2869
Shogun 2 Total War
-
uwu hun #1749 Én is tudom hogy nem minden mod könnyíti a játékot, csak épp ez szóba se került.
Ha figyelmesen olvasol egyértelműen kiderül hogy az extra körökre vonatkozik amit írtam.
Egyébként az időlassítással épp csak a játék lényege veszik el. Abban a korban igencsak durván háború volt folyamatosan. Ráadásul a játék legkényesebb és talán legnehezebb stratégiai eleme - az egyensúly megteremtése a gazdasági és a katonai erő közt - veszik el.
A szamuráj egységek korlátozása viszont jogos történelmileg is. De nem egyértelműen nehezíti a játékot, ugyanis a gépnek sincs sok. Azért ha épp fullos szamuráj íjász sereg jönne az ellenség részéről, olyankor igen erősen könnyítést jelentene ez a mod is. -
baalbaalbaal #1748 Az új patch óta sokkal kiegyensúlyozottabb lett a játék. Ikko ikkit megerősítették és a ronin egységekkel erősebb az AI, sajna roninokat nem lehet vh-on gyártani (csak az AI tud)!!!
-
Hunor1 #1747 Hahah...módokkal könnyített játék????? Abban a módban amivel én vagyok csak 5 samuráj egységet gyárthatsz! Nincsenek fullos szamuráj seregek.De nem is voltak Japánban soha! A derékhad mindig is ashigaruk voltak. -
FKNKS #1746 Én úgy emlékszek nagyobb a tápolt a no-dachi roham és támadás értéke. Libasoros ashigaru sereg az a legbiztosabb, de az egyszerre 3 sereg 1 helyen! Ebböl persze 6-9 kell, hogy több irányból tudj mászkálni. 1 sereget kb 10 fő/egység/csapat veszteséggel le lehet nyomni automatával...Számold ki mire elfogynak :D Amúgy sokszor jobb az auto, mint ha lenyomnád a csatát, igaz van amikor csinál baromságokat, de ha több sereggel együtt támadsz, simán jobb! Főleg ha 1 kör alatt tud regelni a sereg.Én amennyit toltam a kampánnyal az förtelem... Ezért rüheltem meg azt, hogy játszak le minden csatát, mindig azt a barom AI nyirbálni, ugyan azt csinálja mindig, ugyan az a felállás stb...2-3x hardon meg 2x vh-n toltam végig a játékot. Baromi uncsi a kampány, eleje szívás, utána aludni lehet... Voltak azért szép pillanatok :D Ninjával leszedni az összes generalját,monkát,metsukejét 1 kör alatt az azért fun! :D De az volt a vicces, kövkörbe hipp-hopp ugyan annyi general, ugyan annyi metsuke, ugyan annyi monk...Hiába gyilkolva lett, nem pedig megsebezve vagy elfogva.Rohadt nagy csiter a gép.
-
uwu hun #1745 Az ellenségek már csak ilyenek. Jönnek... aztán meghalnak :)
A feltápolt no-dachi szamuráj mindent visz.
Ami még képes harcolni miután megkapta a a rohamukat (38-as bónusz a 21-es támadésra) az se bírja sokáig. -
uwu hun #1744 Megoldom. Az egyensúly a lényeg.
Ashgigaru sereggel kezdek. Kereskedek ekivel lehet, de alapvetően a meghódított tartományokra építem a gazdaságot. Ezért is kell sokat hódítani. Ha jól tolod a csatázást, egy ashigaru sereggel is lehet pár tartományt szerezni. A szamurálysereg amúgy se mér semmit ha nincs feltápolva. A gyalogságnak kell a fegyver. Az íjászoknak meg a pontosabb lövés. Lovast is csak lovas tartománból képzek. Eztekhez idő és pénz kell. De az ashigaru sereg hódításaiból összejön egy kis ország ami képes ezt előteremteni. A 40. körre már fullos szamurájsereg is van. Igazábol itt kezdődik a játék. Mondjuk itt még nem tartok, de ez a terv. VH-n bevált, legendary-n is sikerülni fog a jelek szerint. -
uwu hun #1743 Ja hát persze. Ha modokkal könnyített játékkal tolod...
