2869
Shogun 2 Total War
-
wednes #1789 Egyébként az összes nehézségi szint között csak ez különbség? A csatánál morál és bónusz pontok, illetve kampány térképen a nagyobb seregek és több ellenséges támadás? Vagy felfedezhető valami intelligencia fejlődés? -
7th uwu #1788 Nem lehet menteni.
Csata közben nincs mini map.
Csata közben nincs pause.
Csata közben nincs idő lassítás.
Csata közben VH-hoz képest kevesebb morál, támadás, és roham bónuszt kap az AI, tehát ez egy kis könnyítés.
A stratégiai térképen sem olyan agresszív az AI mint VH-n, és a viszonyra sem kapsz annyi negatív bónuszt.
Több különbségről nem tudok, de biztos van még. -
sakkay #1787 A hard és a legendary között van különbség? Mármint azt tudom , hogy nem lehet pause-ét' használni, de ezen kívül? -
#1786 Maradt a kupon, már megvan a dirt3, ha valakit érdekel a s2 játék továbbra is eladó, monnyuk 5k! -
uwu hun #1785 Csak egyszerre lehet.
Annyit lehet finomítani, hogy kivonsz tartományokat az adózás alól.
Közepes adózásnál ez +4 boldogság, egyel lentemm +2, minimális adózásnál meg mindegy hogy adózik vagy nem. A magasabb szintűeket nem tudom, még nem állt módomban olyan magasra tolni az adót. -
Ariakus #1784 A különböző tartományoknál lehet külön külön állítani az adózás mértékét vagy csak globálisan az összes területre? -
#1783 Hello!
Van egy shogun 2 steam kuponom (nyilván nemkapart:)), egy dirt3 (PC)bontatlant kérnék érte! Ha valakit érdekel irjon rám privátot!
Itt csak ennyibe kerül!
Köszi! -
7th uwu #1782 Egyébként meg a Shimazu kampány egyáltalán nem könnyebb legendary-n mint a Date vagy az Uesugi. Tök csórók errefelé a tartományok, kereskedni meg nem lehet elég intenzííven az első körökben. elelnség is sok van, és sűrűn vanank, nem szétszórva mint fent északon.
Most már mondjuk tudom merre kell menni, de újrakezdrem párszor mire rájöttem. Remélem ma sikerül érdemben elkezdeni. Tegnap ugyanis harmadjára kezdtem újra mikor rájöttem hogy nem is úgy kell. -
7th uwu #1781 A lebénázás jogos:)
Te megad tetted fel így a kérdést! Most meg visszautasítod?
Csak mert amit írtál azt jelenti, hogy lehet-e több épület egy helyen.
Hát lehet. Ebben az esetben életbe is lép a feltételezés a mit te magad tettél, miszerint béna vagy:) -
davidcsaba #1780 A bénaságot vitatnám mert eddig nem ez volt a megszokott. Eddigi részekben annyi épületed volt, amennyit akartál és csak azok fejlesztéséhez kellett a főépületet is fejleszteni. Ez így egy kicsit fura, de majd megszokja az ember. -
#1779 Te vagy a BÉNA! Ha a főépületet továbbépíted, fejleszted, akkor megnyílik 1 új építési lehetőség, és így tovább. Persze kereteken belül. -
davidcsaba #1778 Helló Mindenki!
Most kezdtem a game-t és egy olyan kérdésem lenne, hogy egy tartományban csak egy épületet lehet építeni? Van a vár mellette a klán speckó épülete és mellette van egy vagy két kalapács, az elején még le van zárva a második, ha az egyiknél csinálok egy íjjász dojot akkor már nem tudok ott csinálni lovas vagy bármi más épületet. Minden tartományban mást kell építeni, hogy mindened legyen. Ez elég hülyeség mert az eddigiekben nem így volt, mindenhol építhettél mindent. Most is így van, és én vagyok a béna.
Help! -
FKNKS #1777 Ezért kell ostrom előtt időt állítani... Amúgy ha mákod van akkor le tudod gyalulni a gépet, mert nem biztos van vezére az erősítésnek :D Az AI az AI... -
uwu hun #1776 Én 1.0-n már láttam a végét.
És nem is találkoztam ilyen jellegű buggal. Viszont másokkal meg igen.
