzá a mentőt hívni , mert nem tud magáról... minden embernek fel kell azt ismernie hogy ki mennyit bír , jó néha megesik hogy többet iszol a kelleténél például a születésnapodkor vagy szilveszterkor , de azt túlzásnak tartom hogy minden hétvégén berúgjon egy fiatal...majd meglepödik mikor 40évesen meg leáll a májmüködése és belehal...szegény keresztapámmal is ez volt öt is az alkohol vitte el 46éves...és elég csúnyán nézett ki az utolsó éveiben...szóval mondom nincs azzal gond ha iszol egy picit , de csak mértékkel... :)
 • analfa
  #152
  Én nem is akarok ellenállni a legtöbb alkoholos italnak. Én inkább mértékkel iszom és azt sem rendszeresen. Szerintem az arany közép út a megfelelő mint szinte mindenben.
 • Csörcsike
  #151
  Ha nem vitte túlzásba az illető akkor szerintem nem igazán okoz gondod az, hogy fiatalabb korába fogyasztott alkoholt. Persze ha már akkor is minden nap hulla részegen fetrengett a földön minden héten többször is akkor annak komoly következményei lehetnek, ha a mája tönkremegy akkor onnantól sokat fog szenvedni a hátralévő életébe.
 • Mikoto
  #150
  Valószínűleg ez az egyik legjobb hozzáállás... Nincs alkohol, nincs gond! :)
  Én is követném ezt az utat... de a helyzet az, hogy 1-2 alkoholos ital nagyon finom, és nem bírok a csábításnak ellenállni. De ez sem gyakran van, inkább én is csak ünnepeken.
 • Kara kán
  #149
  Én antialkoholista vagyok, ill. csak kivételes esetben, amikor tényleg ünnep van iszom egy ujjnyit.

  Aki magyar, velem tart!
 • vienman
  #148
  Az a baj, hogy ha a szülő nem engedi, akkor is fognak inni, csak nem előttük, szóval az talán a jobb módszer, ha kontrollált körülmények közt kóstolják meg az alkoholt, mintha baráti társaságban és esetleg "egymásra licitálva" isznak többet és többet...
 • Mikoto
  #147
  Hihetetlen, hogy a mostani fiatalok életében mekkora szerepet tölt be az italozás, csak azért hogy eleget tegyenek az ő fejükben kórosan kialakult társadalmi normának. Elsősorban ezért a szülők vonhatók felelősségre, de sokban számít az is, hogy mit látnak az osztályukban, iskolájukban.
  Vendégségben voltam a napokban, és a vendéglátóinknak van két tizenéves lányuk... Természetesen az ebéd mellé volt kitéve alkoholos ital is, többek között tojás és csoki likőr. A lánykák kérlelték szüleiket, hogy csak egy picit megkóstolhassák a likőröket. Semmi ellenvetés, és a két csaj már is a tojáslikőrt szürcsölt...
  Most még csak kis mennyiségben, de kitudja, hogy mikor jön el az a korszaka, hogy "Na még egy kicsi nem árthat"... Pedig mennyire hogy árthat! Azzal hogy a szülő ezt megengedte, olyan mintha azt mondta volna, hogy "Ez a kicsi nem árthat neked". Pedig sok kicsi sokra megy!