Én az alapjátékkal játszom. És ezt így kell ha hiszed, ha nem:) -
FKNKS #1742 Apropó date...Én nyomtam date-val, de nagyon nagy szívás volt, mert hojo, takeda és a többi kis clanok pont azért küldtek háborút mert 5 tartományom volt...5???? 5???? 5???? hol vagyok még 16 tól... Ráadásul nem is beszélve arról, hogy senkivel nem kereskedtem mert mindet felbontották vagy el se fogatták... Elég gáz ha csak ellenség van a mapon akinek spawnol a sereg és csak jön és jön... -
FKNKS #1741 Ja egy kérdés, folyamatos hent mellett kereskedelem nélkül milyen egységekkel fogsz te hódítani? Csak nem full ashigaru a pénzhiány miatt? Mert se építkezni, se szamurájokat fenntartani nincs lóvéd. Főleg ha csak a date oldalát nézem, 3 sereg majdnem, hogy kevés. -
FKNKS #1740 1 turn / month mod? Rohanni nem muszáj :D -
uwu hun #1739 Rd minenképp van ami 16 tartomány után jön. 40 tartomány kell 1600-ra, és gyűjtögetéssel ez nem lesz meg. Időbe telik letarolni a térképet, főleg legendary-n, mert nem lehet menni mint a vakegér. A tempó ahogy biztonsággal haladhatsz, az kb. ennyi sebességet enged, nem férnek bele ilyen csacskaságok mint pénzgyűjtés. Ez a játék az ölésről szól, és a profin előkészített és profin kivitelezett csatákról.
A vazallusok meg LOL. Már ki lett tárgyalva régen...
-
FKNKS #1738 realm -
FKNKS #1737 Akkor GL neked is! :D Diplomáciát fontosabbnak tartom mint a hódítást, real divide? dishonouring "treaties"? és társaiból összejön minden féle war a hódítás miatt.Inkább portot foglalj vagy 3-4 et, és kereskedj, érdekházasságok, vazulusok. Fejlett hátországnak is csak a pénz szab határt, ha nem gyüjtesz össze vagy 50-100k-t akkor elég nehéz dolgod lesz.
-
FKNKS #1736 Haha :D Ezek shogun 1es kódok! :D GL! -
Scholtz #1735 Full map
.matteosartori or .daggins
Nektek működik ez a kód és ha igen akkor hogyan?
-
uwu hun #1734 Tőlem úgy szórakoztatod magad ahogy jól esik. Az automatázást nem igazán tekintem játéknak. Egyébként meg annyira nincs sok idő hogy üldögélni lehessen, folyamatosan hódítani kel. Legendary-n nem lehetsz meggondolatlan, nincs olyan hogy megpróbálom hátha sikerül, ezért aztán úgy kell haladni ahogy a lehetőségek engedik, de semmi esetre se szabad leülni pénzt gyűjteni. Egyébként is hülyeség. A hódításba több a lóvé hosszú távon.
Egyébként énn jól el vagyok így. Teljesen beszippantott a játék. 1549-ben van 5 tartományom, és a no-dachi szamurájok 21-es attack-al jönnek ki a kezdőhelyről egyenlőre kettesével. Még nem ért a frontra csak az első ajándék szamuráj, de az nem feltápolt. Alig várom hogy végre kaszabolhassak ezekkel a szörnyekkel... -
baalbaalbaal #1733 van olyan mód, amiben minden nép játszható?
-
sakkay #1732 Nem is tudtam, hogy meg lehet szerezni ostromgépet győztes csata után!(mármint ha van az ellenségnek.