Pl.: visszavonulás szokatlanul messzire; meg nem teljes létszámba bejövő ellenség aki egy helyben áll, és ebből végtelen hosszú ostrom, aminek kilépés és ezáltal vereség a vége, stb. -
Ariakus #1775 Sziasztok! Régen olvastam pár kommentet arról ebben a topikban, hogy néha bugosak lesznek a mentések vagy akad a kampányban egy olyan pont ahol elszáll a játék. A patch-ek ezeket orvosolták, vagy volt olyan közületek aki bug és crash nélkül végig tudott játszani egy kampányt? -
baalbaalbaal #1774 Új részen dolgoznak!
Remélem a Rome 2 lesz az! -
baalbaalbaal #1773 FKNKS, az ellenfélnek puskás monkjai, naganita és katana szamurájai voltak. Előre csaltam a generalját (lvl10), majdnem kinyírt (az én avatarom is íjász speckós, de ő 2 sorozatból leszedte az avatarom 1/3-át. De sikerült közben oldalba kapnom a generalját és szemből rárontottam a gyalogosaira. Ha fél pecel tovább húzza az ellenfél avatarja, akkor simán vesztek, de elfutott és vele együtt a többi egység morálja is leesett és elfutott mind. Multiban a morál számít leginkább.
Amúgy lvl1-5-ig ezzel a könnyűlovas taktikával bárkit el lehet verni, csak alacsony szinten kell még vmi a yari ashigaruk ellen. Úgy látszik lvl10-esek ellen is bejön néha.
FKNKS keress meg multiban Lufi néven futok, bármikor megmutatom élőben a taktikát! Amit írtál elég nonszensz! Nyilván, ha van dögivel pénz (ami azért ritka vh-legendary szinten), akkor nyilván jöjjenek a szamurájok, de akkor meg úgy is túlerőben leszel, tehát szinte bármivel nyersz.
-
FKNKS #1772 Én azt mondom, hogy a lovassággal csak olyan mapon lehet menni, amin nincs erdő és nincs domb az ellen közelében...Épp a tegnapi nap folyamán kaptam ki egy 12-13 katana cavból és egy light cavból álló lovas sereget multiba....Katana seregem volt, 3 veterán yari ashigaruval, na iszkiri be az erdőbe ami a dombon van...A srác meglátta, hogy bent vok már az erdőbe, írta nekem, hogy jobb vagyok nála vagy valami ilyesmi és kilépett...Vertem már meg rosszabb körülményekből is lovas sereget 2 yari szamurájjal. Szerintem annyira nem hasznos a full cav sereg. Az olló (nodachi) a kő (lovasság)/ hidd el, hogy lehet olyan ollót csinálni ami széttöri a követ :D Usgyi bujkálni az erdőbe :D -
uwu hun #1771 Egyíébként a lovasságnak még mindig meg van az az előnye hogy gyors. Így aztán ha több irányból rohamozol valakit, gyorsan lemegy a morál. Ha a sok lovassal sikerül, egyesével letámadni a gyalogságot, és sikerül elhúzni mielőtt egy másikkal is harcba keverednének, a spear egységeket se lehetetlen legyőzni. Csak nagyon gyorsan és nagyon sokat kell klikkelni. -
uwu hun #1770 Lovasokkal kiválóan lehet kardosokat meg íjászokat ölni. Gondolom ezzel ment az ellenfél túlnyomó részt. Ilyen az ha a kő papír olló effect neked kedvez.
Aztán lehet ám hogy tévedek, csak úgy tippelgetek. Majd ő megmondja a frankót. -
FKNKS #1769 Nem tudod mikor jön ki az Ikko-Ikki PDLC? -
FKNKS #1768 Jár a szád, ezért mondasz valamit! Igen az íjászok elkenik a nodachit, de nem ezzel fogsz íjászt hentelni és nem ez lesz amit előre küldesz csatába mint golyófogó töltelék...Az ashigaruk elég durvák sp-ben.Multiba nem annyira,amúgy, hogy tudtál light cavos csapattal elverni bárkit is? :D Erre kíváncsi vagyok! Bow samuráj meg megéri,ha jóformán csak azok vannak...De az elején inkább ashigaru, utána ha van lóvé és profi egységek kellenek akkor jöhet mindenféle :D -
baalbaalbaal #1767 Amúgy elég nagy a kavar az új egységek körül. A Ronin szamurájokról vagy a monk nuncikról szinte semmit se hallottam, itt meg már wako egységek is vannak!
