2869
Shogun 2 Total War
  • ashead
    Szép leírás! Csak egy megjegyzést fűznék hozzá. A parasztoknak nem volt tilos fegyvert viselni, ezt csak Tojotomi Hidejosi tiltotta be addig szabadon viselhettek fegyvert. Egyébként Hidejosi is a katonáskodó paraszt réteghez tartozott innen küzdötte fel magát Japán urává.
  • Zotya26Bp4
    sziasztok töbjátékosban nem listáz szervereket meg semmi tipp ?
  • Yag
    Igen, a fizetős verzióban van Hattori.
  • Kallahiosz
    Akkor azért ennyire tápXD
  • Edorn
    Hattori csak akkor játszható, ha a Limited Edition-t (vagy annál jobbat/bővebbet) vetted meg a játékból...
  • Kallahiosz
    jaja nekem is tetszik a 12 kör 1 év mod... mondjuk a a fejlesztésekre rakhattak volna legalább egy 2 szeres szorzót.
    Mondjuk egy összes nép játszható mod még hiányzik. Nem tud róla valaki valamit?
    Az enciklopédiában a klánoknál feltüntetik a Hatorit is a játszhatók mellett. Lehet vele is játszani valahogyan?
  • Yag
    Próbáld ki ezt ...

Movement Speed Reduction - NEW v2.0
  • GaBika6
    Létezik olyan mod amitől picit lassabban mozognak az egységek?
    Nem lehet normálisan irányítani őket csak, ha megállítom az időt az meg nem olyan élvezhető.
    Az 1 év 12 kör nagyon jó mod.
  • Edorn
    Ostromgépek: http://darkrpg.hu/total-war-shogun-2/magyaritas/encyclopedia-eredeti/unit_classes/siege.html
  • rexortom
    ostromgépek vannak a játékba mert én eddig egyel sem találkoztam nem lehet eszkábálni ostrom elöt valahogy vagy a városban gyártani valamit ?
  • Prof William
    Sztem tökéletes. Minden évszak 3 hónapig tart. 3 hónapig sárgák a levelek, három hónapig tart a tél stb. Sztem tökéletes + végre nem kell rohanni ha be akarjuk fejezni a játékot.
  • Yag
    Így lesznek változatos egységeid. De pár MODal nem kompatibilis.
    Berakhatod, de nem fognak látszódni semmi változás.