Pedig már végignyomtam. Mondjuk lehet azért mert most a Darth moddal játszom..de lehet az új patch az oka. -
FKNKS #1731 Nyomjad morival barátom, az aztán kihívás... Tök 8 milyen clant választasz, úgy is 1re kell figyelni, 10 tartománynál stop, kereskedni mindenkivel, fejlődni mint a gomba és nyomatni az alapból sok sok xp-s egységeket...Szerinted erősek az ahigaruk? Szerintem a legjobb a kampányban az Oda...6-7 sereggel mászkálhatsz libasorba egymás mögött és nem kell semmit se végigjátszanod, ha automatikus eredményt kérsz, mert 100, hogy nyered. -
baalbaalbaal #1730 Vannak új egységek a sima játékban! Roninból 3 féle!
Kár, hogy loan ashigarut még mindig nem lehet gyártani kampányban.
-
uwu hun #1729 Kap bónuszt itt is, csak nem annyit mint VH-n.
A legelső csatán rögtön érezhető. Egyszerűen keményebbek. Emellett nem olyan agresszív az AI. Ezt meg onnan lehet látni, hogy egy darabig voltak kereskedelmi partnereim, nem úgy mint VH-n.
Nem tennék ilyen felelőtlen kijelentést 1-2 benyomásból. Elolvastam egy leírást, attól vagyok ilyen kurva okos:)
Egyébként gyíkok ezek az Uesugik. Nagyon drága a monk, és nem is annyira erős. Persze fel lehet tápolni a világ legerősebb egységévé, csak rengeteg idő és pénz, egyszerűen nem éri meg.
Próbálgattam az egységeket costum battle-ba és egyértelműen a no-dachi samurai a legerősebb. (xp nélkül) Ráadásul hamarabb ki is lehet hozni. Második a katana samurai, az se gyenge alapból.
Szóval asszem kezdek egy újat. Ebebn a játékban túl lassan kezdtem hódítani. 1554-ben (40.kör) még csak 9 tartományom van. A monkok kemény 1 xp-vel jönnek egyesével, és elfogyott a pénz (~1000/ turn). Nem lesznek feltápolva egy darabig. Lehetne tovább csinálni, de most hogy tudom ennél sokkal erősebb népek is vannak nincs hozzá kedvem.
A Date-kat néztam ki a no-dachi samurai miatt...
-
baalbaalbaal #1728 A mentett kampányokat hová menti a gépen? Ki akarok törölni egy csomót és nem akarom a játékon belül egyesével. -
FKNKS #1727 Hol ne kapna bónuszt? Már hardon is kap és legendaryn még többet! Arról nem is beszélve, hogy szinte ingyen tartja fent az egységeit és automatikusan fejlődnek az épületei... Ha bealázol egy sereget, mint a cigányoknál, 2 jön helyette, elég keményen csal az AI az tény, de ami a legnehezebb az CAI elsősorban téged fog támadni és nem a többi szövetségest...Ha legendaryn eléred a 15-20 közti tartományt számíts rá, hogy egyszerre 20 sereg fog átkelni a határon. -
baalbaalbaal #1726 http://game.downloadatoz.com/tutorial,10349,shogun-2-total-war-ai-difficulty-levels-explained.html
talán innen :) -
baalbaalbaal #1725 Honnan szűrted le, hogy nem kap az AI vh-s bónuszokat?
Most akarom elkezdeni újra Odával, lehet hogy akkor legendaryn próbálkozok. -
uwu hun #1724 Hát jól eltelt az idő:)
Épp most buktam be egy játékot Ueshegikkel legendary-n.
Viszont réjöttem hogy kell kezdeni velük.
Nem kell foglalkozni az aktuális ellenségekkel. Ki lehet védeni a támadásaikat.
Amint lehet építeni kell egy hajót, közbe meg annyi ashigarut gyártani a mi a csövön kifér. A 3. körbe be lehet szállni, a 4. körbe meg lehet szerezni az aranbányát a kis szigeten. Utána szintén hajóval be kell kerülni azt a tartományt amit hegyek vesznek körül, és papokra ad extrát. Ha az megvan a date-ket lenyomva egy biztonségos hátország lesz tápos warriormonkokkal viszonylag az elején.