http://www.totalwars.ru/encyclopedia/units.html
-
baalbaalbaal #1766 Rátapintottál a lényegre! Tényleg nem kiegyensúlyozatlan a játék az egységek szintjén, de a kampány azért inkább menedzselésről szól. (persze, ha valaki ügyes és nagyobb sereget meg tud verni kisebb -olcsóbb - sereggel az nagyban segíti a dolgot)
Egy katana samuráj fenntartási költsége megegyezik Odánál pl. 3 yari ashigaruéval. Nagyon faszán hadonásznak a katanájukkal, de gazdaságilag nem éri meg, mert 3 yarit nem vernek meg. (yari ashigaruból pl Oda a játék elején már +5 lvl-es egységeket tud gyártani + egy pilgrimes épület és morálban simán verik a sima samurájokat)
+Figyelem! Egy 20%-on álló sereg is ugyan annyiba kerül, mint egy 100%-os!!! Ez az eddigi TW játékokban nem így volt!!! Tehát, egy sérült 30-40 fős szamuráj egység ugyan úgy 150g/turn!
Ugyan ezért nem nagyon ajánlom a bow szamurájt, ráadásul az ellenfél mát tud Bow Ronin szamurájt gyártani, ami úgy is jobb mint a sima.
Tehát ez egy stratégiai játék. A stratégia pedig az, hogy okozz nagyobb értékű kárt az ellenfélnek, mint ami a te veszteséged PÉNZBEN!
Én is imádom nézni lassítva, közelről a 3d harcmezőt, meg minden, de ha arról szól a téma, hogy melyik egységet érdemes gyártani, akkor a stratégiai szempont dönt.
-
uwu hun #1765 Ha ennyire vágod a nyilazás témáját, samurai archert megéri használni?
Én eddig mindig bow ashigarukat használtam íjásznak, mert sajnáltam a pénzt a szamurájokra, nem látszottak annyira sokkal jobbnak a statjuk alapján.
Egyébként a nehézgyalogságot nem látom ennyire feleslegesnek ahogy leírod. Persze van hátrányuk is, de hát minek nincs? Igazából helyzet, és ellenség függő milyen összeállítás optimális. Nincs olyan kombináció ami minden körülmények közt a leg hatékonyabb.
Medieval-ben mondjuk nem így volt, ott pl. a lovasok voltak az űber egység. Mondjuk van abban valami amit mondasz, tényleg nagyon hatékonyak az íjászok és a lovasság is, de szerintem nem annyira kiegyensúlyozatlan a játék, jól használható benne minden egység. Eléggé kő-papír-olló jellegű a dolog. -
baalbaalbaal #1764 Én 3-szor kezdtem el kampányt mindháromszor a yari ágat fejlesztettem, sword katanát összesen vagy 2 egységet gyártottam 3 kampány alatt. Feleslegesek ugyan úgy, mint a no-dachik. A naganita pont elég kemény, hogy felmásszon a várfalra nagy ostromnál, sima land csatában meg könnyűlovas+íjász+yari ashigaru kombóval bármit le lehet verni.
Nézd meg mi marad egy csapat no-dachiból, ha megpróbál lerohanni 2 fejlesztett bow ashigarut.
Az íjászok a legerősebbek a játékban. Egy bow ashigaru pár szinttel és fejlesztett célzással nagyon komoly ellenfél és mindez 68 gold/turn!
A generaloknál én mindig kifejlesztem a stand&fight képességet, ez kb. +20-25-tel növeli a tűzgyorsaságot a general körül!!!
A második legerősebb egység meg a könnyűlovas. Eleve sok szinttel gyártható (2. szintű lovarda már 1 xpt ad + 3 a bushidóból), és ha a menekülőket levadászod még összeszednek párat.
Tegnap pont egy full könnyűlovas csapattal vertem le multiban egy lvl10-es ürgét, kicsit dühös lett... :) -
uwu hun #1763 Most már mindegy. Shimazukkal kezdtem újat tegnap. Gyorsan be is buktam egy bug vagy mi miatt. Bementem csalogatni egy nagy sereget, és mikor kitámadott én visszavonultam terv szerint. Csakhogy valamiért a szokásosnál vagy 2-szer nagyobb távolságra vonult vissza be egy erdőbe. Nem tudom hogy csinálta, de a következő körre már nem értem elég közel a sereghez, így az visszafordult, és nem tudtam bevenni időbe egy másik kis csapattal az egyetlen tartományát. Ez azért lett gond mert jött egy másik nagy sereg is, és így pont nem tudtam velük mit kezdeni. Pedig ha nem szaladt volna olyan nagyot visszavonulásnál, pont ki tudtam volna védekezni mindkét sereget.
