65
-
Szefmester #25 Én sem szeressem a focit.. Az amerikai focit viszont igen.. attól hogy nem vagyok az a fajta ember akit a tvben a reklámokban látni (sör meg foci) Vagy már egyből primitív tuskó aki nem szereti a focit? én pl a BK-t sem szeretem akkor most mi lesz?
A cikk meg igazán nem mond semmit, csak okádja a szavakat.. :(
És hogy is teszteljem le a tv képminőségét? Rohangáljak körbe minden ilyen boltot csak hogy megnézzem a képét, és a végén az legyen hogy rendelek a netről látatlanba egy olyat ami majdnem olyan mint amit láttam? -
Ferrer #24 Ja, hát az újgazdagoknak van pénzük HDTV-re. A többieknek meg rámegy a gatyája, de az életérzést akarják. -
#23 "jobb lesz a látószög"
Nem igaz.
"a színhűség"
Ja, kékebb, lilább...
"Az LCD-knek általában olyan utánhúzása van sportműsoroknál, hogy emberünk vagy kidobja az ablakon, vagy öngyilkos lesz tőle."
6 évvel ezelőtt igaz volt ez, most már nem. Pláne a jó 100Hz technikával, akkor az LCD memória effektusa szépen ki van korrigálva.
"A normál tv adás plazmán még csak-csak élvezhető, LCD-n sz@r."
Nem igaz. -
#22 Sony-m van, Bravia... szar. Nem vicc. -
#21 Amióta kiderült, hogy brutális bunda megy, azóta még úgy sem érdekel a 22 szőrös majom csatája. Ergo nálad a pont. -
gemihu #20 Egyébként a nem ledes világítású lcd tv-k is sugároznak..
-
gemihu #19 Engem jobban foglalkoztat az, hogy az rendebe,hogy pl 16:9-be adja az m1 a műsort,de a kábelszolgáltató miben továbbítja tovább? Lehet,hogy 4:3? Mert akkor szívás.
Nem?
-
zsabi #18 Speciel a foci VB-re én is magasról teszek, de más sportot szoktam nézni. Lehet, hogy vájtszemű vagyok, de erről nem tehetek, ilyenek a génjeim. Egy 100Hz alatti LCD TV-től a szó szoros értelmében rosszul vagyok. 1-2 gyorsabb mozgással megáldott jelenet után már megfájdul a fejem, szédülni kezdek.
Nekem az a problémám a gyártókkal (vagy az üzletekkel), hogy nem lehet 26-28 inches 100Hz-es minimum 720p LCD-kapni. Ahova a TV-t tenném, ekkora a hely. Egy nyavalyás TV miatt meg nem fogok bútort cserélni. Így maradok a jól bevált CRT-nél. Gyönyörű színek, szép mozgás, magas fogyasztás és sugárzás :) -
levelhun #17 Egy sötét szobában szerintem mindenképpen szebb a kép, mint egy agyonvilágított helyiségben - tehát továbbra se értem miért lenne szebb egy LCD TV képe egy áruházban, mint otthon. -
szombi #16 Nem is volt válság. SOHA!
Ha válság lenne, akkor a boltok, üzletek tulajdonosai mindent megtennének a vásárlók megtartásáért és bizalmáért.
Ezt azzal kéne kezdeni, hogy nem lekezelő módon kéne a leendő vásárlóval beszélni, nem nyögdécselni a telefonba hogy ő nem tudja hogy a termék megtalálható-e a mögötte 2 méterre lévő polcon, majd amikor egy órás BKV-zás után bemegyek és nincs ott akkor csak széttárja a karját. Hát persze, miért nem kérdeztem e-mailben, 2 hét alatt talán válaszolnak rá vagy kiveszik a SPAM mappából.
A másik, hogy ha válság lenne, szombaton is nyitva lennének az üzletek. Sokan kénytelenek túlórázni a "válság" következtében, és emiatt csomó szakbolt még/már zárva van amikor odaérne a vásárló.
Hát ezek után ki az anyám kínja hiszi el, hogy válság van???
Keroz1n:
Nem vagyok "emese", amúgy is a neveket, főleg egy hölgy nevét nagybetűvel illik írni.
És nem nézek Barátokköztet, Megaszart, Győzikét, stb. NEM NÉZEK TV-t, mert erre a sok szutyokra(amin te felnőttél) oltárira nem vagyok kíváncsi.
És nem nézek focivébét mert nem érdekel. -
#15 Merje még valaki mondani, hogy válság van :) -
#14 Köszönjük emese,nézd a barátok köztöt. -
#13 Egyébként pedig az MTV a foci vb összes mérkőzését HD-ban adja,szóval érdemes lesz beszerezni egy dekódert akinek nincs alapból. -
szombi #12 Mst ki nem sz*rja le a focivébét? Mit nézzek rajta? Ki a frászt érdekel a sok milliomospalánta meg az üvöltöző szurkolók? -
#11 Nem teljes mértékben a tv fényerejéről van szó.(arról is egyébként) hanem a megvilágításról,mert az ilyen áruházakban ugye egy pár száz db x Wattos lámpa adja a fényt,míg otthon nem ez a helyzet.
Ezért érdemes megnézni hogy milyen egy sötétebb szobában a képe. -
#10 Ez egy nagyon semmit mondó cikk. -
#9 Ők pl nagyonszép HD képet nyomatnak műhódról, vannak néha focimeccsek is. :o
Ha jóltudom ezmár 1080p.