Most ezt rontottam el, hogy túl későn mentem a hegyek közé, illetve kerülőúton, nem hajüval ahogy fentebb írtam, hogy keleltt volna. De most már tudom merre kell menni, tutira menni fog legendary-n Ueshegikkel a játék.
Egyébként nem annyira nehéz ez a fokozat. Mondjuk a mentés azért eléggé hiányzik, de cserébe nem kap az AI olyan brutál bónuszokat mint VH-n.
Igazábol sokkal jobb így játszani. Kicsit életszerűbb. -
OWEN24 #1723 Valaki tudna mondani egy Shogun2 cd kulcsot??? 3 napon át folyamat töltöttem és most nemtudok csinálni semmit :/ -
#1722 "a fél csatát áthaldokolja" áthaldokolja -
FKNKS #1721 Problem megoldva! Kicsit bugos a játék ilyen téren, legalábbis más külföldi forumokon ezt hangoztatja több hozzám hasonló problémával küzdő egyén... Akinek esetleg, ilyen jellegű problémája lenne, annak csak azt tudom ajánlani, ne foglalkozzon vele, nyerjen vagy 5-10 csatát és eltünik :) -
FKNKS #1720 Valaki pls help! Játszok nagyba a multival és egyszer csak az avatárom jellemzőinél egy olyan kifejezésen akadt meg a szemem ami meghökkentett "dishonourable coward".... Nem értem miért van ez, minden csatát végigjátszottam tisztességesen és egyet se adtam fel nem, hogy még kilépjek. http://www.kephost.com/view3.php?filename=8uimmu13awvd560ohg9f.jpg -
Yag #1719 Menne. Nekem rendesen ficereg ezzel a konfiggal is :)
x2 AMD 5000+ 2,6Ghz CPU
512mb HD3870
2GB RAM
Win7
A VGA kártyád erősebb ami nekem van így nem lesznek gondok semmivel. -
OWEN24 #1718 Sziasztok
2.5Ghz CPU
2GB RAM
512mb GDDR5 Ati radeon hd 5670 es videókártya
windows XP
ezekkel menne a Shogun2 total war? ( Normálisan, szaggatás mentesen?
Köszi! -
FKNKS #1717 Nekem 9800gt-m van és mintha több fpsem lenne dx10-ben mint dx9 be...A játék amúgy szerintem dx11be se sokkal szebb... -
Csokis #1716 Állítólag a DX11 gyorsabb, mint a DX9! Jól hangzik. -
FKNKS #1715 Na itt a gamma, csütörtök délután rendeltem meg és kemény 4 munka nap alatt ide ért angliából, 5300HUF-ért 0 szállítással... Kajak jó az oldal. -
sakkay #1714 Van patch gyerekek. -
FKNKS #1713 Ja amúgy, mondjuk szintenkénti különbség nem tudom, hogy van-e, de a páncélozott szamurájoknál észre lehet venni a lemez mellvértet. -
Yag #1712 Az előbb böngésztem a TW Centert és eszembe jutott az MTW2ról egy kis okosság ... valaki megfigyelte már azt, hogy itt a Shogun2-ben, az egységek fegyver és védelmi fejlesztései a grafikára is át lettek ültetve ? Mert én még nem is néztem. Értem ez alatt, hogy MTW2 ben csata közben megfigyelhető, hogy a különböző egységek más-más fejlettségi szinteken külalakban láthatóan eltérnek egymástól attól függően milyen fejlett vagy felszerelt ugyan az az egység (bronz, ezüst, arany szintek ha jól emlékszem). Nem mintha ez "annyira" fontos lenne csak kíváncsiságból érdekelne. -
Csokis #1711 -
#1710 Hétfőn jön az új patch! Részletek: www.twonline.hu