Shogun 2 Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HD vagy nem, nem volt egy hûdenagy film. Zagyvaság az egész. Azt meg végképp nem értem, arra van idõ, hogy bonyolult csapdákat építsenek, de arra nincs, hogy embereket toborozzanak. A másik dolog, minek vkit lekardozni, ha le is lehet nyilazni. Több sebbõl is vérzik a film, de ettõl eltekintve jót aludtam rajta.
bazz, ezt elneztem, azt hittem iden jelenik csak meg...köszi a linket, de az ilyen lätvänyos filmet megvärom full hd-ben
Puskás Monk egység is. Bár ezeket a Monk egységeket elég babra legyártani. Kell hozzá pár épület 😞

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Ogawa Era Samurai

Az ágyús részét nem tudom, de nekem puskás és gránátos egységeim már vannak ... Shimazu - Shinto-Buddhista vallás.

Harcostársak! Olvastam vhol egy olyan infót, miszerint a puskapor, tûzfegyverek használata a keresztény valláshoz kötött, azaz, csak akkor lehet muskétás, ágyús egységed, ha a keresztény vallást preferálod, buddhistaként nem! Nyugtassatok meg, hogy ez nem így van!!!

Valóban. Oda is van írva csak nem figyeltem eléggé.
Köszi. ...

Azt megfigyeltétek már hogy hiába vannak a speckó tulajdonságok , pl a apear wall az AI nem használja õket??
Yag! Ez a MOD még a DEMÓhoz jött ki!
Igazi hentelõs-re sikeredett 😊 Kár hogy nem találtam hozzá magyar feliratot még ...

Az újrajátszhatósága valószínûleg a klánok váltásával variálható.
Én speciel még "csak" Shimazuval játszottam, meg pár kört Date-val. Gondolom, ha bevállalom a Hojo-t vagy más belsõ klánt akkor még majd tud mutatni meglepetéseket. Olvastam, hogy van vagy lesz, a most nem játszható klánokkal is misszió. Ha valakinek mûködne, számoljon be róla. Én próbáltam de valamit nem jól csináltam valószínû mert nem láttam a kampány választásban mást csak a gyári alapot.

FreePlay Campaigns - All Factions Playable!

Hypo
Nekem igazabol jo par ora utan egy igazi bajom van csak a jatekkal, nem nagyon ujrajatszhato😞 a klanok kozott minimalis a kulonbseg, ( persze ez nem ETW hiszne es egy orszagban jatszodik) de igazabol 2-3 klan utan mar nem nagyon izgat a dolog...

Djuree
hát nekem normalon nem kihívás a csata, remélem nehezebb fokozaton jobb az ai, bár nem hinném hogy a csata változik. a kisebb nehézség nem bénább ai-t szokott jelenteni...
olyan hülye az ai mint a segg csatában, még a nagy tûlerõt is simán verem. mondjuk a med2 óta tw-zek, van rutinom, igen jó stratéga vagyok...

Waaaaaagh!

no, ez nem lett tökéletes 😊

OFF

Hm. Sajna ez "Reign.of.Assassins" kincsis film, de nekem ez is tetszett 😊
Sajna ami harcmûvészet azt fogyasztom ahogy van, minden mennyiségben.

Ha már cool-túra és aki szereti, keresse ki magának a "Harakiri" (1962) c.filmet. Tökéletesen bemutatja, mi a sorsuk a roninoknak ha éppen béke idõ volt japánban. Igazi, Ff japó film.

ON

LOL, fasza kép 😄DDDDDDDDD

meg jó hogy mondod a filmet, már szedem is, lefekvés elõtt meg is nézem. tolják ezerrel, mindjárt le is jön.

Ha meguntam a Shimazu kampányomat akkor felteszek egy MOD csomagot és átérzem majd a helyzeted 😊 Addig beérem ezzel ami jutott most. Bár ma volt egy érdekes észrevételem: Pár apró MODot tettem egymás mellé, és ma délelelött azt veszem észre hogy a Yari Samurai egységeim csak 60db ot számlálnak. Ha viszont frissiben képzem õket akkor 120an vannak. Ugyan ez a Naganita Samurai egységnél is. Nem tudom miért, lehet valamivel bekevertem magamnak. Idõvel lecseréltem õket most már rendben a "leltár"😊

ja, nem vészes annyira, de én moddal megyek és korlátozva van sokminden. pl. szamuráj egységek száma, van amibõl max. 3 db lehet. meg VH-n több bónuszt kap az AI csatára, és úgy fest a dolog, hogy 2-3 sereggel kell levernem 1 sereget.