  Felháborítónak találtam, de nem szóltam semmit, mert "nem tehettem".
 • hékásébredj
  #146
  Azért nem jó fiatalon ráállni a piára. Könnyedén kitolja a srácok kapacitását és a végén sokkal több pia kell nekik a berúgáshoz. Egyik haveromnál pont ez a tendencia állt be. Bár nem tudom,hogy mióta nem találkoztam vele hol tart.
 • rorock
  #145
  Hát sose lehet elég hamar elkezdeni dolgokat. A balaton egyébként is vonzza ezeket a dolgokat, haverok, buli, pia minden mennyiségben.Nehéz megállni hogy ne igyál sokat, de azért óvatosan:)
 • Thaison
  #144
  Az én tapasztalatom az hogy ma a fiatalok mindent korábban kezdenek el így az ivást is. 1 hete voltam lent Balatonon,láttam lent jó pár 14év körül lányt,de még szerintem fiatalabbak is voltak, és már úgy ki voltak festve mint egy 30 éves. Már ez nem jó,az meg hogy ilyen korán buliznak isznak végképp nem. Nagyim totál elszörnyed mikor mesélem neki hogy mi mennyit iszunk,náluk ez nem így volt. Szóval itt morális züllésről és biológiai/testi leépülésről is szó van ahogy azt már előttem írták. A mai fiataloknak tényleg az a lényeg hogy nagyon hamar minél jobban berúgjanak és tényleg nem képesek felfogni a saját korlátaikat és tetteik következményeit. Most is volt a hírekben hogy egy fiatal srác részegen ellopta az apja kocsiját és az első kanyarban összetörte....mi lesz vele később.
 • tikim
  #143
  de mennyire hogy nincs, bár valamin ugye edződni kell, meg az emberfia nem úgy születik azért, hogy egyből tudja azt, hogy meddig birja. Nekem azzal van inkább bajom amikor az a menő, hogy ki tud többet inni, illetve az összejövetel/buli célja nem is az, hogy jól érezzék magukat hanem az, hogy minél készebben legyenek..
 • giffon
  #142
  Sajnos az én tapasztalataim szerint is simán hozzák egy felnőtt szintjét a fiatalok. Csak míg egy felnőtt valószínűleg tisztában van a saját határával,addig a fiatalok nem mindig, aminek általában nincs jó vége.
 • tikim
  #141
  ugyanannyit?? jo volna.. sokkal többet.. engem a majd 10évvel fiatalabb öcsém ugy az asztal alá iszik hogy csak nézek, nem lehet utolérni. pedig testtömegre én több vagyok, csak ugye ő meg edzésben van, az is számít! :)
 • Bigus
  #140
  Egyet értek. Itt nem csak a morális lezüllésről beszéljünk, hanem a testi/biológiai leépülésről is! Gondolod ugyan úgy hat egy gyerekre az alkohol, mint egy felnőttre? Sajnos már ott tartunk, hogy a gyerekek(igen nekem a 15 éves még gyerek)ugyan annyi alkoholt képesek magukba önteni,mint a felnőttek, persze maguk sem tudják, hogy miért.
 • analfa
  #139
  hát elég szomorú hogy így állsz hozzá, ha meg viccelni akartál akkor ez most nagyon nem jött össze! Azért egy kicsit más egy olyan agyat rombolni ami már teljesen kifejlődött, mint egy olyat amibe még nagyon sok tudást kell beletölteni. És akkor még csak az agyáról beszéltünk a májáról meg a veséjéről nem. Hogy a komoly függőség kialakulásának veszélyéről ne is beszéljünk. egy fiatal sokkal könnyebben lesz függő mint egy időseb igaz hogy a leszoktatása is könnyebb de esetleg odáig már nem kellene eljutni.
 • havasar
  #138
  agyunk 10 %át használjuk, így nem kell attól tartani ,hogy esetleg többet pusztítanál a kelleténél.
 • Kara kán
  #137
  túl sokat kapáltál.
 • fjoska
  #136
  Hadd hulljon a férgese! Amelyik őssejt megmarad, életre valóbb lesz. A répát is meg kell egyelni, hogy jobban nőjön. Kinek van szüksége annyi agysejtre? Nem is lehet megszervezni olyan sokaságot!
 • Kara kán
  #135
  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagy megkönnyebbülést és optimizmust látok az emberekben. Pedig az Orbán-kormány még el sem kezdett dolgozni.
  Mi lesz itt, ha sikerül eltakarítani ősszel az önkormányzatokba beférkőzött szoclib mocskot? Mert el kell takarítani nem vitás, különben megint beindulnak a vecsésihez hasonló számlagyárak, mindenféle tocsikolások, cuslágozások és kulcsározások...
  Ha sikerül Budapesten is elpucolni a szoclib bagázst, na akkor fogok én pezsgőt innyi!!!
  :-)
 • Beygír Gücü
  #134
  na, a majmokat kell ezért leitatni meg leölni

  mikor ott van kint az utcán a eredmény, kisérletek nélkül
 • AgentKis
  #133
  Maradandó károsodása lehet annak is aki 3-4 éves korában anális szexel. Ez ilyen. Viszont cserébe tilos! És mivel a 3-4 éves nem büntethető, ezért a gyámját kellene elővenni. Bár nem szokták, csak az elkövetőt, ami szerintem kevés, ahogyan az italozó gyerekek esetében sem csak a boltost kellene büntetni, aki eladja nekik...
 • djhambi
  #132
  OFF