Shogun 2 Realism
    Shogun 2: All In One Mod

Unit Variety MOD
  • rexsimus
    hajó morál mod
  • Djuree
    skacok 2 modot keresek még:
    jobb moralita a hajóknak
    sokszínűbb egységek (nem a több fajta egység)
  • Pluskast
    Nem
  • Kallahiosz
    Hűlye kérdés volt máris törlöm az összes eddigi mentésemet.
    Hogyha kipörgetem a játékot kapok valami plusz játszható klánt???
  • Yag
    Mit jelent hogy "jól" ? Az évszak változás rendeben vannak. Nem hull a hó nyáron és a levelek is csak ősszel sárgák :) Egyénként meg amikor mentek akkor kiírja. hogy 1557 Februar ... persze lehet hogy az alap játékban is kiirja a hónapot ?! mindegy ...
  • Kallahiosz
    Kérdésem lenne, hogy az 1 hónap 1 kör modban az évszakok jól megvannak csinálva? csak mert akkor felrakom
  • Csokis
    Next patch to bring DX11, AA, single and multiplayer improvements
  • Djuree
    warrior monkkal még nem találkoztam, naginata nem vészes...
  • Djuree
    hát ez igaz. lehet fel is tolom eme modot...
  • Yag
    Én anno Romával játszottunk Multi csatát. Jó volt, elég is volt.
    Igazából nekem azért nem fekszik a multi, mert teljesen hektikus mikor van kedvem és időm játszani. Játszani igazából ismerőssel jó, nem azért mert ismered hanem mert esetleg utána chaten meg lehet beszélni a csata kimenetelét vagy csak azt hogy mi volt poén és mi nem ... de ezek a futó szalagos csaták nekem nem jönnek be. Inkább játszom a kampányokkal, stratégiázok és kalkulálom a lehetőségeket.
  • rexsimus
    A szamuráj háborúk története
  • Edorn
    Csatlakozz klánhoz, hátha több sikered lesz: http://www.twonline.hu/forum/viewtopic.php?p=10203#p10203
  • baalbaalbaal
    Multihoz keresek ellenfelet!!!
    Miért van, hogy egész hétvégén és hétköznap esténként 10-15 percet kell várn iegy csatára???
    A multi chaten manapság jellemzően 1-2 embert látok csak. Ennyien játszanak a játékkal??? Mi a tököm van már itt?
    Ma végre sikerült kibírnom a 15 percet betett egy 2vs2-es csatába, de még az egységválasztás előtt megszűnt, újabb 5 perc mire talált egy lvl 8-as ellenfelet (én 6-os vagyok). Na végre mondom, de nem tudtam leokézni valamiért a csapatomat. Nem költöttem többet, annyi ostromgépem volt, amenmnyit a ret. engedett. Nem értettem mi nem jó, elkezdtem kipakolni az egységeket (talán az volt a baj, hogy olyan veterán egység volt, akinek kevesebb mint fele volt), majd mikor 2500 mani értékben kipakoltam egységeket elkezdett betölteni a csata, ami 10 ezres limitű volt. Még jó, hogy ku..a jó vagyok és így is megnyertem, de ez a multi röhejesen gyenge ehhez a játékhoz. SZÉGYEN.
  • rexortom
    szerencsére fejlödik a játék és nem egyszer vettem észre hogy azt csinálja a gép ellenem mint amit én szoktam vele ^^
  • Prof William
    Kellemes látvány amikor lándzsás, íjász stb egységeket hirtelen oldalba kapjuk a lovasokkal. Vagy amimég szebb... harc közben hátbatámadás. Eddig minden TW-ban nem sokáig bírta az ellen ilyenkor.
  • GaBika6
    Már a shogun 1-nek is ez volt a lényege.
  • unusual
    Lehetne futkosni,de addig nem lesz mivel! :-)
  • Yag
    Szerintem ezeket a "brutál" támadó egységeket hátbatámadásra lerohamozásra lehet jól használni. Pl. a Yari megfogják a sereg rohamot és oldalról meg hátulról le lehet letámadni velük az első sorban harcolókat és az íjászokat. Ott aztán van futkosás ha pár ilyen egység előkerül a bokorból :)
  • Yag
    Ezekre a sereg összetételekre és azok normalizálására van egy mod. Max 2-3-5 samurai egység/ sereg.
    Mivel egy sereg nem állt sosem csak szamurájokból. A játékban ugyan van erre lehetőség de úgy látom, hogy az ára és a képzésének idejét is úgy állították össze, hogy ne "csak" ezekből az egységekből álljon egy sereg.

Ha hozzá vesszük a lentebb leírt történelmi tényeket, miszerint a lakosság 6-7% volt csak szamuráj, akkor érthető miért lenne "reálisabb" egy olyan sereg amiben csak korlátozott számban lehet képezni őket vagy a hasonló igen képzett egységeket.

Ez csak észrevétel, nem kritika akart lenni a játékhoz :)

Limited Samurai
  • 7th uwu
    A warrior monkok vagy a naginata szamurájok nem szeletelik fel a katanásokat?
  • Djuree
    jó a no-dachi, de csak ha tud rohamozni. olyan mint a med2-ben a nagy skót 2kezes kardos. itt a katana szamuráj a legjobb. én már csak azt gyártok, csatát sem vesztettem még azóta, akármekkora túlerő is volt. 10-12 adag katana szamuráj meg egy jó vezér, esetleg egy katana hero verhetetlen.
  • Yag
    Pl, innen. Ez is egy verzió.

1év / 12 kör
  • Yag
    Eléggé meggyőző fegyver :D)
  • Armisael
    Valaki írta tegnap este, hogy van egy 1 hónap/kört tesz lehetővé ezt honnan szerezhetném be vagy a nevét elárulnátok. Köszönöm.
  • unusual
    Bizony nagyon kemény fegyver a Nodachi.

http://www.youtube.com/watch?v=9erkCAzheeI&feature=related
  • unusual
    Katana win! Kemény nagyon!
  • Yag
    Kb ennyire lehetett forgatni egy Nodachit ...

• unusual
    Végre valaki felvágta a húst a vacsihoz nekem! :-)