csata AI tényleg nem rossz, bár néha nekiront a vezérével a csapatomnak, de összességében egész jó.
ne feledjétek 😊 Aki játszik, merítsen ihletet is 😄)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
13.Assassins.2010.RERip.XviD.AC3-ViSiON vagy Reign.of.Assassins.2010.DVDRip.XviD.AC3-nLiBRA

Szerintem nem vészes ez az össznépi hadüzenetesdi.
Persze oda kell figyelni és volt már nekem is olyan csatám amit kötelezõbõl hoznom kellett volna és még is elpáholt az AI. Én maximálisan meg vagyok elégedve az AI teljesítményével akár a csatamezõn akár a térképen nyújtott teljesítményét nézem. Számtalanszor meglep a csatában olyan manõverekkel amiket én szoktam nyomatni. Lovasokkal hírtelen irányt vált és besurran a védõk sorai közt és letámadja az íjászaimat. A Saját íjászait meg következetesen védi lándzsás egységekkel. Nem lehet csak úgy nekik rohanni mert komoly csapda is lehet belõle. Volt is párszor, elbíztam magam és megfuttatott 😊 2x töltöttem vissza. Az elsõ rohamát visszavertem a második hullámmal már nem rohant nekem. Mintaszerûen elfoglalt egy fennsíkot és feljáratokat példásan bevédte íjászokkal és lándzsásokkal. Komoly vérfürdõ árán tudtam volna csak bárhonnan is támadni ... tetszett 😊

na, gratula. én most date - VH kampányt tolok, 61. kör, 15 tartomány, ebbõl 3 szomszédos Kyotóval. Enyém a selyem és pamut kereskedelem, de nem adok senkinek semmit, csak Takeda, Oda, hattori és Chosokabe kap. Nem is tud senki más építkezni 😄DDD
15K a sereg és flotta kiadás, de így is marad körönként 7-8K. van 4 fasza seregem, mind Kyoto mellett, összes vezérem 5 csillagos 😄

most nyugi van, vigyázok a rendre. de elõtte még elfoglalom az utolsó aranybányát is, már úton az inváziós sereg. remélem ezzel nem lesz RD, mert akkor szopás...
Ez Szép. 😊

kb. 200 kört pakoltam bele a kampányomba már 😄) Kis kampányt kezdtem így már rég kicsúsztam a határidõkbõl de játszom tovább, kíváncsiság hajt, megnézem mi mindent lehet kiképezni.
A fél Japánt elfoglaltam: Kyotót is. Már csak 5 klán van talpon. Date és Hojo a legnagyobb, a többi csak asszisztál. Három ûber-ninja képzõ tartományom van, most a középsõ tartományokat masszírozom de hajóm csak 10db van. ebbõl 8 kereskedõ. A többi 2db a legkisebb íjászos hajó.
Majdnem ki van fejlesztve minden a Chi és a Harci ágon is. Lehet hogy elfoglalom egész japánt ? 😊 Ha így haladok már nem sok frakció marad 😄)

zsííír 😄 köszi a helpet 😊
hááát...., nem legyõzhetetlen, hisz legyõztem 😄

szépen követtem, ment végig a part mentén és mindenkibe belekötött. aztán mikorra szétcincálták, 2 sengoku és 3 medium bune-val lecsaptam. van 4 kereskedelmi nodom, és 3 nagy flottám, szal nem árt ha van egy über hajó a közelben. datékkal vagyok, de lassan többe van a flotta mint a sereg
religion = vallás.

Ezzel a vallásos dologgal a játékban a következõ a "móka".

A középkori japánban a Shinto-Buddhiznmus és a Kereszténység "versengett" egymással. Több japán Daimjó is megkeresztelkedett és voltak akik megvetették a kereszténységet mint a vallást és tartották magukat a hagyományokhoz és továbbra is Shintoista Buddhisták maradtak. Ebbõl is sok ellentét született az ellenkezõ vallású daimjók közt. A játékban is a provinciák vagy Buddhista vallásúak vagy keresztények. Attól függõen milyen klánnal kezdesz lesz egy alap vallásod. A családfás lapon van egy ilyen gombod is hogy "konvert religion" vagy valami hasonló. Itt tudod átállítani magad egy másik vallásra. Példa : Ha Shinto-Buddhista vallásúan kezdesz de megelégelted a keresztények ténykedését és talán a provinciák körülötted mint keresztények akkor lehet érdemes "megkeresztelkedned" és át állni másik vallásra. Ott teheted meg. Ha olyan provinciát foglalsz el ahol az elterjedt vallás a kereszténység (város adatlap bal felsõ részben írja a vallási százalékot) akkor a népet vissza kell téríteni a saját vallásodra. Szerzeteseket kell küldeni (többet is) arra a provinciára.