  Jól látod a problémámat. Azt nem szeretem a megszólalásaikban, hogy használható információtartalmuk elenyésző, viszont kifejezéseik erős negatív vagy pozitív érzelmi hatással bírnak. Pl. ha azt mondják, hogy ők értéket teremtenek, pontosan mi is az az érték, amit teremtenek? Pénzt, bort, vagyontárgyakat csinálnak? Megkérik a költőket, hogy költsenek gyorsabban? Hogy akarják csinálni? Semmi ilyesmit nem közölnek. A teremtés ige maga azt jelenti, hogy a semmiből csinálok valamit. A semmiből mégsem lehet valamit csinálni! Tehát maga a kifejezés értelmetlen.
  Ha azt mondják, hogy magyar világsiker történt, mert 2/3-dal megszavazták őket az miért is világsiker? Az magyar világsiker, ha felfedezzük a mellrák ellenszerét, de az nem, hogy megválasztottak egy pártot. Sok olyan ország van a világon, ahol diktatúra van, és 2/3-nál több a parlamenti mandátumok száma. Nem az a világsiker, ha egy pártot megszavaznak, hanem az, ha a megválasztott párt tevékenysége gazdasági fellendülést, javuló közbiztonságot, diplomáciai kapcsolatokat, exportot, szociális ellátottságot, stb. eredményez, és ez csakis a ciklus végén látható.
  Azt mondta, hogy „olyan rendszer lesz ez, amelyben egymást fogjuk segíteni, és egymást fogjuk bíztatni, hogy merjünk nagy célokat kitűzni, és azokért közösen dolgozni." Önmagában értelmetlen, attól nem változik meg a polgárok neveltetése, illetve társaikhoz való hozzáállása, mert más emberek ülnek a paramentben. Teljesen független dolgok.
  Állandóan hajtogatják, hogy kommunizmus, kommunizmus, és a kommunizmus eszméjét össze akarják egyeztetni a kommunista diktatúra emberi rémtetteivel, hogy aztán az egészet a baloldallal azonosítsák. Pedig a kommunizmus egy rendkívül szerethető eszme, arról szól, hogy lényegében nincs embrek között vagyoni különbség, mindenki a saját maga elvégzett munka alapján kapja a jutalmat. Szorgosságal előrébb lehet jutni, de nem alakul ki lényeges társadalmi különbség. Ha valaki olvasta Madách - Az ember tragédiáját, akkor tudja, hogy sosem az eszmével van a baj, hanem az emberrel, aki minden alkalommal elrontja. Egyszeren az emberiség még éretlen a kommunizmushoz. Ezért alakultak ki a kommunista diktatúrák. De nem lehet a kettőt összemosni!
  Azt mondta beszédében, hogy "megértettük, és diadalra vittük a magyarok történelmi álmát". Csak én nem értem, hogy a párt kományra jutása miért a magyarok történelmi álma? Húsz éve még nem is létezett a párt. Vagy a 2/3 az álom? Vol már 2/3-os koalíció 4 ciklussal ezelőtt, de akkor Horn Gyula azt mondta, hogy nem fog alkotmányozni az ellenzék egytértése nélkül(!), mer nem lenne fair. Egyszerűen értemetlenek a párttagok kijelentései. Nagy érzelmi hatásal bírnak, de kicsit utánagondolva rájöhetünk, hogy semmitmondó, üres tartalmú. (És ez csak pár példa a sok közül.)

  Vörösmarty szavait idézve: "Szólj, s ki vagy, megmondom. / Ne tovább, ismerlek egészen. / Nékem üres fecsegőt fest az üres fecsegés." Vagyis, ha valaki nem közöl információt, az arról informál, hogy nem tud információt közölni. Egyszerűen tartalmilag értelmetlen kijelentéseket tesznek, és ez egy szkeptikus, kritikus, racionális gondolkodású ember számára - mint magamat tartom - zavaró.

  Legközelebb a többi pártot szidom, hogy ne legyen egyoldalú.
 • Molnibalage
  #131
  Álljon meg a nászmenet. Akkor minden kreditet adj Newtonnak, mert az EGÉSZ modern természettudományos megközelíés az ő matematikján alapszik. Az ő matekja teljesen eltér a megelőző évzeredek munkájától. A zseniális az benne, hogy senki nem gátolhatta volna meg, hogy akár a görögök vagy bárki más erre rájöjöjjön. Mégis sok időnek kellett eltelnie és tudommal ő dolgozta ki egyedül. Nincs az a párhuzamosság, mint pl. Jedlik - Siemens vonalon.
 • slickboy
  #130
  OFF