Ma este kezdek újat. Bőven elég lesz megcsinálni legendaryn első nekifutásra a Shimazu kampányt. -
FKNKS #1762 Szerintem ne páncélt hanem fegyverzetet fejleszd, minél nagyobb a veszteség, hamarabb fut az ellen! Sima ügy, hogy ashigaruk kivégzik a nodachit, de ezért kell a töltelék ember. Szerintem max egységenként 20 fő veszteséged lehet,ha nem hagyod berohamozni magad.Ez gyorsan regenerálódik. Kezdő pozíciója a shimazunak jobb, mert nézd meg a térképet, 4 port van hozzád közel, ami nem semmi szerintem, dinamikusan fogsz tudni hódítani, 2 sávba tudsz majd haladni a seregekkel amikor átlépsz a nagy szigetre és a kezdőszigetet elfoglaltad. A shimazunak benne van a nevébe is :D SIMA ügy a kampány:D Annyira ne foglalkozz a fejlett ultratápos egységekkel, inkább marketet vagy más épületeket fejlesz. Én takedával a "way of the spear" azaz csak a lándzsára fejlesztettem a bushido-nál. Miért? Mi kellett nekem? Táp lovasság, táp gyalogság... Mivel ez az ág ad xp-t a gyalogságnak és a lovasságnak is egyaránt simán kihagytam a katanákat. Tápos majdnem fullos csikósok jöttek és kemény naganiták. Igaz a naganita nem támadásra van kitalálva, de a lovasság kárpótol ütőerő miatt... Ne kezdj amúgy újat! :D GL -
uwu hun #1761 Na most fogom magam tökön szúrni. Mégis csak Datékkal jobb kezdeni seregtápolás szempontjából. Elfelejtettem hogy afegyverkovácshoz vas is kell. Shimazuknak nincs ugyanis.
Ha a no-dachira páncélt rakok, nem fegyvert, ugyanolyan lesz a védelme mint a katanának. Végül is még így is jobb mint egy lap katana, igaz a 21-es attack lecsökken 17-re.
Viszont Shimazukkal sokkal könnyebb kezdeni. Több tartomány rövidebb idő alatt, több lóvé... Sajnos a katanás még fegyverrel együtt is csak 16-ot támad. Ha lesz vas, fel lehet túrni még egy kicsit, de akkor se lesz olyan táp mint a daték no-dachija páncéllal a charge bónusz miatt. -
uwu hun #1760 Nyilván nem fogom szándékosan szétlövetni, de sajnos megesik hogy elkezdik lőni ha nagy csata van. Nem az a para, hogy agyonllövik őket, hanem az hogy nagy veszteséget szenvednek ha beszopnak egy sorozatot, és lassan töltődnek vissza. És ha sok ilyen puha rohamosztagosod van, nagyobb eséllyel kapsz be veszteséget.
Én szeretem úgy megúszni a csatát, hogy ne kelljen ücsörögni a gyógyulás miatt, hanem csak annyit veszítsek, hogy menet közbe visszajöjjenek. Igazából ez a titka a tempós haladásnak. Ezért nem mindegy mennyit sérülhet a derékhad.
Kis csatánál nincs gond az íjászokkal. Ha elég gyors vagy nem tudnak meglőni egyszer se. 1-2 íjászt még ki lehet manőverezni, mert fix helyre lőnek és ha elmozogsz vagy irányt váltasz mellé megy.
Egyébként ha túlerőbe van a gép, nem tudod az araszolós íjászos taktikát alkalmazni. A legjobb elbújni erdőbe, és a tábornokkal rohangálni az ellenség előtt. Valamivel rád fog kattanni, behúzod az erdőbe, megölöd, és így tovább. -
FKNKS #1759 No-dachi középen a legjobb, mert 2 szélen a yarik vannak a pacik miatt! Ha középen megtörted a sereget, akkor körbe tudod venni a 2 szélt és 1-2 pillanat és futnak is a kutyák! -
FKNKS #1758 "A nodachi" nincs is ott a szöveg végén! :D Ne is olvassátok, töredék mondat akart az lenni, csak beszúrtam előre:D -
FKNKS #1757 Tanulj meg játszani :D jó vicc! :D A nodachi uralkodik az összes gyalogság fölött! No-dachi ezerszer jobb a katanánál... A legtápabb támadó egység. Igen is alkothatják a gerincét egy seregnek, baromi nagy veszteséget okoznak egy rohammal és pillanatok alatt szétkapják az ellent 1es deffel és 1es armorral :D Kivéve spbe... Ott a gép mindig felmászik a hegyre, nem jó rohamozni, de viszont ha van akár 1db ostromgéped is, akkor tök mind1, hogy te támadsz vagy védsz az AI mint az idióta neked ugrik. Az AI-nak íjászai meg hülyék mint a segg, kicsit lépegetve saját íjászaiddal mikor már majdnem elérte a rangeük az ellen íjászát, 1-2 íjászt kihoz a sorból és majdnem,hogy egyesével le tudod lövöldözni, amikor 1-2 db marad neki, lejön az a hegyről és rohamoz :D Íjászok elé nehogy már nodachit küldj, 1 ashigaru szétszortan és felfogja az összes lövést, az AI nem választ célpontot, lődd ami a legközelebb van taktikát használja! A nodachi -
uwu hun #1756 Hát ez az, én meg belőlük akartam a sereg gerincét....