A szerzetesek képesek másokat a Buddhizmus útjára téríteni, ösztönözni a baráti seregeket megvilágosodott retorikájával (szónoklataival) és hasonlóképpen demoralizálja az ellenséges erõket, csökkentve/növelve az esélyét a sikeres megvesztegetésnek, megnyugtatja és ösztönzi a dühödt lakosságot vagy lázadásra biztat egy elnyomottat. A szerzetesek a Buddhista épületekbõl "toborozhatóak". Képesek áttéríteni mind a tartományokat, mind az egyéb ügynököket a saját vallására - habár nehezebb egy szerzeteseknek egy misszionáriust áttérítenie és fordítva. A lakosság áttérítése a Buddhizmusra egyszerûen a szerzetes jelenlétével történik egy tartományban. A bizalmon alapuló természete teszi ezt az embert könnyû célpontjává a ninja, illetve a gésa merényleteinek.

A Misszionárius ugyan ezt csinálja, ugyan így csak a Buddhista tartományokkal.

Wikipedia szerint : Az elsõ (jezsuita) misszionáriusok, élükön Xavéri Szent Ferenccel, 1549-ben léptek partra. Fõleg Kjúsún, Nagaszaki környékén térítettek sikerrel: 1579-re a daimjók közül hat is megkeresztelkedett, s velük vagy százezer alárendeltjük.

(Pár részlet a Shogun c. könyvbõl 😊

" A Zen-buddhizmus egyenlõ az
önfegyelemmel: az önuralom és a meditáció
útján keresi a megvilágosodást. A legtöbb
szamuráj Zenbuddhista volt, mert ezt a szektát
mintha csak a büszke, halált keresõ
harcosoknak találták volna ki.

– Sok embert megtérítettek? – kérdezte
óvatosan újra Blackthorne, mert mindenképpen
meg kellett tudnia, hány ellenséggel számoljon.
Megdöbbenésére Rodrigues így válaszolt: –
Százezreket, és a számuk évrõl évre nõ. A taikó
halála óta gyorsabban, mint valaha, s akik
eddig is titkos keresztények voltak, most
nyíltan járnak templomba. Kjúsú nagy része
már katolikus. A legtöbb kjúsúi daimjó is áttért.
Nagaszaki teljes egészében katolikus város, a
jezsuiták tartják kezükben,ık irányítják az egész
kereskedelmét. És Japán teljes külsõ
kereskedelme Nagaszakin keresztül
bonyolódik. Van katedrálisunk, egy tucat
templomunk, szerte Kjúsún még többtucatnyi,
de itt, a fõszigeten, Honsún egyelõre kevés... –
Újra szavát vette a fájdalom, de aztán folytatta:
– Egyedül Kjúsún három-négymillió ember él, és
hamarosan mind katolikus lesz. A többi sziget
összlakossága húszon-valahány millióra tehetı,
és nemsokára...
– Hiszen az lehetetlen! – kiáltott föl
Blackthorne, de mindjárt átkozta is magát, hogy
az információáradatot megakasztotta.
– Miért hazudnék? Tíz esztendõvel ezelõtt
népszámlálást tartottak. Alvito atya szerint a
taikó rendelte el, Õ is ott volt, Õ csak tudja. Miért
hazudna?- Rodrigues szeme lázban égett, a
szavak megállíthatatlanul dõltek belõle. – Ez
több, mint Portugália, Spanyolország,
Franciaország, a spanyol Németalföld és Anglia
összlakossága. Az egész Szent Római
Birodalmat hozzá kéne csapni, hogy ennyit
kitegyen.
Uram Jézus, gondolta Blackthorne, egész
Angliának nincs több, mint hárommillió lakosa,
és akkor Walest is beleszámoltam.
Ha ilyen rengetegen vannak ezek a japánok,
mihez kezdhetünk velük? Ha tényleg
húszmilliónyian vannak, az azt jelenti, hogy
könnyedén kiállíthatnak egy akkora sereget,
mint a mi egész lakosságunk. És ha olyan
könyörtelenek és harciasak mind, mint akiket
láttam – és miért ne lennének? –, Krisztus
sebeire, akkor legyõzhetetlenek! S ha részben
máris katolikusok és a jezsuiták szép számban
képviseltetik magukat itt, akkor a tömegük csak
gyarapodni fog, márpedig nincs rosszabb az
átkeresztelkedett fanatikusnál. Mi esélyünk lesz
akkor nekünk meg a hollandusoknak
Ázsiában? – Semmi.

És végül egy kis részlet arról hogy mit is csinált a középkori japánban a "fekete hajó"

Fekete Hajóknak azokat a hatalmas,
mesés kincsekkel megrakott kereskedõhajókat
nevezték, amelyek a monszun szelek
segítségével évenként megtették az utat
Nagaszaki és Macau portugál kikötõje között,
mely utóbbi csaknem ezer mérföldre volt délre,
a kínai szárazföldön.