Amúgy itthon a Digisportnak is van HD adása az is faszánosan néz ki deaz szerintem biztos nem 1080p-s. :C -
levelhun #8 "olyan helyre menjünk összehasonlítani a tévéket, ahol nem maxra állítják a fényerőt, és nem a napközbeni fény ezerszeresével világítanak, mert lehet, hogy egy mamutban épp az LCD képe tűnik szebbnek, aztán normál körülmények közt meg kiderül az ellenkezője."
Ezt nem értem. Ha a mamutban a fényerő felmehet a nappali fény ezerszeresének, otthon miért ne? - márpedig akkor megvan a látott képminőség, nemigaz? (mellesleg fényerő != képminőség).
Jah és mégvalami. A képernyők épp olyanok mint pl a henagtechnika: akinek érzékeny a szeme a csíkhúzásra, az vesz magának drágát - csak a néhány white szemű miatt nem lesz szar egy átlagos LCD. -
billxxx #7 Én egy sony Bravia-t kérek,a legdrágábbat........Marketing----------- -
Cat #6 "a plazma-lcd különbségekkel"
Manapság már nem sok van. Régebben még igaz volt, hogy a plazmán mélyebb a fekete, jobb rajta a gyors mozgások megjelenítése (nincs utánhúzási jelenség, mint az LCD-nél), ellenben többet fogyaszt, manapság viszont ezek a különbségek az átlagfelhasználó számára teljesen láthatatlanok. Az LCD képfrissítése is alig pár ms, és egy nappaliban lévő tévéről meg nem mondanád, hogy melyik technológiát használja a kettő közül. -
FefeeX #5 Miről beszélsz? Aranyár? Nézz már utána, FullHD tévét kapsz 46"-ban 200ezer alatt. Plazmát. 42"-ost 180ezer alatt. Aki ez alatt akar tévét venni, az meg bizony kemény kompromisszumokat köt.
A Blu-ray az nem blueray. A net teli van HD tartalmakkal, csak hogy a youtube-bal kezdjem, de van kismillió alternatíva, filmet is lehet nézni HD-ben netről. Ki lehet használni a FullHD tévét. Aki most vesz, annak érdemes rááldozni egy G20-as Panára, ha megteheti. -
FefeeX #4 A cikkíró nincs tisztában a plazma-lcd különbségekkel, vagy legalábbis teljesen elbagatelizálja, és eltolja a fogyasztás felé. Valamint nincs tisztában a technológiákkal, mert ugyan létezik LED tévé, ez azonban marketing, így ekkora baromságot, hogy a LED tévé jobb válaszidőt jelent... Könyörgőm... Mert a kontraszt az igaz, a háttérvilágításnak köszönhetően, jobb lesz a látószög, a színhűség, a tévé minden része hasonlóan lesz megvilágítva, de a válaszidőhöz a LED háttérvilágításnak semmi köze.
50Hz a fontos... Hm, erre azt mondom, hogy a válaszidő sokkal fontosabb, amire nem tért ki különösebben. Az LCD-knek általában olyan utánhúzása van sportműsoroknál, hogy emberünk vagy kidobja az ablakon, vagy öngyilkos lesz tőle. Persze, van már kis válaszidejű LCD, de az 300ezer felett kezdődik. Az LCD kontrasztja a béka segge alatt van, a feketéje többnyire szürke (a folyamatos háttérvilágításnak köszönhetően), a színei mesterkéltek, mesét nézni vagy PC-s gyakori használatra tökéletes, másra gáz. A normál tv adás plazmán még csak-csak élvezhető, LCD-n sz@r. És a legfontosabb: olyan helyre menjünk összehasonlítani a tévéket, ahol nem maxra állítják a fényerőt, és nem a napközbeni fény ezerszeresével világítanak, mert lehet, hogy egy mamutban épp az LCD képe tűnik szebbnek, aztán normál körülmények közt meg kiderül az ellenkezője. -
krsz #3 Kérdés: Melyik szolgáltató tud 1080p minőségben adni? Mikor fognak váltani erre a minőségre? Tudtommal a 1080p minőséget csak Blue-ray, és HD kamera produkál. A szolgáltatók 1080i minőségben adnak (ha adnak), ez a max adatmennyiség amit tudnak kezelni, ennél többre nem képesek. Teljes hálózatfelújítást kellene végezniük (ez nem mostanában lesz). Szerintem átlagos felhasználásra, mindennapi tévézésre egy jó HD ready TV bőven megfelel a a mai szolgáltatás minősége mellett. Kb 8-10 év mire váltanak, addigra az 1080p minőségű TV-k megfizethető árkategóriában lesznek. Aki többre vágyik most, megveheti aranyárban a FullHD TV-t, de max. BR filmeket nézhet rajta teljes kihasználtságban... -
#2 "Az LCD a maga részéről talán élesebb képpel és nyilván kedvezőbb árakkal tartja magát, míg a LED szintén szép színeket, jobb kontrasztot, valamint válaszidőt jelent, vékonyabb külső és magasabb ár kíséretében. "
ez meg micsoda baromsag? olyan tv hogy LED, nincs is. LCD TV van LED hattervilagitassal. ennyi erovel a korabbi LCD tv-ket meg hibjuk CCFL-nek, illetve minden technologiat a hattervilagitasarol nevezzunk el
amit meg a fociwb-nel illene megemliteni, az a beepitett mpeg4 dekoder, amivel a vb is hd (1080) minosegben lesz foghato teljesen ingyen, de errol meg emlites szintjen sincs szo, jo lesz a parasztoknak az kabelteve sd kepe is kinyujtva, nemde? D: -
#1 Jó cikk.