Asszem kezdek egyet Simazukkal mielőtt túl sok idő pazarolódna el Dazézésre. -
#1755 no-dachikat széleken kell alkalmazni, sosem teszem be őket a sereg gerincébe, assistra tökéletesek, tehát csak adjanak és ne kapjanak :) -
uwu hun #1754 Egyébként próbálgattam az egységeket megint.
Ezúttal íjász ellen. Az eredmény:
- no-dachi sz.: 44 darab ért oda közelharcolni az íjászhoz, de vesztettek.
- katana sz.: 72 darab ért oda közelharcolni az íjászhoz., és győztek.
- naginata sz.: 93 darab ért oda közelharcolni az íjászhoz, és győztek.
Közelharcba azért ennyivel nem jobbak a no-dachik a katanáknál, alig van különbség. Viszont a páncélzatukban nagy az eltérés. Egyáltalán nem biztos hogy amit ebben a játékban próbálok az be fog válni.
6-10 nehéz gyalogost terveztem betenni seregenként. Mivel Datékkal vagyok no-dachoból fogom csinálni. Lehet hogy cumi lesz, ezek után a katana jobbnak tűnik. -
uwu hun #1753 Most nem értem mi ezzel a gond. Valami előnye csak legyen már szegény AI-nak. Ha elég sokkal jobb vagy, le tudod győzni, ilyen egyszerű a képlet. -
uwu hun #1752 Nem játszhatatlan ám, nekem megy. Mondjuk messze még a vége, de nem nehezebb mint VH-n hanem inkább más benne a nehézség.
Ha visszaolvasol ki lett tárgyalva az RD-s dolog is, és nem teljesen indokolatlan.
Az AI meg a játékos közt az adja az egyensújt, hogy egy ember sokkal jobb tud lenni a csatatéren. Meg kell tanulni játszani, és neked is menni fog. -
FKNKS #1751 Takeda, 4.kört : Minden körben fullon van az egységgyártás minden városában, 2 serege van, 5 provincia, minden provinciában minden épül ami csak szem szájnak ingere és nagyon nem lootol...Ráadásul, miért van az, hogy a gép foglal, utána el is megy rögtön és nincs lázadás? Neked jó esetben 2-3 kört bent kell ülnöd a városban... -
FKNKS #1750 Ez tény és való, hogy háború dúlt japánban, de nem a 40 család akart 1et kiirtani...Pl, date 4-5 területed van, szembe nyugatra tőled az összes létező közeli nép 100%-os háborúban áll veled és a többi meg barátságtalan...Oké 1-2 családdal lehet küzdeni, de 5-6 al már nem...Az a vicc, rohadtul nem támadják azokat akik ellened vannak, ritka az ha igen. Meg nem értem, miért éppen handycapat kapott az AI miért nem inkább logikusabb gondolkodást/cselekvést. Szerintem pont a handycap teszi játszhatatlanná a játékot, nagyon undorító csalás szaga lesz az egésznek már 5 kör múlva is. Találd meg az egyensúlyt közted és az AI között és akkor mond meg, van-e egyáltalán. Kérdésem azért lenne még, hitakabate vagy mi a tököm család kyototól délre a félsziget keleti részén, hogy a tökömbe tudott 2 fullos ashigaru sereget gyártani ha csak 1 területe volt és keresedelmi egyezménye? No arról nem is beszélve, soha se volt war-ba senkivel se és mégis veterán egységei jönnek 6-7 lvl-esek? Oké addig, ha fejlődsz tudsz veterán egységeket gyártani, de amit legyártottál az nem lesz veterán... Szerintem nem érdemes az SPvel játszani, inkább az avatar conquest multiban.