Tudja a señor, hogy a jezsuiták valójában kalmárok,
fegyvercsempészek és uzsorások? Hogy Õk
tartják kézben az egész selyemkereskedelmet,
az egész Kínával való kereskedelmet? Hogy az
évenkénti Fekete Hajó egymilliót ér aranyban?
Hogy Õszentségétõl, a pápától kicsikarták, hogy
kizárólagosan rendelkezhessenek Ázsia
fölött...Õk és tányérnyaló kutyáik, a portugálok?
Hogy minden egyéb rend ki van innét tiltva!
Hogy a jezsuiták aranyban üzletelnek,
haszonra adnak-vesznek ... a saját hasznukra
és a pogányok hasznára ...

késöbb jövök még pár részlettel, csak hogy ne unatkozzatok 😊

dave10000
Üdv.

Most kezdem majd el a játékot és azt szeretném kérdezni, hogy van e valahol 1 jó összefoglaló a legfontosabb tudnivalókkal kapcsolatban?

A választ elõre is köszönöm.

Djuree
hát legyõzhetetlen hajó. bármilyen sereget megver egymaga. de mivel lassú, és mivel nem lehet ott mindenhol, sztem nem éri meg...

Waaaaaagh!

vagy én már nem is tudom XD
vagyis nem is a religionnal hanem a klánommal.
helosztok. nem rég befoglaltam két provinciát is de kapok minusz pontokat vagy miket, azzal a cím szóval hogy non- clan religion. valami olyasmit is ír hogy a saját religionommal egybe kell olvasztanom na de azt hogyan lehet?😄
Mor3llo
Esetleg valaki? :/

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

megszereztem a Black Ship-et, remélem meg fogja érni körönként az 1200 pénzt amibe kerül a fenntartása..., vkinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
kötelezõ "anyag" jön:

13 assassins
Ja a spec verzió?

ööö..igen?

http://twonline.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=265&start=20
Hát ezt benézted. Ez a játék legélethûbb része.<#nevetes1> Gyakorlatilag mindenkin volt. A testõrségen meg lufi.

Ma végre megérkezett a Collector's Editionom! Mindjárt rakok is fel képeket.
elõször engem is zavart, de már megszoktam. tényleg könnyebb átlátni a káoszon
Mor3llo
Az indításkor fellépõ shogun2.dll-es crashhel mit tudok kezdeni?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Djuree
lol, sem nem idegesítõek, sem nem röhejesek. azok rajtuk voltak igaziból is. sztem marha jól néznek ki, hogy ott lengedeznek.

Waaaaaagh!

Hypo
pedig zaszlok voltak a hatukon meg a lufik is bar az nem ekkora szamban meg az tenyleg rohejes.

JethroHUN
azt a modot már azért megéri berakni mert leveszi a zászlókat az emberkék hátáról, amik szerintem eszméletlenül idegesítõek és rõhejesek.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ezekkel a MODokkal csak egy a gond. Ha be is illeszti az ember, legrosszabb esetben kezdhetsz egy új kampányt, hogy jól mûködjön. Ha meglévõ kampányba rakod be jó ha mázlid van ha tovább megy és nem fagy ki. A Skin MODok általában mûködnek de van ami itt is necces lehet.
Tehát ahány MOD annyi kampánykezdés. Azért ez elég idõrabló tud lenni.

A készítõnek nagy sikere volt az elõzõ total warok modolásánál, de szerintem a Shogun 2 eleve jól ki van egyensúlyozva, ezért végigolvasva a mod tartalmát szerintem se nem javít, se nem ront, inkább csak változtat a játékon. Ízlés dolga a használat. Egyelõre erõlködés, hogy találjon valami igazi plusszt. De pár hónap múlva biztos szépen kiforr.
Bocsi srácok de erre nem tudtok segítséget??/vagy legalább azt hogy hol van az eredetiben a helye ennek a text filének??/

"Van egy "preferences.script" text file /ami a játék beállításait rögzíti/
Itt csináltam néhány változtatást/csapat létszám, grafikai beállítások stb./
De sajnos a játék minden idításkor "elfelejti" az elõzõ beállításokat így mindig újra kell változtatnom amikor folytatom a kampányt. /pl az advisor kikapcsolása stb/
virágbolti verzió ide teszi a "preferences.script"-et :
C:\Documents and Settings\nevem\Application Data\The Creative Assembly\Shogun2\scripts

Az eredeti hjátékban pontosan hol van ez a file?/megpróbálnám esetleg oda is berakni hátha akkor észleli../

köszi "