  Pont ugyanezt mondtam tegnap valakinek. Ellenzékből sikkes lehet a választók előtt ez a ripacskodás, de kormánypártként ne játszanak drámaszínházat. Meg minden nyilatkozatban lassan több a metafora meg a költői kép, mint az egyenes beszéd (most ez a csontvázak a szekrényben, majd a válasz, hogy csontvázak nincsenek, csak lerágott csontok). Értem én, de akkor se stílusgyakorlatot mutassanak be az esti híradóban, mert nagyon megjátszott.
 • djhambi
  #129
  "a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha"

  A nemzetet szolgálni akarni, szolálgni, és sikeresen szolgálni három különböző dolog. De a nemzetet igazán az szolgálja, aki sikeresen szolgálja.
 • djhambi
  #128
  Indokold meg racionálsan, és akkor elfogadom. Hiedelmekre, érzelmi döntésekre nem lehet várat építeni. Apropó. Én is sajnálom, hogy ide jutott Magyarország.

  OFF

  A másfél évvel ezelőtt szakértői kormányért kiáltó "monnyonle" párt, amelyik mára egyértelmű többséget szerzett a parlamentben, kormányra kerülésekor kijelentette, hogy nem alakít szakértői kormányt. A #123-as hsz-emben világosan látható a minisztériumok hozzá nem értése a gazdasághoz. Nem csoda, hogy a jellemzően túlzó, nagyzoló érzelmi kijelentéseket tevő, de konkrétumokat, így hasznos információkat mellőző (kormány)párt ilyen helyzetbe hozta nemzetét és Európai Uniót is. Szakmai hozzá nem értésük ilyen rövid idő alatt megmutatkozott, elsőként, mikor a miniszterelnök összeveszett a jegybank elnökkel, s a forint elkezdett romlani. Azután a görög válság kapcsán estek a régió valutái (ami abszolút nem a kormány hibája, természetesen). A harmadik pedig a legutóbbi felelőtlen kijelentés volt, a sokat emlegetett államcsőd. Természetesen a választók előtt szerettek volna villantani, hiszen egy kormány akkor sikres, ha a legnagyob szarból a legjobb jót hozza ki a ciklus végére. Tehát államcsődből kell a ciklus végére adócsökkentést csinálni. Ez természetes. Viszont szakmai hiányosságaik miatt nem számítottak arra, hogy a túlzó kijelentésük a befektetők szemében igen nagy presztizsveszteséget okoz. Amit megtehet egy ellenzéki párt, azt nem teheti meg egy kormánypárt. Ennek lett az a következménye, hogy a forint drámai romlást tanúsított, és az euró 4 éves mélypontra zuhant, hiszen a megítélés a görögök szintjére emelt egy másik uniós országot is (bennünket). A "vicc" az egészben az, hogy ehhez még egy válságra sem volt szükség. A rendkívül pozitív külföldi megítélésű válságkezelésünk után saját magunk kaszáltuk el önmagunkat. És ezt mind azért, hogy a kormány négyéves tevékenykedése nagyobb "allelujah" legyen a választók szemében.

  supi007 szavait idézve: "Nagyon sajnálom, hogy ide jutott Magyarország."
 • supi007
  #127
  Nagyon sajnálom, hogy ide jutott Magyarország. Szégyeljétek magatokat!
 • djhambi
  #126
  "A történelmi Magyarországot siratni pedig a lehető legnagyobb idiotizmus mert mint tudjuk `ami egyszer volt, többet nem jön el`

  Mondok jobbat. Ha Isten a történelem ura, akkor a történelmi Magyarország megcsonkítása az Úr által lett hitelesítve.
 • Merces
  #125
  OFFFFFF
  .....Le az illúziókkal , mi jogon vagy te büszke egy másik ember talállmányára csak azért mert ő is Hungárishul beszélt,azt inkább ne firtassuk hogy ki volt Magyar meg ki nem mer Franz Liszt forog a sirjában.
  A történelmi Magyarországot siratni pedig a lehető legnagyobb idiotizmus mert mint tudjuk `ami egyszer volt, többet nem jön el`
 • djhambi
  #124
  "De mivel a technológiák egymásra épülnek ha belegondolnál egy kicsit akkor rájönnél hogy ha ezek a magyarok nem találták volna fel az adott dolgot most lehet hogy nem itt tartana a világ."

  Mivel a technológiák a természettudományokra épülnek, előbb-utóbb úgyis felfedezik a dolgokat, hiszen a természet a világ minden országában egységes, a természettudomány is, és nincsenek olyan technológiák, amiket csak magyarok találhatnak fel.
 • djhambi
  #123
  A mostani kormány pl. így tevődik össze: